Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kalandor: Te mennyit költesz havonta kajára?
- kenand: Szaunakályha- Helo Softhot/Havanna fűtőszálcsere
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- bb0t: A könyvelő szakma halott?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- RIOS Gépház: Frissültek a felhasználói adatlapok, beállítások, fórumos aláírások
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- mefistofeles: OTP mobilbank Persely. Jó, de nem jó.....
Új hozzászólás Aktív témák
-
wmati
addikt
válasz
Csongeee10 #1098 üzenetére
Nem csak csatlakoztatni a hálózatra a print szervert és életet lehelni bele
-
wmati
addikt
válasz
Csongeee10 #1095 üzenetére
Igen működik
-
Csongeee10
tag
válasz
Csongeee10 #1095 üzenetére
Router beállításaiban kell valamit módosítani,hogy tudjon a router kommunikálni a print server-el?
-
wmati
addikt
válasz
Csongeee10 #1093 üzenetére
Veszel egy print szerver amit csatlakoztatsz a hálózatra, ez kap egy ip címet ez minden gépen be kell lőni hogy hálózati nyomtatás ip stb és kész, nem tudom cél szerű lenne egy static ip kiosztás a dhcp helyett
-
Csongeee10
tag
Sziasztok.
Otthoni nyomtatót szeretnék hálózatba kötni,hogy több gépről is tudjak nyomtatni,ha netán valamely gép ki van kapcsolva.
Print servert szeretnék bekötni,de egy két dolgot szeretnék azért tudni.
Ha több gépről szeretnék nyomtatni,akkor mindegyik gépre fől kell telepíteni a usb router/print server vagy a kis print server készülék telepítő lemezét?
Ha pl egy laptopról szeretnék nyomtatni,akkor wirelles-en keresztül is menni fog a nyomtatás?
Nyomtató driveret minden nyomtatandó gépre fel kell installálni?......csak ebbe az esetbe ismeri fel a print server? -
haddent
addikt
Üdv
egy Cerka G465 1.9GHz proci el tudna látni 4x lan + WiFi home server / fájl szerver / htpc / print server stb...
feladatot? -
válasz
Rez_Grof #1089 üzenetére
Kicsit utána olvastam a dolognak és majd egyszer talán, hacsak nem ér el addig a 10Gigabit hozzánk is egyszerű emberekhez.
Jelenleg megoldottam a dolgot ~115MB/s konstans másolok a "szerverre".
Nem kell túl sűrűn csinálnom, de nem árt ha van sebesség, s a raid0 kötetnek ez az alja sebessége ~120MB/s. Ezzel el is értem a célom.A lemezek elején ~280MB/s az írás, de ezért még 2 hálókártya legalább még 1 switch és a router/switch sem biztos, hogy kezeli, a sok beállítási huzavonáról nem is beszélve.
Köszönöm az ötletet
-
Sziasztok!
Segítségeteket kérném!
Adott két számítógép win8 prof64bit (eredeti mindkettő).
Realtek Gigabit integrált vezérlő, tplink gigabit switch 3-3m gyári cat6 kébel és iperf szerint ~650Mbit, amit tud a "hálózat"...Mi lehet a baj, a legfrissebb driverek vannak fenn.
Köszönöm előre is a segítséget
!
Config1: fm2-es 5300 Amd 4GB ram, config2: adatlapomon.
-
mandriva11
tag
Home szerverhez milyen vírusírtót ajánlotok, ami müxik Windows Home Szerver 2011 alatt?
-
jbl
senior tag
Én csak egy olyat szeretnék össze hozni, hogy a laptop legyen a szerver, az kint a konyhába 0-24 be torrent azon menjen. Bent a pc a szobába ez csak akkor megy, ha haza jövök a melóból, este kikapcs hogy tudja aludni. PC-n kiválasztom, hogy melyik torrenetet töltse le, és azt egyből a laptop szedje le majd vissza is töltse. Pc- legyen egy meghajtó, hogy ott vannak, amit letöltött.
Ez megoldható?
Na, ebbe kérnék segítséget, hogy mit kel csinálni, hogy ez összejöjjön. Ha meg lehet érteni, amit leírtam.
(18 órás meló után.) -
bambano
titán
válasz
Raptor 666 #1079 üzenetére
és tényleg nem jó helyre írtál, mert nagyvállalati szintű monitorozó rendszer nem a házi szerver kategória.
(maradjunk az 1024-nél, mint váltószám)512Kbps=64KBps=230400KBph=5.3GBpd ez nagyjából 160 giga/hónap/kamera
ezt kell tudnod tárolni. Az indulásnak bedobott 20 kamerás szám 3.2 T adat/hó, ez 2T-s diszkeken sima raid5-ben 3 diszk. Ha ez lényegesen több lesz, akkor olyan dobozt/vasat kell venned, ami 2-3 diszkkel dinamikusan és sokáig bővíthető. Ezt házi szerver kategóriában nem kapod meg, csak rendes, nagyvállalati cuccokkal.
Ugyanígy ki tudod számolni a sávszélességet, ami a bejövő adatok röccenésmentes fogadásához kell, ahhoz sem lesz elég egy made in dzsunka alaplap, csak rendes cucc. Lekérdezés dettó, azt is meg kell oldanod, hogy a lekérdezések sávszélesség-igénye ne akassza meg a felvételt.
Szerintem ha a projekt egy részletére, csak a szerver oldali vasra nincs vagy 20 miller kéznél, plusz a kamerázás, kábelezés kiépítése, plusz kamerák, plusz szoftver, együtt biztos van vagy 50 miller, akkor nem érdemes hozzá se fogni.
2013-ban cat5 kábelezést már akkor sem épít ki ember, ha korbáccsal verik.
-
Raptor 666
tag
Sziasztok!
Nem teljesen jó helyre írom, de mivel ez a legaktívabb topik, és azért nem esik annyira messze témában sem, ezért remélem nem lesz probléma.
Nekem egy komoly szerverre lenne szükségem, de ilyet még sosem építettem. 0-24-ben működne, ip kamerák felvételeit rögzítené neten keresztül. Egyelőre nem sokat, csak 10-20-at max, de későbbiekben lehet, hogy ez jóval több lesz, szóval az egyszerű upgrade is nagyon fontos. Emellett tárolni is kéne az adatokat legalább egy hónapig, szóval a tárhelynek is elégnek kell lennie. Ehhez megintcsak nem értek, de amennyit olvastam, vagy raid 5+0, vagy 1+0-ban kéne gondolom, hogy legyenek a vinyók a megfelelő sebesség és biztonság érdekében. A szerverről eleinte 3-4 gép, később ez megnövekedhet rendesen, fogja a videókat olvasni és kezelni, tehát a sebesség is fontos, ezért gondoltam a raid 0 beépítésére. (A video-k 256 - 512 Kbps - es streaming-el működnének nagy valószínűséggel)
Ehhez a rendszerhez milyen szintű mobo, proci, memória méret kéne?
Illetve a vinyók lehetnek 7200 rpm-es 2-3 TB nagyságúak, vagy 10000 rpm-esben vagy ssd-ben kéne gondolkozni? Érdemes lenne NAS rendszert használni, vagy az teljesen felesleges pénz kidobás?
Router is kellene, a kábelezés CAT 5 v 6 lenne (nem tudta megmondani az ismerősöm melyik van neki), mivel ahhoz olcsón tudok hozzájutni, így mindenképpen olyan routerre is szükségem lenne, ami ilyen adatforgalmat megfelelően tud kezelni, ha tudtok erre is valamit ajánlani, annak nagyon örülnék. Illetve switch-re lenne szükség, avagy nem?
Mivel ez alapjában jelentős összegű befektetés, így árat nem írnék mert fogalmam sincs kb. milyen nagyságrendben kéne gondolkozni a különböző összetevőkre. Az igények adottak, szóval ehhez egy, az igényeket kielégítő rendszerre lenne szükség, de nem kell feleslegesen jobb alkatrészek, ha nem feltétlen muszáj.
A segítségeteket előre is köszönöm!
-
bambano
titán
ha gyors fájlmozgatás kell, akkor gyors diszk meg sok ram. a proci majdhogynem mindegy, mert nem az fogja vissza, hanem a sata. hardveres sata vagy sas raid is jól jöhet.
ha szoftveres raid, akkor számít valamennyire a proci is, de még egy i5 2310-et is @2.9GHz a diszk fog meg, meg a sata vezérlő, nem a proc.
imho az többet számít, hogy az alaplapon hány gyári sata port van...
ha nagyon mániákus a vevő és villantani kell neki, akkor vegyél félszerver alaplapot, az egy hajszállal jobb (asus p8c ws, intel c216 chipsettel.) én szervernek vettem már, bejövős.
szerk: a xeonokkal az szokott a baj lenni (konkrétan a 771-esről ezt nem tudom), hogy fbdimm ram kell mellé mocskos drágán (regiszteres ecc). annyit nemér szerintem.
-
Varoz
addikt
Akkor úgy kérdezem, hogy a 771-es Xeon nem elavult sz.r már?
-
Varoz
addikt
Üdvözletem!
Sok vinyós gépbe milyen cuccot érdemes? Xeon, Opteron? Minél gyorsabb másolás a fontos. Sok adat tárolása lesz, meg mozgatása. (Amúgy sima natúr gép, netezésre stb. Csak ennyi a különleges, hogy sok adat tárolása és mozgatása)
Vagy sima Intel i5 vagy hasonló is elég?
Illetve egy 771-s foglalatú is elég vagy azt megveri a Nehalem alapú sima Intel gép? -
Sziasztok!
Szeretnék egy home szervert magamnak, de (még) nem vagyok jártas benne, hogy mi merre meddig.
Cél:
- minél kevesebb fogyasztás!!!
- FTP szerver
- torrentek futtatása (max 250)
- webszerver (gyakorlatilag csak saját magamnak, játék gyanánt)
- svn szerver
- laptopról közvetlenül a szerverről nézhessek filmeket (ha megoldható)
- interneten keresztül is elérhető legyen, hogy bárhol bármikor és hozzáférhessek az adataimhoz (sajnos a feltöltés korlátozni fog tudom, de jobb mint a semmi)
- csak linux jöhet szóbaJelenleg meglévő infrastruktúra:
- UPC 25/1,5 net
- TP-Link WR841ND (tyúkbél 100/100 Mb/s, tyúkbél nélküli 300 Mb/s)
- 4 laptop, 2 tablet, 1 telefon (mind wifit használ)Kinéztem egy ilyet: [link], mert a fogyasztása nagyon csábító, csendes is, és nem túl drága, de nem tudom, hogy teljesítménye elégséges lenne-e. Vagy esetleg egy ilyet: [link].
Vélemények?
-
bigdady
nagyúr
válasz
bigdady #1057 üzenetére
ill egy ilyet használtan 30-ért:
DELL Optoplex 740D
AMD Athlon 64 X2 dual core 4200 processzor
2048 MB DDR2-ram (4 slot, dual-channel, 533/667/800MHz)
80 GB HDD
Hagyományos méretű DVD meghajtó
nVidia Quadro NVS 210S / nForce430 chipset
nVidia Quadro NVS 210S alaplapi VGA vezérlő
Sigmatel 9200 HAD alaplapi hangvezérlő
Broadcom 5754 Gigabit alaplapi hálózati vezérlő
1 x PCI Express x16 slot (alacsony profilú vga kártyákhoz)
2 x PCI bővítőhely (alacsony profilú vga kártyákhoz)
1 x PCI Express x1 slot (alacsony profilú vga kártyákhoz)
2 x SATA vezérlő
8 x USB 2.0
1 x soros (RS-232) port
1 x párhuzamos (LPT) portElőtelepített Magyar nyelvű Windows 7 Home prémium operációs rendszerrel
1 év garancia -
bigdady
nagyúr
válasz
kleinguru #1056 üzenetére
kösz. a beéptés dologtól félek kissé esetleg valami komplett? Találtam egy ilyet bruttó 50-ért, az a baj hogy nagy dög:
PC GIGABYTE-MSI Intel Celeron 420/430, 64BIT.
4096MB DDR3
300GB SATA HDD
22X dual layer DVD író
Intel 1,4GB HD video , 8 CH audió
10/100/1000 Lan, 6DB USB 2.0, 2db elõlapi USB és audio
3 év garancia. -
bigdady
nagyúr
Sziasztok!
Nem tudom jó helyen járok-e, de az alábbiban kérném tanácsotok:
Jelenleg van itthon egy netbook amin netezek, letöltök (torrent) és filmeket rakok ki hdmi-n keresztül hdtv-re
Az asszony egyre többször nyúlja le a gépetezért gondolkozok egy másik gépen, ami lehetne fix asztali is mivel összekötném egy az egybe a tv-vel egy hdmin-n keresztül és akár kiterjesztett monitorként is lehetne nézni rajta bármit még dolgoznék rajta illetve mindig mehetne rajta torrent, esetleg a kinti biztonsági webcamera képét is rögzíthetné wifin kereszül (ez a 2. projekt lesz
). Persze emellett lehet hogy érdemes lenne egy monitor rá, hogy tudjak netezni is ha asszony lenyúlja a laptopot (így nem biztos hogy szerver a jó megoldás...).
Van itthon 2 régebbi gép is, ami 720p-t már nem viszi igy nem tudom tudnám-e használni valamire, de a lényeg az hogy kéne egy plusz gép mindenképpen?
Ti mit vennétek vagy hogy oldanátok meg? Vegyek egy netbookot ami viszi a hd-t és kössem rá a tv-re és legyen folyamatosan áram alatt? Talán ez a legolcsóbb megoldás?
Vagy valami alacsony fogyasztású gép vagy régi gép szervernek ami mindig mehetne? -
K6000
aktív tag
válasz
kleinguru #1052 üzenetére
A szoftveres raid-től meg a 5400rpm-től még ez is szép teljesítmény. Persze erősen függ a történet attól is, hogy sok kis fájlt vagy inkább nagy több GB-os fájlokat másolsz. Kérdés, hogy a hálózat minden eleme támogatja-e a jumbo frame technológiát. Ha igen és nagy fájlokat mozgatsz megéri belőni 4K -s értékre.
Elvileg lehet még finomhangolni az MTU érték módosításával, de én ettől a rendszertől nem várnék sokkal jobb teljesítményt.
A jelszó, sok ram, gyors merevlemez, hardveres raid, meg hallgatva az új kor szavára jumbo frame! Hajrá... -
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni!
Van egy e350-es brazos rendszerem egy2,5" 80 gigás vinyóval és egy 2x2TB 5400rpm raid0 (szoftveres tömbbel)
Elsősorban file szervernek használnám, gigabites architektúra van kiépítve és ramdrive-ok között konstans 115MB/s tudok másolni, de a raid tömbre a másolás elején kívül (~4s) egészen 50-ig ( néha 50 alá is ) beesik a sebesség, ez mitől lehet?
Cpu limit szerintem nincs amúgy a másik gép, ami az adatlapomon van és mind a két rendszer legális windows 8
Előre is köszönöm a segítségeteket
!
-
Vekko
aktív tag
Üdv.
Ezt az otthoni szerver konfigot néztem ki magamnak.
ALAPLAP+CPU: ASROCK E350M1
RAM: 4 GB Nanya DDR3 1333 Mhz, SO-DIMM
HDD: 500 GB, 5400 RPM, 2,5, SATA2
HÁZ+TÁP: LCPOWER LC-1340mi 75W0-24-be futtatna pár weboldalt, otthoni fájlmegosztást, CoD1 játékszervert. Kb.
Elképzelhető-e ez így?
-
mrhitoshi
veterán
A 2 magos processzor nekem már sok lenne, nem lenne normálisan kihasználva szerintem. Tényleg nem a teljesítmény számítana, csak annyira hogy egy filmet le tudjak játszani róla a hálózaton. Egy ilyen felhasználásra szeretnék valami kis NAS-t össze dobni, és ehhez keresnék valami integrált CPU-s alaplapot.
-
Alex91
félisten
válasz
mrhitoshi #1043 üzenetére
HP Microserver, ez eleg jo alternativa...
-
mrhitoshi
veterán
Üdv!
Egy kisebb teljesítményű NAS-t szeretnék összepakolni, otthoni felhasználás céljából.
A legnagyobb feladat az adatok tárolása lenne (filmek, képek, dokumentumok), ezentúl ezek megosztása otthoni hálózaton. Ezen felül torrtent kliens is futna rajta.
Mivel nem kell nagy teljesítmény, ezért valami intel Atom, vagy VIA processzorban gondolkozok, azokból is a lehető legkisebb fogyasztásúakban. Viszont van egy kis problémám ezzel kapcsolatban: Megéri-e többet költeni egy intel Atom-ra, vagy vegyek a VIA-tól processzort?
Esetleg tudtok valami konkrétat ajánlani ezzel kapcsolatban olyan 14-16e Ft környékén ? Természetesen mini-ITX szabványról beszélünk! -
Vekko
aktív tag
Szerencsére ebben az alaplapban a processzorhűtő passzív.
Ha ezt a házat választanám milyen táp kellene neki? Mert úgy tudom, ha nagy teljesítményűt vennék az csak ártana.
Másnak esetleg van tapasztalata, hogy mennyire működképes szerver lenne a fent említett dolgok futtatásához? -
csanadig
csendes tag
OK, köszönöm; de írnál légyszi valami konkrét típust? Ti mit ajánlanátok erre a fenti célra?
Köszönöm!
-
csanadig
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni Tőletek. Jelenleg van egy acer Aspire easyStore H340 HomeServer -em Win HomeServer-el, 4x1TB WD Green-el.
Igazából meg vagyok vele elégedve, leszámítva hogy nincs RAID 5, helyette valami egyedi Microsoft kacat van, ami semmire sem jó.
Szeretném lecserélni, nézegettem órákat/napokat. Voltak kecsegtető dolgok, mint a Seagate BlackArmor NAS 440 (8TB). Viszont ott meg nincs semmi épkézláb kezelőfelületem.
Néztem hp microservert, ott van 4 winyó, van Windows Server, de nincs RAID 5.Szóval szeretnék egy megoldást 4x2TB, RAID 5, Windows Server (pl. HomeServer 2011).
Szánnék is rá úgy 200-250e.De feladtam a keresést, mert nem találok semmi kész megoldást, így jutottam el hozzátok. Építek ha muszáj, valami kész konfignak jobban örülnék. (Néztem belépőszintű Dell, hp szervereket is, de az meg azért túlzás lenne. Nem akarok semmit, csak fájlszerver, esetlegesen DomainController. Semmiféle torrent, iTunes, videómegosztás nem szerepel. Linuxot nem tudom, Windows fan vagyok.)
Azt hiszem leírtam mindent!
Please help!
Köszönöm!
-
Grausz
csendes tag
Vekko!
Írtad, hogy fontos az olcsóság de fontosabb a halkság. Én úgy voltam bele, hogy inkább halk legyen, mint olcsó így leírom, hogy mit raktam össze.
Szintén mini-itx gép, csak Atom 330, a ház pedig egy Lian Li Pc-Q07, annó 25-ért vettem, de most meg tudod venni már 15 környékén. Nem a legolcsóbb, viszont több szempontból is jó. NAgyon kicsi, de ennek ellenére belefél 1x2,5, 1x3,5, 1x5,25 eszköz, és egy normál ATX táp. Hallottam pár itx házat mini tápokkal, de egy idő után a tápventik, zörögtek, nyikorogtak. Én vettem bele egy csendes FSP tápot, ami pár jópár éve szinte hangtalan, szóval szabad a kezed táp ügyben. Ja és egy ssd-vel megy.
Serverként még csak tesztelgetem a gépet, egy darabig ez volt a fő gépem szép csöndben elvolt, egy hibája van csak az én alaplapomon sajnos az atom hűtője elég vacak, már kétszer cseréltem, ezen még dolgoznom kell sajna.
A Többieknek nagyon szépen köszönöm a linuxos segítséget, igyekszem a hétvégén egy kicsit kisérletezgetni.
-
Vekko
aktív tag
Üdv.
Egy otthoni ITX "szerver" gépet szeretnék összerakni. A szervert lehetne inkább NAS-nak is nevezni. Igazából pár weboldal menne róla, otthoni fájlmegosztás, esetleg cod1, teamspeak szerver.. stb. Mind ezt a legolcsóbban és a leghalkabban szeretném megoldani, hogy akár a hálószobában is működhessen 0-24-ben zavartalanul.
Véleményetek szeretném kikérni. Eddig így állítottam össze:alaplap+cpu: INTEL D2500HN OEM (esetleg ECS CDC-I, márkát nem ismerem de 1-el jobb benne az integrált intel cpu és árban ugyanannyi)
adott ram: nanya ddr3 1333 Mhz, notebook ram
adott hdd: 500 GB, 5400 rpm, sata2, 2,5Ehhez kellene nekem egy olyan ház+táp amelyhez ez megfelelő lenne, WATT csak annyi kell, hogy bírja azt, amit leírtam. A legfontosabb, hogy halk legyen, itt egyedül fontosabb a hangerő mint az ár.
Persze megkérdezem, hogy egyáltalán működhet-e ez a tervem? + ha valami rosszul gondoltam, írtam javítsatok ki
Köszönöm.
-
wmati
addikt
-Ntfs partíciókat is kezeli linux nem lesz gond vele azért idővel nem árt valami EXT4 vagy hasonló
-Maradj Linux vonalon minden képen
- Mail serverből több van ezt te döntöd el neked melyik tetszik legjobban
-Hálózatot nem árt átnézni hogy mindenhol gigabites legyen wifi neccesebb szerintemEgész attól függ hogy hány ember akarja egy időben használni
-
sirály12
őstag
Egy kis ízelítő: Saját gépemen.
Torrentfluxot neki! Winre van transmission remote, így a wines gépen olyan, mintha utorentet használnál, közben meg a linuxos gép csinál mindent!
-
Grausz
csendes tag
Bocsi, még kihagytam egy-két kérdést.
Ubuntu server alatt mennyire macerás egy torrent kliens üzemeltetése? A server gép jelenleg csak távolról vezérelhető az asztali gépről.
Illetve van egy merevlemezem, ami NTFS-re van formázva, tele adatokkal, azt meg lehet oldalni formázás nélkül, hogy az ubuntu server ezt is megossza, mint hálózati meghajtó? (természetesen beépítés utánTávoli elképzelés egy mail server.
Köszi
-
Grausz
csendes tag
Sziasztok!
Egy otthoni server építésen dolgozom, átolvastam az utóbbi jópár hozzászólást, de még vannak kérdéses témák.
Az elsődleges feladatok, hálózati meghajtók létrehozás, ezt már megcsináltam Ubuntu serverrel.
Most viszont kicsit több mindent szeretnék ettől. Afféle média server funkciót, hogy tableten/ps3-on/tv-n is meg lehessen nézni a képeket, videókat nem csak számítógépen.A kérdés az, hogy maradjak a linux vonalon, vagy ezek a funkciók már inkább windowst kívánnak.
A konfig: Intel Atom 2x1,6Ghz, 2Gbyte DDR2, Mini-itx alaplap, jelenleg 1 tbyte 5400 rpm HDD.
A router gigabites, a számítógépek egy része is, a wifi 150 mbps.Köszi a segítséget
-
Tauren45
aktív tag
Sziasztok.
Szeretnék venni itthonra, egy kisebb szerver gépet, MC-t és Counter Strike szervert szeretnék rajta futtatni.
Mit ajánlotok? Igazából nem tudok árat mondani mert nem ismerem a részleget nem tudom mire mennyit kellene költeni. Lényeg az, hogy olcsó jöjjön ki. Kell minden ház lap táp blabla. iGPU szerintem megteszi nem kell ide dedikált VGA.
-
vamzi
senior tag
-
bencze
senior tag
Ne haragudj de ha drágállod a 40e-t a microserverre akkor a baj veled van. Erősen csodálkoznék ha találnál más 4 hdd slotos gépet olcsóbban. Amikor az enyémet vettem ennyiért csak 2 hdd helyes nasokat lehetett kapni.
Amúgy meg elő a számológépet és nézz használt alkatrászekből valamit - régi gépből biztosan kijön olcsóbban csak esetleg nagy lesz és kétszer-háromszor annyit fogyaszt. -
vamzi
senior tag
válasz
Rez_Grof #1025 üzenetére
40K-ért van új proliant microserver, az tökéletes lenne, csak nincs szükségem újra, használtan meg nincs. És az a baj, hogy a 4 vinyó zavar be, mert van egy szerverem már itthon, ami egy kiszuperált laptop(tökéletesen meg vagyok vele elégedve, jó is lenne, de azt nem aggathatom tele külső meghajtókkal.
-
Rez_Grof
őstag
Ha nem ragaszkodsz a 4db HDD-hez akkor ez a leirás ftp-re át dolgozva lehet hogy jó lenne.
http://logout.hu/cikk/mini-itx_pfsense_tuzfal_router_box/hardver.html
Gondolom nem RaidEdition vagy Velociraptor diskeid vannak, ezért a raid felejtős a meglévőkön.
Ha szerver vasat veszel akkor halk tutti nem lesz, és a mikro serverek is olyan 100K környékéről indulnak újonnan. -
vamzi
senior tag
Sziasztok!
Otthonra szeretnék egy ftp szervert csinálni/venni. A cél a minél alacsonyabb fogyasztás és minél csendesebb működés, nembeszélve a minél alacsonyabb árról. Nem kell semmi csicsa, van 4db 250GB-os S-ata meghajtóm, azokat szeretném rákötni és használja ki a 100Mbps-os hálózatomat. Semmi extra szolgáltatás nem kell. Én valami otthoni mikroszerverre gondolnék, csak nem ismerem őket.
Előre is köszönöm.
-
Zzenit
tag
Sziasztok!
Sajnos új vagyok szerver témában, egyelőre csak egy 3x2TB-s van, de szeretném majd alkalmanként bővíteni. Ill. rendszeres (2 havonta) tisztításra is gondoltam. Így állt elő a probléma, hogy mit tudtok a staggered spin up-ról? Leállításnál hallom, hogy késleltetve kapcsolja ki a merevlemezeket, de bekapcsolásnál minden egyszerre pörög fel. Amúgy egy 400W be quiet! tápom van, de ha úgy adódna lehet lecserélném egy PicoPSU-ra. Szóval a staggered spin up-ot, hogy tudom bekapcsolni, vagy ez mindig alapból bekapcsolt? Az alaplapom egy ASUS P8B75-M. Előre is köszönöm a segítséget.
-
Rez_Grof
őstag
Ha van valakinek tapasztalata WD RED hdd és Adaptec RAID vezérlő együtt működéséről, akkor szivesen venném ha megosztaná velem.
-
-ZR-
csendes tag
Aludtam rá egyet és meglett a probléma oka: user error...
Wordpress tartalomkezelőt használok localhostban és a megszokás vezette a kezem most a telepítés sorrendben...mikor már pöccre megy a webszerver, a végén kell telepíteni a wordpress-t, mintha külső tárhelyre dobtam volna fel. Mondjuk gyanús is volt, hogy másnál nem jött elő ilyen statikus/dinamikus probléma, kellett némi idő, hogy belássam, én voltam a hüle...
Ez most csak gyakorlás volt Win7 alatt, FreeBSD-vel akarok egy 24/7-es home szervert belőni blog/filemegosztás céllal. De előtte kellő alázatot kellett tanulnom...
-
-ZR-
csendes tag
Mester Urak!
Kreáltam itthon egy webszervert, külső látogató a statikus weboldalakat látja is, viszont a dinamikus (php) oldalak lekérése nem megy, csak localhost-ban. Elkezdtem nyomozni az ok után, de ha valakinek van precedens értékű tapasztalata, kérném hogy alázza meg a magamfajta newbie-t egy kioktató jótanáccsal...
-
bugizozi
őstag
válasz
Boost3er #1014 üzenetére
asztali gép állandóan wifin
minél gyorsabb sebességgel.Első lépés, hogy az asztali gépet kábellel csatlakoztatod a routerre
Második pedig, hogy megosztod az asztali gépen azokat a mappákat/meghajtókat, amiket a másik gépeken szeretnél látni.
btw ha N-es wifi van a laptopokban, akkor az még lehet jó sebességileg, de én személy szerint a kábeles kapcsolatot jobban preferálnám -
Boost3er
tag
Sziasztok.
Nem tudom, hogy jó helyen járok-e de nem nagyon találtam, más topicot ami ennél közelebb állna az én témámhoz. Ha esetleg majd mégis van, akkor elküldhetnétek a linket. Az lenne az én kérdésem, hogy itthon, csakis itthoni felhasználásra, van 2 laptop és egy asztali számítógép. Jelen pillanatban a fő gép az egyik laptop, mert ez váltotta az asztali gépet. Az asztali gépben van 3 HDD. A házban van egy TP Link TL-WR1043ND típusú router. Ehhez párosul egy UPC 120mbit-es net. Nem tudom, hogy ez számít-e valamit. Az lenne a kérdésem, hogy ugy, hogy a laptop valamikor wifin van amikor kábelen van csatlakoztatva, a routerhez, az asztali gép állandóan wifin. Meg lehetne oldani valahogy, hogy ebből az asztali gépből egy szerver szerű gépet csináljak, hogy a routeren keresztül vagy más egyéb megoldással gyorsan elérjem rajta a HDD-ket és másolni tudjak rá illetve arról a másik gépre. És persze úgy, hogy ezt minél gyorsabb sebességgel.
Remélem érthetően leírtam
Előre is köszönöm a segítséget! -
bambano
titán
úgy érted, hogy egy 4 giga körüli cf kártyát akarsz összehasonlítani egy 1 terás 2.5-ös vagy 3 terás 3.5-ös diszkkel? minek?
a kérdés még mindig nyitott, mire akarod használni, mennyi adattal, mekkora kárt okoz az adatvesztés?
fogyasztás és zaj terén a diszkek vesztenek, az ssd-k, memóriakártyák nyernek. kapacitás, ár terén a diszk jó, az ssd, memóriakártya rossz.
-
wmati
addikt
Home serverbe ki milyen hdd rakna ?
-
Krix
őstag
Az esxi 5-ös már működik alaplapi realtek-kel is. Nálam egy msi matx-es lapban van egy i7-es játszós vmware-nek. Van még mellette egy 4 portos meg még egy HP NIC. Mind a 6 megy szépen. AMD-ben nem vagyok otthon, de ha van ami tetszik akkor utánna lehet nézni, hogy a rajta lévő NIC működik-e.
-
bencze
senior tag
Hali,
Egy kis vmware szerveren gondolkodom, esxi-vel. Cpu-król olvastam sokat, úgy tűnik, az amd x6 az ami a legolcsóbb sok core-os cpu, és jó eséllyel elég is lesz rá, + 8-16gb ram. Több vm-t is futtatnék, de csak itthoni testlab lenne szóval elég idleben mennének a gépek.
Namármost azon kezdtem el gondolkodni, össze lehet-e hozni az egészet egy minél kisebb házban (asztal alatt lenne, a Hp microserver mellett)... ha nagyon kompakt cuccot akarok, akkor viszont mini itx, de MAX microatx alaplap jöhet szóba (nagyon szeretném mini itx-be belezsúfolni, valami ügyes KIS dobozba). Viszont azt olvastam, az esxi elég kényes a nic-re, de nem szeretnék csomó pénzt kiadni érte, vagyis olyan alaplap kellene, amibe belefér egy x6 (jó eséllyel a 95w-os), de az onboard (gigabit) nic-et felismeri az esxi.
Van valakinek tapasztalat ilyen téren, netán hasonló konfigja? Esetleg egyéb tippek?
kösz
Új hozzászólás Aktív témák
- Ford topik
- Ukrajnai háború
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- PlayStation 4
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nők, nőügyek (18+)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Használhatatlanná teszi az egyes HP LaserJet nyomtatókat egy új firmware