Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
Aktív témák
-
Ne légy puding. Ha itt a topicban megállod a helyed, és nem nyomnak le, az edzőtermekben már garantáltan nem lesz gondod.
Van egy sajátos kipárolgása a topicnak, ami először talán taszítónak tűnhet, de aztán rájössz, hogy csak egy kis teszto és némi akolmeleg. Idővel meg egyenesen hiányozni fog, ha nem mártózol meg benne naponta.
-
válasz
Woodslave #47379 üzenetére
Kétségtelen, hogy ilyen esetben mások a prioritások. Nálunk asszony nem itthon eszik, főzni nem tud, szal "magamra főzök, Lalikám".
47378: simán jó lehet a böjt.
Anno, amikor kínkeservesen lecsoffasztottam magam 100 kiló alá (98.5 kg-ra), akkor a napi kajám fél éven keresztül olyasmi volt, hogy reggel egy kefir, egy teáskanál zabbal, ebédre két paprika, vacsorára egy szelet sajt egy paradicsommal. Végülis sikerült a terv, de rengeteg izom is ment a levesbe, lógott a bőröm, gyenge voltam, és rendkívül feszült.
Ugyanakkor a böjt segít takarékoskodni és önuralomra nevel. Nem mintha még egyszer ilyesmire kívánnék vetemedni.
-
válasz
Dani82 #47363 üzenetére
Napi 1250 Ft-ból biztosítod a jó minőségű táplálékbevitelt, ez egyáltalán nem drága. Ár/érték arányban. A legtöbb ember sokkal többet költ sokkal rosszabb minőségű kajára. Itt van pl. öcsém, vagy bármeik volt kollégám, akik ugyan nem sportolnak, de mondjuk reggelire vesznek vmi aluljárós szart (Fornettis izé, bukta, táska, pogi) 4-500 Ft-ért, elmennek ebédelni 1000-1200 Ft-ért a céges étkezdébe, hazafelé tolnak vmi gyümölcsöt vagy péksüteményt 2-300 Ft-ért, vacsira meg pizza, vagy egyéb kaja rendelése alsó hangon 1.500 Ft-ért, vagy vesznek egy grillcsirkét ugyanennyiért. Ez közel napi 4000 Ft (és akkor még nem is vettek semmi drága cuccot), és túl sok értelme nem is volt bevinni.
45371: de legalábbis tuti nem lábazik.
501-esnek (meg úgy általában a klasszikus farmereknek) elég elcseszett szabása van. Ami jó lenne rám derékban, az tuti csak térdig jön fel, ami meg jó lenne a combomra, annak akkor a dereka, hogy másfélszer beleférnék.
-
válasz
ludsimon #46816 üzenetére
"Értem mit írtok de ha rám néz egy ilyen hústorony kiröhög." ilyeneket jellemzően azok gondolnak, akik csak képeken láttak konditermet.
15 éve járok különféle termekbe, de még egyetlen olyan alkalom se volt, hogy ha bárki bárkitől kérdezett valamit, segítséget kért, akkor kiröhögték, vagy elhajtották volna bármilyen "hústornyok" - ez utóbbi jelentsen bármit is. Emellett a legtöbb teremben van teremedző, aki azért van ott, hogy kérdezni lehessen tőle. Otthoni edzés az sz*pás. Ha rendesen nyomod, 3 hónap alatt kinövöd az összes otthoni súlyt. Az a gép meg balesetveszélyesnek tűnik így képről.
-
válasz
Zoza24 #46202 üzenetére
Ha nem tudod, mi a gond, és nem múlik, érdemes megnézetni egy hozzáértővel is. Húzódásra, izomfájdalomra Fastum gélt, illetve súlyosabb esetekben Flector EP-t szoktam használni.
-
válasz
philoxenia #45956 üzenetére
290 kg-ba guggol a 77 kg-os Idalberto Arranda.
-
válasz
hoffman_ #45794 üzenetére
Ez szokott lenni a vàlasz a 'miért nem lábazol'-ra. :-)
Egyébként a lábazás fontos. Esszenciális. Férfias. Nem csak a lábat erősíti, hanem a keringési rendszert, törzsmerevítő izmokat, derekat, hasat is. Összetett edzések, és nem pótolhatók bringázással, én már csak tudom. :-)
Persze ettől még nem kötelező, csak javasolt. A törzsmerevítő izmok esetleges gyengeségéből eredő hátrányokat később fogod észrevenni, amikor már jellemzően nehezebb behozni a lemaradást. -
válasz
adam432 #45778 üzenetére
Az, hogy elbír vele a szervezet, tehát megemészti, még nem jelenti, hogy maradéktalanul hasznosul is. Ugyanakkor nem vagyok mindenttudó, szal az is lehet, hogy tévedek, de ettől függetlenül emberi módon is megfogalmazhatod a mondanivalód.
Amikor pár évvel ezelőtt beleástam magam a témàba, még épp itt tartott a tudomány. Akkoriban épp a Moore-féle tanulmány 20 grammos limitjét szapulták, és azt igazolták, hogy a 40-60 gramm a tutikirály. Azóta lehet, túlhaladott gondolatok lettek, ám ha jól látom a keresések alapján, még ma sincs konszenzusos álláspont a kérdésben.
-
válasz
Tipo16V #45763 üzenetére
Fajlagosan drága, mert 1200-ért vettél csontot, noha 150-ért is adnak. (Ha a csontos csirkemell ára 1200 Ft, akkor abban a csont is 1200 Ft.) A két kuty egyébként napi 2 kiló farhátat tol be, szal a leeső falatok kevesek lennének.
Ettől függetlenül adott árak mellett megérheti kicsontozni. Egészen pontosan akkor éri meg - Wood-alapon 25% csonttartalommal számolva - ha a csontos mell a filé árának kevesebb, mint 75%-a. Ha ennél magasabb, akkor nem éri meg. Pl. ha 1400 Ft a filé, akkor 1050 Ft alatt vásárolt csontos mell megéri, drágább nem.hoffman_: helyes, kezdd csak el!
Mondjuk te relatíve magas is vagy. Ha Kőbányára járnál edzeni, nyomhatnánk együtt, épp a napokban panaszkodtam, hogy sosincs lent senki a teremben, amikor edzek.
-
Mi sem kértük, hogy oszd meg koplalásod kiskátéját, mégis megtetted. Innentől kezdve az a közös téma, és egyúttal eltérő vélemények megfogalmazásának alapját képezheti - ez ugyanis egy fórum, ahol mindenki beírhat mindenféle butaságot, és aztán derülünk, vagy megy a facepalm, érted.
Dani82: nálunk 1300, szal ha 11-12%, akkor 1500 körül lesz. De még mindig jelentősen olcsóbb, mint a vörös húsok.
-
Igen, így 600 gramm csirkemell - amit írtál - ~150 gramm, amihez betolsz 5 tojást (6-8 gramm protein/db), némi hajdina és meg is van a 200 gramm.
Azt látom, hogy vannak elképzeléseid, csak épp nem helyesek. No, de ezen nem veszünk össze, böjtölj, eddzél, táplálkozz, aztán mutass majd egy before/after kompozíciót, hogy lássuk, bejött-e az izraeli papa regéje.
-
Érdekes elképzeléseid vannak a táplálkozásról. Amit írtál, az kb. 200 gramm protein. Egy 90-100 kg-os sportoló napi protein szükséglete. Ennél persze lehet több és kevesebb is, de ez egy átlagosan magas érték. Tekintve, hogy az emberi szervezet egyszerre 40-60 gramm proteint tud feldolgozni, az általad egyszerre bevitt 200 gramm 75%-a kárba vész. No, de ez a te problémád, nem az enyém, csak gondoltam, jelzem.
-
Én is ezt írtam. Mert ugye ez azt jelenti, hogy ha mondjuk 75 kiló vagy, akkor napi 150 gramm proteint be kell tolnod. Ezt célszerű 5 étkezésre lebontani, ekkor étkezésenként 30 gramm proteint viszel be (ez mondjuk 5 tojás, vagy 150 gramm csirke, vagy egy combosabb protein sék). Plusz még rengeteg CH is kell, de nem a fehérje helyett. Krumplistésztától energikus lekvárgyuri leszel max.
-
Fehérje nélkül hiába tolod a CH-t, abból nem lesz izom. Adott testtömeghez napi szinten adott protein, adott CH, és persze zsír. Van egy csomó kalkulátor és táblázat, ami ezzel foglalkozik.
Csokis-krumplis és egyéb tésztaféléktől pár hónap alatt olyan simán felmennék 150 kilóra, hogy rossz lenne nézni. Meg mondjuk engem is rossz lenne nézni.
-
válasz
Radnix #45430 üzenetére
Ezt te készítetted? Egy hétre? Ha átmozgatás a cél, súly nélkül, akkor okés lehet, de egyébként nem. Egy héten kétszer edzeni minden izomcsoportot nemcsak értelmetlen, de könnyen túledzéshez is vezet. Már persze, ha azok ott tisztességes repek, hiszen, ha te végigcsinálod a keddi napot a lábra, akkor sok mindent fogsz tudni csinálni csütörtökön a gyapotszedéstől a kukoricacímerezésig, de hogy lábazni nem fogsz tudni, az tuti. Menni se nagyon. Aztán egy napon pl. minek 4 db evezőgyakorlat? Ugyanazt a mély hátizmot edzed velük. Plusz ez a rengeteg gyaksi hogy fér bele 50-60 percbe? Mondjuk a többi is rossz, legalábbis, ha izomépítés a cél.
-
válasz
Depression #45391 üzenetére
Az edzés során az izomrostokon keletkező mikrorepedésekhez nem lehet hozzászokni, azok fájnak. Ha edzés után egy, másfél nappal később nem érzed, akkor az az edzés (súlyokban, intenzitásban) nem volt rendben.
-
Akkor szentem inkább a kcal-kat számold, és maradj negatívban energiamérleg tekintetében. Az tapasztalatom szerint könnyebb, mint a 0CH - volt hozzá szerencsém.
Persze nyilván a te dolgod eldönteni.
Végzettségemet tekintve okleveles közgazdász vagyok, illetve emellett alkalmazott közgazdaságtanból van MSc-m. Megélhetési gondjaim még jó pár évig nem lesznek szerencsére, a fotózás csak úgy érdekel, meg egy barátomnak segítenék vele a szalagavatós, farsangos szezonban. Lassan azért majd munka után nézek persze, mert az első pár hónap után meglehetősen unalmas a kertben tevékenykedni, meg főzni.
Igaz, a jó oldala, hogy belefér heti 6 edzés (5 gyúrás, 1 bunyó), és sok alvás.
-
A tömegedhez ezek teljesen jó vasak, én nem fogyasztanék a helyedben, az tuti. Protein CH 1-1-ben megfelelő energiamérleggel elég kellene legyen, és akkor még szenvedni meg éhezni sem kell.
Hozzám tartozott a cégen belül a repüléstervezés, légi navigáció, tankolási stratégia, a személyzettervezés, pilóták és stuvik létszámgazdálkodása, munkaidő tervezése, beosztása, stb.
Most pihenek, illetve elvileg februártól megyek, szerzek további diplomákat, addig meg fotózok - most jön a szezon: szalagavatók -
válasz
Woodslave #45362 üzenetére
Ne is mondd.
Én 3*10-eket húzok, de a tüdőm kiköpöm, a tükröt lehányom közben, és amikor leteszem a vasat, még elképzelésem sincs, hogy 2 perc múlva hogy fogom újra megfogni.
A fordított fogást én sem kultiválom, eleve furcsa szögben áll tőle a vállam, ami kiállásnál engem zavar. Milyen hevedert használsz? BioTech-eset szoktam venni, de sosem bírják fél évnél tovább, elkezdenek szakadozni, pedig csak felhúzásnál és BB csuklyánál használom.
-
Egész jó erőben vagy, plusz 88-92 kg-val mérlegelsz, miért kínzod magad ezzel a 0CH-s témával?
Ha a D portán bemész, akkor szemben van 3 épület, balról jobbra A, B, C épületek. Kicsit kijjebb jobbra a D épület, Nem az Aeroplex-nél, a Malévnél voltam felső vezető (több, összevont osztályt vezettem flight ops területen). A csőd után pár hónapig egy német cégnél dolgoztam, mint légügyi tanácsadó, de az egy határozott idejű szerződés volt. Azóta edzem, eszem, alszom.
Sajnos, ahogy mondod, repülős szakmában szinte csak külföldön lehet elhelyezkedni. Ryan-hez mehettem volna már februárban Dublinba, de a külföldi meló az az ucsó utáni esetben jön csak szóba - hülyeség, tudom, de én itt szeretek élni.
-
Jaja, meg kell találni a jó pozíciót, ahol már-már "kényelmes" az a másfél mázsa.
Döntött törzsű evezés az komoly 130 kilóval. T-rudas evezést szoktam helyette húzni nagyjából ennyivel, de ugye az valamivel könnyebb. Én szeretem a felhúzást, mert nagyon komplex feladat, derekat, négyfejűt, combhajlítót is dolgoztatja, mellette alkar, hát, vádli, csuklya, kardiovaszkuláris rendszer. Mostanában 160 körül húzom, de a derekam gyenge, az fárad el legelőször.Februárig én is ott dolgoztam a reptéren, a hangárak előtt, a B épületben.
Aztán megállt a cég.
-
Ha guggolásnál a nyakad fáj, az valami nagyon felső rúd pozíció lehet. Nem ragaszkodnék hozzá a helyedben így, hogy fáj. Én viszonylag lent tartom a rudat, nagyon kényelmesen behuppan a csuklya alsó része és a hátsó váll izmai közé, kvázi tartani sem kell. Felhúzni mennyivel szoktál?
Lufinál mi jót csinálsz?
-
válasz
Woodslave #45335 üzenetére
Szerk.: mondjuk, csak addig jutottam el, hogy "Jo", de most látom, hogy nem engem kérdeztél.
118-119 kg vagyok a töpszli 185 centimhez. Érettségin voltam 108, aztán katonaság alatt 96, de azóta nem jártam 100 alatt. Pedig egy jól definiált 95 kilós állapot lenne az igazi.
-
Kellemes váll-penzum letudva. Úgy kellett visszatolni a szemeimet az előreemelésnél mondjuk, és alig bírtam utána hazamenni, met a vállaim nem bírták el a karjaimat, és ez jót jelent.
Volt Smith gépen mellről nyomás, DB oldalemelés drop set-ben, DB előreemelés, DB döntött törzsű oldalemelés, L-fly alsó csigán. Most pedig irány a János-hegyi Libegő mamával.
-
Egészen pontosan Valdor csirkemell sonka szerepel a képen (és az étrendemben). Nyilván nem a legjobb, de a tápértékeit megfelelőnek találtam, aztán ha még közelítőleg igazak is, már nagy baj nem lehet.
-
Jó, az észrevételek jogosak, szal azt ott a képen fogyasztás előtt két csepp olíva olajon megsütöttem, na.
Még este egy sék, aztán jólvan. Nincs mese, tavaszra le kell mennem 105 kilóra.
BTW a mai mellezés jó volt, bár ez az egyik leggyengébb izomcsoportom. Holnap reggel kar, ami már jobb, szal nyami. -
Úgy-úgy.
A lábgépeknél valahogy sosincs tolakodás... Ja, és felhúzni magamon kívül még senkit sem láttam itt, az új teremben. Egyébként, legyünk őszinték, kevés férfiasabb dolog van, mint izomláztól vicsorogva letotyogni egy hosszabb lépcsőn.
Voltmár?
philoxenia: a jobb oldali Madonna már masszírozhatna a testével.
Spyd: valahol azért genyóság, hogy négyszer annyit falsz egy nap, mint én, és te formás vagy, én meg dundi.
Ez meg az uzsonna vagymi 4. étkezés:
-
Állat vagy.
Én speciel lábazás után arra tudok csak figyelni, hogy a beleim tartalmát magamban tartsam.
Plusz a láb nap, az minden más szempontból semmis, lévén aznap nem vagyok képes semmi másra. Szerencsére ezt asszonka is tudja, így ezen jeles napokon kvázi nem szól hozzám.
-
Legyünk őszinték: egy valamirevaló lábazás aznapra negligálja a dugást. Mondjuk ez fordítva is igaz.
Ijk: ez vitán felül áll.
-
válasz
Woodslave #45124 üzenetére
Nyár végén vittem le, hogy valamicskét faragjak a tömegemből majd jövő nyárra, de előtte is max 1-1 arányban volt a prot és a CH. Ha több CH-t tolok, hízok, mint egy malac.
Így inkább megbékélek a kicsit kisebb power-rel, de nem szeretnék még ennél is nehezebb lenni (185/118).
Ijk: amióta megszűnt a cég, egész hasonlóak a napjaim - leszámítva az izmosodást, a szálkásodást, a nőket, a meccset, a projektort, és a házimoziszobát... izé, f*szom, nem is hasonlók a napjaim.
-
Durván jól néz ki.
Az én kajálásom például nem túl jó, de ez van, többet nem van kedvem foglalkozni vele.
Reggeli előtt koktél:
Creatin complex, NaNo Vapor HC, Tribulus Terrestris, Green tea extract
Reggel 8-kor edzés, utána dupla sék, 12-kor vmi kaja 50-60 gramm proteinnel, némi CH-val (csirkemell, marhasült, sonkás rántotta, tonhal konzervek, mindezt sok zöldséggel). Délután vmi elhanyagolható kaja, pár tojás, kis túró, hal, dió, ami eszembe jut, aztán este egy sék. Olyan 170-200 gramm protein, 100 gramm CH, 20 gramm zsír szokott meglenni.Macikos: pár hét ebből a menetrendből tutira lestrapál bárkit.
-
Bocsánat, átsiklottam felette, 34 leszek.
Szerk.: versenyszerűen nyomtam, de utólag úgy tűnik, túlzottan nem voltam tehetséges.
7 éves koromtól 19 éves koromig birkóztam, országos versenyeken értem el jobb eredményeket inkább, illetve nemzetközi tornákon volt néhány dobogóm; kick-box-ban EB 6. hely volt a legjobb eredményem 91+ kg-ban; MMA-ban meg inkább már a fiatalok képzését segítem, az itthoni versenyszervezés még mindig nagyon gyerekcipőben jár, valamiért csak a K-1 kap kellő promóciót.
-
válasz
BÁ Nutrition #44960 üzenetére
Igen-igen, ezek a frekventált, és felettébb kínzó kérdések a levegőben lógva maradtak vala.
#44962: úgy-úgy, predesztinálva voltam a dundi-létre.
#44963: egészen pontosan annak örültem, hogy félig már feljött.
A képed jó, bár néhol túlzottan szaturált.
-
válasz
shteer #44946 üzenetére
Á, én genetikailag dundi és fedett vagyok, sosem leszek már izmos.
Volt idő, amikor fejembe vettem, hogy sovány leszek, és lementem 100 kg-ra, de azon állapot fenntartása nem érte meg a befektetett energiát. 27 év küzdősport, 15 év gyúrás, azt ugyanolyan maradtam.
Ja, 19,5 cm a csuklóm, látom, ez a kérdés mostanában prioritást élvez.
-
válasz
wertigo1984 #44908 üzenetére
Jelentése: Desktop Guru.
A PH!-s Desktop Modding versenyen elért helyezésnek megfelelő érem.
Philoxenia: 3 hónapig. -
válasz
14adam #20374 üzenetére
Mondjuk a guggoló és fekvenyomó ruhákat nem ártana betiltani végre (persze a nagyobb szervezetek sem szeretnek lemondani a szponzori pénzekről, érthető), mert ez így inkább mókás, mint bármi más. Szegény kislány hogy jár benne.
A lánynak persze respect, de hogy miért jó ez neki, arról lehet, beszélni kéne vele.
-
válasz
God Vazzeg #19103 üzenetére
"On 5 August 2011, whilst on holiday in Bangkok, Thailand, Aziz Shavershian suffered a heart attack and died at the age of 22."
Forrás - Aziz Shavershian
Aktív témák
- Lenovo ThinkPad T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1145G7 16GB 256GB NVMe gar
- MSI Thin GF63 12VF 15.6" FHD IPS i7-12650H RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- RTX 2060 6GB DDR6/ garancia/ ingyen foxpost
- KINGSTON Fury Beast Black DDR4 64 GB (2x32 GB) eladó, GARANCIA! // KF436C18BBK2/64
- iPad Pro M4 13" 256GB wifi hibátlan 2025.06.06. Apple jótállás
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- A Surface Go Type Cover 100% magyar
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest