Hirdetés
- Kalandor: Habemus papam
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Victoryus: Westland survival
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bear_ #171412 üzenetére
Szia!
Az eddigi tapasztalatok alapján itt érdemes nézelődni: [link]
Viccet félretéve, inkább vegyetek bérletet!
Soha nem láttam még olyat, hogy a szobabicikli/futópad/elliptikus ne ruhatárolóként végezte volna, pont ezért "használtak" között érdemes nézelődni.
A használtat úgy érdemes érteni, hogy nagy lendülettel megvették aztán 1-2 évig állt és rájöttek, hogy sose fogják használni, de nagyon útban van. -
stratova
veterán
válasz
bear_ #171412 üzenetére
Ha lenne (mert épp nincs év végén/elején szokott) akkor mondanám, hogy Aldi Crane. Talán 14 kg körüli lehet a lendkerék (53 kg a gép) mágneses fékrendszere van motoros vezérléssel. A 150 kg terhelhetőséget picit nehezen hiszem el, de ha 130-at tud már ne rossz. Akkor pedig 130-ért lehet kb ott ahol a Toorx ERX-90-100.
Mi eddig saját és rokoni használatra vettünk 2 Crane szobabringát, elégedettek vagyunk velük (ott 30-32 kg a gép talán 8 kg a lendkerék, mágneses a fékrendszer manuális fokozatállítással, a nyereg, magassága és távolsága is állítható). Ha nem foglalna annyi helyet amúgy lehet jó lenne egy elliptikus, mert tényleg más élmény (edzőtermi Toorx-ot próbáltam rövid ideig 28-as? majd tartósabban 20-as fokozaton).
-
Qtya123
őstag
válasz
bear_ #170015 üzenetére
Próbáld ki!
De tényleg. Teljesen emberfüggő. Én ehetek dinnyére, barackra joghurtot, tejet, fehérjét, meg úgy bármire bármit. Sosem kell futnom a wc-re.
Feleségem meg megeszik egy tejszínes-gombás tésztát, aztán véletlenül pár óra múlva ráiszik egy cappuccinot és már meg is van a baj.
-
-
j0k3r!
őstag
válasz
bear_ #152631 üzenetére
Ilyenkor mindig felmerül a kérdés, hogy eleget eszel-e? Mennyi kalóriát viszel be egy nap 1500, 2500, 3500 kcal? Szerintem, amíg ezt nem tudod, és nincs rendberakva a kajálás, addig kis túlzással hiába edzel. Legjobb tudomásom szerint (de majd a srácok kijavítanak) kalóriadeficitben nem lehet izmot építeni: Azaz, ha te napközben összekajálsz 2000 kalóriát, amiben van mondjuk 250 g fehérje (a +2 db fehérje turmix miatt), viszont a napi kalóriaigényed 2500 kalória, akkor a szervezet van olyan "okos", hogy más, fontosabb dolgokat fog "működtetni", nem pedig ezek kárára izmot építeni. A kajálás baromi fontos, amikor elkezdtem edzeni én sem vettem komolyan, viszont amikor elkezdtem írni a dolgokat, akkor rájöttem, hogy keveset eszek, hiába voltam abban a tudatban, hogy bőven megvan a szükséges napi kalória (nyilván a megfelelő arányokban, a megfelelő forrásokból).
-
Woodslave
félisten
válasz
bear_ #152631 üzenetére
egy fehérje akkor számíthat, ha (figyelembe véve amit írtál a kajálásodról) valami szerencsés módon pont azzal lesz meg a szükséges fehérjemennyiség.Amit szintén nem lehet pontosan megmondani, de vannak tudományos kutatásokon alapuló ajánlások.
De ha már inni akarsz akkor igen, edzés utáni jutalomként dobj be egy turmixot ennél jobban nem érdemes bonyolítanod. -
j0k3r!
őstag
válasz
bear_ #152615 üzenetére
Szerintem egyél normálisan, és ezt egészítsd ki edzés után (metabolic window
) egy fehérje turmix-szal. Teljesen felesleges napi 2-3 turmixot inni 1 hónap súlyzózás után. Amit még érdemes lenne megcsinálnod, hogy mondjuk 1 hétig írod mikor, mit és mennyit eszel, ezt a neten található kalkulátorok alapján felírod magadnak (zsír, szénhidrát, fehérje, kalória), aztán vagy bedobod ide az eredményeket, vagy tovább kutakodsz, hogy ez elég-e (feltételezem, hogy izomépítés a cél).
-
Xelo
addikt
válasz
bear_ #152617 üzenetére
semmi nincs. ez a "mikor érdemes meg milyet érdemes" dolog szerintem túl van misztifikálva, főleg ha nem versenyezni készül valaki. este egy fokkal hasznosabb lassabban felszívódó fehérjét inni, nappal kajálások között, illetve edzés után gyorsan felszívódót, de nem ez fogja meghatározni a fejlődésedet. a lényeg hogy meglegyen a megfelelő napi fehérje beviteled, aminek a nagyobbik része valódi kajákból származzon ne fehérjeturmixból. arra figyelj hogy lehetőleg teszteld a kinézett fehérjét mielőtt egy nagyobb zsákkal vennél belőle. rengeteg embernek van problémája különböző édesítőszerekkel, a laktóz és kazein is erősen allergén, és van aki magát a tejsavót se jól emészti. nem csak az számít hogy mit viszünk be a szervezetünkbe, hanem hogy utána mi történik az adott tápanyaggal, meg tudja-e a gyomrod emészteni probléma nélkül. ha nem, mert puffadsz tőle, megy a hasad, stb, akkor kidobott pénz és még az immunrendszeredben is kárt okozol.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- LG OLED Televíziók: ÁRZUHANÁS -30%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest