Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1588) Dißnäëß válasza gordonfreemN (#1580) üzenetére


Dißnäëß
veterán

Arduino-zgatok, a csövi fejes erősítőmnek egy DFRobot Beetle a standby üzemmódja, mint gyári eszközökön is.

Tehát amikor főkapcsolót a fenekén a 230V inputnál felnyomom, akkor csak ez kerül áram alá, az előlapi bekapcsológomb körüli LED gyűrűt halványítgatja ki-be (ilyen lágy, nyugodt effekt) és mikor az előlapi gombot is megnyomom, akkor húzza be a trafó primer körének reléjét (és tartja meg mindaddig, míg működik az eszköz és van áram, illetve míg meg nem nyomom újra a gombot).

Ez akkora, mint egy tízforintos érme, kb. Lábakat is csináltam neki, rátettem egy pici panelre. 100% Arduino Leonardo kompatibilis, csak kevesebb kimenete van, de ide nem is kell sok.

A szobai csövibe egy ESP8266-ot kaptam ajándékba :D , behasználom. Arduino IDE kompatibilis szintén, van hozzá egy extra könyvtár, azt megadva neki gyönyörűen viszi - C++-ban nyilván. Tehető ezekre minden, micro python-tól kezdve JS-ig sokminden, de én valahogy maradok az eredeti Arduino IDE-nél egyelőre. Alap funkcionalitással indítok:
- gomb figyelés, relé vezérlés
- nem fogja engedni egymásután ki-be kapcsolni az erősítőt gyorsan, ez veszélyes
Később bővítem:
- tápfesz, anódfesz-ek, fűtés figyelése
- kondik élettartamának követése
- csövek élettartamának követése
- OLED kijelző infókkal
- komplett menürendszer, melyben az előlapi nyomógombbal lehet lépkedni majd, cső eltelt-óra számlálókat reset-elni és ilyesmik

Tanulom a nyelvet én is, nem vagyok benne egy über profi, de van segítség általában a fórumokon.

Kódot nyugodtan, nyomassad :) , elfér (ha másokat nem zavar), egyébként lehet inkább mégis ide hoznám, tőlük szoktam kérdezni, iszonyú jó fejek.. egy külön világ ph-n, nagyon segítőkész arcok.

Ha működik, ne bántsd, de tanulás céllal megnézhetjük amott a kódot, néha rá tudnak világítani dolgokra. :D (Egyszerűsítés). Én is kipróbáltam mindent deszkán, aztán amikor jól tette a dolgát, már forrasztottam is be. Azóta is kiváló. Meg igazából mit tudsz elrontani ? Ha megy kicsiben, megy nagyban is :) Reléknél ügyelni kell az átfolyó áram mennyiségre, ha többet vezérelsz 1 Arduino-val (és modellje válogatja általában, melyik mennyit tud), a szobainál viszont én szilárdtest relékkel húzom be és tartom meg a primer power-t, azokból sokat is lehet vezérelni, semmit nem kérnek magából a kontrollerből.

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.