Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Haworth Aloha – egy nemcsak szavakban ergonomikus szék
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
VoidXs
üzenetére
" A baráti körömmel is gyakran van, hogy akár 2-3 órán át győzködjük egymást egy teljesen általános témában, míg valaki rájön, hogy tévedett, és ezt nem úgy éli meg, hogy le lett hordva, hanem hogy egy értékes, szemléletmódot formáló beszélgetésben vett részt."
Amikor valakit győzködni kell bármiről is, szerintem az már régen rossz.., és nem is érzem kötelességemnek, hogy meggyőzzek bárkit is bármiről, mindenki azt, és úgy tart fontosan amit akar.

-
Lorantz24
csendes tag
válasz
VoidXs
üzenetére
Én személy szerint nagyon köszönöm, hogy megosztod a tapasztalataidat, és nem csak a megszokott rendszerek vannak terítéken.
Bár jelenleg nincs lehetőségem PC-s házimozi kialakítására, később biztosan meg fogom próbálni a leírásaid alapján.
Szóval hajrá, így tovább!
Abban viszont van igazság, hogy ezeket leírhatnád akár blogban is, ott is szívesen olvasnám. És biztos vagyunk még így páran.
-
törölt tag
válasz
VoidXs
üzenetére
A lakhelyemtől 25km-re lévő "nagyváros" mindkét mozijának a hangjától hányni tudnék...

Csakis nő, vagy társaság miatt teszem be oda a lábam, mert, hogy a film nálam halálra van ítélve a körülmény miatt, az is biztos..
Szóval nem tudom mit álmodott meg a rendező, vagy mit nem, de ha ezt, akkor inkább Denon ezerszer..
Egyébkánt osztom Dorián felvetését, hogy csinálj egy külön topikot, feltéve ha nem az a célod, hogy másokat bosszants..?!
(#152888) ctrlaltdel13
Arra én is kíváncsi lennék...

-
-
törölt tag
válasz
VoidXs
üzenetére
" Nincs emögött irigység, egy JBL Synthesisre például mindenki elismerően bólogat. Ott valahogy nincs megosztottság a hallgatóság körében, mint a nettó átverés kategóriába sorolható cuccoknál. Emellett van pár "fikázó", akinek bőven drágább felszerelése van, mint amit leszól, ha már erre kell gerjedni."
Általánosságban beszéltem, nem konkrétan rád értettem, az irigység szót sem használtam, de szerintem nyugodtan visszavehetsz egy kicsit, mert nagyon kezd elszaladni veled a ló (ismét).
Nem tudom, nem értem mi a célod, hidd el itt senkit nem fogsz meggyőzni semmiről, csak magadat, és a többieket spanolod aminek őszintén szólva legkevésbé sem látom értelmét..

Ne érezd ezt a dolgot ennyire magadénak, inkább sétálj egyet az évszakhoz képest jó időben, vigyél el egy jó kis csajt valahova stb...

-
válasz
VoidXs
üzenetére
Véleményem szerint egy nappali vagy egy kisebb terem ahol házimozit üzemeltetnek nem fog úgy szólni mint az általad felsorolt mozik, eleve a térfogat különbség miatt jóval nagyobb hangszórókat kell a nagy termekben megszólaltatni, oda más elektronikát használnak nyilván e célra. Abban egyetértek veled, hogy a belépő és középszintű AVRek sok kompromisszummal bírnak ami sokszor a hangminőség rovására megy. De! A milliós vagy feletti szegmensben már "out of the box" gyári beállításokkal is a földön keresi az ember az állát olyan jól szólnak. Ez olyan mint egy konténerszállító hajó egy luxus jacht-al való összehasonlítása, mintkettőre elmondható, hogy úúúú bazz. Más a kettő. Nekem míg működik a 4308A azt használom, de lehet bevárom a 2.1-es HDMI-t hogy future proof legyen a váltás az esetemben. Marantz pl remek elő/végfok párosokat gyárt. Most hogy az neked nem referencia szint az egy dolog. Szerintem rengetegen vannak, akik simán elfogadnák azt a kategóriát és nem vetnék meg, hogy nem referencia szint, ami meg amúgy sem állja meg a helyét.
-
válasz
VoidXs
üzenetére
Mondjuk hozzátenném, hogy szerinted, simán lehet az a helyzet, hogy egyszerűen a Denon hangzása nem tetszik neked, korábban írtad, hogy a Marantzokat sokkal jobban kedveled. Ettől még nem lesz a Denon szar. Mert nem az. Csupán egy szereplő a sok közül. Olyan látványosan tolod a hadjáratodat a Denon ellen, hogy csak pislog az ember...
-
kpykpy
tag
válasz
VoidXs
üzenetére
akkor a külföldi házimozi fórumokon direkt szopatják az embert?
több fórumban is rákerestem, hogy milyen erősítő szól a legjobban dali hangfalakkal és concept, ikon, rubicon szériákhoz is denont írtak a legtöbb fórumban (aki mást írt az ált. külön vmi prémium gyártó elő-végfok párosát ajánlotta)
azt írtad számok alapján a denon színez. van/volt több denon avr-ed, ergo saját tapasztalatból írtad?
-
VoidXs
nagyúr
válasz
VoidXs
üzenetére
Kis kitétel, hogy az elvi hibával kapcsolatban igazad van, valóban nem kellene így hívni. Jó eséllyel tudatos tervezés, elvégre a bögreszett gyártók is azért csinálják minél idegesítőbbre a hangjukat, mert valakinek úgy tetszik. Mondhatjuk, hogy Denon hiánypótló terméket gyárt (mert valóban így van), és nyugodtan vegye, aki szereti, de ez távol van a műszakilag hibátlantól, amire minden más gyártó törekszik.
-
válasz
VoidXs
üzenetére
Elvi hibáiddal seperj légyszi innen a hülyeségeiddel, régóta mérgezed már ezt a topikot, bocs no offense. Csak már eléggé zavar engem amiket írsz. Tény h más a hangjuk egyes erősítőknek szerencsére ezért van sok gyártó így mindenki talál magának megfelelőt. De leírni az összes AVRt azzal az indokkal h nem jo a hangzásuk még a felső ligában is az egy kicsit erős, messze van nagyon az igazságtól. Én elfogadom h te a PC hangzást részesíted előnyben tiszteletben is tartom, de miért akarod ráerőltetni az itteniekre a saját preferenciádat? Nyiss egy topicod vagy irj logouton h mennyire fasza rendszered van, szerintem lesz 2-3 hívőd. Sok sikert.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
VoidXs
üzenetére
ódehogynem, irdatlan idegesitő hangja van.
Python: rosszul fogod fel. oké, tegyen mindenki egy próbát kölcsön hangkarikkal. de ami fontos lenne, hogy nem szabad ilyen tanácsot adni, hogy vegye meg, mert jobb lesz. mert nem, nem lesz jobb, és ott áll majd az ember, amikor kijózanodott egy aránylag drága hangkarival, aztán mutogat, h miért nem szólt neki senki.
kipróbálni használt piacról hangkarit az más, az egy jó játék. ennyi, de nem referencia szintű hang.
óriási tévedésben van void, amikor a denont leirja, mint szar hangot. elhiszem, h unalmas egy agyon eqzott csattogó, idegesitő fos után, de hallo, ezt jó egész nap hallgatni, az STXet meg pár percig se, tehát olyan torzítása van, ami rossz a normális fülnek.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
VoidXs
üzenetére
eleve megkérdőjelezem, hogy egyáltalán eléri a hangminőségét egy majdnem akármilyen procinak. nemhogy azonosan jó legyen.
ha sztereoban is b*ssza a fülemet az STX, akkor köszönöm nem kérek sokpontegyből még bántóbbat. 2106denon nem bántotta a fülemet, amit kb 30ezerből megkapsz kompletten...
-
Tonyka 2
tag
válasz
VoidXs
üzenetére
Én hallottam Bodor PC-t, úgy ültem be a demóra, h az elmondások, és a hatalmas hájp miatt azt gondoltam valami olyat fogok hallani amit még soha sehol. Vagy a várakozásom volt túlzott, de nyomokban sem véltem felfedezni irgalmatlan különbségeket. Pláne nem markáns különbséget, amitől rohantam volna esetleg rendelni egyet. Nem szólt rosszul szó sincs ilyenről, de a beharangozott, most pedig megfordul velem a világ, és rádöbbenek milyen gyenge dolgokat hallottam idáig. Nah ilyen érzésem nem volt. Persze lehet a Bodor PC volt a ludas, és más cuccnál meg lett volna a döbbenet.
Tudod nyitott vagyok az újításokra, de ez a fajta PC nem győzött meg semmiről. -
törölt tag
válasz
VoidXs
üzenetére
Lehet van benne valami. MPC-HC talán a legjobb kép- és hangminőségben. Nem szeretnék hülyeséget mondani, de azt hiszem ez a mostani Windows 10-nek is köszönhető, a képfeldolgozása és hangminősége az egyik legjobb az operációs rendszerek közül. Aki haladó és még jobb minőségre vágyik, annak pedig ott van az AudiophileOptimizer Windows 10 [link]. Bár mint mondtam, nem tudom hogy a HTPC topicban milyen operációs rendszert részesítenek előnyben.
-
-KP-
veterán
válasz
VoidXs
üzenetére
Nyilván projektoron csak funolni fogok. A tápegységem félpasszív,350W vagy 400W terhelésig nem kapcsol be a venti (Corsair RM750X). A mai modern vga kártyák szintén szinte mind félpasszívak gyárilag, nem kapcsol be a venti csak játék alatt. De egy Arctic Accelero csodákra képest. A hdd lekapcsol kb. 10 perc után, csak a torrent meg a filmek/flacok mennek róla, van még két ssd. Az első és hátsó házveni le van szabályozva, gyakorlatilag észrevehetetlen, a proci hűtő szintén minimumon megy és mégis rendben vannak a hőfokok.
Már nem egyszer fordult elő, hogy éjjelre bekapcsolva felejtettem a gépet, pedig 1 méterre alszok tőle. Egyszerűen annyira nincs hangja, hogy fel se tűnik. Egyedül a hdd, ami hallható, ha megy, de az is csak minimális. Addig amíg Optimus fővezér le nem zúz mindent
Bezzeg a laptop a kis piszlicsáré pár centis hűtőjével elviselhetetlen, bőven elég, ha pár percenként rövid időre felpörög, rohadt idegesítő tud lenni. -
-KP-
veterán
-
-KP-
veterán
válasz
VoidXs
üzenetére
Írhatnál konkrét típust. Múltkor ajánlottál egy Asus Xonar hangkártyát, amit már nem kapni, azzal sokra nem megyünk.
De már kifejtettem a véleményem, nem tagadom, hogy jó a végeredmény,de a userek döntő többségének még egy avr-t beállítani sem sikerül. Az itt fórumozó pc-hez értő emberek a vásárlók 1%-a kb. vagy annyi sem.
-
python1
veterán
válasz
VoidXs
üzenetére
Az lesz a következő lépés,de kmolyan mondom eddig mndig az akusztikai hiányokra fogtam az elégtelen hangot,ott tartunk,hogy a család imád filmezni.A másik sarkallatos pont a center dialóg tolmácsolása,nem kell kapkodni a távirányító után csak a film élvezete,de mondom a dinamika még a leghallkabb szinten is élvezetessé teszi a mozit. Nem is ömlengek itt tvább,mert ez itt tabu.

BBéci: Természetesen tiszteletben tartm ezt a megközelítést is,ez a másik minőségi szint ami szóba jöhet,(nem a második).
-
válasz
VoidXs
üzenetére
Már akartam kérdezni szerinted melyik adja a legjobb Convolution EQ filtert? (Már ha ismered mindegyiket.)
Dirac Live, Acourate, Audiolense, Ultimate Equalizer?Mondjuk az utóbbifényévekkel feljebbi kategória a többinél és nem is erre való, de erre is lehet használni. Csak az Ultimate Equalizerhez már valami elszállt ufó mérnöki tudás kell ahogy néztem. (Viszont a legjobb minőséget adja állítólag és a legpontosabb.)
Szóval ha bele akarnék tanulni valamelyikbe, melyik lenne a javasolt, hogy azért a legjobbhoz közelebbi eredményt kapjak, de ne kelljen egy életet ráfordítani? -
mettek
addikt
válasz
VoidXs
üzenetére
Szia. Egy bemérős kérdésem lenne. Még nem csináltam ilyet de régen hobbiból szerkesztettem zenét ezért némiképp ismerem a stúdióprogramokat. Igy ebből tudok kiindulni.
Mérek egy fehérzajt hangfalanként a Rew-vel...ezzel kapcsolatban kérdésem hogy mennyire kell állitani a hangnyomást, mennyi a referencia?
A kapott diagramot átteszem egy cubase vagy más stúdióprogramba, ott eq-val kisimitom. Ezt az eq beállítást lementem. Na ezután ezt az Eq beállítást hova töltsem be hogy azon szólaljon meg a rendszer? MediaPlayerClassicba vagy Rew-be? Rzen belul hova?
Nagyon köszönöm
-
AMDFan
addikt
válasz
VoidXs
üzenetére
Hát erről engem nem kell meggyőznöd
Én nem hallgatok zenét már DRC nélkül hónapok óta. És a minőségi különbség amit tapasztalok, az nem hagy túl sok kérdést maga után abban a vonatkozásban, hogy kell-e DRC vagy sem.(#152642) BBéci: Ha nincs dedikált moziszobád, ami kifejezetten erre a célra lett kialakítva, bemérve, stb... Akkor vacak lesz az akusztika. Haverom ~300 ezret költött akusztikai kezelésre, de DRC nélkül ő sem hallgat már zenét. Érdekes téma egyébként, rengeteget lehetne róla írni.
-
brobi76hun
tag
válasz
VoidXs
üzenetére
Szia!
Próbáltam az alaplapival de nem adott hang beállítási lehetőséget, bejött az Intel HD Grafikai beállítás de ott csak képi lehetőségek voltak. Így ma vettem egy(( https://www.bestbyte.hu/HDMI/Delock-65573-Displayport-1-2-dugo-HDMI-huvely-4K-aktiv-fekete-adapter-p127091.html )) Ilyet és bedugtam a VGA-ba a HDMI mellé, ez most egy DP-s-HDMI, de úgy látom kijön mindenféle hang a sima DD, DTS, DTS HD master, true sound, stb. Viszont, van két érdekes dolog, az egyik hogy csak a Media Player Classic tudja lejátszani mindenféle megszakadás és probléma nélkül úgy, hogy hang csatorna váltásnál nem akad ki. A sima Win player, 5k player nem bírja, kilép hibával. A másik, hogy játékoknál nem kapcsol be sem a DD sem a DTS. Megint csak félig oldódott meg a problémám, de már így is jobb mint volt, sajnos nem az igazi.
Most úgy oldottam meg hogy a (VGA HDMI a TV HDMI-be (kép)). (VGA DisplaPort-osHDMI az Onkyo HDMI PC dugóba (Film)), és a (SoundBlasterZ Optika az Onkyo Optika ez a (játékokhoz)) -
VoidXs
nagyúr
-
brobi76hun
tag
válasz
VoidXs
üzenetére
Most néztem a VGA-t és ott, egy HDMI és egy DispalPort van. Akkor a HDMI 2.0b marad a TV-be mint kép, a DisplayPort meg megy az Onkyo-ba mint hang. Köszönöm a nagy segítséget, régóta küszködöm már ezzel de eddig nem találtam meg a megoldást.
Akkor holnap be kell szereznem egy átalakítót DP-ről HDMI-re.
Még egyszer Köszönöm! -
brobi76hun
tag
válasz
VoidXs
üzenetére
Szia! A VGA-n van 2 HDMI csati. Jelenleg a VGA-ból jön a HDMI 2.0b a Tv-be. Kép rendben!
Hanggal vannak problémáin. Most Optikaival van összekötve a Sound Blaster Z az erősítővel de csak DD és DTS-t tud!!! (Ez a fő gondom)
És HDMI 2.0 TV-ből az Erősítőbe. ARC!
Akkor azt mondod, hogy dugjak még egy HDMI-t a VGA-ba és azt kössem össze az erősítővel. Arra elég a HDMI 2.0- mert HDMI 2.0a-b-m már nincs? De így nem kerüli ki a hangkártyát? -
Q
senior tag
válasz
VoidXs
üzenetére
És egy szép készülék még dísze is lehet a szobának.
#MCGaiwer
Én is a szellőzéssel küzdöttem az ünnepek előtt. Egy új végfok miatt csak 2-3 cm hely maradt a készülékeim fölött. Nekem egy lyuk van egy tégla falban, amiben polcokon vannak a komponensek. Elöl és hátul teljesen nyitott, viszont a felső tér hiánya miatt, egy 2 órás film végére, egészségtelenre melegedtek a cuccok. Nagyobbra vágtam a lyukat. A párom annyit kért, hogy a lehető legkevesebb porral próbáljam megoldani, mégis csak jönnek az ünnepek, amit nem takarítással kellene tölteni. De még így sem lett az igazi, oldalt csak 4-4cm helyem van, de már csak langyosak az elektronikák. -
MCGaiwer
addikt
válasz
VoidXs
üzenetére
azon is gondolkodok, hogy beépítek kb 3 14cm-es, csendes PC ventit (pl noctua), annak nem nagyon lesz hangja a feladata meg csak az, hogy ne szoruljon be a levegő, már csak a ki-bekapcsolását kellene kitalálnom.
én inkább kinyirom az elektronikát 2-3 év alatt és veszek újat, mint hogy ennyi ideig veszekedjek az asszonnyal. A nyugalmam többet ér

-
Ear001
addikt
válasz
VoidXs
üzenetére
Na örülök, hogy végre van valaki, aki tíz paraméterből megmondja, hogy fog szólni egy kondi. Van itt ez a vicces kísérlet:
... the same as we have found, that AC signals are electromagnetic "shockwaves". I think that there is more to that most audio enginers realize. To give you an example, when I started looking at capacitors , we devised the following test:
Connect a capacitor over the output terminals of a stable power amplifier, then connect a frequency generator to the input, and set the volume level at about 1/4 to 1/2 volume. Then run a frequency sweep from 0-20kHz into the amplifier. All the plastic capacitors that I've tried sounded like a small (very small) loudspeakers, the paper caps were almost silent. We employed sensitive listening devices like medical stethoscopes for these tests. The frequency at which a capacitors resonates under these conditions closely matches the colouration it introduces into the sound of the amplifier when used in the signal path.Akkor ez melyik kondi paraméterhez rendelhető egyértelműen?
-
-KP-
veterán
válasz
VoidXs
üzenetére
Adott két magassugárzó. Az egyik több részletet mutat meg a zenéből, mint a másik. Ezt hogy méred le?
Adott két magassugárzó. Az egyiknél lényegesen jobb a hangszerhűség, mint a másiknál. Ezt hogy méred le?
Ugyanez a kérdés adott kondenzátorokra is. Milyen számszerűsíthető mértékegységet használsz itt, amit egyszerű beírni egy egyenletbe?
Én is mérnök vagyok, de vannak bőven szürke foltok, ahova nem elég a puszta metek.
-
dualcore
őstag
válasz
VoidXs
üzenetére
Azonos értékű kondit minek cserélni? Ellenben egy megfáradt, zárlatos, de gyártóval megegyező kapacitású kondi visszahozza az eredeti értékeket. Viszont ha már tuningolsz, cserèlsz kábelt, tekercset, és éhez kell megfelelő kapacitású kondi, mivel megváltozik a teljes karakterisztika. Ez amiben én nem vagyok benne napi szinten, innen kell a szakirányú tudás és a jó fül, meg a tapasztalat.
-
dualcore
őstag
válasz
VoidXs
üzenetére
Nehidd, egy szimpla áramkör mint pl hangváltó (mert bármilyen hihetetlen ez egy szimpla áramkör) egy db kondenzátor cseréje, vagy beillesztèse, igenis nagy mértékben befolyásolja az oszcilloszkop által alkotott képet. Viszont más a mérés és az évtizedes tudás, azt előre nem tudom megmondani (én személy szerint) hogy ez a hankèpet milyen mértékben befolyásolja.
-
dualcore
őstag
válasz
VoidXs
üzenetére
A bekapcsol, beállítja és csinálja, azt azokra a gépekre értettem, amit mint műszerész naponta használok, jelen esetben egy forrasztó állomás volt a szó, de lehet ez egy oszcilloszkop is. Viszont a legtöbb esetben mérve igazoljuk vissza a javítást. És mielőtt bárki kérdezhetné, tápkábelt nem mèrek.

-
dualcore
őstag
válasz
VoidXs
üzenetére
Azért aki mögött ott van néhány évtized tapasztalat ez elektromosságban, mint jómagam is, az már nem számolgat, hanem bakapcsol, beállit és csinálja. Az viszont tény, hogy az alkatrészek hangra gyakorolt hatása, az egy külön"szakma", nem ( csak) általános elektroműszerész feladat.
-
Mosqu!to
addikt
-
válasz
VoidXs
üzenetére
Mivel ez a haladó topik, jómagam pedig a budget kategóriában utazom, ezért csak halkan jegyzem meg, hogy a mostani szettem centersugárzójával meg vagyok elégedve minden tekintetben.
Nálam bookshelf frontok vannak, de szerintem a széria tower tagjai közül sem lógna ki az S30.
Ezzel nem akarok ellent mondani neked, bizonyára (sőt, egész biztosan) nagyobb tapasztalatod van e téren, de magam is meglepődtem, hogy mennyire együtt van a center a frontokkal. -
tomyka74
senior tag
válasz
VoidXs
üzenetére
igen piszkálja a fantáziám,hogy a canton Gle szettemet (ezek a frontokálló 3 utasok) lecserélném Chrono polcsugárzó szettre. most avx-en árulnak egy 5.0-át jó áron.
kiváncsi lennék jobb lenn e a mozi. ennyit még lehet rá is szánnék kipróbálni.(főleg ha lejjebb is tudom alkudni)
-
mpo
veterán
válasz
VoidXs
üzenetére
A múltkor leírtad, a referenciaszint beállítását.
Mivel a Decibel X a Redmi 4X-en (új MIUI 10) nem működött, ebben a cikkben
[link]
ezt az ingyenest találtam, "Sound Analyzer App" amiben C-weighting és Slow-weighting is választható, a kép megfodítható, hogy a mikrofon a hangforrás felé nézzen.
[link]
Másik mobilon a Decibel X futott, hasonló értékeket mutatott.Hajnalban, teljes csendben kalibráltam az app-ban a mikrofont, többszöri próbálkozásra sikerült, ettől még lehet pontatlan, ezért a mérési eredményeket még nem teszem ki.
Lehet-e, hogy a Denon X1500 (Dali Spektor 6) a -79,5 +18 skálán (mi a neve?) a -31-nél (-30-nál) adja ki a 75 dB-t?
Ezen a skálán a 0 elviselhetetlen lenne, annak ellenére, hogy pár hónap múlva 62 éves leszek, szerintem jó a hallásom, de hamarosan megméretem.
Be is korlátoztam a Denont amennyire lehetett, a bekapcsolás és a maximum hangerejét.
-
L.L.
senior tag
válasz
VoidXs
üzenetére
Huhh, azt hiszem itt feladom, ez nekem nagyon Kínai. Maradok a bemérésnél, legfeljebb a fülemhez finomhangolom kicsit. Egyébként a -5 -6 dB-re mért értékeknek, van valami negatív hatása a hangra, azon kívűl, hogy hangosabbra kell tekernem az erősítőt? Esetleg ez azt jelzi, hogy nagy a hangfal a szoba méretéhez?
-
mpo
veterán
válasz
VoidXs
üzenetére
Ezt a #37931-ben írtad.
Arra kell törekedni, hogy -30dB bemenő jel esetén ha 0dB a hangerő, akkor 75dB hangnyomást mérj a hallgatói pozícióban. Ha main volume, vagy a bemenő jel szintje eltér, akkor ezzel kell korrigálnod a várt hangnyomás értéket.Ebből én csak ezt a hármat nem értem:
-30dB bemenő jel esetén
ha 0dB a hangerő
Ha main volume, vagy a bemenő jel szintje eltér, akkor ezzel kell korrigálnod a várt hangnyomás értéket.Sajnos a Redmi 4X-en a Decibel X nem működik, a Sound Meter mérte a Dolby Atmos teszthangot.
A maximumok:
LF 48
RF 46
C 50
Sub nincs, de: 67
LS 42
RS 44
L Alteco a fronton:40
R Alteco a fronton:45#37950
A végén úgy korrigáld az értékeket, hogy az L-C-R-LFE azonos legyen, a többi pedig ehhez képest -3. Ha SPL-mérőd van, 75 dBC legyen a center.Az első hármat 50-re a többi négyet 47-re?
SPL mérő nincs, csak Sound Meter.Ilyenkor kell-e az AVR-rel méretni és korrigálni vagy most kézzel korrigálni?
Ugye, hogy sok a kérdése a kezdőnek?
-
mpo
veterán
válasz
VoidXs
üzenetére
Nem csak neked kellene címeznem, hanem a többi hozzáértő fórumtársnak is.
Igaz, hogy most éppen a haladóban vagyok, de a kezdők érdekében írok.Az összefoglaló nagyon sok mindenben segít, de a kalibrálásról igen röviden írtak.
A referencia hangerőt rendszeresen írjátok, ez a szó az összefoglalóban nem is szerepel.
Ha kalibráláshoz keresek segédanyagot, akkor pont nem házimoziról szól vagy PC használatával kalibrálnak és nem kezdőknek való szinten íródott.
A tudástárban a kalibrálásról is kellene írni, ami lépésről-lépésre vezetné a kezdő házimozist.
Rosszul gondolom? -
zsolt320i
senior tag
válasz
VoidXs
üzenetére
Bitstream nélkül csak akkor van "boom effekt" amikor először elindítom a zenét vagy filmet (amikor felépül a pcm stream), utána sosem mert a pcm stream megmarad (film, zene lejátszása után nem szakad meg a stream. az avr kijelzőjén továbbra is látszanak az aktív hangszórók) és ha kikapcsolom a pc-t mert természetesen akkor már megszakad a stream.
-
zsolt320i
senior tag
válasz
VoidXs
üzenetére
Sziasztok VoidXs,BBéci!
Vizsgálódtam az elmúlt 2 napban, és kipróbáltam egy Lenovo laptoppal és egy mi box-al is.
Sajnos mindegyiknél ugyanúgy jelentkezett a probléma.
Ha kikapcsolom, bekacsolom az erősítőt rúg egyet a mélyláda.
Ha dd/dts filmet nézek, vagy WASAPI-t engedélyezve hallgatok zenét indításkor, leállításkor és beletekeréskor is rúg a mélyláda.
Szóval innentől kezdve a lejátszó kizárva, kábel (volt több is kipróbálva) kizárva, sub kizárva (már a második csinálja ugyanezt) csak az erősítő maradt.
Ismertek valakit aki meg tudná javítani, vagy egy árat tudna modani a javíttatásra?Thx!
-
törölt tag
válasz
VoidXs
üzenetére
Igen,sajnos ezen már nincs. A régebbin azon volt.
https://www.asus.com/hu/Mini-PCs/VivoMini-UN65U/
Persze én is úgy gondoltam,hogy amikor egy film DTS hang is van.De köszönöm, most működik már.
A TV-re ráküldtem a HDMI kábellel,onnan meg vissza Optikaival, kapcsolta egyböl a DTS-t is! :-)
Azért veszek egy ilyen kütyüt,már csak hogy kipróbáljam,van e különbség a két lehetőség között.
Meg akkor RCA-n a sztereo erősítőre is rátudom kötni a pc-t, nem a fejhalgató kimenetet használom. De ez már máshova tartozik.
Köszi mégegyszer. -
mpo
veterán
válasz
VoidXs
üzenetére
Köszönöm a segítséget, blakeynek is.
A vásárlás holnap délelőttre halasztva.Csak angol nyelvű kézikönyvet tudtam letölteni a Denon X1500-hoz, talán CD-n mellékelik a magyar nyelvűt.
Ha valakinek megvan legyen szíves leküldeni a send.firefox.com segítségével privátban.
Könnyebb lenne a 278 oldalt elolvasni. -
mpo
veterán
válasz
VoidXs
üzenetére
Sajnos a barátom egyedül van a boltjában és nehéz vele szót érteni telefonon, meg sokan vannak a vevők, így nem tudtam belőle kiszedni a hangfalkábel típusát, de 30 éve ezzel is foglalkozik.
Ebben a városban máshol nincs is hangfalkábel.
Nem látom a leírásokban, hogy ezekhez kell-e dugó. -
m3ss
veterán
válasz
VoidXs
üzenetére
a den of thievesben az akcio jelenetek eleg jok, de sztem sehol sincs a tronhoz kepest, lehet a mesterseges hangok meg a zene miatt erzem ezt..vegig duruzsolja a sub a tront. vagy lehet en subom inkabb 30-80hz kornyeken eros..tron meg tele van ilyennel.viszont a film az nagyon jo, kicsit townra, meg heatre hajazott. lehet ez a ket film is jol szol, fegyverhangok ugy emlekszem ezekben is nagyon realisztikusak voltak. kivancsi vagyok den of thieves a masodik reszt hogy hozzak ossze, minden eros karaktert kivegeztek

nagyon durvan reszletes, feszes es pontos a mely hang amit kiad ez a sub. reszletezobb a mely ha 80hz-en vagok zenevel, mint amit 602-ok kiadnak. jobban osszefolyik a 602 melye...csak az irannyal nem vagyok meg mindig teljesen kibekulve...filmre jo hatul, zenevel sztem jobb lenne elol. nem akarok 15-20 m rca kabelt venni. konnektor sincs elol most.
amugy nem egyertelmu nekem se, hogy kell sub zenehez. stilusfuggo leginkabb. egy pink floyd vagy hasonlo zenevel pont eleg a mely sub nelkul. viszont egy dub, reggae, elektronikus vagy hiphop sokkal jobb subbal.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Arc Raiders
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- Kicsomagoljuk és bemutatjuk a Poco F8 Ultrát
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- MSI notebookok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor, MS4022
- Apple iPhone 13 /128GB /Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / akku: 85%
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Tudod nyitott vagyok az újításokra, de ez a fajta PC nem győzött meg semmiről.