Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Smiley
addikt
válasz attiss66 #186803 üzenetére
Baszki, digiatlisan kuldod ki, kurvamind1 milyen lejatszod van. Akik ezt mondtak, nem ertenek hozza. Keress egy olyan bluray lejatszot amin van optikai vagy coaxial kimenet aztan kesz, ahelyett hogy itt szorakozol ezzel a 20 eves szarral.
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
Quetz
őstag
válasz attiss66 #186807 üzenetére
Your google fu is weak, old man
Denon DVD-3910 Service Manual -
Quetz
őstag
válasz attiss66 #186814 üzenetére
A valóságban sosincs ég és föld különbség, ez a megfogalmazás mindig csak fórum posztban jelenik meg. Ha lenne, akkor az azt jelentené, hogy nagyságrendbeli különbség van a két eszköz jelszintje között, ami audio esetén 3-6dB-t jelentene. Azonos forrásból dekódolva pedig nem fog ekkorát elmászni két eszköz.
Hallhattál különbséget, aminek két oka lehetett:
- Hangerőszint differencia a Denon javára. Pszichoakusztikai kutatások bizonyítják, hogy a hangosabb zenét jobbnak halljuk.
- Nem vakon teszteltél, és mivel a Denon-t tartod jobbnak, ezért győzött az expectation bias. -
Smiley
addikt
válasz attiss66 #186814 üzenetére
Akkor tákold tovább... De csak egy utolsó kérdés. Ez a közel 4 hónap szarakodás meg gányolás helyett nem lett volna jobb csak használni egy kicsit modernebb házimozit? Nekem sincs highend cuccom, egy egyszerű Polk signature szett meg egy 15 éves Yamaha erősítő. Amióta összeraktam én csak használom... beállítani normálisan meg volt vagy 1 óra az egészet összekötőzgetéssel együtt.
-
BBéci
legenda
válasz attiss66 #188417 üzenetére
A-410-zel nincs ilyen tapasztalatom, viszont a csúcs Lumin lejátszó hangján akkorát javított egy közel egymillió forintos tápegység, hogy csak pislogtam.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz attiss66 #188442 üzenetére
Inkább ALI-ról vegyél, mint a Temuról! [link]
Egyértelműen hamisítvány, viszont amennyiért veszed, annyiért eladható, ha nem válik be.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
python1
veterán
válasz attiss66 #188459 üzenetére
Nem biztos, hogy az mind, de ha könnyű ès feltűnően merev, akkor bizony az.
Én a svédeknél futottam bele rezezett aluba, kocsiba építettem zenét, és a helyi barkácsboltban csak olyat lehetett kapni.
Mondjuk azóta is működik rendesen minden, mondjuk nincs hajtogatva.[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
válasz attiss66 #188462 üzenetére
Láttunk már nagyon sokszor réznek írt alut, nem csak lehúzós nevektől, még noname-től is, pedig azok általában tisztesebbek, mint a házimozisok.
Azt ugye tudod, hogy a kapcsolóüzemű táp önmagában egy feszültségstabilizátor, mert az égvilágon bármit adhatsz neki, akár 100 voltnyi zajjal, akkor is pontosan ugyanúgy fog működni, és ugyanolyan lesz a kimeneti zajszintje?
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
VoidXs
nagyúr
válasz attiss66 #188488 üzenetére
Zs kategóriás aggregátorok után pl. Hálózatra semmi szükség rá, csak extra felesleges fogyasztás. Ez a 3% zajszint bőven a piaci felett van amúgy is.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Joe123
senior tag
válasz attiss66 #188500 üzenetére
S mit vársz attól, hogy kicseréled a gyári kb. 12V/3A tápot egy - változattól függően - 12V/12,1-16,5A Xbox 360 tápra? Azon kívül, hogy zúgni fog? Mert ventilátor szokott lenni bennük, legalábbis az enyémben volt annak idején, ha jól rémlik, az a 175W-os verzió volt talán.
-
VoidXs
nagyúr
válasz attiss66 #188503 üzenetére
Az első bekezdésed teljesen mindent megmagyaráz, a link pedig az alap kapcsolásokról beszél, nem pedig a valóságban használt áramkörökről. Klasszikus eladói trükk, mint amikor a kábel jitternél hirtelen a DAC jitter hatásait mesélik, hogy úgy tűnjön, mintha számítana a kábel jitter.
[ Szerkesztve ]
-
Smiley
addikt
válasz attiss66 #188507 üzenetére
Autocorrect belejavitott a telefonon... De attol, hogy van egy eszkozod aminek kell 12V 1A DC max terheles alatt, ha ele raksz egy olyan tapot ami tud 12V 5A DC-t, semmi nem fog valtozni. Vagyis de, a nyugalmi aramfelvetele valamennyivel nagyobb lesz. Karosodni akkor se tud, mivel 1A-nal ugysem fog felvenni tobbet. Akkor van baj, ha olyan tapot raksz ala ami nem tudja a gyari specifikaciot, es terheles hatasara elkezd beesni a feszultseg vagy annyira elkezd melegedni, hogy a vedelem lekapcsolja az egeszet.
-
Q
senior tag
válasz attiss66 #188515 üzenetére
Egy előnyét ismerem ennek a tápnak. Ha HDD-t teszel a lejátszóba, vagy külső, táp nélküli HDD-t kötsz rá USB-n, akkor is bírni fogja szuflával. A gyári 3 A-es vagy 5 A-es nem biztos.
Volt egy egész sorozat Popcornom. Semmi változást nem láttam és hallottam amikor X-Box táppal használtam. Szerencsére nem adtam érte külön pénzt. Mondjuk az fájt amikor a box megförmedt. De legalább volt egy tuning(?) tápom.Eladó: Runco LS5
-
devil-k
nagyúr
-
python1
veterán
válasz attiss66 #188521 üzenetére
Annyit tudok, hogy erősítőnél, konkréttan a 3255-ös chippel szerelt erősítőknél a nem megfelelő táp 2-3 dB-t tud csökkenteni a sinad értékén + ugye zajosogik a kimeneteken, ezeket szokták tuningolni, kondikkal a szűrés miatt, forrásnál mondjuk nem tudom, de el tudom képzelni itt is némi zajosodást, sinad csökkenést de, hogy ezt hallani lehet-e, azt tényleg tesztelni kellene.
Kellene egy mérés, hogy melyik táppal, hogyan viselkedik a tuningolni kívánt készülék. -
Joe123
senior tag
válasz attiss66 #188523 üzenetére
Hát akkor mondjuk ennél a mondatnál bejelezhetett volna a bullshit detektorod, mert ez egy ordas nagy példány.
az mondta, csak akkor zúg, ha nem megfelelő vastagabb tápkábelllel van használva
Vagy csak én nem tudtam az xbox tápok ezen képességéről, hogy meg tudják állapítani milyen vastag tápkábel van előttük és ettől függően pörgetik a ventilátorukat.
[ Szerkesztve ]
-
Smiley
addikt
válasz attiss66 #188526 üzenetére
Remelem azt tudod, hogy ez nem igy mukodik? Ehhez mondjuk a fizika konyv melle kellene egy digitech alapjai vagy valami hasonlo tankonyv is meg jopar ora szabadido. Legkozelebb amikor uj tuning tapot veszel valamelyik ilyen cuccodhoz, inkabb vegyel elotte egy konyvet es probald meg megerteni ami benne van. Tanulni soha nem keso.
-
Gaming
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest