- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- leslieke
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Luck Dragon: MárkaLánc
-
2400 - 2301
10833 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 3901 3900 - 3801 3800 - 3701 3700 - 3601 3600 - 3501 3500 - 3401 3400 - 3301 3300 - 3201 3200 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1901 1900 - 1801 1800 - 1701 1700 - 1601 1600 - 1501 1500 - 1401 1400 - 1301 1300 - 1201 1200 - 1101 1100 - 1001 1000 - 901 900 - 801 800 - 701 700 - 601 600 - 501 500 - 401 400 - 301 300 - 201 200 - 101 100 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
wopi
aktív tag
Két scriptet is próbáltam, csak sajnos - mint utóbb kiderült - egyik sem úgy gondolta, hogy a /var/www/html mappába kellene pakolnia a dolgokat, hanem a /var/www-be tette őket. Ez szerint átkonfigurálni viszont már nem akarták ezek a csodálatos scriptek az apache-t.

Valahogy mindig rájön az ember, hogy csak magára számíthat.

Más: Webszerver esetén a .htaccess fájl által alkalmazott jelszóvédelem mennyire megbízható, mennyire könnyen törhető?
-
Brogyi
őstag
Aha, csak a profik nem segítenek.

-
lockdown90
senior tag
-
wopi
aktív tag
-
Brogyi
őstag
Ha még él a kérdés akkor két lehetőséged van. Kezdőként valószínű egyik sem pálya.
Az első. Az Apache-t bekonfigolod úgy hogy használja a /var/www/rutorrent path-t.
A második talán egyszerűbb mc-t használva átmásolod a rutorrent directory-t az Apache aktív web server dir-be. Ott találod az Apache üdvözlő oldalát.
Esetleg symlink.
Részleteket ne várj, mert nem használok Apache-t.
Cherokee-t használtam. A felülete tök windows-os. Csak kattingatni kell. Gyorsabb mint az Apache.
Egy régi leírást találsz a nevem alatt. -
k_petya
tag
-
bambano
titán
-
nlq
aktív tag
1 honapos árak nettó budapesti szallitassal magyar garival
P9A-I/C2750/SAS/4L(ASMB7-iKVM Embedded) "Intel mini-ITX UP MB 8C, 16 Port SAS, 2 DIMMs IPMI support, 4+1 Lans"
$558.- net/db
P9A-I/C2550/SAS/4L(ASMB7-iKVM Embedded) "Intel mini-ITX UP MB 4C, 16 Port SAS, 2 DIMMs IPMI support, 4+1 Lans"
$442.- nett/db
P9A-I/C2550/4L(ASMB7-iKVM Embedded) "Intel mini-ITX UP MB 2 DIMMs IPMI support, 4+1 Lans"
$336 - nett/dbigen, tudom a newegg-en olcsobb
-
bambano
titán
-
nlq
aktív tag
a supermicro alaplap akkor jo ha 64 GB ramot akarsz belepakolni (bar akkor jobb az asrock lapja, mert ott normal size memoriakat lehet bele pakolni..
szerintm inkabb ez a nyero lap
16 port sas interfész igazi kis storageot tud csinalni belolenezd meg a supermicro micro blade-jet...
6U magassagba beleraktak 784 avoton core-t na az már nem semmi (saccra 3TB memoriat is lehet mellé pakolni
-
lockdown90
senior tag
ez egy jo avotonos lap: SuperMicro MBD-A1SAi-2750F-O
-
nlq
aktív tag
a J1900 kb anyit tud mint egy E6600 as lga 775 os pentium proci
amit irtal hogy mit akarsz hasznalni az lehet sokkal kevesebb es sokkal több is attol függően hogy az SQL-t mennyire terheled, es hogy a virtual gepek mit es mennyit fognak melózni
elérhető árban szerintem a dell poweredge T20 az amit ajanlanek neked G3220 procivalpersze tudom hogy egeszen mas kategoia mint a j1900, de te emlitetted az avoton-t

alapbol idle -ban rendszered többet fog fogyasztani 10-15 wattal, de ha meghajtod akkor sem fog ketsegbeesni a melótol a kozel ketszer akkora szamitasi teljesitmenyu proci..
raadasnak 32GB ig tudod tolni a memoriat ha jobban rakapsz a virtualizalasra raadasnak a virtualizalasnal (meg ugy altalaban szervereknel) elony az ECC memoriaavoton
4-8 magos cpu kis fogyasztassal a 4 magostol kb 20% al kisebb teljesitmenyt lehet varni mint egy G3220 tol a 8 magos pedig KB 20% al tobbet tud nala sokkal kisebb fogyasztassal...
egy baj van csak, hogy ez olyan mint a xeon azaz server kategoria ezert joval dragabb...
egy avoton lap alapbol 300 dolcsi korul van, es akkor nem beszeltunk arrol, hogy legtobbszor ECC-s SOdimm memoria kell hozza
eleg jo kis teszt itt: http://www.servethehome.com/Server-detail/intel-atom-c2550-benchmarks-4-core-avoton-tested/ -
lockdown90
senior tag
-
k_petya
tag
J1900-re épülő háziszerveren gondolkodom. Mennyire lehet müködő képes, ha
- NAS
- TV broadcast
- Torrent
- Hobbi célra használt SQL szerver (nem mysql)
- 1-2 virtál gép
futna rajta.Olvastam az avatonról de lehet venni egyáltalán?
Ami adott az a pci csatis dvb-c tv kártya.
-
Joci42
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Van itthon egy asztali gép, amiből szeretnék szervert csinálni, de közben másra is kéne használni (böngészés, skype). Ez így járható út? A szervert úgy szeretnél használni, hogy pl a gépen van egy film, amit meg tudok nézni az otthoni netkapcsolaton keresztül másik eszközről. Az asztali gépre van kötve a nyomtató, megoldható, hogy interneten keresztül másik eszközről tudjak nyomtatni? Szerintem nekem elég lenne egy helyi hálózat amit alapból felajánl a windows (lehet, hogy tévedek), de nem tudom hogy tudnám beállítani. A fenti dolgok megoldhatóak egyszerűen? -
lockdown90
senior tag
ami felettébb érdekes, hiszen az ubuntu debian alapu distro..
-
lockdown90
senior tag
-
wopi
aktív tag
-
Enigma^
csendes tag
-
bambano
titán
-
Enigma^
csendes tag
-
wopi
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Újratelepítettem a "házi szerveremet". Jelenleg Ubuntu fut rajta, XBMC frontendel. A háttérben fut Samba szerver, Apache. A problémám az, hogy feltettem rá az rtorrent nevű klienst, ehhez pedig a rutorrent-et. Erre a célra a következő scriptet használtam, a folyamat egyszerűsítése céljából.
Innen pedig egy kérdés: A http://nas-ip/ kihozza az Apache default page-t, viszont ha a http://nas-ip/rutorrent-et nyitom meg, akkor 404-et kapok. A /var/www/rutorrent mappa látszólag rendben, benne az index.html, és a többi komponens.
Mivel túlságosan még nem értek az Apache lelki világához, segítséget kérek: Mit ellenőrizzek, mi lehet a gond?
Köszönöm szépen!
-
mpierre
veterán
-
Proxy2
aktív tag
-
nlq
aktív tag
en xpenology-t tennek ra kezelhetőségben verhetetlen sztem...
-
lockdown90
senior tag
-
Fecogame
veterán
-
mpierre
veterán
Üdv!
Nekiugrok egy otthoni nas / server féleséget összekalapálni. Az alaplapot kaptam [link], így a ház, meg a táp volt kérdés, minden más akad otthon a fiókban (2×2GB ram, 4 db hdd)
Kérdésem milyen szoftver az amelyik legegyszerűbben telepíthető / használható? Eddig D-link dns 313 volt webiannal. -
tvamos
nagyúr
-
nlq
aktív tag
-
tvamos
nagyúr
-
nlq
aktív tag
-
tvamos
nagyúr
En sem akartam ennyit kiadni erte, de az itthopn levo 12V4A tappal meg az alaplap sem indult el. Szervaltam egy 6-ost, de azzal sem ment a rendszer. Az alaplapnak vegulis eleg volt, de ha rakotottem 2 HDD-t, akkor nem indult stabilan. (A cegnel az 50A taprol vidaman indult, node az valahol 2000 EUR kornyeken volt...) Vegul vettem ezt. No ennyit a tortenelemrol...
-
nlq
aktív tag
-
sanzi89
addikt
Hát igen, ennyit nem áldoztam volna a dologra. Vettem egy Delta 12V5A-es tápot, ennyiért szerintem elég jó vétel volt, és hátha jobb, mint a fentebb linkelt vagy eBay-ről vehető kínai cuccok. Már csak egy PisoPSU kellene, de ott se igazán tudom, hogy mi a különbség az eBay-ről kapható 6k-s és a magyar webshopokból rendelhető kb 10k-s darabok között. Itt elsősorban a minőségre és a stabil, hosszútávú, probléma mentes működésre gondolok.
-
nlq
aktív tag
-
nlq
aktív tag
-
vargalex
félisten
-
tvamos
nagyúr
Nem olcsot akart, (kifejezetten kerte, hogy ne az also polcos kinai legyen,) hanem jot. Ez jo, nalam jol mukodik, teszteltem, van benne kraft,, igenyes darab.
Mondjuk nincs meg reg ota, szolval, hogy meddig fogja birni, azt nem tudhatom, de egyenlore jonak tunik.33 890 Ft

Dragabb, mint itt? Az a nem semmi! -
vargalex
félisten
Szia!
Ez elkerülte a figyelmemet. Mondjuk itthon nem kicsit drága (és, ha jól látom, az általad linkelt sem éppen olcsó átszámolva).
-
tvamos
nagyúr
-
vargalex
félisten
Szia!
A kolléga arra utalt, hogy az Asrock Q1900DC-ITX-en nincs ATX tápcsati, így az általad linkelt picoPSU nem használható.
-
tvamos
nagyúr
-
sanzi89
addikt
Visszamondtam még utolsó pillanatban a rendelést, helyette egy Asrock Q1900-ITX lesz ha már úgyis kellene 12V-os tápot venni. Még nézek egy PicoPSU-t és ezzel a kombóval remélem már nem lesz gond.
-
bambano
titán
-
vargalex
félisten
Szia!
Nálam immár 3 hónapja teljesít szolgálatot folyamatos üzemben az összerakott kis szerverem (korábban írtam róla) egy ilyen adapterrel egy Asrock Q1900-ITX lappal és természetesen picoPSU-val. Egy dologra nem figyeltem az adapter vásárlásakor: ennek 2,1 mm/5,5 mm-es a dugója, nekem 2,5 mm/5,5 mm-es kellett. De ezt egy 100 Ft-os átalakítóval megoldottam.
Persze a linkelt helyen vannak 2,5 mm/5,5 mm-es csatlakozóval szerelt adapterek is. -
nlq
aktív tag
-
nlq
aktív tag
elo fogom keresni azt a tapot ami minosegibb 12v mint a dzsunka
de most rohanok
egyebkent asszem mar korabban is irtam azt a 19voltos dolgot de lehet hogy nem ebben a forumban
sajna most kint van tesztelesen a lap, de valoszinu hogy 16 voltos adapterrel is jobb lehet a helyzet mint a 19v -al
valszeg ott lehet a bibi, hogy a 19v os adapter nem pont 19 volt es ezert melegszik eroteljesebben
esetleg ha valami havernak van ilyen csatos noti tapja azzal kiprobalhatod hogy a tied is melegszik e
-
tvamos
nagyúr
-
sanzi89
addikt
-
sanzi89
addikt
Hát, rohadt jó. Pont azért vettem ezt, és nem picoPSU-t meg 12V-os tápot, hogy ez majd biztos jobb lesz. 12V-osban ajánljatok már egy normális tápot, én csak kínai dzsunga cuccokat találok, gondoltam egy FSP biztos minőségibb, kár, hogy az alaplap nem kajálja meg. De vissza is küldöm a 'csába, ha az enyém sem üzemel normálisan 19V-os táppal.
-
nlq
aktív tag
-
sanzi89
addikt
Én is beállok lassan a sorba. Ma rendeltem meg egy Asrock Q1900DC-ITX lapot, egy Cooler Master Elite 110 Advanced házat. 4GB ram meg egy 1TB-os 3.5-os WD Green van itthon. Tápból pedig van egy noti töltőm, de nem biztos, hogy jó lesz hozzá, azt lehet kell még vennem, ezt néztem ki: FSP 65W FSP-NB65
-
Primary92
senior tag
-
Krix
őstag
-
Primary92
senior tag
Szeretnem a windowsos szerveremen levo megosztott mappat interneten keresztul felcsatolni halozati meghajtokent. LAN-on tok jol megy, hogy barmilyen fajlt tudok hasznalni kulon letoltes nelkul. Ezt szeretnem elerni interneten keresztul.
A sima windows megosztasok portjait megnyitva nehany helyrol mukodott, de inkabb bezartam.
VPN-n szolgaltatasokon kivul milyen megoldas lehetseges? -
Sasos
senior tag
-
törölt tag
Nézzük sorban:
Otthonra szeretnék egy NAS-t vagy microservert... Nem tudom melyik kell nekem...
Hát ez több tényezőtől is függhet:
- Te magad akarsz rá OS-t tenni, vagy elég az amit egy "gyári" NAS nyújtani tud?
- Ha te magad teszel rá OS-t, vannak erre a célra kitalált NAS OS-ek. Ilyen például az OMV, a FreeNAS, a NAS4Free, vagy akár az xpenologyServiio szerintem a fentiek közül bármelyik NAS OS-re feltehető. (Vagy ha nem lesz más alternatíva.) De ha csak DLNA kell azt szerintem egy "gyári" NAS is simán tudni fogja.
-
Cold5
senior tag
Sziasztok,
Otthonra szeretnék egy NAS-t vagy microservert... Nem tudom melyik kell nekem...

Serviio-val (DLNA) szeretném használni, keveset fogyasszon, minél kisebb legyen (méretre) 2X3,5" elég. Egy TV-t kellene kiszolgálni.
Távolról tuti nem fogom tudni elérni, mert olyan a kábelmodem-em, hogy semmilyen (
) port nincs nyitva. -
nlq
aktív tag
-
Brogyi
őstag
-
vzozo
senior tag
-
Primary92
senior tag
Tudna valaki segíteni Windows Home Server 2011 alatt webszervert beállítani. ownCloudhoz kellene.
A windows saját szolgáltatásokhoz nem igazán értek, próbálkoztam xammp-al, de ezeket az üzeneteket kaptam:
11:10:52 [mysql] Status change detected: stopped
11:10:53 [Apache] Problem detected!
11:10:53 [Apache] Port 80 in use by "Unable to open process" with PID 4!
11:10:53 [Apache] Apache WILL NOT start without the configured ports free!
11:10:53 [Apache] You need to uninstall/disable/reconfigure the blocking application
11:10:53 [Apache] or reconfigure Apache and the Control Panel to listen on a different port
11:10:53 [Apache] Problem detected!
11:10:53 [Apache] Port 443 in use by "Unable to open process" with PID 4!
11:10:53 [Apache] Apache WILL NOT start without the configured ports free!
11:10:53 [Apache] You need to uninstall/disable/reconfigure the blocking application
11:10:53 [Apache] or reconfigure Apache and the Control Panel to listen on a different port
11:10:53 [Apache] Attempting to start Apache app...
11:10:53 [Apache] Status change detected: running
11:10:56 [Apache] Status change detected: stopped
11:10:56 [Apache] Error: Apache shutdown unexpectedly.
11:10:56 [Apache] This may be due to a blocked port, missing dependencies,
11:10:56 [Apache] improper privileges, a crash, or a shutdown by another method.
11:10:56 [Apache] Press the Logs button to view error logs and check
11:10:56 [Apache] the Windows Event Viewer for more clues
11:10:56 [Apache] If you need more help, copy and post this
11:10:56 [Apache] entire log window on the forums -
TheProb
veterán
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok, házilag épített NAS-t szeretnék össze pimpelni és szeretnék segítséget kérni, hogy milyen alkatrészeket ajánlanátok ehhez? Sima kis, egyszerű gépet szeretnék csak
-
Krix
őstag
-
Warter
addikt
Nincs azzal gond, linuxot kell rá rakni, ott nem fog eltűnni a driver évek múltán sem.

Egyébként nagyon impozánsok ezek a lapok, remélhetőleg esik az ára még. Meg kihozhatnának 1-2 lájtosabb verziót is sok sata-val, dual lan portokkal otthonra szerintem legtöbbünknek elég lenne. Mondjuk a kvm jó cucc. Bár gyanítom otthon nem nagyon lenne kihasználva. -
nlq
aktív tag
Krix: igen, baromi jo haz kar hogy kiba draga a fiókokban meg nem zoknit kell tartani (gyk azt a fiókot huzogatod naponta) hogy hotswapos backplane legyen otthonra

bambano: igen, a nyolcmagos atomos erdekes, csak az a kis gondom vele hogy 3 fele kontroller 4 fele csatlakozassal adja a sata portokat ami nem tul szerencses szerintem (lehet hogy most mindenhez van driver de majd x ev mulva 3 kontrollerhez vadaszni drivert szep moka lesz)
ha durvulni akarnek akkor ezt
vagy ha sporolosra kellene venni akkor ezt valasztanám!
(azert a max 32GB ECC, 4db marvell gigalan BMC 16 port SAS/sata +2port sata + m2 +KVM over internet azért eleg durvolos na meg persze arban is az
helyesbitek arban már nem is gáz! 8 magos ~450 dodó és a négymagos 370 dolcsis ara ahhoz képest hogy 2 honapja még 700 dolcsi felett volt -
Krix
őstag
-
Brogyi
őstag
-
AiRLAC
veterán
-
Krix
őstag
-
bambano
titán
-
vzozo
senior tag
Nem rossz, bár nekem most egy E350-es van 6 (well, 5+1) SATA-val, fullra kihasználva... Egyébként csalóka ez az Asrock cucc, mert szép, hogy elmegy noti táppal, de csak 2 SATA tápcsatlakozót látok az alaplap leírásában, szóval valahogy a többi vinyót is meg kell táplálni... Az viszont tetszik, hogy már az ennyire alsó kategóriás lapokon is van TPM csatlakozó, a következő home serverem tuti bitlockeres lesz, a hordozható gépeimen már nagyon megszoktam Vista óta.
Szerencsére nem vagyok nyomás alatt, nem akarok azonnal cserélni, de a SATA "extender" kérdés továbbra is áll, ha valakinek van konkrét tapasztalata.
-
nlq
aktív tag
-
nlq
aktív tag
-
AiRLAC
veterán
-
vzozo
senior tag
Előbb-utóbb cserélni fogom a home server konfigomat, én egyelőre arra várok, hogy elérhetőek legyenek az új Core M procik. Ha most kellene összeraknom egyet, akkor talán valami egyszerű Asrock / Asus alaplap + dedikált SATA vezérlő, sajnos újabban előszeretettel spórolnak a SATA portokkal a gyártók az olcsó kategóriában... Persze ez nem szerver alaplap, ugrik a távmenedzsment meg egyéb cuki dolgok, de valahogy otthonra ez sose hiányzott (Eddig. Nekem.
)Tapasztaltabbak: ha nem használok hardveres RAID-et, akkor mennyire érdemes minőségi, "nagy nevű" SAS/SATA vezérlőt venni csillió pénzért egy csima Silicon Image SATA kártya helyett?
-
stafff71
tag
Köszi a választ,
Elkezdtem összeszedni mennyibe is kerülne, de már az alaplap többe kerül mint amennyit rá akartam szánni.
Én egy Dell poweredge t20 kaliberű gépre gondoltam, de valamit újra kell gondolnom ha ez ilyen sokba kerül.
Én kis naív azt hittem ki lehetne hozni kb 50-60e forintból, valami igénytelen házban, úgysem látszik, hdd-kkel meg majd megtöltöm később.
Tehát ha jól látom alább kell adnom az igényeimet.
Mondjuk ha 60e forintból akarom kihozni, milyen alaplap és a hozzá szükséges összes komponensre lenne szükség? -
AiRLAC
veterán
-
stafff71
tag
Elsődlegesen nem akartam beszűkíteni a későbbi lehetőségeimet, gondolok itt a másféle op rendszerekre, bár ebben nincs tapasztalatom.
Ha pedig veszek szervert készen akkor, legalább is szerintem fölöslegesen fizetek a kis kompakt dizájnos kiszerelésért, az összeszerelésért, valamint a márkanevet is megfizetem, plus fizetek olyan feature-kért amire nincs is szükségem. Ezért szeretnék inkább építeni. -
Proxy2
aktív tag
Üdv!
Ha xpenology raksz rá, akkor minek ez:
- Az alaplapon legyen integrált videokártya, valamint hang kártya, lehetőleg HDMI csatlakozóval a TV miatt.Xpenologynak nincs videó megjelenítési képessége, csak egy konzolt láwtnál a TV-n.
HP N54L Mikroservert tudnék javasolni, bár a sok egyidejű DLNA kiszolgálás már megfoghatja, a HP ML310 G8 v2 meg kicsit, khm overkill. Bár ár/érték arányban jobb. Nekem mindkető van.
-
stafff71
tag
Sziasztok,
Először NAS-t kerestem, de elkeztem utána olvasni és egyik fórum vitt a másikra, míg eljutottam ide annak reményében, hogy ha elég ügyes vagyok (ehhez nagymértékben a ti szakmai segítségetekre és iránymutatásotokra van szükség), akkor építhetek egy home servert, hozzá kell tennem nem építettem még gépet, de egyszer el kell kezdeni. Megpróbálom összefoglalni miről is lenne szó.
Amit szeretnék:
-A méret nem számít, van hely bőven és nem fog látszani.
-6 db 3,5-es hdd férjen bele, persze először csak 3db WD red 4TB SHR-ben.
-Lehetőleg passzív hűtés.
-Lehetőleg kis fogyasztás, de ne menjen a teljesítmény rovására 7/24-be menne.
-xpenology-t tennék rá mert a linuxot nagyon nem vágom, A routeremen is TOMATO van de mindig bajban vagyok (most ez NAS két USB-s hdd-vel itthon).
-Az alaplapon legyen integrált videokártya, valamint hang kártya, lehetőleg HDMI csatlakozóval a TV miatt.
-Fontosabb a stabil működés a sebességgel szemben.
-A hardverek válogatása során, a gép egészét tekintve ne a minimális követelményeknek való megfelelés legyen az elsődleges szempont, inkkább egy kicsit erősebb (nem owerkill) legyen.
-Minimum 4-6 USB3 és néhány USB2 kivezetés is kellene.
-Nem tudom hogy kell-e bele hardveres RAID vezérlő, vagy az sokat dobna az árán.Amire használnám:
-Full HD, 3D ISO filmek tárolása, gigabit LAN on keresztül Mede8er6003D médialejátszó kiszolgálása.
-Távoli elérési lehetőség.
-Torrent kliens futtatása.
-DLNA-val lejátszás egyszerre akár 4 eszközön is.
-5-6 számítógép/TV egyidejű kiszolgálása LAN-on keresztül.
-Minden féle eszköz csatlakozna hozzá, 2db tablet, 4 db telo, 3db asztali PC, 2db laptop.
-Későbbiekben kamerákat is szeretnék csatlakoztatni hozzá, mint megfigyelő állomás távoli eléréssel, videó rögzítéssel.Fontos az ár, ha sikerül egy olyan gépet összeállítani ami egyen értékű egy drágább készen kapható NAS-val, vagy szerverrel nagyon hálás lennék.
Amint látom elég hosszúra sikerült a kérdés, bocs, próbáltam mindent leírni ami szerintem fontos lehet.
Előre is köszönöm a válaszokat. -
bambano
titán
-
Primary92
senior tag
-
bambano
titán
-
Fecogame
veterán
-
Primary92
senior tag
Van egy WIndowsos megosztásom, ami LAN-on kívülről is látszik. Csatoltam hálózati meghajtóként, és így a laptopommal távolról is le tudom érni. Viszont van, ahol nem működik. Ez mitől lehet?
-
larryking
senior tag
-
earth
csendes tag
Sziasztok!
Tudtok egy olyan szervert ajánlani ami hasonlít a synology DS213J-re csak telepíthető rá operációs rendszer és éjjel nappal képes menni, persze olcsóbbra és megbízhatóra lenne szükség. És fontos szempont lenne az is hogy ne legyen hangos. A RAID nem szükséges de több winchersterrel rendelkezzen.A segítséget előre is köszönöm.
Zoli -
Proxy2
aktív tag
HP N54L szerintem nem hangos, persze függ a benne lévő hdd-től is.
1 db nagy ventillátor van benne, nekem-nálunk a gyereknek van, és a szobájában tartja, ezen van neki a "core bolt" szervere

Ha gondolod keres meg privátban.
Tamás
-
scarbantia
aktív tag
Sziasztok!
Elég világtalan vagyok a témában, ezért gyüttem kérdezni.

A fotóim/munkáim számára szeretnék egy háttértárolót, a szempontok a következők:
-lehessen több gépről elérni az adatokat, azonos munkamenetet tudjak két gépen vinni
-legyen halk és alacsony fogyasztású
-RAID (bár ez alap)
-legyen elég gyors az elérése, akár 30-40MB-os RAW fájlokat is jól tudjak kezelni rajta (3TB-os WD RED HDD-ket tennék bele), akár két gépről is egyszerre (képfeldolgozás)Nézegettem a HP N40L-N54L típusokat, illetve a DELL T20-at. Ez utóbbi szimpatikus, de kicsit talán nagy. A HP-ról azt olvastam, hogy hangos. A harmadik, hogy építeni kéne valamit. Ha jól sejtem, itt egy kis fogyasztású gép kell, RAID vezérlővel, és sok HDD hellyel, valami Linux rendszerrel egy kis SSD-n. Mennyire esélyes, hogy értelmes keretek között passzív hűtése legyen? Vagy ami már passzívan elmegy, az teljesítményben nem elég? Az is jó lenne már, ha csak 1db nagy, halk ventilátor lenne benne. Valami egyszerű megoldásnak örülnék.
Nem ez a hobbim, csak a munkámhoz kéne egy jó, de nem túl drága tároló, ha készen kapható, de bevált típus, az is jó.
-
Jim74
nagyúr
-
KergeK@csa
tag
Majdnem ugyanezt raktam össze én is.
Ugyanez a lap, memória, usb-kulcs+120W PicoPSU táp volt 50k körül.Ház nekem egy régi ATX-es, láthatatlan helyen lesz, oda jó, vettem még egy 14 centis ventit, belevágtam a házba, meg lehalkítottam.

Került rá Freenas OS-ként, torrent, DLNA, Samba kiszolgálással. -
vargalex
félisten
-
bugizozi
őstag
Szia!
Ha esetleg nem akarsz te építeni akkor itt van készen HP ProLiant Gen8 igaz kicsit több mint 50k. De persze ezzel nem akarlak lebeszélni a saját építésről, csak egy ajánlás

-
Jim74
nagyúr
-
vargalex
félisten
Szia!
Nálam a minél kisebb méret az egyik fő szempont volt. Ahogy írtam, a hőmérsékletekkel így sincs gond a nyári melegben sem. Igaz, nekem 2,5" HDD-k vannak benne. 2500 Ft körül lehet kapni hozzá a kiegészítő burkolatot (kicsit , vastagabb lesz a ház), amivel 2 db 3,5"-os HDD-t lehet beszerelni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
2400 - 2301
10833 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 3901 3900 - 3801 3800 - 3701 3700 - 3601 3600 - 3501 3500 - 3401 3400 - 3301 3300 - 3201 3200 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1901 1900 - 1801 1800 - 1701 1700 - 1601 1600 - 1501 1500 - 1401 1400 - 1301 1300 - 1201 1200 - 1101 1100 - 1001 1000 - 901 900 - 801 800 - 701 700 - 601 600 - 501 500 - 401 400 - 301 300 - 201 200 - 101 100 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Vicces képek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- Állítólag összeolvadt a OnePlus és a Realme
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- OLED TV topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- BMW topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG Z790 i9 13900KF 64GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XT 20GB be quiet DARK BASE 701 850W
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3060Ti 8GB be quiet! Pure Base 500 Chieftec 700W
- DeskDisplay Crypto kijelző Bitaxe monitor (ESP32 OLED)
- AMD Ryzen 9 5900X / 3900X / R7 3700X + MSI / Gigabyte X570 / B450 Alaplap + Arctic hűtős félkonfigok
- Ryzen7 5700x/ 32GB DDR4/ RX6900XT 16GB/ 1TB SSD alapu PC/ garancia/ ingyen postapont
- Dell Latitude 7420 Core i7-1185 G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar, szép állapot
- Bomba ár! HP ZBook 15u G3 - i7-6G I 8GB I 256SSD I Radeon R7 I Cam I W11 I Garancia!
- OUTLET DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2667v4 (8c/16t, 3.2/3.5GHz), 128GB RAM, 4x1G, áfás
- SK Hynix PC811 2TB PCI-E 4.0 x4 nvme SSD 7000/6500MB/s
- GAMER PC! Intel Ultra 245 / RTX 5070 / H810M-X WIFI / 32GB DDR5 / SSD 512GB / 700w! BeszámítOK!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) port nincs nyitva.
Szóval nekem valami átlag user barát felületre lenne szükségem 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)