Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 7 – Még egy megosztó – de gyors – étel: resztelt máj
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- gerner1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Aktív témák
-
balkó
aktív tag
válasz
-=Sawtooth=- #167 üzenetére
Elmés megjegyzések... :((
Mint egy MIÉP-tüntetés. -
Perjel
tag
válasz
-=Sawtooth=- #202 üzenetére
''volt rá 50 évük'' - nem, mert nem akartak ők sem 3. vh-t. :) utána meg már nem volt érdekes. Minek akarnának elfoglalni egy nyomortelepet?
-
Perjel
tag
válasz
-=Sawtooth=- #202 üzenetére
Kevered a fogalmakat, te gerillaháborúról beszélsz, egy reguláris sereget lezúznak az usákok fél kézzel... Ez van, lásd Desert Storm. Előtte ugye sokan azt hitték, hogy a ''félelmetes'' iraki hadsereg komoly ellenfelük lesz az amcsiknak, hát nem volt az. :)
-
Perjel
tag
válasz
-=Sawtooth=- #198 üzenetére
Simán legyaknák É-Koreát, ha érdekükben állna, csak ott nincs pl. olaj... Azért egy kb. II.vh-s szinten álló hadsereget, akármekkora tüzérsége van, nem lenne gond elintézni (kellene hozzá pár ezer bevetés, az tény). Tüzérség max. 40-50 km-re lő, és nem túl precíz, Scud már messzebb, de az nem alkalmas katonai célok ellen, csak atomtöltettel. Ott b*szták el az amcsik, hogy nem bombázták le az észak-koreaiak atomtelepeit, még időben - most már van 1-2 kész bombájuk a CIA szerint is:)
-
yerico
senior tag
válasz
-=Sawtooth=- #167 üzenetére
Ez tök egyszerű. Mindenki terrorista, aki ellenem harcol. Az amerikaiaknak ennyit éppen elég a fejébe verni, ha ezt még árnyalni is kellene, arra rámehetne több év is, mire felfognák.
Volt tegnap a Discovery-n egy film, amiben Irak elfoglalásáról volt szó. Hogy ezek mennyire agymosottak. Jöttek azzal, hogy olyan technikai fölényük van, amivel legyőzhetetlenek, és akkor jöttek az irakiak egy szál AK-val meg pár RPG-vel, és pofátlan módon kilőtték az Abrams-et. Na, és akkor rájöttek, hogy ezektől félni is lehetne, és már nem becsülték őket annyira le. Úgy indulni csatába, hogy eleve lebecsülöd az ellenfelet, enyhén szólva is badarság.
Komolyan kérdem, mit lépnének mondjuk a kínaiak ellen? A kínai technika nem mindig fejlett, de a számuk óriási. Akkor mire megy a híres technikájával, mikor mondjuk 100x-os emberhátrányba kerül. Magával ránt 10 kínait, mire meghal? Mert úgyis meghal.
Az araboknak van igaza. Egy szál gépkarabély, pár kézigránát meg RPG, 1 óra kiképzés, és ér annyit, mint a reguláris magyar haderő. Egy amcsi katona kiképzése több ezerszer annyiba kerül, mint az araboké. És hatékonyabbak annyival? Egy Abrams lassacskán 10 millió dollárba kerül. Egy T-80-ast odaadnak 2 millióért. -
béla12
tag
válasz
-=Sawtooth=- #158 üzenetére
Ez is egy lehetőség.
Ha erre felé haladnak a dolgok, akkor egy nagyon kis létszámú, nagyon mozgékony akciócsapatra lesz szükség. Akinek high-tech felszerelés, profi és időigényes kiképzés, valamint hatalmas kiszolgáló aparátus kell. Direkt nem haderőt írtam, mert ez már nem az. Viszont a veszély ott van, hogy egyszercsak jön kb 1 milliárd emberke dugóspuskával, és ott fog állni vele szemben kb 10000 profi harcos. Na ezeket megeszik reggelire, rizzsel. Persze a veszteségek elég nagyok lesznek. Viszont utána...?!
A másik, hogy ebbe az égész politikai és terrorista kérdésbe nem igazán szeretek belemászni. Mert úgysem az az igazság, amit el akarnak hitetni velünk. Valamint nálam ez az egész terrorista dolog bűzlik és nem áll össze. És ezen nagyon fel todom magam húzni.
Az afganisztáni/iraki dolog meg egy vicc. Gyakorlatilag az amik elkezdték az újragyarmatosítást. Csak ehhez kellett valami indok. Na innentől kezd csúnya lenni a dolog. -
yerico
senior tag
válasz
-=Sawtooth=- #153 üzenetére
6 csövű fegyver van 7.62 mm-es kiadásban Minigun néven, ezt szállító helikopterek oldalára szokták főképpen függeszteni.
Van 20 mm-es kiadásban Vulcan néven, ez szokott lenni az amerikai repülők beépített gépágyúja, de Phalanx néven közelkörzeti légvédelmi fegyverként alkalmazzák a hadihajókon.
A 30 mm-es verzió tudtommal csakis a A-10-be van beépítve.
Amúgy Gatling-rendszerű fegyverek, forgó csövekkel, egyszerre mindig csak az egyik tüzel, majd továbbforog. Így növelhető a tűzgyorsaság, mert egy cső csak minden 6. lövésben szerepel, közben hűlik.
Helikopteren szerintem csak az AH-1-eseken van szerelve, de ott mintha csak 3 csövű lenne. -
Vitus
őstag
válasz
-=Sawtooth=- #140 üzenetére
Ha én harckocsi parancsnok lennék, akkor épület mellett csak akkor mennék el ha azt már elemeire szétbontottam :) Pl. ha már csak egy nagy téglakupac :D
-
Tanu
csendes tag
válasz
-=Sawtooth=- #114 üzenetére
villany nincs, 7,62-es van:t
-
Zoltán
őstag
válasz
-=Sawtooth=- #101 üzenetére
Nem az a 2. birodalom... Mindig elszámozzák.
-
J.J. András
őstag
válasz
-=Sawtooth=- #83 üzenetére
na, lépek aludni, de a mekong vidékéről tudnék mesélni...:DD
-
J.J. András
őstag
válasz
-=Sawtooth=- #81 üzenetére
nem, mert ők egymás barátai...:D
de hát amúgy mindenhol ők vannak ám a fő döntési pozíciókban,mert hát az az agyament, alkoholsita Bush nemhogy egy országot, de még egy röpcsit sem tudna elvezetni szerintem,pedig állítólag rajt van egy olyan ''röpcsi pilóták a hangárban gyűlnek össze édesen mosolyogni'' képen.....
szóval, amúgy ne bántom őket, de valahol megértemőket is, de ha ők megtehetik igazuk bárminemű kierőszakolását, mi miért nem tehetjük ?:F -
J.J. András
őstag
válasz
-=Sawtooth=- #79 üzenetére
na, kis haditechnológia továbbra is.....
hallottatok-e azon magyar fiatal ELTÉS fizikusról, aki kifejlesztett egy készüléket, ami a létező összes hangot kioltotta , 0 db-re vágta, majd szegény srácról azóta semmit sem tudni....
történt anno a 1968'-as évek környékén....
,mert akkor Merkava korai elődjeinek a T55-ök így ezzel a ''csodafegyverrel'' odabasztak volna....
Isten Hozott a Szövetségben !:) -=Sawtooth=-
[Szerkesztve] -
szakszi
csendes tag
válasz
-=Sawtooth=- #71 üzenetére
nem biza. Csak BTR-ek maradtak. T-72, T-55 kaput:((
-
Bash
őstag
válasz
-=Sawtooth=- #67 üzenetére
J.J András!
Nem haragszom, vettem a poént, de nincs túl jó kedvem mostanában, úgyhogy csak óvatosan. :)
-=Sawtooth=-!
Az oldalt nem ismerem, de amíg nem ismerem a hátteret, én nem mondanám, hogy idióták. De tudnak lenni idióták az biztos, mint mindenki más.
Fegyvertartásit nem tudom, hogy most ki kaphat, de tanfolyamon tuti, hogy részt kell venni. Itt egy hasznos link: [L]http://www.fegyver.org/[/L]
[Szerkesztve] -
Bash
őstag
válasz
-=Sawtooth=- #58 üzenetére
Találgatni lehet, de úgysem fogok válaszolni. Félni meg nem kell tőlem, nem vagyok közveszélyes, nem állok semmilyen fent említett szervezet alkalmazásában, még csak nem is élek Magyarországon.
-
Pötyi
őstag
válasz
-=Sawtooth=- #61 üzenetére
Ismerd meg ellenségedet, hogy hatékonyabban tudj ellene harcolni... :D
-
J.J. András
őstag
válasz
-=Sawtooth=- #58 üzenetére
:DD
Pötyi, az én kódóm: 1-1-1-1 és 2-5-2-2(ezek a RAMoké) , és az igazi a 007-es, tehát én nyertem ! :DD
[Szerkesztve] -
Pötyi
őstag
válasz
-=Sawtooth=- #57 üzenetére
Nem-nem, félreérted! Én is ellenük harcolok! Csak én ésszel próbálok nekik menni... :D (A négy kérdésre a válasz: 1,1,0,1)
-
Bash
őstag
válasz
-=Sawtooth=- #47 üzenetére
A négy kérdésedből kettőre igen a válaszom, de ennél többet nem mondhatok. :t
-
J.J. András
őstag
válasz
-=Sawtooth=- #49 üzenetére
jah, csak azért, mert azokra a platós teherkocsikra rögzített izékre....(mi a nevük? :F -ilyen rövidítést használnak,mint RPG) gondoltam, amivel simán meg lehet szórni egy Commanche-ot is, és nem örülnek nekik a pilóták...:)
Pötyi, én hiszek neked, de nekem kell Erdély aranya, és ezüstje ,meg a tiszta levegő !:)
[Szerkesztve] -
Pötyi
őstag
válasz
-=Sawtooth=- #44 üzenetére
Könyörgöm, ezt ugatom, hogy direkt olyan páncélzatot kapott az a nyomorult Apache, hogy NE LEHESSEN közelről, kézi tűzfegyverekkel leszedni. A motorja, a cockpit, páncélüveg, minden! De ez teljesen akadémikus vita, mert úgysem jutsz a közelébe. Van neki egy úgynevezett közeli védelme, ami egy hőkereső által automatikusan vezérelt hatcsövű mordály.
-
J.J. András
őstag
válasz
-=Sawtooth=- #44 üzenetére
ezt én is így gondolom, mert 7,62-est nemcsak AKból lőhetek ki ...nemde ?:)
-
Pötyi
őstag
válasz
-=Sawtooth=- #34 üzenetére
Hát van egy kis különbség egy AK és egy precíziós romboló mesterlövészpuska használata közt. A szakállas afgánnak mindenféleképpen KÖZEL kell mennie az Apache-okhoz, hogy megszórhassa 7,62-essel (arról nem is beszélve, hogy nem sokat ér majd a páncélzat miatt). Emiatt kerül bele a helikoffer közeli védelmének hatósugarába. De egy mesterlövész talán MESSZEBBRŐL is puffogtathat... :D
-
szakszi
csendes tag
válasz
-=Sawtooth=- #22 üzenetére
Azért az mindenesetre érdekes, hogy a légierő nélkül már a vh-ban sem volt igazán hatékony a páncélos haderő.
-
Bash
őstag
válasz
-=Sawtooth=- #10 üzenetére
Kétségtelen, hogy megeshet, de azért nem ez a jellemző.
Erről jut eszembe, két hét múlva megyek légifesztivál-ra: [L]http://public.macdill.amc.af.mil/airfest/index.html[/L]
Aktív témák
- Gumi és felni topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- LEGO klub
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Synology NAS
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Hardcore café
- További aktív témák...
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 2TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
- Új és újszerű 17-18 Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Seagate Exos X18 16TB SAS merevlemez
- Bomba ár! HP ProBook 450 G3 - i5-6G I 16GB I 128SSD I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Gar!
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest