- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Tiger. #87949 üzenetére
kb az előerősítés lehetőségén kívül egy Denon 2800H, ha azt veszed kb ugyan azt a hardvert és tudást kapod, a bemérő rendszer is egyfomán buta változat ,árban meg van köztük 30 %( és akkor meg már ott az 1800H ami meg pár wattban tér el a 2800H tól)
Az Arcam más kávéház ezekhez képest. -
Quetz
őstag
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
Smiley #87948 üzenetére
Na igen, a böngészőfüggés is nagyon gáz, valami hülye DRM módba kell neki ugrani, ahol meg sokminden nyilván rendszerszinten nem működik, mert Windowson miért is működne...
East3r: Az a baj, hogy nem mindenre old le vagy nem elég gyorsan, erről szoktak mellékelni egy ábrát. Ha az áram többsége nem jut zárlatra, működik tovább. A szekrényes biztosíték se old le kis amperre túl gyorsan.
-
Milyenek ezek az uj marantz cinema 60 erősítők?
Lenne egy arcam avr 390 is de az sztem nekem sok lenne. -
Smiley
addikt
válasz
GZoli7 #87947 üzenetére
Vicc az egesz, ahogy VoidXs is irta... ez egy kibaszott lego, csak ossze kene rakni belole valamit, nem kell itt feltalalni semmi ujat. De ugy latszik ennyi penzbol nem futja erre. Neznem pc-n keresztul mert ott edge-ben jo minden, de akkor en allitgassam a refresh rate-t manualisan. En egyszer amugy lesniffeltem egy ilyen Disney sorozatot, es a DD+ mellett ott voltak a sima DD hangsavok is, szoval meg a TV-nek a beepitett transcode-ja se kene, csak egyszeruen szarul van megirva az app.
-
East3r
friss újonc
-
Peace
nagyúr
válasz
Tuco78 #87942 üzenetére
Nem kimondottan a hangfalhoz kell a szekrény, hanem a tv-hez. Kiszámoltam, hogy 63 cm magasnak kéne lennie, hogy pont ideális szemmagasságba kerüljön a képernyő közepe. Most ugye falra van szerelve, de majdnem 20 cm-el az ideális magasság felett. Az új lakásban (fingers crossed!!!) pedig nem lesz lehetőségem falra szerelni, mert útban lesz egy villanykapcsoló. Így bútorra akarom helyezni talppal. Pedig piszok jól mutat a falon az a G4.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
East3r #87937 üzenetére
A relé olcsó (darabja 200 forint), a munkadíjat fizeted. Ha szerencséd van, 1-2 óra, én ezért mondjuk 20-30-at tartok tisztes árnak.
Nem, ennek a kábelezészez van köze. Ha az egyik szál kilóg és rövidre zárja a végfokot, akkor történik hasonló. Én tranzisztort robbantottam fel ilyen módon.
-
East3r
friss újonc
Sziasztok.
Új centerhangfal beüzemelése után lefutattam a denon avc x 3800h audyssey programot rendben lement minden. Elkezdtem tesztelni filmekkel és egyik pillanatról a másikra elment a center hangja. Visszatettem a régit, az sem szól. Csináltam egy hardreset et a setup elején kérdi hogy hallom e a hangot ekkor derült ki, hogy nem csak a center hanem az atmos hangfalak sem szólnak.
Gondolom szervíz, ha egyálalán megéri megcsináltatni. Totelnél relére gyanakszanak. -
VoidXs
Topikgazda
válasz
Smiley #87930 üzenetére
Konkrétan egyetlen programsorba kerül bevezetni egy mobilappba, és akkor nem kell mindenki másnak szívni.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
makkmarce #87928 üzenetére
A kép nem újdonság, azzal mindenki így van, a YouTube is, és a rendes filmarchívumok is. Hang viszont csak sáv tűnik el, minőség nem esik, annyira kicsi és fix a bitráta. Az első naptól fogva ilyen. Az a legrosszabb, hogy semmibe nem kerülne nekik legalább a dinamikát megőrizni, sőt, elrontani több meló. Ha a néző úgy akarja, night mode-ot kapcsol a tv-n, ha meg a többség így akarja, akkor legyen default on. Konkrétan a létező legkárosabb verziót éljük, senkinek nincs belőle haszna.
-
makkmarce
őstag
válasz
VoidXs #87926 üzenetére
igen, de ez attól is függ, hogy a megjelenéshez képest melyik napon nézed meg
folyamatosan butítják, sőt, kivesznek komplett hangformátumokat / hangsávokat is.. egyszer vitatkoztam emiatt velük, csak onnan tudom, a válasz az, hogy így jártam.
Írták, hogy nagyon sajnálják, hogy én elkezdtem jó minőségbe nézni és hallgatni a sorozatot, de épp akkor járt le nekik valami license is az adott szinkronhoz, és egyszerűen lecsapták az egészet pocsék minőségre(a képet is, a szinkron sávot törölték). Viszont az meglepő, hogy némelyik ázsiai filmnek/sorozatnak milyen jó hangja van a netflixen. (aztán lehet, hogy azóta azokat is agyon csapták). -
VoidXs
Topikgazda
válasz
makkmarce #87925 üzenetére
Ha az erősítő DD-t ír ki, akkor azt kapod, amit enkódoltak, de a streamingszolgáltatók hazavágják már akkor. Nem egy filmnek van meg az eredeti sávja közvetlenül a hangmérnöktől, és amit a Netflix leművel vele, az kritikán aluli. Sőt, a saját filmjeikkel is, nézd meg pl az egyik első munkájukat BD-n és streamen, az Annihilation ég és föld.
-
makkmarce
őstag
válasz
eL Geri #87923 üzenetére
streamingnél érdemes nézni, hogy mikori feltöltés... a húzó nevek az első pár hétig elfogadható minőségben vannak fent, aztán egyre butul minden, végül már pixelesedik is a sok újrakódolástól. Persze egyik se lemezes szint, de a megjelenés hetében általában jól szólnak. Ha ezen még a TV is rondít az külön öröm
TV-ben nincs valami passthrough mindent átenged funkció, hogy csak az erősítő dekódoljon? vagy rossz ez a gondolat?
-
eL Geri
őstag
Elhiszem, csak szomorú vagyok.
Még alszok rá párat, hogy szép lassan átállok-e a rendes hanganyagokra, vagy marad ez a, most már megértett, vacak streamingeknél.
Hardver is kellene, meg jó forrás is kellene hozzáMind a kettő extra macera. De tudom, hogy valamit valamiért.
-
válasz
VoidXs #87919 üzenetére
Ja, kéne valami jó tesztprogram. FL studiot használok már közel 20 éve, de nem találtam hol lehet 4.0 / kvadrofon hangot beállítani. Bár lehet ez a DAW csak sztereót tud. De amúgy meg van UMIK-1, szóval csak be kell mérni valamivel, vagy akár kézzel is megoldható, ha felveszek vele egy tranzienst.
-
válasz
VoidXs #87917 üzenetére
Most kb így 0-20 ms között tűnik okénak, korábban 0 ms-on egyértelműen nagy volt a késés. Most a 25-30 ms-nél ilyen "röcögős" egyértelműen. Mikrofonnal fogok mérni, de amúgy a gyakorlatilag random játékkal jól tesztelhető a tér pontossága, nálam most a Re-Volt van erre itt.
Nyilván ez se 100%, de az egyértelműen rossz térábrázolás kizárható vele.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
lezso6 #87916 üzenetére
A fülre kérdés delay-nél problémás, főleg mivel ellentétes irányba is ugyanaz a hatása, ha távolodsz az optimumtól. Középen tökéletes, aztán jön az uncanny valley (ami miatt nagyon könnyű fülre rosszul belőni, mert pont a tökéletes közelében rossz élmény hallgatni, amíg nem pontos), aztán az elmegy. Lehet, hogy mindkét esetben a 15-20 volt a jó, csak mikrofon nélkül ezt nem lehet megállapítani.
-
svgyula
addikt
válasz
makoss #87913 üzenetére
Nem tudod "elállítani" azok elméletileg mindegyik előre beállított hangzást ad azonnal.
DE! Mindegyiket tudod egy bizonyos szinten módosítani is. Vagyis bekapcsolod az aktuális pl. a
DPL II MS hangzást és ha ekkor állítod a setupban a hangokat akkor azok ehhez lesznek hozzárendelve. Nekem is kellett idő és már előkerestem a kisbaltát mert azt hittem magától kapcsol ki-be dolgokat de nem, csak akkor a TV egy másik hangzásra kapcsolta épp az erősítőt.Mivel nálam mnden a TV-n megy kersztül az állítja be az éppen aktuális kódolást. DE! simán felül lehet bírálni az alsó négy gomb előre(vagy általad) beállított hangzásra. Ha megnyomod többször akkor mindig más hangzás lesz DE ez körbe jár így x nyomás után ugyanott vagy ahhonnan indultál......
Nálam a bal az a MV muzik video itt van pár beállítás amit "elméletileg" filmezéshez van, a második MS ez a zene itt is van pár hangzásvilág, hatmadik a sztereo itt vagy az autómata vahy a sima sztereó hang van, a negyedik a direkt vagy módosítatlan jel itt van egy "auto" móda ami bekapcsolja az autómata váltást. -
makoss
veterán
válasz
svgyula #87893 üzenetére
Mode kapcsólót hiányolok ami amolyan térbeli "eltolást" használ úgy, hogy ami a háttérben szól hang, azt valahogy előtérbe helyezze.
De amúgy a kérdésedre válaszolva: nem, nem használtam, mert nem szeretném nagyon elállítani
Van amúgy valahol leírás, hogy melyik gomb mire jó pontosan?
Volt annó egy leírásom annó, de tiszta angol, fordigatni kellett... -
eL Geri
őstag
Azt jól tudom, hogy a TrueHD-t nem játsza le a gyári média player? A DTS HD-vel nincs gondja. De úgy látom 99.9%-ban TrueHD az elérhető.
Van valami szoftveres megoldás, hogy mégis menjen? Valami app a store-ból? Külső lejátszó hardvert nem fogok venni.
Ja bocs, ezt az oled fórumon kellett volna így feltennem. Szóval egy LG G4-es TV-ről van szó.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
eL Geri #87902 üzenetére
Ez historikusan mindig így volt. A Dolby csinált valamit, majd a DTS megcsinálta ugyanazt, csak jól. Sajnos az embereket mindig csak a nagy kutya érdekli, lásd Intel vs AMD, ahol az AMD-nek a market share-e lényegében 0%, miközben minden téren jobbak és nyereségesek, az Intelt meg csak az állami infúziók tartják életben.
Egyébként a streaminggel sosem az a baj, hogy nagyon rossz kodekben lennének. Persze, a Dolby kompresszorfétise nem segít, de erre rájön még a streamingeké is, ami százszor nagyobb kárt tesz.
-
eL Geri
őstag
Egy kis élménybeszámoló:
Én sajnos csak streaming minőséget fogyasztok. Még a virágboltból is kb. csak az szokott meglenni.De most van egy jó példányom:
Szintén virágbolti Sicario (2015), magyar hangsáv, de DTS-HD, valami 4xxx kb-es hanggal. Na ez nagyon szuper, a mélyek is, a térhangzás is. Nagyon élem.
Valóban kár, hogy a Dolby nyert a DTS-el szembenmeg persze a tömörített formátumok.
Kellene nekem még ilyen filmAmit le is játszik a TV (LG G4) saját lejátszója, mert ezt viszi. Bár csak kis adagokban nézem most is, mert ehhez az kell, hogy ne legyen itthon a család.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nintendo Switch 2
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- sziku69: Szólánc.
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen notebookot vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Stellar Blade
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus B350 R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Cooler Master CM 690 III TT 500W
- Egyedi ékszerdobozka
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest