Hirdetés
- RIOS Gépház: Frissültek a felhasználói adatlapok, beállítások, fórumos aláírások
- Toomy: Majdnem banki adathalász csalás áldozata lettem.
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- mefistofeles: OTP mobilbank Persely. Jó, de nem jó.....
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- kenand: Szaunakályha- Helo Softhot/Havanna fűtőszálcsere
- Kalandor: Te mennyit költesz havonta kajára?
- bb0t: A könyvelő szakma halott?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brogyi
őstag
válasz
sugarforce #2899 üzenetére
Úgy ahogy a win userek nagy része menekül tőle úgy nekem se szimpatikus. A seed forgalmad elfedi az esetleges nem kívánt forgalmat. Nem bízom bennük. Eljátszották a bizalmam. Ennyi.
-
kaszas19
senior tag
Sziasztok.
Gondolkodom egy otthoni szerver beüzemelésén.(túl sokat nem akarok rá költeni)
Intel D945GCLF2 ezt a integrál processzoros lapot néztem ki, + 1GB DDR2 rammal.
Az elvárásaim nem nagyok utorrent+ftp szerver ezek mennének legalábbis egyenlőre.
Szerintetek jó választás lenne??? -
sugarforce
addikt
válasz
GT Riders #2881 üzenetére
Szerintem inkább szerver, volt már tapasztalatom windows 7+mssql server nem működött minden esetben stabilan, ráadásul a hitelesítés se működött 100% osan. Persze ettől függetlenül lehet neked tökéletesen fog menni és nem lesz vele semmi gondod, de szerintem ebből a szempontból a win7-et felejtsd el.
-
GT Riders
csendes tag
Sziasztok
Most készülök összerakni egy házi szervert, és az op rendszer kiválasztásán gondolkodom.
Amit futtatnia kell:
- MS SQL
- Fájlmegosztás
- uTorrent
- VPN
- LabviewUtóbbi program miatt csak Windows jöhet szóba. Szóval a kérdés: Windows 7 vagy Windows Szerver? Ezekkel a felhasználási paraméterekkel egyáltalán lenne előnye a Server változatnak?
-
vargalex
félisten
Szia!
Én anno dyndns-t használtam, de később fizetős lett. Közben használtam no-ip-t is, de az azért nem tetszett, mert az update-t nem fogadta el, ha nem volt valóban IP cím változás (márpedig az UPC-nél nem nagyon van). Így 90 (vagy 30, már nem is emlékszem) az oldalukra bejelentkezve kellett manuálisan frissíteni. Persze meg lehet ezt is oldani, hogy force update esetén először egy fake IP címet küldünk, majd a valódit. Aztán átváltottam az ipdns.hu-ra. Nekem nincs gondom vele.
-
hemaka
nagyúr
Nem tudom mennyire tartozik ide, de megkerdezem. Melyik dynamic dns szolgaltatot ajanljatok? Sajat domain nevvel mar rendelkezem. Ingyenes es/vagy fizetos megoldasok is erdekelnek.
-
prime_adam
aktív tag
válasz
prime_adam #2877 üzenetére
Lecsatlakoztattam mindent, amit találtam és megoldotta egy újraindítás. De azért ezt valami barátságosabb módon is megoldhatták volna
-
prime_adam
aktív tag
Helló!
Egy kicsi, de nagyon idegesítő probléma megoldásában kérném a segítségeteket.
Lenne egy szimpla hálózati megosztás, amire csatlakozva állandóan azt írja hibának, hogy már egy másik felhasználó/jelszó párossal van csatlakoztatva. Illetve, ha attól eltérő adatokkal szeretnék próbálkozni, válasszam le az összes létező hozzárendeléseket. De hogyan?
Kicsit részletezve: Win szerveren fut a megosztás ehhez volt megfelelő profil, de ezt most eltöröltem és új csoportot hoztam létre és ehhez igazítottam az új jogosultságokat. A megosztáshoz háló szinten 2 csoport fér hozzá, mindenki olvashatja, illetve a beálított csoport tagjai teljes hozzáféréssel rendelkeznek.
A kliens win 8.1 viszont megjegyezte valószínűleg az everybody-s logint (mivel olvasni lehet, de szerkeszteni nem) és hiába akarom beállítani, hogy a megfelelő profillal jelentkezzen be rá, állandóan a fent leírt hibaüzenetet dobja. Net use nem mutat kapcsolatot és minden mást amit találtam kilőttem, de még mindig nem hagyja. Honnan lehetne ténylegesen kiírtani az összes kapcsolatot, ami a megosztás felé mutat?Egyébként a másik win 7-es gépnél simán működik.
-
Razermazer
őstag
Még annyit had kérdezzek meg, hogy a lap lekezeli a 800mhz-es vagy 1066mhz-es ddr2-es ramokat is, vagy szigorúan a 400-533-667mhz szereti. Tehát a magasabb órajelűeket lebutítja a neki megfelelő sebességre? netalán el sem indul velük?.
Aprón nehezem találok 533-as 667-es ramot, a fent említettek vannak többségben. -
quby
őstag
válasz
Razermazer #2872 üzenetére
Mit? GSEJT-et vagy 945gclf2-t? Mellesleg a ramot ne sajnáld!!! Abból baj nem lehet...
(#2873) hati
Ha nem csinál semmi mást lehet. Bár hogy őszinte legyek, sosem néztem sebességet. egyszerre max 5-10 gigát mozgatok. Az meg hogy 60 vagy 80 másodperc tökmindegy.
Szerk:
Tényleg megy 75-80-al
bár ez switch függő is. A legtöbb olcsó gigabites switch csak felépiteni tudja a Gbps-t de kiszolgálni már nem
-
quby
őstag
válasz
Razermazer #2870 üzenetére
Nekem egy GSEJT teszi a dolgát 7 éve. Még többre is használtam. Mióta van mikrotik router azóta csak file szerver+ torrentezik (+tftp a mikrotikhez) de korábban router/tűzfal/DNS/bootszerver/intrawebszerver/ipcameraszerver/wifi AP/stb volt, és sem volt kevés. persze 30-35MB/s től sokkal ne számits többre. Mondjuk én ubuntuval használtam.
-
gery2123
őstag
válasz
Razermazer #2866 üzenetére
Ha nem akarsz bele sokat ölni, akkor 2gb ram és öröm-bódottá
Ha tényleg alap nas feladatokat fog ellátni, akkor elég. (sajnos nem egy mai cucc már na.) -
Honkydoo
őstag
válasz
Razermazer #2866 üzenetére
Nekem úgy rémlik sata II van benne.
Ha nincsenek nagy igényeid jó lehet NAS-nak. Szerintem gigabites hálón olyan 30MB/s-t ki lehet belőle hozni. Ügyeskedéssel talán többet is.
-
Razermazer
őstag
Sziasztok
Szeretném megkérdezni hogy egy intel atom 330, 945gclf2 lapban megfelelne nekem csak nasként való üzemelésre?(semmilyen más varázslat nem kell nekem) rendszernek egy nas4free rendszert gondoltam. Ram elegendő lenne 512MB? vagy esetleg 2 giga? sata sebesség mennyire korlátozza a használhatóságát mivel ha jól látom csak sata 1 szabvánnyal rendelkezik. Egy 500gb-os 1 tányéros merevlemez lenne benne slussz passz az sata2-es.
Köszönöm a segítséget előre is!
-
hemaka
nagyúr
Regebbi kibuheralt notebookbol szeretnek webszervert csinalni + mysql, ftp, kb. ennyi.
C2D van benne 1.8Ghz, 1GB ram, ssd.
Milyen op rendszert erdemes ratelepiteni?Koszonom a segitseget.
-
gery2123
őstag
-
chipi89
tag
A terminál pc -k Raspberry Pi B (4magos) pc -k lennének, ezen egy RDP kliens futna debian vagy lubuntu alatt.
Legalább 6 session -t szeretnék futtatni így windows alatt.
A windows -t még nem döntöttem el, hogy mi legyen, de ahogy olvasom egy átlagos windows 2 rdp session -t kezel. Akkor ezek szerint Win Server kell. Windows Xp professional sem alkalmas e módra?
A program amit szeretnék futtatni így a szerveren egy éttermi program. Aminek ha jól tudom oracle adatbázisba dolgozik, ezt mindegyik kliens profilra fel akarom külön rakni.Jó az elképzelés?
-
Brogyi
őstag
Hát szerintem nem adtál jogot a plexnek, hogy olvasni tudja. Ez nem win, hogy csatolom oszt jó van.
A gyökérbe csinálj egy plex mappát és engedélyezd a plexnek az olvasást. Estleg ha ragaszkodsz a home-hoz akkor group-ba tedd be a plex-et. Ha valamit nem értettél akkor googli. -
válasz
chipi89 #2853 üzenetére
Ha tudod akkor bocs, Windows verzió nem mindegy, tekintve hogy alapból csak 2 RDP sessiont enged egyszerre.
Erre a célra gondolom egy Dell T20/ Lenovo T110 kategória elég lehet, ramot azért vegyél bele eleget (10x512=~5GB+az OS szóval 8GB minimum).
De nem tudunk semmit az I/O igényről pl. -
chipi89
tag
Sziasztok!
Én abban kérnék segítséget, hogy egy cégen belül szeretnék szervert építeni, windows servert.
A cél, hogy a cégen belül használt program egy helyről való futtatása, és a terminál pc -k linux alapúak lennének, RDP porton keresztül érnék el a szervert, max felhasználója 10 user.
Belső LAN -n lehet csak elérni, így zárt rendszerről lesz szó.A program nem nagy erőforrást igényel egy lokális gépen.
(előírt memória 512Mb, legalább 1.2Ghz cpu)A segítséget meg a szerver hardveri részében kérnék, hogy mely alaplaptípus lenne az ideális, proci, és memória.
Köszönöm szépen előre is a segítségeteket!
-
gery2123
őstag
A képeknek semmi köze a filmekhez.
Ahol vannak a filmek (külön mappába a sorozat és a film) azt tallózd be és a Plex magának majd leszedni szépen a borítókat, infót........
Szerintem a Plex nem hdd kezel, hanem mappát.
Hozz létre a hdd én filmek és egy Sorozatok mappat(ha jól esik movi, tv show) és azt add meg elérhetőségnek. -
altare
tag
-
altare
tag
válasz
gery2123 #2844 üzenetére
Feltelepítettem egy debian 8-ast, valamint a plex media servert is, hogyan tovább? Van egy 500gb-os hdd, amin filmek vannak, minden film saját mappában van. Plex-nek megadtam a hdd-t viszont semmit nem talál a hdd-n. Próbáltam azt is hogy három filmet csak simán mappákon kívülre a hdd-re teszek, de így sem találta meg őket, miután megadtam a hdd-t könyvtárnak. Mit kéne csináljak, illetve mit ronthattam el?
-
Sanyi19
őstag
válasz
gery2123 #2825 üzenetére
Bocsi, hogy csak most írok. Windows 7 ment rajta. Most 8.1 van. A chrome volt a ludas. Firefox alól jó. Az 1080p sima megy minden böngészőből viszont az 1080p 60 fps az diavetítés chrome alatt. Próbáltam, hogy beraktam egy GT720-at azzal sem ment jól chrome-al.
Próbáltam Debiant (8-as)is Gnome felülettel, de ott nem találtam olyan programot ami kezelné a kamerámat, sőt wine alól sem akart menni a gyári program. Ott néztem a videókat, chrome-al meg a gyári böngészővel
ami valami firfox gyártmány nem ugrik be most a neve.Közben rákerestem Iceweasel. Mindkettővel röcögős volt.Viszont a Windows 7-ről 8-ra váltás az megtette a hatását, több nap után is jóval kevesebb ramot használ a rendszer, meg gyorsabb úgyhogy megérte lecserélni.
-
gery2123
őstag
Hát ha szerverként is használva lesz, és ugye ez lenne az egyik célod vele, akkor én nem arch alappal kezdeném. Inkább egy hosszan támogatott rendszert raknék alá, ami nem gördülő distro. Mondjuk Debian8, centos 7, ubuntu 14.04 szerver. Erre mehet a Kodi, Plex, smb, torrent........
Csak a képzelet a határ. -
Brogyi
őstag
Ha a Manjaro megy, akkor az Arch topikban ajánlottak egyet. Antergos mondjuk KDE-vel. Plex, Kodi minden sz@r megy rajta. Rolling distro a legfrisebb kernellel. Az Arch alap miatt nem igazán kezdő linux, de csúcs ha érted.
A Kodi a Plex a válasz a másolgatás helyett. HTPC a neve ennek a valaminek. Nézz youtube-t! -
altare
tag
Hali, szeretnék itthon egy fájlszervert létrehozni. (fájlokat szeretnék rajta tárolni, illetve a többi gépről el szeretném érni a rajta lévő videókat, képeket, filmeket)
Jelenleg egy Manjaro linux van rajta (kb 1 hónapja ismerkedek a linux-al). Mit ajánlanátok, hogyan kezdjek neki? Miket telepítsek fel? Miket állítsak be?
2gb ram van benne, egy AMD Sempron 145 processzor, melyet feloldottam és kétmagosként üzemel. kb 7-8 hdd lenne a gépben, de jelenleg még csak hármat tettem bele, a többi még a fiókban pihen, mert várok a raid kártyákra. Meg lehetne oldani valahogy, hogy ne kelljen másolgatni a gépről a másikra, hogy le tudjam játszani a filmeket, képeket, videókat? -
Vesa
veterán
válasz
Kiratheonly #2840 üzenetére
Hopp, ez már barátibb sokkal!
Ráadásul bőven elég a quad core...
-
bambano
titán
400 dolcsi mire ideér, vámmal, stb. nem olyan nagyon sokkal kevesebb, mint a másik.
de az alapvető problémám, hogy vettem volna ilyet, kisebb kosárral, arra való hivatkozással, hogy spórolok a villanyon. de hogy a bánatba spórolok, ha az ára ennyi??? maradnak a dual xeonos szerverek, hagy pörögjön pakson is a biznisz.
-
Vesa
veterán
Ha valakit esetleg érdekel, egy tökéletes NAS alaplap, ITX méretben...(hogy én mennyit kerestem olyan lapot, ami ennyi SATA-t és RAM-ot kezel)
-
gyuri86
tag
Sziasztok
Tudom nem épp ide tartozik mivel ne home szerver de nem találtam jobb helyet neki.
Adott két Supermicro 1028R-WMRT szerver, csontra ugyan azzal a konfiggal, szoftverekkel és beállításokkal (tükörmásolat kb. a hyper-v cluster miatt)
AZ egyik supermicro hetente 1-2 alkalommal nem elérhető, fut, ledek égnek de sem hálón sem localban nem lehet elérni. Van benne IPMI kártya, ott van kapcsolat de console kapcsolat vagy console redirection nincs. IPMI logok üresek ahogy a windows logok is. Memtest és CPU stressz teszt volt, mindkettő közel 1 napig futott és semmi hiba. megfoghatatlan. a support annyit javasolt hogy cseréljük meg a két szerverben a PDB egységet. Ebbe csatlakozik a PSU.Megcseréltem és most várunk hogy történjen valami.
Hálózatot teszteltük, kizártuk a hibás kábel, port, switch lehetőséget. A gép lefagy, de nem indul újra, képet sem ad. Restart után minden jó pár napig. Valami ötlet? -
layerke
aktív tag
-
Patice
nagyúr
válasz
layerke #2829 üzenetére
Ha csak NAS feladatokat kell majd ellátnia, akkor az a lap, aminek nagyobb a proci ereje, mert a NAS feladatokhoz a procierő számít csak, az IGP ereje semmit.
Nem olvastam utána, nem néztem teszteket, de a J1900 úgy rémlik proci erőben jobb a QC5000-nél, de lehet tévedek és egy szinten van kb. vele.
J1900 sok embernek bevált már NAS-nak, HTPC-nek.
De ha nem sürgős én várnék még kb. fél évet, mert jönnek a Braswell-es lapok, amiknek 4-6 W a TDP-jük és állítólag proci erőben közel lesznek a J1800/1900/2900-hoz.
-
layerke
aktív tag
Sziasztok!
Házi diy NAS-nak melyik alaplap a megfelelőbb 2-3 HDD-hez, rendszer ssd-re lenne telepítve. Amit ki kell szolgálnia: 1 asztali gép, 1 laptop és egy TV raspberry PI2-vel. (TV sajátját nem használjuk lejátszásra, csak a málnát). Háttérben a NAS-on futna torrent.
2 integrált verziót néztem ki:
j1900
qc5000Esetleg egy AM1 alap + proci
Melyiket vegyem?Köszönöm a válaszokat
-
Sanyi19
őstag
Összeraktam az otthoni kis szervert.
Végül ezek lettek benne:
ASRock Q1900M
FSP 350-60APN 85+
2x4 GB Kingston HyperX
Kingston V300 120GB ssd
Transcend PDC3 SATA3\USB 3 kártyaJól működik, nagyon gyors, igaz az 1080p60 az akad youtube-on. Viszont amit bele raktam winyó, a 2TB-os Seagate Barracuda 7200, az nagyon hangos. Nézegettem az itthoni winyókat hát mindnek elég nagy zaja van.
Milyet érdemes venni ami tényleg halk? Jelenleg a külső 500-as A-DATA USB3-ra rögzítek. Az alig hallik, hogy megy.A komment végére írok már egy pár teszteredményt:
CPU Queen 18 000
Memória olvasás 13 000
3DMark Vantage CPU teszt: 5000 pontszóval kb. egy dual core e5200-al van egy szinten, csak kevesebbet fogyaszt.
-
Drend
csendes tag
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok
Egy olyan problémával találkoztam, hogy szeretnék saját hosting szervert csinálni magamnak.
Az alap felállás a következő:
-virtuális ubuntu 15.04 szerver
-telepítve egy vsftp - konfigurálva, tökéletesen működik
-telepítve egy apache2, a default helyéről tökéletesen működika problémám az, hogy az FTP-nek van egy mappája, ahova lehet feltölteni a cuccokat,
és ezt szeretném, hogy hostolni. viszont, a probléma ott van, hogy ha átállítom az apache elérési útját, kiszáll a dolog egy 403 - forbidden hibával, szóval valamiért nincs joga.ha adni akarok neki jogot, akkor elszáll az FTP feltöltés.
neten találtam több leírást is, megcsináltam, ahogy leírták, de semmi nem történt, több esetben az apache szerverem sem indult el utána
Esetleg, ha tudnátok tanácsot adni, hogy mit kéne vele kezdenem?
Köszönöm!
-
merkucyo
aktív tag
válasz
bambano #2817 üzenetére
Tulajdonképpen 2 weboldal van, amelyek jellemzik a céget, mivel foglalkozunk stb. ( +1 a tartalék)
Jelenleg csak 60 alaklmazott/felhasználó van, de azért írtam 100-at, hogy időtálló legyen a rendszer amennyire lehet.
A felhasználoknak mindnek kell egy külön kis beléptető rendszer amivel feltölthetik a különböző munkákat a központi szerverre 7/24-ben bárhol bárhonnan bármikor. 50GB-ra gondoltam fejenként ami tekintve, hogy legtöbbször csak dokumentumokról van szó szerintem elegendő kell legyen.Egyébként én vagyok a cégtul. és informatikusunk is van, de az inkább csak ilyen karbantartási munkákat csinál és ez (szerintem) nagy falat lenne neki.
Természetesen a projectet nem én fogom otthon a nappalimban megvalósítani , de mielőtt egyeztetek a különböző szakikkal gondoltam utánajárok, hogy kb. mire számíthatok . -
bambano
titán
válasz
merkucyo #2816 üzenetére
"A munkahelyen kellene egy új szerver ami a következő feladatokat kellene ellása:": eltekintve attól, hogy ez nem home server, tehát nem ez a helyes topic, az a 6-8 darab szerver, storage-dzsal, backup rendszerrel, archiválással, adatvédelmi szabályzattal, tűzfallal, ups-sel, menedzsmenttel megoldható lenne, ha írnál rendelkezésre állási igényt, pár infót arról, hogy milyen weblap, milyen bérelt vonal, stb.
mert ezek nélkül ez csak ilyen sz-ból várat típusú projekt, ami tipikusan be szokott dőlni.
-
merkucyo
aktív tag
Sziasztok !
A munkahelyen kellene egy új szerver ami a következő feladatokat kellene ellása:
- 3 weblap üzemeltetése maximum, 3000 látogató egyszerre
- storage server 100 felhasználói fiókkal fejenként 50GB tárhellyel ( tehát 5+5 TB tárhely a biztonsági mentésekkel)Az érdekelne, hogy milyen technológiával lenne megoldható a fenti kritériumok teljesülése és nagyságrendileg mekkorák a hardverek költségei, szem előtt tartva azt a kritériumut, hogy lehetőleg minden minden kürölmény között gyorsan és stabilan működjön.
Az online tárhely meg hasonlók bérlése nem játszik, mindent házon belül kellene megoldani.
Válaszokat- tippeket köszönöm
-
Brogyi
őstag
-
XuChi
addikt
Most egy Fedora live-val próbálkozom
-
XuChi
addikt
-
Vesa
veterán
Köszönöm a választ!
Még egy kérdés: Egy másik gépen, FreeNAS alatt használt és formázott HDD-t látni fogom egy új gépbe helyezve OMV alól? Vagyis használhatom tovább 1:1-ben, vagy újra kell mókolni az egészet...
-
Vesa
veterán
Atom D510+2Gb Ram elvisz egy home media/fájlszervert? A rendszer pendrive-ról menne (OMV vagy freeNAS), adatokhoz 4db USB külső HDD.
-
quby
őstag
Akkor valamit nem jol csinálsz...ext4 pluginnak működnie kell. Jobb mint az NTFS (journaling/naplózás) mellesleg a ha valami baj van, inditasz egy live linuxot, és az alól sima másolás lesz. Ha ilyen tipusu rendszert akarsz akkor muszáj minimálisan megismerkedj a linux-al (alap parancsok:mount, cp, ls stb...egykét LVM-es raides parancs....) mert minden valamirevaló normáis rendszer linux alapú.
Win-el is meg lehet oldani de az olyan minta yacht-al mennél pecázni a holt dunára...nem arra való...
-
gery2123
őstag
Azt nem tudom, hogy miért volt olyan lassú Xpen alatt a másolás, de nem kell félni attól, hogy megadja magát. Ha mégis, akkor az adatok totalcommander segítségével tudod menteni ext4 pluginnal. Így win alatt is tudd olvasni..... Én tennék egy próbát az openmediavault-al a helyedben.
-
XuChi
addikt
válasz
gery2123 #2801 üzenetére
1: Az ext4 file rendszerrel van bajom. Ha esetleg összefossa magát a Xpenology rendszer, akkor mivel mentem le róla az adataimat ???
2: Kipróbáltam több raid opciót is (0,1) és a másolási sebességem 25-95 között ingadozott. Most kipróbáltam win 8.1 van a gépen és 115MB le és feltöltéskor is FIXEN nem ingadozik sehova!!!
3: Amikor külső usb-s merevlemezre NTFS file rendszerre csináltam heti mentést az adatokról, pár hónap múlva ránéztem és a könyvtárak tele voltak kriksz-krakszokkal!!! MIÉRT ??? Elég szép küszködés árán mentettem meg az adatokat
Nem a HDD döglődött mert HDsentinel 100/100, felület teszt hibátlan, mehanika teszt hibátlan.
Ezek miatt gondolkodtam hogy windows alapra költöztetem a rendszert. Jelenleg egy 8.1-el próbálkozom. Már csak az a kérdés hogy hogyan csinálom meg ugyan azokat a szolgáltatásokat mint amit a xpeno tudott.
Azaz: DsFile, DsAudio, DsVideo, DsDownload, MediaServer stb
-
gery2123
őstag
Openmediavault? Vagy esetleg nas4free?
Nem kell hozzá linux ismeret, igazából, de ha mélyebben bele akarsz menni a dolgokba, akkor biza nem árt majd hozzászokni.
De komolyan openmediavault demo , próbáld ki aztán dönts. De ha eddig jó volt a Xpenology minek akarod lecserélni? Ami működik azt nem kell megjavítani! Ez a mondás bizony igaz.
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- EAFC 25
- Witcher topik
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- SSD kibeszélő
- Linux kezdőknek
- Megkapja az FSR 4-et a PlayStation 5 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Tovább csúszik az Apple okosotthon hardvere
- Stellar Blade
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.