- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- gerner1
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
devil-k
nagyúr
válasz
Vikthor #79850 üzenetére
SZVSZ.
Azért 10 méternél számít a HDMI kábel minősége, nem is kicsit. Nálam is most van kialakulóban a dolog, de én AQ HDMI CINNAMON-t (10 m) tervezek, ami viszont 75.160 Ft (kedvezménnyel).
(Azt tegyük hozzá, hogy Sony HW55-höz menne)
Van aki azt vallja, hogy a 3.000 Ft-os (10 m) HDMI is megteszi...
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Vikthor #79850 üzenetére
Itt nem annak van nagy jelentősége hogy mennyivel jobb a kép vagy nem jobb, hanem annak hogy ezen a hosszon esetleg szétesik-e. Bár azért remélhetőleg ezek közül egyikkel sem történik ilyen. Én számításba venném ezt is [link]
Ha még mindig kácsa hangfalkábeleket használsz, akkor elég hülyén venné ki magát ha HDMI-ből meg megvennéd a drágábbat.
-
bammbula
tag
válasz
Vikthor #79631 üzenetére
Logikus következtetés.
Nem ennyim van rá, csak néztem, hogy elég sok ember dícsérte a kettő típus közül az egyiket, majd rátaláltam a másikra és nem tudtam dönteni.
Természetesen nem a legolcsóbb szart szeretném, de nem is akarok vagyonokat hangfalszettre költeni, ezért kértem tanácsot. -
kabar
senior tag
válasz
Vikthor #79194 üzenetére
Nincsen Denon fóbiám. Az a kettő amit hallottam nem tetszett. Sem a saját rendszeremben (2306), sem a haveroméban (azt hiszem 3808). Viszont én tudom, hogy a nem tetszett az csak egy szubjektív élmény, vélemény. Ettől az még lehet jó. Nem vagyok hasra esve az ES 100-tól sem. Csak ennyi pénzért szerintem jól szól abban a nagy helyiségben. Persze hogy lenne jobb, de azt még meg kell találni, meg kell venni, rendszerbe kell illeszteni. Van egy csomó ember, aki meg az Onkyót szereti, erre a fórumra nem azok járnak jellemzően. Én most mindegyik erősítőmet eladtam és védem az Onkyót pedig egy nagy Yamahára hajtok, aztán lehet, hogy azt is eladom. Ilyen ez az útkeresés...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Vikthor #78380 üzenetére
Itthon tulajnál még egyiket se láttam, hallottam. Azaz,de a wattpuppyt. volt pár meglepő a listában, de azért többség tippem szerint nem véletlenül van ott, ahol. Árban se nagyon szotkak félrelőni.
Mondjuk a sztatikus hangfalakat soha nem tudom megérteni, hogy lehet ennyire szeretni, hogy akár top 50be egy is bekerüljön.
Jól értem, ár/érték versenyt csináltak, nem abszolút értékben legjobb hang van elől.
Sefter: hagyjad már, pios.
gotham kábellel
-
robi-k
őstag
válasz
Vikthor #75153 üzenetére
A PMA 15xx jó kis készülék
Bár ehhez kell még egy jobb DAC is, ami kiszolgálja.
Amúgy ha sikerül sztereóban feljavítani a 4310-est, az mozinál sem lesz hátrány, hisz u.a. a készülék marad, és a Denon-ban elég jó DAC vanAz én opa cserés akcióm nem a végfokot érinti, hanem a HDMI processzor - hangprocesszor - DAC kártyát, tehát minden üzemmódra hatással lesz. Ha ez megvan, akkor jöhet a kondikkal való játszadozás
(#75157) Mukk
Igen. -
robi-k
őstag
válasz
Vikthor #75149 üzenetére
A Denon hangját szeretném feljavítani, a célom az, hogy a 4310 házimozi erősítő sztereóban (direkt módban) elérje egy középosztályú sztereó erősítő hangminőségét
Ezen átalakítások természetesen nem Denon opcionális kiegészítők.
Az eBay-en már több opa-t rendeltem és próbáltam ki a 4310-ban, jelenleg az LME49720 tip. opa-k vannak benne, de ez sem az igazi (azaz még mindig nem elégíti ki az elvárásomat, de már jobb, mint az eredeti gyári állapot).
Most vettem az eBay-en egyedi, lézerrel kalibrált AD8620B tip. opát is (darabja 20$ a gyártónál), és bkercso-nál (avx fórumon van fent) készíttettem a képen is látható két db Opa Green-t (ez kell a frontok, a sub és a center csatornák átalakításához).Ha megjött az AD8620B, akkor beépítem őket, és meglátom, mit ad a hangjavulás terén. Esetleg majd, ha sikerül, akkor összemérettetem egy eredeti állapotú 4310-sel
-
Sefter
veterán
válasz
Vikthor #75134 üzenetére
Nem feltétlen drágább kábel kell..csak szimplán más, amivel jobban érzi magát az adott lánc.
Én nemrég cseréltem a papíron 100k-s kábeleimet papíron 60k-sra, mert a mostani rendszerem ezt jobban szereti..
Toobee is arra gondolt szerintem, amit sokszor hangoztatunk itt, hogy rendszerben kell gondolkozni, nem komponensben.. -
törölt tag
válasz
Vikthor #75113 üzenetére
Még előző széria, melyben még valódi onkyo alkatrészeket tettek bele és ólmos forrasz volt a mai gyorsforraszok helyett.. bizony kategórákkal jobb a 906 a 3007-től. természetesen nem boritékolom hogy tetszeni fog, de mégis valahogy jobb, de most látom hogy hogy szereti.. én inkáb EMo vagy pioneer nagyvasat ajánlok vagy egy NAD vagy ARCAM lehet a neki megfelelő. Még meghallgathatja a CA-551et is de sztem nem az ö világa de sose tudni...
-
törölt tag
-
Orc
senior tag
válasz
Vikthor #73628 üzenetére
Igen, eladó.
Norbi 72:
A melegedés nem lehet gond, van elég hely, illetve ideje sincs bemelegedni.
Most kipróbáltam a resetet(eddig nem volt). Meglátjuk mi lesz.szerk:
Kipróbáltam másik konnektorban. másik tápkábellel. Igen, minden Újonnan lett véve.
A pattogás szerencsére nem hangos, baja tuti nem lesz tőle semminek.A hátsó hangfalakkal is csinálja..
Dorian:
Be van szorítva, de már jópárszor kiszedtem és újra rögzítettem a kábelt.Mindenkinek köszönöm a segítséget!!!
-
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #73310 üzenetére
Kezdésnek inkább 1-és 2 óra közé, más szóval: 60-65 %-os állásba ajánlott állítani a szubláda hangerő potméterét. Később ez módosítható. Az 50 %-nak semmi értelmét nem látom.
(#73318) szaki1986
Ugye csak a rajzon látszik úgy, mintha a sarokba tennéd a jobboldali hangdobozokat, a valóságban nem vetemedsz ekkora baklövésre? -
szaki1986
tag
válasz
Vikthor #72656 üzenetére
Na, végül csak sikerült meggyőznötök
. Áldozok kicsit többet a mélynyomóra.
Szóval akkor, max. (tényleg max.!) 100 ezerig melyik a legjobb vétel?
Proson R10? Esetleg Polk PSW 125?
Az én belépő kategóriás szettemhez (H/K 265 + JBL Studio 180 5.0) is illene egy ilyen árú láda?
Köszi. -
szaki1986
tag
válasz
Vikthor #72649 üzenetére
Értem én, de nem is az a gond, hogy nincs 70k-nál többem jelenleg, hanem ennél többet nem szeretnék/akarok költeni egy mélynyomóra. Az erősítőm 90, az 5.0-ás szett 150 ezerbe fájt eddig. Ezek mellett nem tudnék józan ésszel 100 ezer Ft-ot (vagy többet) költeni egy subra. Eleinte 150-200 ezerből szerettem volna kihozni a teljes rendszert, ez már ahhoz képest is nagy ugrás volt nekem
.
Persze, ha nagyon szeretném, akkor kis gyűjtögetéssel akár 2-3 év alatt össze is tudnék dobni egy millió körüli rendszert ami biztos odaver ennek ami most van, de van egy csomó más dolog amire jobban kell a pénz sajnos mint egy ilyen hobbira.
Ez nálam a fő elv, és ezért nézelődök ebben az árkategóriában.De ettől függetlenül kösz mindenkinek a hozzászólást.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Vikthor #70488 üzenetére
ha egyenletes a hangerő a sub és a többi esetén normáls hangerőnél, akkor, ahhoz, hogy úgy rendesen rázzon a kanapé, már nagy hangerő kéne. mi eleve nem is szeretjük üvöltetni, meg még lurkók is aludnának,
erre megoldás a rezgető. meghajtani végfok van itthon bőven, és annyira azért nem durva az ára a rezgetőnekegy rendes tápcsatit nem adnak az áráért
majd azért még átgondolom ezt a rezgető témát, de alapvetően tetszett. nem tudom, hogy pl fázist hogy állítok a diy erősítőmön.
Pokzoli: azért ezt be nem vinném a nappaliba, az italautómatával egy légtérbe...
-
Ursache
senior tag
válasz
Vikthor #67993 üzenetére
Mi a gond vele? Ha van benne "dekóder" (-szerűség [valaki javítson ki!]), ami "kiszedi" a DD-t, DTS-t, akkor nem para, nem? Mellesleg jelezte, hogy a tv beépített médialejátszóját kívánja használni, a.k.a. a tv USB portjáról szeretne lesni valamit.
(#67995) Csabroncka: hopsz, ezt viszont el is felejtettem. Köszi! Megpróbálom összelőni, talán -1 toslink kábel
eddig én is ezt a csatlakoztatási fajtát (HDMI + optikai) használtam, viszont hálózaton keresztül (NAS) streameltem a tv-re. Vagyis húzta magának az anyagot...
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PC Game Pass
- Építő/felújító topik
- Megújult a PROHARDVER!
- Tőzsde és gazdaság
- Vivaldi (böngésző)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Slim 1TB + 2 Joystick! Olvass!
- BESZÁMÍTÁS! 1350W Thermaltake Toughpower GF3 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest