Hirdetés
- weiss: Autó költségek
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
Aktív témák
-
guga
Közösségépítő

Bővebben: link
Tegnap délután azon kaptam magam, hogy kinyitottam a hűtő ajtaját, ennék valami finomat. Volt főtt pulykahús, pulykaleves, sütemény, túrórudi, befőtt és pár apróság, ami nem igazán mozgatta meg a fantáziám. Ritkán szoktam nekiállni főzni, nejem szerint 10 évben egyszer. Ez részben igaz, mert itthon nem szeretek a konyhában téblábolni. Ha főzök azt társaságban és társaságnak teszem, olyan 20-30 főre.
Gondolkodtam mi lenne igazán fogamra való? Találtam vöröshagymát, fokhagymát, vajat, egy kevés füstölt szalonnát, a pulykahúst és összeállt a kép. Lapos Zepter edényben 3 fej vöröshagymát apróra szeleteltem ill. egy részét felkockáztam. A fiam könnyezve szaladt el mellőlem és megígérte ha nagy lesz és főzni fog, Ő soha sem fog hagymát használni. Ne viccelj már fiam, szinte minden magyar ételnek a vöröshagyma az alapja, ha a magyarok megtehetnék, akkor a tejbegrízt is hagymával főznék és jó csípősre.
Beleöntöttem a Zepterbe fűszerezett étolajat, amit magam készítettem, majd a vöröshagymát közepes lángon üvegesre pirítottam. Egy csipet só, piros paprika és házi készítésű paprika örlemény a saját levében s enyhén sósan. Egy ideig hagytam párolni, majd tyúkhúsleves kockával és sok-sok majorannával dúsítottam. 1dl víz és hagytam, hogy összeálljon. A majorannával azért szeretek főzni, mert jellegzetes és kellemes fűszer, ami meghatározó ízt ad az ételnek, de nem olyan, mint a bors vagy a paprika, ami nagyobb mennyiségben bántalmazza a gyomrot és egészségtelen. Van még néhány ilyen fűszer, amit szívesen használok, bazsalikom, oregano, stb.
A főtt pulykahúst apró darabokra szeleteltem és egy hatalmas adag péppé nyomott fokhagymával együtt hozzáadtam a már összeérett alaphoz. 1 dl pulykalevessel egészítettem ki és 10 perc közepes lángon való főzés után 2 pohár tejföllel öntöttem nyakon. Utána elzártam a gázt, mert a Zepter rétegelt lemezeinek köszönhetően a láng elzárása után is aktívan főzi az ételt. Ott hagytam az ételt 30 percig, addig a gyerekek fürödtek, én pedig fűszervajat készítettem másnapra a reggelihez, ami állt tea vajból, sok-sok péppé nyomott fokhagymából, piros paprikából, csipetnyi borsból és oreganóból. Az egész lakást belengte a fokhagyma és oreganó illata.
A fiam kenyérrel törölte ki a tálat, amiben kevertem a fűszervajat.
A nejem spagetti tésztát főzött a fokhagymás-tejfölös pulykához és reszelt füstölt sajttal tálalta.
Remek vacsora sikeredett belőle, még ma is azt fogjuk enni ebédre. Már előre símogatom a hasam
Aktív témák
- iPhone 17 White 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Wacom Bamboo One CTF-430 rajztábla
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- WYBOT C2 Vision AI vezérelt medenceporszívó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest