Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz boroskarcsi #19541 üzenetére
Szia, esetleg egy onkyo tx-rz710? nagyon korrekt mozihang van benne, ha bejött a 717 hangja
Tud mindent, atmos, dtsx...[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz boroskarcsi #19564 üzenetére
én itt minden vagyok csak nem hozzáértő, ez a hétvégén is kiderült
én imádom az Onkyo-t, én azt javaslom mindenképp, persze biztos van jobb, fényesebb és nagyobb"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
embe
nagyúr
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz boroskarcsi #19579 üzenetére
Nee inkább a 710est vedd meg
Nekem volt 710es,es 'önző okból' irtam azt a tipust, mert azt nagyon ismerem.
Mozi hangon atmosban (nálam nincs kiepitve a 'teljes ' atmos rendszer) , es a dts neural x hangnal is hasított.
En nagyon szerettem a hangját.
A hétvégén váltottam rz900ra, no azért az egy másik kategória.
Ha meg van ra a kerested, akkor lehet a 820as jobb.
En a 710rol tudok véleményt alkotni[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
embe
nagyúr
válasz boroskarcsi #19584 üzenetére
Idézni csak pontosan és szépen!
Nagy a meleg.... fő az agyam. -
Termi16
őstag
válasz boroskarcsi #30891 üzenetére
Szia!
Alapvetően szerintem nincs is kérdés, a saját füledre halgass, hiszen te fogod használni a rendszert.
Egyébként a 40hz szerintem is alacsony lenne, érdemes azt már a mélynyomóra bizni, ahogy te is irod.
Más:
Jól gondolom ,hogy a JBL Studio 2xx jelölésű hangfal-család a JBL ES-t váltotta?
Gondolkoztam egy esetleges váltáson, de ha nincs egyértelműen fölé pozicionálva, akkor valószinűleg nem éri meg.Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!
-
Vicarious1
aktív tag
Szerintem jó a 70-90-120 a fülre hallgass, nekem is hasonlóra volt állítva anno az RZ-800 a Polkaudio hangfalakkal, és úgy éreztem jónak. A Phase Matching Bass-t állítsd ON-ra!
-
BBéci
legenda
"Az erősítőn minden hangfal small-ra van állítva"
Ez OK!
"A saját mikrofonos bemérés a frontot 40Hz-re állítja, a többit 100-ra. LFE LPF 120-ra"
Szerintem mindegyiket állítsd 80-ra, az LFE LPF 120-on jó.
"a sub gain 1/3-on és a Low-pass Hz középre állítva kb 100 Hz, phase 0-án"
Azt csak méréssel lehet megállapítani, hogy jó-e az 1/3, viszont a Low-pass mindenképpen maximumon legyen!!! A fázisra van szabály, de fülelni sem árt.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz boroskarcsi #30903 üzenetére
Olvasd el a jobb felső sarokban linkelt Útmutatót!
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz boroskarcsi #30905 üzenetére
Utóbbira gondoltam, annak a címében szerepel az Útmutató szó.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
VoidXs
Topikgazda
válasz boroskarcsi #30905 üzenetére
Ha a késleltetések helyesen be vannak állítva, nem kell fázissal foglalkozni, mert eleve tökéletes lesz.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
VoidXs
Topikgazda
válasz boroskarcsi #30914 üzenetére
Igen, így van.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
zsoika
addikt
válasz boroskarcsi #30970 üzenetére
"az itteni szakértő kollégák teljesen más beállításokat javasoltak (ja és tényleg jobb lett tőle..)mint a saját avr bemérés"
Egyikük igazi mozi, a másikuk házimozi oldalról közelíti meg. .....az alapok ua.ok de az elvek különbözőek.
Az AVR gyári bemérésén sokat lehet finomítani. -
boroskarcsi
tag
válasz boroskarcsi #31216 üzenetére
véletlenül az off-topicra nyomtam. bocs
-
törölt tag
válasz boroskarcsi #31216 üzenetére
Örülök, hogy bevállt...
" szóval: jobb mint a gyári kábelezés, de nem hiszem hogy X szint felett (nem, nem tudom hogy hol, van az X) már lehet hallani. ha van egyáltalán különbség"
Így van, túlzásokba esni nyílván nem èrdemes.
Azonban a gyári kábeleket (amennyiben van lehetősèg) èrdemes cserèlni, csak úgy ahogyan a mèlynyomót is èrdemes külön a mèlyhangok átvitelèhez kikèpzett kábellel ellátni.
Hangszorókábelből szerintem min 1500ft/m szüksèges (mèg a hátsókhoz is).Ezek az elemek a rendszer többi alkotóelemèhez kèpest szerintem már elenyèsző, főleg használtan.
Èrdemes próbálkozni mèg ha nem válik is be, mivel nem lehet tudni mi lesz a rendszer gyenge láncszeme, ami ugye mindig a legmeghatározóbb.. -
BBéci
legenda
válasz boroskarcsi #32036 üzenetére
Inkább egy jó öreg Arcam, mint egy új, vagy 2-3 éves akármi, amit most meg lehet venni 100-150000 forintért. Például az AVR300 újonnan 2200 euróba került. Annak a hangminőségét ma sem adják olcsóbban.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz boroskarcsi #34109 üzenetére
-
BBéci
legenda
válasz boroskarcsi #34406 üzenetére
Tévedsz, mert mindkettő helyes és elfogadott. Amikor iskolába jártam, csak az a változat létezett, amit én használok. Talán az internet terjedése hozta magával a lapon-t.
Gondolj bele, mennyivel nagyobb a különbség, ha ugyanazon a napon nem említhető valami, mintha csak egy lapról van szó!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz boroskarcsi #34554 üzenetére
Ha már ilyen 'szépen' kéred
[kép]
Határozott mértékben növeltem az itthoni 'szerver' háttér tár méretet[ Szerkesztve ]
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz boroskarcsi #35289 üzenetére
olyasmi
-
Dorian
félisten
válasz boroskarcsi #35584 üzenetére
Ez mindig egy tól-ig érték frekvenciafüggően, de többnyire csak ráhazudnak vmit.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
BBéci
legenda
válasz boroskarcsi #35584 üzenetére
Ha nem értesz a házimozihoz, olvasd el az ajánlott irodalmat és a topik összefoglalóját! Utóbbiban ott a válasz a kérdésedre a Technikai tudnivalók című fejezetben.
[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
-
BBéci
legenda
válasz boroskarcsi #35590 üzenetére
Igazából sokadrangú kérdés a hangdobozra megadott impedancia érték, nem szükséges foglalkozni vele, csak a teljesen hozzá nem értők teszik.
Ez miért nem ad választ a kérdésedre?
"Hangdobozok impedanciája: a mai erősítők nem kényesek rá, és nem győzzük elégszer mondani: és nincs pl. 6 vagy 8 ohmos erősítő! Csak éppen akkora impedanciára van megadva a kimenő teljesítmény és a torzítás. Ráadásul ez nem egy egzakt érték, mivel a terheléssel és a frekvenciával együtt változik, méghozzá minél alacsonyabb a leadandó frekvencia, annál kisebb az impedancia. Természetesen egy határ alá nem érdemes menni (általában 4 ohm). A modern erősítők figyelik a kimenő portjaikat (is), így nagyon nagy baklövést nem tudunk elkövetni (rövidzárlatot és túlterhelést is túlélik)."[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz boroskarcsi #36102 üzenetére
Szerintem a meglévő erősítőd bőven jó azokhoz a Klipschekhez, felesleges több pénzt beleölni, nem kapnál jobb hangot.
-
mpo
veterán
válasz boroskarcsi #37482 üzenetére
1. A rászánt pénzből levonod a mélyláda+kábelek árát, a maradékból nézel 5.0 szettet.
2. Lesz aki a lassú építkezést javasolja az erősítőhöz mérten, (vegyél két frontot) de annak a vége a pénzed duplája lesz és csak apránként jön össze.A kérdés meddig akarsz építkezni, látod-e a végét és megér-e neked a végén 2 milliót?
Ha nem, akkor az 1. pont.
Én is ide keveredtem a minimális igényemmel (Dolby Atmos és DTS:X) és 530-nál tartok mélyláda nélkül, a tervezett 300-350 helyett.[ Szerkesztve ]
Ha érted, akkor már elavult.
-
BBéci
legenda
válasz boroskarcsi #37482 üzenetére
600000 forintért alighanem ki lehet fogni olyan használt hangdobozokat, amik minőségben illenek az erősítődhöz.
-
espi38
őstag
válasz boroskarcsi #39188 üzenetére
Nem tudom mi van velük én csak jót olvastam róluk
nem válaszolnak a leveleimre,mivel így elég nehézkes lenne a későbbiekben a garancia ügyintézése ha szükséges lenne így lemondtam a rendelést.
Mivel nem szállították le,így gondolom nincs gond a sztornóval,remélem visszaküldik az elutalt összeget. -
espi38
őstag
válasz boroskarcsi #48592 üzenetére
Ezt nem találtam köszönöm.
Viszont azt nem gondoltam volna,hogy ennyibe kerül-ennyit erre a luxusra nem fogok költeni
Azért egy bluetooth megoldással kifogom próbálni-
az erősítő mély láda kimenetét rákötöm egy adóra-a mély láda bemenetét meg egy vevőre-elvileg ezek is tudják továbbítani a mély frekvenciás jelet -
mpo
veterán
válasz boroskarcsi #59422 üzenetére
Nem tökéletes megoldás, de megfelel.
[link]Ha érted, akkor már elavult.
-
BBéci
legenda
Menüben nézd meg, hátha kikapcsolható az USB.
-
jambiyya
őstag
Be lehet állítani, hogy a standby hogy viselkedjen. Ha teljes kikapcs, akkor viszont a net is megszakad, és bekapcsoláskor sokáig tart, mire hálózatot talál, illetve heos-al sem tudod felébreszteni.
A master-slave elosztó + mobiltöltő még egy aránylag elfogadható kompromisszum -
boroskarcsi
tag
válasz boroskarcsi #59427 üzenetére
Találtam lehetséges megoldást, hátha másnak is hasznos lehet:
https://www.conrad.hu/hu/renkforce-usb-2-0-hosszabbitokabel-1x-usb-2-0-dugo-a-tipus-1x-usb-2-0-alj-a-tipus-be-kikapcsoloval-aranyozatt-e-1692812.htmlhttps://www.conrad.hu/hu/usb-s-hub-7-portos-kapcsolhato-1687470.html
-
ada19
senior tag
válasz boroskarcsi #79307 üzenetére
Pont ezt akartam írni tegnap hogy hallottam már jópár ventilátort de a Noctua és Be Quiet magasan veri a mezőnyt (sok hiába halk hangnyomásmérővel ha van egy kis búgó/morgó hangja a csapágynak ami este csendes környezetben hallható, főleg ha nem tökéletes az elcsatolás).
Szerk.: szerintem filmezés közben sem mindegy a halk jeleneteknél szerintem borzasztó zavaró hogy visít két venti.
[ Szerkesztve ]
Mégsenem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs