Hirdetés
- Maxell Retro DJ teszt
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
hitman77
senior tag
Mi rászólunk a gyerekre hogy ne fusson, ne zajongjon, de sajnos megelőzni nem tudjuk néha, hogy egy kisgyerektől nem távol álló módon nevetve át fusson a nappaliból a hálóba. Azt hiszem, hogy a kompromisszumot a másik oldaltól is jogosan várom el, mert nekem és a családomnak sem kényelmes az, hogy egész nap lábujjhegyen kell járnunk. Az az érdekes ebben hogy pár hónapja még mi kérdeztük meg tőlük, hogy nem lehet e nagyon lehallani a gyerekeket, amire az volt a válasz, hogy néha hallják, de hát gyerekek, nem zavaró. Nem tudom mi valtozott azóta és ezt ők sem mondják meg. A másik nagy gond hogy nem fogadják el azt, hogy nem csak minket hallanak. Volt hogy olyan napra panaszkodtak amikor otthon sem voltunk. A beszélgetésekkel az a baj, hogy úgy kezdünk neki, hogy nyugodtan beszéljük meg a problémákat, de ez a második mondatig zajlik így, mert látják rajtam, hogy nem veszem fel a stílust amit ők diktálnak hanem próbálok nyugodt maradni. Sajnos ugyan azokat a témákat és mondatotak ismétlik és láthatóan bátorítja őket az hogy én nem emelem fel a hangom, mert egy esti kis zaj miatt lett az a fenyegetés a végére, hogy "vér fog folyni". Lehet, hogy előrébb lennénk ha én sem "hagynám" magam...?
-
krx21
nagyúr
válasz
hitman77 #498 üzenetére
Ez egy nagyon tipikus eset a panel házakban. Látatlanban nehéz igazat adni bárkinek is. Az biztos, hogy beszélni kell róla, mert különben csak nőnek az indulatok... A beszélgetés eredményessége és stílusa intelligencia kérdése. Ha az egyik oldalon ez a feltétel csak korlátozva van meg, bizony ilyen fenyegetőzésekbe torkolhat a megbeszélés... Amit szerintem tudni illik, hogy a panel házakban a tipikus gyerek futkározás, bizony több lakáson át hallatszik, jobbra és balra is... Én úgy gondolom, hogy egy 2-3-4 éves gyerek ha megindul és 1x 2x ki-be szalad a szobába az elfogadott, nincs mit tenni... Viszont amennyiben ezt megteszi akár percenként többször is, akkor igenis meg kell fogni a kezecskéjét és szépen elmondani neki, hogy itt nincs futkározás, mert ez nem játszótér... Elöbb útóbb meg fogja tanulni... Én is így nőttem fel. Úram bocsá, tudom, hogy pláne az újgenerációs szülők nem szívesen fegyelmezik ilyen témában a gyerekeket, pláne külső észrevételre.... Tisztelet a kivételnek persze... De egyrészt meg kell érteni a másik oldalt is, hogy bizony állandóan dübörög a beton és ő ezt hallja... Itt a vita mindig az, hogy mit tekintünk még elfogadható mennyiségnek. A másik probléma, hogy a szomszéd már eleve indulatból szól és ez megbélyegzi a stílust... A kulcsszó 2db szerintem: kompromisszum és kommunikáció!
-
hitman77
senior tag
Sziasztok,
Nekem olyan problémám van, hogy az alattunk lakó folyamatosan zaklat azzal, hogy hangosak vagyunk. A felesége korán kel így este 7 körül fekszenek le aludni. Amire panaszkodnak az az hogy a két éves fiam szaladgál este 9 előtt. Elmondásuk szerint mi "futtatjuk", és ezt a játszótéren kellene tennünk. A dologhoz hozzátartozik, hogy nem folyamatosan fut, de néha nem tudjuk elkerülni. Nehéz egy két éves gyereket így be korlátozni. Nem hiszem hogy ez csendháborítás lenne mert fölöttünk is szaladgál egy kisgyerek és mi is halljuk de nem zavaró. Azt sem fogadják el, hogy nem csak minket hallanak hanem a fölöttünk levőket is és másokat is, mert egy panelház sajnos ilyen. Vezeti a zajt. Szerintük minden esetben csak mi lehetünk a zaj forrása, mert mi lakunk felettük. Tegnap már meg is fenyegettek, mert elmondásuk szerint vasárnap fél 10-kor szaladgált a gyerek. Az nem érdekes és hiába mondtam, hogy akkor már aludt. Azzal fenyegettek meg, hogy vér fog folyni és kihívják a gyámügyet. Egyébként egy 10 emeletes panelban lakunk az első emelten.
A kérdés, hogy mit tudunk velük tenni, mert teljesen nyilvánvaló, hogy nekik vannak extra igényeik, nem nekünk. Ezt a körülöttük lakó összes szomszéd is megerősítheti. Beszéltünk mindenkivel. A fenyegetés miatt, amit remélem nem vált be tegyek feljelentést? Nem szeretnem ha meglepne valamivel. -
krx21
nagyúr
Sziasztok!
Elkezdődött a Sziget 2015!
Érint valakit a hangzavar? Én most is csak emelt hangerőn értem a TV-t, becsukott 3 rétegű prémium ablak mellett, lehúzott redőnnyel!!!
Egyszerűen döbbenetes, hogy egy ilyen méretű és hangerejű fesztivált beintegrálnak a főváros területére! Szerintem ilyenre a világon nincs példa!
Ha bárki csak fele ennyire zavarja a szomszédját, bilincsben viszik el, de ez ellen gyakorlatilag nem lehet tenni semmit... Minden intézkedő zsebe gondolom ki van tömve... És ez így megy több mint 10 éve!!!
Mit tehet az ember, de most komolyan??? -
idegen lény
addikt
válasz
PRO-peller #492 üzenetére
Rendszám alapján a rendőrség köteles zajszintet mérni a bejelentett motorokon vagy gépkocsikon!
-
idegen lény
addikt
válasz
PRO-peller #492 üzenetére
"Az utóbbi időkben a közlekedési hatóság egyre szigorúbban veszi a zajhatár megsértését, ez nem magánügy, a hangos motor közügy."
"A csendháborítás szabálysértését követi el, és 30 ezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható, aki lakott területen, az ott levő épületben, vagy az ahhoz tartozó telken, tömegközlekedési eszközön, továbbá természeti és védett természeti területen indokolatlanul zajt okoz, amely alkalmas arra, hogy mások nyugalmát, illetőleg a természeti vagy a védett természeti értéket zavarja." Ptk.
-
batagy
őstag
10 emeletes panel.
5. emeleten lakok, a 2. emeleten alattam buli van, délután 17 óra óta bömböl a tuc-tuc zene. Rohadt hangosan hallani, 3 emelettel magasabban is minden basszust hallok és remeg a padló is. Este 10 elmúlt. Kihívjam rájuk a rendőröket???
-
PRO-peller
senior tag
Ez régi,de érdemesnek tartom lereagálni.
Egy hangos motor sajnos lehet zavaró. Van aki éjszaka dolgozik némi nappali csendre számít az otthonában. Ha hangos a motor, akkor alapgázon nem melegítve órákig a blokkot mielőbb illik elgurulni. A próbakört én nem a szomszédaim előtt tenném lássák h milyen menő vagyok a motorommal, hidd el ez nem az ő hobbijuk.
Csomó zavaró dolog van, amire nem tudunk és nem is akarunk figyelni, pedig kijár a tisztelet szomszédainknak, ha ők eleve nem zavarnak minket.
Gyerekek (én itt lennék elve elnézőbb, de ebből is lehet sok), sportkipufogó, fűnyírás hétvégén-este, favágás lánc-fűrésszel, hangos bulik (zenehallgatás), kutyák, kutyasétáltatás (ez ugye ártatlan tevékenység, de egy kutyás környéken ez maga a hangzavar keltés), flexezés egyéb kisgép, motor-autómotor járatása és melegítése. Teljesség igénye nélkül.
A csend senkit sem zavar. A fölösleges zaj keltés szomszédaink életminőségét rontja. Indulatot vált ki, amit nem értünk amikor szólnak. Nem jobb a békesség és a tisztelet?
-
lenox
veterán
En olyanrol tudok, hogy ha az ingatlanod hasznalatat lehetetleniti el valaki (uvolt a zene, hogy nem lehet aludni) akkor az ma birtokhaboritas, hivod a rendort es intezkedik.
#487 ha kozuton mesz kozuton valo kozlekedesre alkalmas jarmuvel, az ellen tul sokat nem lehet tenni. Ha atleped a sebesseghatart, vagy pl. hangosabb a motorod a szabalyosnal, mert ki van szedve a hangtompito, akkor meg jol megbuntetnek.
-
Kerto
tag
Üdv! Eléggé kihalt a topic. Mi a helyzet a jelenlegi törvényekkel,mi számít csendháborításnak és hogyan kezelik azt?
-
honda95
újonc
Helló. Én nekem van egy garázsom ( műhelyem ) egy forgalom elől elzárt részen ( behajtani tilos kivéve az utca lakói ) én minden nap ide járok be motorral , mikor szerelem a motoromat megyek vele 1-1 próbakört. Nem viszem túlzásba a dolgot ritkán szerelek motort. Viszont ma odajött egy lakó ( kb 40-50 m-re lakik a garázsomtól ) és mondta hogy vagy tolom a motort vagy legközelebbi ilyen esetnél feljelentést tesz. Érdekelne hogy jogosan tesz feljelentést illetve ha jogtalan akkor mit tudok neki mondani hogy ne zaklasson tovább az ilyenekkel?
-
Balcsika
újonc
Balaton családbarát településén lakom ....vagy is az önkormányzat így reklámozza ....Két gyermekem van ,és semmibe nem segítettnek a hivatalban az emberkék ...Anno 25 éve költöztünk ide ,akkor még kocsma nem volt itt a környéken ....most itt a házunk előtt 3 is van ,,,kibírhatatlan .Most telt be a pohár hajnali 2 kor anyukám kiköltözött az udvarra sátorba ...én családom hajnali 3 kor ébredt fel ....a hangos zenére .Persze rendőröket hívtunk, ,megvártam a kapuban hogy megérkezzenek ...bementek az üzletbe ,akkor egy -ketten kiabálták be az üzletbe -Rendőrök ,Rendőrök
Szerintetek lehalkították a zenét ,semmi tekintélyük nincs a sünöknek .
Szóltak a rendőrök h miért jöttek akkor visszavették a hangerőt ...és további jó szórakozást kívántak a társaságnak .....(hellooo nem hittem a fülemnek )
Hivatalba holnap megyek ,már nem tudom hogy hányadszor .....
De eldöntöttem vagy egy ügyvédet fogadok ,vagy a médiához fordulok .....
Ez embertelen ,dolgozó ember vagyok 3 óra alvás nem elég !!!!
Ja most vasárnap arra keltem reggel 8 órakor -Eladom a lovamat....szeretem ezt a számot ,de nem erre akarunk kelni !!!
Adót fizetünk szépen az önkormányzatnak ....de ahogyan tudom a vállalkozásokból több befolyik ....kérdés, ki mellett áll a hivatal???
Igen
Akik többet fizet -
Charpy
csendes tag
Sziasztok!
Beleolvastam több rendeletbe, illetve az itteni és más oldalak fórum hozzászólásaiba is. Mivel itt tapasztaltam a legtöbb érdemben hozzászólót, ezért ide, Nektek írok.
Szóval jelenlegi problémám, hogy az alattunk lakó már nem előszőr járt itt fent nálunk, hogy ne tologassuk a széket. Mondván ő nagyon beteg és zavarja ez a zaj hatás, illetve szerinte másokat is zavar ez a "mindennapos" tevékenységünk.
A helyzet az, hogy igyekszünk meg se mozdítani a székeket, de amikor vendég van nálunk, akkor nem fogadhatjuk azzal, hogy "üljél le, de a széket ki ne merd húzni, mert feljelentenek!" Nevetséges, siralmas és ugyanakkor szánalmas ez az egész jelenlegi helyzet. Tettünk már filcet a szék aljára, de az levált rövid idő alatt.
Szóval ez a mai beköszönése a szomszédnak fenyegetésbe ment át, amire a válaszom annyi volt, hogy hozzon zajszintmérő készüléket. Bár azt nem mondtam neki (hiszen úgysem tudná mit jelent), de hitelesített példányt és mérjük le ezt az óriási zajhatást. Fogadni mernék, hogy még lakáson belül sem ér el olyan hangerőt, amely a megengedett határérték felett lenne.
Ezzel kapcsolatban pedig örülnék, ha segítséget tudnátok nyújtani például abban, hogy megkeressem melyik háztartási tevékenység mekkora decibellel jár lakáson belül és a falak túloldaláról, a szomszédtól mérve.
-
Agony
aktív tag
Sziasztok!
Mint jó pár hozzászólónak a topicban, nekem is zenehallgatásból fakadó szomszéd problémám van. Az alapszituáció, hogy egy egyébként is fontoskodó, már már magát közös képviselőnek érző szomszéd ma reggel utánam szólt, hogy "jó lenne" ha visszavennék a zenehangerejéből mert remeg nála a fal.
Én erre egyenlőre csak annyit reagáltam, hogy majd meglátom mit tehetek, de úgy különösebben nem szeretnék semmit lépni az ügyben. Adott egy házimozi, amit ugyebár azért vesz az ember hogy használja. Nem egy nagy kaland 5x100W-os erősítő meg a hozzá tartozó 5 hangfal, mert mély sugárzót SZÁNDÉKOSAN nem vettem, mondván a társasházban úgysem ildomos az ilyesmi használata. Így már számomra most furcsa a falak remegése, de ki tudja... Az erősítőt max. fél hangerőn használom, szóval még csak azt se mondhatjuk, hogy minden nap full hangerőn dübörög a zene, ráadásul igyekszem is tekintettel lenni rájuk mert munka után szoktam többnyire egy kis feszültséglevezetés gyanánt 1-1 koncertet megnézni vagy ilyesmi, ami olyan 16-17:30-ig terjedő időtartam, ezt követően 20-kor érek haza amikor már max. halkan de inkább fülessel hallgatok zenét, tehát az éjszakai zavarás semmiképp nem jön szóba.
Hétvégén természetesen amikor kedvem van hallgatom, de hát ezért van a hétvége...
A házirendet megnéztem ott hétköznapokon 20 óra van megjelölve, mint egyfajta határ miután már "nem ajánlott" más nyugalmának megzavarása, míg hétvégén 22 óra.Szerintem részemről teljesen korrekt a dolog, hisz sehol sincs az leírva, hogy aki társasházban lakik az nem használhat házimozit (hozzáteszem téglaépület).
Tehet valamit ez a jó ember a pampogáson kívül, vagy érdemes esetleg egyeztetni a közös képviselővel, a házirend pontos értelmezéséről?A választ előre is köszönöm!
-
degu
senior tag
Ujabb fejlemeny!
Vege a sulinak,es most mar nem csak a kiskocsog,hanem a haverjai is itt repesztenek,egykerekeznek az utcaban fol,s ala!
Az egyik szomszed mar rajuk szolt,hogy -mi van? nem birtok magatokkal?
A kis p*cs valasza:...nem nagyon!
Erre beszolt egy masik szomszed is,hogy ne egykerekezzenek,meg szaguldozzanak az utcan,mert a ket kislanya itt bicajozik,es rossz vege lesz a dolognak!
Az IQ-betyar,Dzsingisz-kan,/a szomszed gyerek faterja/, izmait ugraltatva,karbatett kezzel kiallt a kapu ele,a gyerek meg rohogve egykerekezett tovabb ezer decibellel...
Kivancsi vagyok,hogy mi jon ezutan?! -
degu
senior tag
Kozben az IQ-betyar szomszed kocsog kolyke sportkipuffogot szerelt a kis genya 50ccm-es motorjara,ugyhogy most olyan a hangja,mint egy banyaszirenanak!
Ebed utan kezdett az utcan fel,s ala *repeszteni*,es kozben ugy rangatja a gazkart,mint egy jojot! Ez a kolyok hulyenek se normalis... -
degu
senior tag
Akkor Te meg ne panaszkodj,mert itt neha olyan suru muanyag-egetesbol szarmazo fust van,hogy bele lehet dogleni!
A disznoszarszag ehhez kepest udito!
/Es van egy olyan tippunk,hogy valahol,rendszeresen,titokban elegetik az osszegyujtott muag. hulladekot,amiert penzt szakitanak le.Mert olcsobb eltuzelni,mint szabalyosan-igaz sok penzert-megsemmisiteni,kezelni! De lehet,hogy csak egy-ket kobunko azzal fozi a paleszt!/ -
djyuri
őstag
Itt tudod mikor van a legnagyobb csend? Amikor az a sz****ott valóvilág szavazás meg ilyen söpredék "műsor" megy...minden kö****g a tv-t bámulja és olvad az agyuk....
Teljesen csend van az utcákon..egy lélek nem jár...esetleg aki eltévedt és még az életbe nem járt kocsival messzebb a kertjüknél...Legutóbb,amikor volt az utolsó szavazás,még az utcai világítást is elfelejtették felkapcsolni.... képzelem mi volt akkor az elműnél (ha ott kapcsolják ezt...)
Itt mondjuk ilyen favágásos tömeges megnyilvánulás ősszel van,amikor kreálja a nép a téli tüzelőt. Bár nem annyira káros a levélégetéses füst,mint a kipufogógáz pesten,de itt legtöbbször ezt este kezdik el és füstben áll az egész göd....se futni,se kint lenni....se ablakot nyitni nem lehet..és közben 68 fok a lakásban....
Ilyenkor,ha a közelben égetnek,oda szoktam menni egy zsák papírral,hogy "hé koma..ezt dobd rá,hogy égjen és ne füstöljön"...általában megköszöni és elnézést kér,de volt rá eset,hogy majdnem ambulanciára küldtem az illetőt,de az utolsó pillanatban leesett neki,hogy nem a kutyájával beszél. Ebből egy laza 7500ft-os csekket kapott is,mert 60 darab fényképet csináltam a füstöléséről...füstöléséről?....mintha egy vulkán tört volna ki.....a légi forgalmat is korlátozni kellett szinte.Ui.: Ma ezüst érmet szerzett a gödi kézilabda csapat
így most két arany és egy ezüst van a kezükben
GRATULÁLOK NEKIK! Büszkék vagyunk rájuk
-
degu
senior tag
Azert itt joval kisebb a zaj!
Teny az,ahogy ejjel viszonylag csend van,es lehet jol aludni. Es ha a szomszed kis p*cs a haverjaival a tesztoszteron szintjet -baratno hianyaban- a motor gazkarjanak b*szgatasaval probalja csokkenteni,akkor bemegyek a hazba.A funyiras,fafureszeles,flexeles meg ritkan van.Pesten mindig valaki zorgott,vesett,csattogott,orditozott,csorompolt /ejjel-nappal folyamatosan!/ es ha a szomszednak olyanja volt,akkor egesz ejjel ment a TV, bulizas,
zenebomboltetes,reszeg rohoges,stb.
Itt-falun azert meg dolgoznak az emberek,ezert nem ernek ra ejjel bulizni,es a kocsma 8-9 korul bezar!
Persze itt is van nehany baromallat,de ezeket is leallitja a polgarorseg,ha mar nagyon nem birnak magukkal.Es itt mindenki ismert mindenkit.Senki nem randalirozhat kovetkezmenyek nelkul!
Persze kerdes az,hogy ez meddig marad igy.... -
degu
senior tag
*igy idővel kibuknak az "elsimított/elsimítandó" ügyek!*
Igen!...Mondjuk a Nap szupernovava valo atalakulasa utan!
Bevittem a Jegyzohoz a pontosan datumozott,orazott,lecsekkolt ejjeli zajongasokat,30 lako alairasaval,es a feljelentessel egyutt.
A Jegyzo kozolte,hogy ezzel nem tud kezdeni semmit,mert nincs alatamasztva!? /Nem volt a keruleti rendorsegen bejegyezve,iktatva a mittudomenmijukbe,amikor kihivtuk oket.A vegen mar ki sem jottek,elotte meg jol bevacsoraztak az indiai etteremben,ami a foldszinten uzemelt-kedvuk szerinti nyitvatartassal! /
Mikor ketkedesunknek adtunk hangot,akkor az orrunk ala tolta a rendeletet,es elmagyarazta,
hogy azert nem tehet semmit,mert a zajrendelet nem fogalmaz egyertelmuen?!
Lehet,hogy a CERN nem mukodik rendesen,de a parasztvakitas - mindig! -
djyuri
őstag
Egy évbe kétszer minimum itt is van hetekig tartó építési munkálat gödön. És ezen felül jönnek még a szomszédok.
Egy mai friss "apróság" :
Éppen ma..éppen ma május 12.-ikén,amit már másfél hónapja kaptam időpontot...szóval éppen ma szabit vettem ki,hogy kényelmesen beérjek a fogorvoshoz..tehát fél év 3:30-kori kelés után 8-kor kelhettem volna. DE! Éppen ma reggel...kereken 4:00-kor elkezdték a szomszédoméknál teherautóra pakolni a hétvégente összerakott játékokat. Nem is emlékszem mikor voltak náluk ilyen korán..talán soha.
Nos én az ilyen kiszámíthatatlan esetek miatt nem szeretem a környéket. A nagyobb zajok kivétel nélkül mindig akkor vannak,amikor éppen aludhatnék.
Az általános zajjal én már nem foglalkozom..arra ott a stilnox...kiváló altató...hamar kiüt és pár óra alatt elszáll és a vesét se károsítja.A zenével én is így vagyok. Mint a filmekkel. 4-5 éve már kb nem néztem meg egyetlen filmet sem. Moziba nem tudok elmenni...iszonyodok a tömegtől,a szaguktól,a sok temérdek öntelt bunkótól,akiket ott találok
Ha meg éjjel 2-kor mennék moziba,akkor meg kifogtam mindig azt a kemény összesen 10 nézőből azt a kettőt,aki problémázik a vetítés alatt.
Ma már rendelkezek a hozzá való fizikummal,hogy helyre tegyem őket,de akkoriban csak tűrhettem vagy hazajöttem. Ma meg már túl halkak a mozik is számomra... nah nem azért,mert süket vagyok,hanem ma már jobb szeretem érezni az effekteket,mintsem csak hallani és látni. A hiánytól maximalista lettem.
Nem beszélve arról,hogy felét se éri a reáljövedelmem ma,mint akkor,így el se tudok jutni,ha akarok sem... -
nem kimondottan a lakók nyugalmára költenek a szórakozóhelyek üzemeltetői - de legalább is nem feltétlen jóindulatból -, hanem már nem bírják elviselni, hogy néhány kitartó lakó minden éjszaka többször telefonál a rendőrségre a zaj miatt, megvárja a kiérkező rendőröket, felviszi lakására, és megmutatja, hogy ott valóban hangos a zene, illetve a jegyzőhöz is hetente bejáratos a problémája miatt, továbbá a rendőrség és a polgármesteri hivatal felé is sűrűn intéz írásos panaszt adott ügyben! kell ugyan hozzá kitartás, de előbb vagy utóbb - legalább részint - eredményre vezet! a hivatalos menetét nem akarom leírni, de hidd el, hiába egy esetlegesen lefizetett jegyző...stb, nem lehet már úgy elsumákolni a dolgokat, mint esetlegesen régebben, írásos - számítógépes rendszerben rögzített - nyoma van mindennek (bejelentések, panaszok...stb), ráadásul jobb esetben több szinten (rendőrség és önkormányzat) fut az ügy, így idővel kibuknak az "elsimított/elsimítandó" ügyek!
-
degu
senior tag
Hat lehet,hogy Te - valahol-valamikor tapasztaltal ilyet,hogy a haracsolo hienak rengeteg penzt koltenek a lakok nyugalmara,de en azt tapasztaltam/nem egy hazban,es nem kitalaciobol/,hogy olcsobb lefizetni az illetekest!
Nem kell elmenni az Antarktiszra,eleg venni egy tanyat?
Es mit teszel a *fekete sereggel*? Veszel egy AK-t es taposoaknakat telepitesz a haz kore,vagy aramot vezetsz a keritesbe,mint az az oreg csoka?/Akit mellesleg jol lecsuktak/
Es...legvedelem is kell,mert egy szep nyari napon a sarkanyrepulok nem pihennek! Orakig kepesek korozni egy kiszemelt hely felett./Vagy amig a benya ki nem fogy a trabimotor tartalyabol/
Szoval ki kell valasztani azt a helyet,ahol a legkevesebb a zajartalom.De erre nem mindenkinek van lehetosege.Meg ott is megeshet,hogy a szomszedos,ures telken egy ugyes vallalkozo *vigalmi kozpontot* epit!
A videki hazban az a legjobb,hogy nem furhat/veshet,kalapalhat a megszallott szomszed a falakon.Es ejszaka nem adjak elo a Traviatat a haz elott,az utcan,es nem locsoljak meg a kapualjat az alkeszok.
De-sajnos-seggfejek mindenhol vannak. -
én visszasírom néha a vidéki életet, a reggeli kutyaugatással, kakaskukorékolással, a traktorok zajával - egy falucska végén laktam, szemben egy nagy mező volt, szóval... -, amikor a panelban valamelyik szomszéd hónapokig tartó lakásfelújításba kezd, és napról napra ütvefúró, gépi csiszoló...stb félelmetes zajára ébredek, ami egész nap elkísér, vagy pont attól nem tudok elaludni - illetve csak nagyon nehezen, és gyakorta felébredek - például egy húzós 24 órás meló után... ilyenkor fejhallgató fel, zene üvölt, és lefoglalom magam; net...stb!
a másik oldal; panelban nem tudom rendesen kihajtani a dj cuccot, pedig szeretem a hangerőt, de marad a fejhallgató, ellenkező esetben hamar megköveznének... -
djyuri
őstag
Bőven átélem én is. (vidék)...el tudod képzelni régen mennyi hajnali traktor indult minden nap...és mennyi disznóvágás volt...
De csak,ha azt nézem,hogy teljes erővel történő ajtóbecsapások....akkoriban húgom kelt a legkorábban,és húgomat ismerve kihasználtam a lehetőségeket és leengedtem a kapunkat fél centivel..így rettenet erővel kellett becsapni..és húgica ezt meg is tanulta
érdekes..ezek után két-három héttel a szomszédok is megtanulták rendesen becsukni a kapujukat hajnal 4-5- körül....úgyhogy szépen visszatettem a kapunkat a helyére...ezen a téren azóta is csend van. De röhej,hogy ilyenekhez kell folyamodni.
-
degu
senior tag
Az ilyen tipusu zajmaniasok lesz*rom tablettat szednek!
Az elmeletuk az,hogy a maganugyem,mit,mikor,hol,es milyen hangosan teszek.Es senki sem szolhat bele...
Sajnos ez az egesz dolog nincs megfeleloen szabalyozva,es jo magyar szokas szerint a meghozott torvenyek vegrehajtasat sem ellenorzik. /csak akkor,amikor le lehet rabolni az allampolgart./
Na es a biznik!
Ki a fene vasarolna 150W-os hifit,ha csak normalis hangerovel hasznalhatna.Hogyan kaszalna a vendeglatoipari letesitmeny,ha nem bombolhetne benne a zene,es 22 ora utan nem uzemelhetne?
Vagy ki venne 150LE-s Kawasaki motort,ha csak 50/80-al mehetne,es csak a Hungaroringen,meg az orszaguton bomboltethetne a kemenyen ferfias motorjat./Es ki a fene csodalna meg az orszaguton,hogy O mekkora nagy asz?/
Es ki a fene venne markas utvefurot,ha ejjel fel egykor nem veshetne,furhatna?...stb.
-
sagvary
aktív tag
Amikor elegem lett egy h.gyerek üvöltő hifijétől, akkor a közeget úgy hívtam ki, hogy a telefont a hang irányába tartottam és megmondtam a lakás 50 méterre van. Tíz perc múlva kijöttek, 15 perc múlva csend lett 30 percig.
-
degu
senior tag
Torvenyesen semmi lehetoseged sincs!
Amig a rendelet,es az engedely eloirja egy vendeglatoipari letesitmenynek a nyitvatartast, a lakohazon beluli,ezzel jaro tevekenyseget /pl. 200 l-es ustok udvari mosogatasa,aluminium rekeszek dobalasa,ures uvegek folyamatos ramolasa-nem szabalyozza.
A nyitvatartasi engedelyt leszr*jak,max a kihivott rendoroknek adnak egy jo kis vacsit,az onkormanyzat engedelyezojenek meg par milla csuszit,es egesz ejjel megy a dzsembori.Addig csak egyet tehetsz...repulojegyet veszel az Antarktiszra /de csak oda!/
En ezert koltoztem a fovarosbol videkre,de ennek is megvannak a hatulutoji.Itt sincs csend,
csak valamivel nyugisabb,es ejszaka lehet aludni./Ha nincs telehold,es kutyakoncert,nem parzanak a macskak,es a helyi Meno Csavo nem repeszt a 250-es crossmotorjaval ejjel egykor beb*szva a haverjaival a haz korul,es a Mensa Hungarias szomszed hangtompitos kessel kergeti az asszonyt,stb....De meg igy is 100x jobb,mint a belvarosban!
-
Grass
aktív tag
Köszönöm szépen!
Én csendrendelet néven próbáltam felkutani, de így zajvédelem szóval keresgélve sikerült egy 2010-es dokumentumot találnom.Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata
12/2009./III.24./ XI.ÖK sz. rendelete
a zaj- és rezgésvédelem helyi szabályozásáról
(egységes szerkezetben 2010. november 24-i hatállyal)Az alábbi pontokat olvasva meg is fogalmazódott bennem egy kérdés.
(1) E rendelet hatálya a Budapest XI. kerület közigazgatási területén kiterjed minden természetes és jogi személyre, jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetre, aki vagy amely állandó vagy ideiglenes jelleggel a kerület közigazgatási területén tartózkodik, illetve tevékenységet végez.(4) A kertépítéssel és a zöldfelület-fenntartással kapcsolatos zajt keltő tevékenység
(pl.: robbanómotoros fűnyírás, motoros fakivágás, kerti traktor működtetése) a lakóövezetben nem végezhető
– munkanapokon 20.00 óra és 08.00 óra között,
– szombaton, vasárnap és ünnepnapokon 00.00–09.00 óra és 14.00–24.00 óra között.Mi a helyzet a nem lakóövezeti telkekkel melyek közigazgatásilag ugyan a 11. kerülethez tartoznak? Pl. egy zárt kertben (ez ugye már nem is lakóövezet) szombat délután 3-kor történő fűnyírás már szabálysértés?
-
sagvary
aktív tag
Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. § (1) bekezdésében, valamint a környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvény 46. § (1) bekezdés c) pontjában kapott felhatalmazás alapján a helyi zajvédelmi szabályok megállapítására rendeletet alkothat.
Az önkormányzati rendeleteket az ök-k a honlapjukon elérhetővé teszik.
A jogtárban csak kevés települési rendelet lelhető fel. -
degu
senior tag
Sajnos a csendrendelet,es a torvenyeink-ma olyanok,mint a toltetlen pisztoly!
Eleg jol mutat,de semmire sem hasznalhato...
Meg mindig ervenyben van az a *zajhatar* amit a ruszki MIG-ek ropdosesehez igazitottak-annak idejen.
Ha megtalalod a csendrendeletet,akkor meg fogsz lepodni! -
Grass
aktív tag
Meg tudná mondani valaki, hogy egy adott kerületre (például a 11.) vonatkozó csendrendeletet hol a búbánatban lehet elolvasni? Kerestem a neten de csak a csendrendeletekről szóló cikkeket dob ki a gugli, magát a csendrendeletet nem találom. Előre is köszönöm a segítséget!
-
degu
senior tag
Lassan /sajnos nagyon lassan/ kezdenek rajonni,hogy a zaj is lehet kemeny stressz oka,es mint ilyen - veszelyezteti az eletet!
Tehat a panelban 150W-al zenet hallgato nyomi lassu gyilkos!
Mikor a szomszed gyereket megkerdeztem,/aki az 50ccm3-es motorbol 150 LE-t probal kihozni - egesz nap/ hogy mondjon 1 indokot,amiert en ezt koteles vagyok hallgatni,akkor kinyilt a szaja,kidulledtek a szemei,es lathatoan osszeakadtak a kistejesitmenyu fogaskerekek az agyaban! Nem tudott megbirkozni az ismeretlen fogalommal. -
djyuri
őstag
Üdv
Mi van,akkor ha hatványozottam magasabb a hangerő,mint a bejelentő lapon van..arra hogy lehet engedélyt kérni?
Avagy mit tegyek a szomszédommal,ha egy évben egyszer zajongani szeretnék 1-2 órán át?
(kertes ház)köszönöm
-
deka86
újonc
Üdv! Gondoltam ide is beírok, hátha tudtok valami okossággal szolgálni. Az a helyzet, hogy a szomszédban van egy kocsma. Ezt a kocsmát és a házunkat gyakorlatilag egy fal választja el, ami még magában nem lenne baj, ha nem üvőltene a zene minden nap. Még hétköznap nem is érdekel, mert nem nagyon vagyok otthon, de hétvégente, amikor is esetleg pihennék, semmi kedvem nincs a szomszédos kocsmában üvöltő zenét hallgatni. Többször is átmentem szólni, hogy halkítsák le, de nem ért semmit. A tulajdonossal is beszéltem már, hogy legalább hangszigetlje le, meg is ígérte, hogy megcsináltatja, de ebből sem lett semmi. Ennek már egy éve. :S Nem egyszer hívtam már ki rendőrt miattuk az éjszaka közepén, de komoly következmény soha nem történt. A rendőrök is feljelentették már a kocsmát és én is, de kisebb összegű pénzbírsággal mindig megúszták. Az Önkormányzatnál is voltam bent, de ott meg nem igazán foglalkoznak ezzel. A szomszédokat is zavarja a folyamatos zene. Most komolyan, mit tegyek? Nem vagyok köteles péntek délutántól vasárnap estig hallgatni, hogy milyen zenét hallgatnak a kocsmában.
-
törölt tag
Kellett pár napja az ördögöt a falra festenem. Egy k*cs*g 9 óta fúr.
-
lajafix
addikt
válasz
Thulcandra #446 üzenetére
nem azt mondtam, hogy nyomd fel rögtön hanem azt hogy finoman fenyegesd meg az apekkel. Volt panelemben az egyik szomszédra hatott. Ha ennél a tulajnál nem hat, akkor a jóembereket kell észhez téríteni. Hogy honnan szedte ezeket már kiderült?
-
Thulcandra
senior tag
Tulaj itt lakik, én biztos nem nyomom fel apehnál, nem az én stílusom ez. Szomszédok úgy is bejelentették már mindenhol ahol tudták. (Elég ratyi, hogy ilyen sunyiskodás megy az országban, de a problémák persze megoldatlanok maradnak...)
Határrendészet is volt már kint itt, én kétszer láttam őket, de azt nem láttam, hogy vittek-e el valakit. Mentő viszont néha vitt el embert, egyszer a tulajt vitték el, azt láttam.(Egyébként is mit tudna tenni apeh, simán mondhatja azt, hogy haverok, ingyen vannak itt. Nem tudják bizonyítani, hogy fizetnek a szállásért. Szomszédok egyébként is már olyanokat pletyóznak, hogy nem is fizetnek az öregnek, kihasználják.)
-
lajafix
addikt
válasz
Thulcandra #441 üzenetére
A ház tulajnak szólni, hogy tegye ki őket, vagy szóltok az Apehnek(kétlem hogy rendesen adózna a bérlés után, ráadásul a mai vagyonvizsgálatos időkben hol lakik most a tulaj?
). A vámosokat meg lazán ráküldeni a jóemberekre(előtte 50 liter zárjegy nélküli szeszt betenni az udvarukra, hogy biztos leljenek valamit). Valamelyik biztosan sáros, de kis szerencsével mindkettő. Aki nem tud együtt élni az menjen puszta közepén egy tanyára.
-
törölt tag
Általában elég mélyen alszom, hogy ne kelljek fel, ha hangoskodnak valahol este. Ha elaludni nem tudok hangzavar miatt, akkor be kell kapcsolni valami altatós zenét, és úgy elaludni.
Napközben zavaróbb (nekem legalábbis). Pláne ha zenét szeretnék hallgatni, és akkor jön a fúró, ami belerondít az egész zenei élménybe.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
#56474624 #440 üzenetére
De ezek legalább napközben vannak, nem?
Oké, tudom akkor is marha zavaró tud lenni, de amikor a héten tényleg még nem aludtam szinte semmit, hétfőn nem tudtam, tegnapelőtt nem volt időm, tegnap meg felordítottak a nyomoroncok, az nekem több mint tűrhetetlen. És rajtuk kívül mással nincsen gond. Na mindegy, úgy döntöttem felhívom a rendőrséget, megkérdem, hogy mit tudok tenni jogilag, ha ilyen van, aztán ezt valami csúnyább csomagolásban meg is mondom a "kedves szomszédnak"... Illetve azt is, hogyha megint meghallom éjjel a pofázásukat, akkor élek is ezekkel a lehetőségeimmel. Valami bírságot csak ki tudnak rájuk szabni, vagy valami ilyesmi. Megkérdem.
-
Thulcandra
senior tag
Családi házban lakom, nem igazán volt probléma csendháborítással a környéken, de mióta egyik szomszéd kiadta a háza felét egy román (vagy román cigány, fene tudja, nem értek a lovakhoz) pereputtynak azóta állandó a műsor.
A csengőt nem ismerik, ha valaki megérkezik addig dudál (éjjel is simán) míg valamelyik ki nem dugja a fejét az ablakon. Ezek után vagy beszélnek halkan, vagy ordítanak.
Ordítás van dudás előjáték nélkül is, az egyik faszi teljesen hihetetlen, néha végigordít 5-6 órát anélkül, hogy berekedne. Csukott ablak mellett nem lehet tőlük aludni.
Néha az utcán is ordítanak a ház előtt, párszor meg pofán is verik egymást ököllel.
A rendőrség is hetente itt van, mert a környéken lakók állandóan kihívják őket, de semmit sem érnek. (mi pont ezért nem is hívtuk őket soha)
Pár napja is itt voltak a rendőrök, be sem engedték őket. Amíg itt álltak kuss volt. A rendőrök reakció híján (meg gondolom papírok híján amik feljogosítanák őket arra, hogy behatoljanak) pár perc után odébbálltak. Az ordibálás meg kezdődött előröl.Ez van. Ha ébren vagyok felhangosítom a zenét, aztán reménykedek, hogy mikor aludni akarok, akkor ezek is kussban lesznek végre.
-
törölt tag
Nálunk karácsony előtt óta egy szomszéd minden nap kalapál reggel 10-től egészen délutánig. Karácsonykor leállt kicsit, azt követően megint ráállt a dologra. Szóval serényen kalapál azóta is. Lehet az egy héttel ezelőtti csőrepedéshez a felső szomszédunknál volt némi köze neki is.
Nyáron meg minden napra jut egy ember, aki nekiáll kalapálni, de leginkább fúrni. Panelban utóbbi olyan általában, mintha ott a te lakásodban fúrná a falat. Ahhoz képest a picit áthallatszó dübörgés, zene semmi. Volt már úgy párszor, hogy bemenekültem az egyetemre tanulni, mert itthon képtelen voltam egy folyton fúró k*cs*g miatt. -
Drizzt
nagyúr
De jó bassza meg, hogy fél 2-kor arra ébredek, hogy a kibaszott szomszéd alattam ordibál már megint vagy 4-edmagával. Mostmár tényleg, mi a francot kezdjek velük, szólni szóltam már legalább kétszer, napközben is szóltam egyszer, most is leordítottam már párszor, hogy fogják már be, de mostmár nagyon kivan mindenem. Bassza meg, nem igaz, hogy minden második nap muszáj ezeknek ordibálni, s persze szigorúan éjfél után kezdve, hogy még fel is kelsz tőle.
-
Louro
őstag
Sajan tényleg vannak a parasztok. Volt, hogy felettem gyerekek rendszerint 20után kezdtek el ugrálni, ordibálni, de egy kis zene és elnyomtam....Nem panaszkodtam. Az a házaspár hülye, csak kötekedni akar. Ha zavarná a zene, bekapcsolhatnák a rádiót vagy zenéket és kész.....sajna nem tudsz velük mit kezdeni.
-
dragonfx
veterán
-
crz
csendes tag
Hello!
Olvasgattam picit a topicot, lévén a következő problémám adódott:
Felettem szomszéd egy 22 év körüli egyetemista házaspár (magam is korukbeli vagyok). Van egy kb. 1 éve használt zenehallgatási hangerőm így estefelé, melyért eddig senki nem szólt ( mivel még a másik szobámban is mérsékelten lehet csak hallani, sőt ott a TV kb. el is nyomja). Nos ez a hangerő számukra az elmúlt 2 napban valahogy hirtelen unszimpatikussá vált. Mondom ok, legyen, még ennél is lejjebb veszem. A másik szobában már egyáltalán nem lehet hallani, akkor kérdem én, náluk mégis hogy a fenébe, ugyanis heves falütögetés, padlócsapkodás, valamint klasszikus gázcsőütögetéssel honorálták esti szórakozásomat. Ez a "figyelmeztetés" részükről olyan hangerővel történik, hogy remeg az összes ablakom, falam, ajtóm. Most akkor feljelenthetem csendháborításért? Részemről biztos vagyok benne, hogy a rendőrök is vicces mosollyal tekintenének erre a kedves házaspárra, ha ezért kihívnák őket. Kérdésemre azt felelték, hogy vizsgákra készülnek az egyetemen, és ezért zavarja őket. Én DJ-nek készülök, és a zenéimen dolgozok. Most akkor ne dolgozzak, mert ők tanulni akarnak?
Már várom mikor kezdenek el dörömbölni, tegnap már este 6-kor nyomták. Lehet kikötötték náluk a kábeltévét és ez az esti szórakozásuk, hogy engem zargassanak. -
Andie
őstag
válasz
cherilady #431 üzenetére
Még a fünyirás oké, bár pszichológiai esszét lehetne irni ebből a témából is. Hetekig nyugi van, senkinek eszébe sem jut füvet nyirni. Aztán egyik elkezdi, erre mindenki vérszemet kap, sorba rúgják be a fünyirókat, egész nap búgnak, mert mire egyik befejezné, a másik elkezdi.
De még ezeknek a hangja elviselhetö, hisz elég monoton zúgás. De egy percenként beinditott, felbúgatott fülsüketitö cirkula az azért más. Főleg hajnalban, erre ébredni. Ilyenkor nyomdafestéket nem türö, hangosan kiordítandó kérdések fogalmazódnak meg bennem, és csak a jólneveltségem akadályoz meg benne, hogy tényleg megtegyem.
De eszembe jutott egy jó ötlet. Legközelebb, mikor nem cirkulál, akkor én tolom ki az 1000 wattot a teraszra, felé forditom, és valami jó kis török imát nyomatok benne -
sbiii
csendes tag
Ez olyan, hogy ha nálunk (lakótelep, kb. van egy 120nm-nyi füves terület) Én, vagy faterom nem vágná le a füvet, akkor senki se. Szóval így Ránk marad, és még Minket b.,sztatnak...
-
cherilady
tag
A barátnőm Szolnokon lakik a kertvárosban és ott elvan rendelve h mikro lehet füvet vágni!
Nálunk a 18. kerületben szintén kertvárosban mindenki akkor nír füvet mikor jónak látja.
De h egyik 7végén se lehet nyugodtan kiülni mert valamelyik barom tuti nyírja a füvet.
1x volt h a szomszéd reggel 7kor valami deszkát vágott a láncfürésszel. Szépen odamentem hozzá és mondtam neki h szombat reggel 7óra egész héten dolgozok legyen már szíves befejezni...
Zugott még 5 percet aztán elkussolt.
De este 10kor már volt h ráhívtáka rendőrséget me füvet nyírt
Állat!!! -
Andie
őstag
A többi 15 kutya miért nem ugat, és miért nem igy? Ez valami tikkes vén szar dög lehet, szerintem be van kattanva. De a gazdáit hogy a francba nem zavarja a tikktakkolása 2 órán keresztül? Én imádom az állatokat, volt kutyám is, van macskám, de ez azért nem normális.
A bútorasztalost még megérteném, de nem az, mert 2 hónapig nem csinálta. Viszont ha az is, a 6.30 azért dúrva, nem?
-
NoLF
veterán
a kutya egy élőlény, ösztönökkel. akkor ugat amikor jónak tartja, megtiltani nem lehet neki.
emberünk meg lehet magánzó, és otthon bútorasztaloskodik. nem tilthatod meg neki, hogy előteremtse a megélhetéshez valót.
persze ez csak feltevés, és azt is el tudom képzelni mennyire idegesítő lehet, de túl sokat nem tehetsz szvsz.
annyit biztos, hogy átmész és illedelmesen megkérdezed, mi az oka a hajnali fűrészelésnek.
-
Andie
őstag
válasz
PapaMaci #427 üzenetére
Együtt érzek!
Én áprilisban kiköltöztem -az amúgy csendes környéken lévő, nyugis, erdős (Gazdagrét, Irhás árok) - társasházból, a fölöttem állandóan éjszaka hazajáró és takaritó picsa miatt, talán már olvastátok a sztorimat itt -ott.
Most végre magánházban lakok, senki nincs felettem, sem alattam, csak én, akkor alszok amikor jólesik, és senki nem dübörög, zörög, tologat bútort, zenél. Legalábbis a közvetlen közelemben. Van azonban itt is néhány zavaró tényező:
- kutyaugatás. Még a normális haggyám, végülis Szegeden magánházban nőttem fel, ott is ugattak a kutyák (bár kicsit szellősebben voltak). De itt a szomszédban van egy kutya, amelyik ha rákezdi, kb 2 óráig abba sem hagyja. Semmi oka rá, hogy ugasson, már megfigyeltem, senki nem hergeli, egy nagy zöld, fás udvar közepén van megkötve a tyúkól mellett. Kiáll az udvar közepére, és ugat. De nem ám rendes kutyaugatással!!! Mint egy időzitő, vagy metronóm bazmeg, ilyen rekedtes, vinnyogós vih vih... vih vih... vih vih... vih vih... Atomórát lehetne hozzáállítani! Fogalmam sincs, miért csinálja, de rohadt idegesitő, mint valami féreg, fúrja be magát a fejembe a hang. Megoldás : ablakot becsukom. Végleges megoldás : patkányméreg virsliben.- barkácsoló szomszéd. Na, ez múlthéten rákezdte, valamit fürészel. Cirkulával. De nem ám akármikor!! 6.30-kor kezdi bammeg!!! Nem tud aludni? És valami deszkákat fürészelhet, mert kb 2 másodperc egy vágás, felpörögö a gép, ciiiiiiizzzzz, és már áll is le. Fél perc csönd, aztán újra. És ezt órákon át. Deszkát szeletel? Sajna nem látok át hozzá, de valszleg át fogok menni, ha még pár napig csinálja, mert már nagyon bosszant. Vasárnap kiülök a teraszra, jó kis húsleves, nyomom bele az erőspaprikát, madárcsicsergés, napfény, számhoz emelem a kanalat, viiiiiiiijjjj cizzzzzzzzzzzzzzz.... A jó k.. anyádat bazmeg.
Nincs erre valami rendelet? Hogy kertes környéken is mettől meddig lehet zajongani?
Mit tegyek? Gyújtsam rá az udvart? -
PapaMaci
őstag
Csak sírni jöttem...
A ház, minek most a legfelső emeletén lakom, épp felujítattja a tetőt. Most eltekintve a folyamatos beázásoktól, ma arra ébredek, hogy 1/2 7, azaz 6:30 körül elkezdenek kopácsolni a fejem felett.
Könyörgöm! SZOMBAT VAN!!!
Ma lett volna a hét egyetlen napja, hogy ki tudtam volna aludni magam. Ráadásul 1/2 4-ig fent voltam.
A közös képviselő annyit tudott mondani, hogy ezt előre elmondták...
De arra már nem futotta, hogy kirakjon egy papírt a lépcsőházba, hogy "Hé paraszt, ma van a napja, amikor ha aludni akarsz, akkor ne gyere haza, mert itt nem fogsz tudni!"Ugy látom, az alkotmány, a kerületi rendeletek csak 22-6 óra közt foglalkoznak a zajvédelemmel,ugyhogy fortyoghatok magamban.
Az embert meg majdnem ledobtam egy féltégával... Van ezeknek szíve??
És akor kérdezgessék, hogy miért megyek el eből a z országból... -
jani00
tag
Srácok ez a csendháborítás iszonyatos dolog, nekünk szerencsére van lehetőségünk kertes házban lakni ,nem tanyán ,hanem kertvárosban és hát így más a dolog, érdekes módon itt tudnak az emberek együtt élni, néha persze itt is elengedjük magunkat.Van olyan ,hogy egész éjjel házibuli nyáron kint a kertben ,de érdekes módon senki sem panaszkodott ,lehet ,hogy az emberek toleránsabbak?Nem tudom ,de az 1x biztos ,hogy megértik ők is fiatalok mi is így kölcsönös néha ők néha mi néha összejövünk és közösen
A panelben ez persze sokkal nehezebb ugyanis ott a feletted lakó toporzékol állandóan vagy takarításmániás(szék asztal szekrény jobbra balra) igen tudom .Alattad mindig a csillárt fúrja érdekes módon mindig este.Melletted meg a 16 éves hülye gyerek bömbölteti a zenét,ez persze megoldható mindenkinek van gyenge pontja..pl ha nem kap soha számlákat meg postát ,és 1x csak lekapcsolják az áramot hmm vagy esetlen te megbuherálod a villanyórát persze csakis szándékos rongálás(leszeded a blombát kiékeled azt a kereket és hívod a szolgáltatót egy utcai telefonban névtelenül)Ha közös az óra sémiképp! Ez 300,000ft+1éves fogyasztás(aztán 1 matrica az ajtóra:ha kell még hangosítsd fel) esetleg hígító a kocsira vagy festék? Minden megoldható néha durván sajnos. Persze vannak olyan problémák is mint a kisgyerek.Nekem szüleim mesélték ,hogy én is sokat sírtam a szomszéd átjött ,de istenem mit lehet csinálni egy pár hónapos gyereknek? Sajnos a nagyvárosokban az emberek egyre butulnak pl amikor mi voltunk panelban senkinek eszébe sem jutott volna hangosan zenét hallgatni.Ha idős bácsi/néni nézi az Eszmeraldát az már nehéz ügy őket soha nem szívatnám meg.Remélem sikerül megoldani a dolgokat békésen ,ha nem megy akkor lásd fentebb.
-
Chili7
őstag
Sziasztok!
Tudtok olyanról, hogy valami építtető cég kap valami engedélyt, hogy hosszútávon végezhet olyan tevékenységet ami amúgy csendháborítás lenne?
Egyszerűen nem hiszem el, hogy enélkül a városi uszoda építési területén van képe valakinek egész éjjel körfűrészt üzemeltetni. Non-stop 1 hete ez megy. -
Drizzt
nagyúr
Miuvel szerencsére nem mindig van ez a jelenség, ezért bíztam benne, hogy elmúlik, de tegnap megint rákezdtek, persze épp akkor, amikor lefeküdtem, éjfélkor!
Namost egy picit vártam, hátha kussolnak, de semmi, úgyhogy lementem, kopoghattam vagy 10 percet mire észrevették, hogy van valami, s ajtót se nyitottak, mondtam, hogy khm, legyetek már csendesebben. Mondták áthallatszik, jó csendesebben lesznek. Na, ez tartott vagy 5-10 percig. Kérdésem az, hogy ilyenkor mit tehetek még? Pihenni nekem is jogom van. Egyszer bekopogok már napközben is, és megmondom, hogy nem szokott ez így oké lenni, amit csinálnak, csak nem vagyok valami gyakran itthon.
-
Drizzt
nagyúr
Bakker, vagy 2-3 hete nálam is kurva idegesítő. Isztonyat hangosan beszélgetnek, s persze csak és kizárólag 23 óra után. Én nem értem mi bajuk van ezeknek bassza meg. És azt se tudom kideríteni egyelőre pontosan, hogy honnan jön. Mert a két belső szobámban iszonyatosan jól hallható, de kinyitom az ablakot, akkor már nem hallatszik, emg a folcyosón se. Alattam lehet csak a forrás, de nem nagyon tudom mit kezdjek. Egyszer már bemérem, aztán odamegyek rendet tenni.
De tudnám miért 23 után kell minden nap kibaszott hangosan veszekedniük. Mintha direkt akkor kezdenék, amikor mennék aludni. A máisk meg amit nem hiszek, hogy máshol nem hallatszik. Szóval lehet be kéne gyűjteni a többi sértettet, aztán menni rendet rakni. -
Ariadne
őstag
válasz
Kalandor #414 üzenetére
Szomorú ezt olvasni... Ilyen szempontból átlalában előnyösebb a kis társasház, ott kisebb statisztikai esély, bár azt is mondják, egy hülye mindenképpen akad.
Mi eleve legfelső szinti lakás választottunk, mert így nem dobog senki a fejünk felett, sőt mivel csak 6 lakásos, ezért falszomszéd sincs, az ajtónkkal szemben lévő másik ajtó a legközelebbi. Na ott egy cigány család él, bérlők, de mondták a lakók, hogy velük nem volt semmi baj évek óta. Normálisan öltöznek és beszélnek, de azért egy kicsit mégiscsak paráztunk... Amíg egyik délután a nyitott ajtóban állva, spaklival a kézben (tapétavakarás rulez) meg nem hallottuk, amit nem mondtak el... Két fiúgyerek van, egy iskolás és egy huszonéves, na hallottuk mindkettőt egymás után. Hegedülni.
A kisgyerek zsenge korához képest egyáltalán nem favágás szinten nyomja, épp csak botladozik, de már szépen játszik. A nagyobbik srác meg, kééész... Úgy tudjuk, zeneművészetire jár, és valami hátborzongatóan gyönyörűen hegedül, még azokat a magas üveghangokat is kijátssza, hihetetlen.
Épp egy teljes darabot gyakorolt és nagyon jól ment neki, így amikor végetért, párommal - spakli a kézben - összenevettünk, hogy akkor most tapsoljunk?!
Néha azért bömböltetik ők is a zenét, de "nívósabb" = elviselhető dolgokat, mondjuk száztagú cigányzenekart meg hasonlókat, és az ajtó becsukása a masszív falaknak hála ezt is majdnem teljesen megszüntetni. Azt hiszem, szerencsések vagyunk.
Lekopogom...
-
mijáúúú
újonc
A hangos zenehallgatásból már elegem van. Szerintem durva az,hogy a panel lakásban csukott ablaknál hallom a kettő emelettel lejebb lakó hülyegyerek zenéjét! És még a szülei sem tudják megérttetni vele hogy ez gáz!
-
adalbert1
veterán
válasz
Kalandor #414 üzenetére
Akkor sajnos menthetetlennek tűnik a helyzet, csak reménykedhetsz hogy a család nagy részét bevarrják pár évre valami bűncselekmény miatt amivel lebuknak...
De hihetetlen hogy páran mennyire nem képesek a kulturált együttélésre.Ugyan csúnya dolog a gettósítás, de az lenne a jó megoldás, pl. egy ilyen társasházba csak az ilyen családokat beköltöztetni, egymást úgy se zavarják, viszont a normális életre vágyó embereket se akkor.
-
adalbert1
veterán
válasz
Kalandor #410 üzenetére
Hát az ilyen embereknek inkább egy tanyán kellene lakni... Ott nyugodtan bográcsozhat, bömböltetheti a zenét... Viszont akkor több kilométert is kellene akár utazniuk, hogy összelopják/csalják a megélhetésre a pénzt (vagy felvegyék a segélyt), ahhoz meg már lusták lennének.
A 10-14 lakásban nem akad 4-5 nagyobb darab legény, aki minden bográcsozásnál / zenehallgatásnál kiosztana 1-2 gyomrost a családfőnek? Mert így ahogy leírod tényleg az látszik egyedül érdemi megoldásnak.
-
adalbert1
veterán
válasz
Kalandor #407 üzenetére
Nem viccelek, nem érték el azt a fejlettségi fokot agyilag, hogy logikailag összekapcsolják az elszenvedett kellemetlenségeiket az általuk okozott kellemetlenségekkel.
Uhhh, akkor ez tényleg súlyos szituáció...
Hát az ilyen barmok akkor tényleg csak a fenyítésből értenek...concret_hp :
hát belülről tényleg nem lehetne megcsinálni, viszont ha kívülről használhatatlan lesz a zár, akkor ugye nyitás + zár csere... Ezt még jópárszor eljátszani, költségben sem lenne kevés nekik...
-
concret_hp
addikt
válasz
adalbert1 #406 üzenetére
uh azért a pillanatragasztó a zárba elég ütős
csak az a baj hoyg úgy lenne igazán vicces, ha kijönni nem tudnának reggel, de ugye úgy nem lehet...
vagy legalábbis elég pronak kell lenni
pedig az lenne a vicces, ugye reggel menni dolgozni vagy mittomén és nem tud kijönni és nem vágja hogy miért, és egy öntapadós cetli kívülről az ajtón, hogy tuskó vagyok, ezért vasztak ki velem
ami a lakatost fogadja uygebár
Kalandor:
-
adalbert1
veterán
válasz
Kalandor #405 üzenetére
Hmmm, ügyvédnél pont most hallottam egy rendőrös storyt, kiderül egy hamisított közjegyzői iratból, hogy akik mennének hozzá szerződést kötni (az egyik fél), valószínűleg lakásmaffiás arcok ( lehet hogy csak sima többrendbeli csalók voltak). Telefonál a rendőrségre, a válasz : Nem tudunk kimenni, mert nincs autó!
Esetleg olyan apró szemétségek a renitens lakókkal kapcsolatban, hogy pl. telenyomjátok pillanatragasztóval a zárjukat?
Vagy kipeckelitek a kapucsengőt?
Van jópár hasonló csíny, ami kurvára bosszantó tud lenni, ha elég sokszor eljátsszák... -
adalbert1
veterán
válasz
Kalandor #402 üzenetére
Ha minden alkalommal kihívnátok a rendőröket és ki is mennének, akkor az nem lenne elég kényelmetlenség számukra?
Ill. mi lenne ha te is hasonlóan lépnél fel ellenük, valami olyan zenével amit utálnak (tudom nem szép dolog lesüllyedni a szintjükre, de ha másból nem értenek)?
Új hozzászólás Aktív témák
- Darkflash Darkair cpu cooler nagy mennyiségben
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025)- 3 Ciklus-3 év gari - MAGYAR
- IPhone 8 Plus 64GB gyári független megkímélt új akku
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - VADONATÚJ (1.)
- ASUS TUF GAMING B760M-BTF WIFI D4 (Wifis DDR4 alaplap)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- iKing.Hu - Honor 200 Pro - Moonlight White - Használt, karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest