Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
Aktív témák
-
Bibby
addikt
válasz
Csabee. #42016 üzenetére
A scitec nagyon édes arra készülj fel, vagy vedd ezt.
Amúgy a mogyorós csoki meg a kókuszos csoki finom. -
harry
veterán
válasz
Csabee. #40585 üzenetére
Nem szokásunk kiegészítőt javasolni, míg a szilárd tápanyagokból álló étrended nem megfelelő. Egyszerűen nem igazán lenne értelme.
Amúgy meg tájékozódj - sokat. Itte link, alul lapozz: [link]
A kaja: fehérje, zsír, ch (szénhidrát). Igényektől függően kell tehát választani, hogy mi kell, csak fehérje, vagy tömegnövelő (amiben van ch is). Teszem azt reggel elég egy fehérje, mert eszel mellé zabpelyhet, de edzés után egy tömegnövelő a jó választás, mert ch-t is kell tölteni.
Én személy szerint tömegelésre a jumbót venném (bár tömegnövelőkkel már rég nem foglalkoztam, ezt is inkább hallomásból mondom), fehérjének meg valami gagyit (pl. powerprotein) meg egy komolyabbat (pl. scitec whey pro), aztán lehet keverni, hol egyiket, hol másikat, stb. -
BÁ Nutrition
addikt
válasz
Csabee. #40588 üzenetére
"óó mér nem 6os bmw-t vettél egyből?"
azé mer hetestmaximus fingusz: szerintem hót nem a Colemanra gondút, hanem az ilyen beles kidobósztájl-ra vagy pl ahogy az "erősemberek" kinéznek. nagy bél, nagy minden
szal nem mindíg kell erre rámozdulnifőleg ha már Boxi nem tudta elhessegetni
-
marcus.fenix
aktív tag
válasz
Csabee. #40588 üzenetére
Szoktál nyomatni inzulint (IGF), növekedési hormont (HGH), tesztoszteront, ephedrine-t, meg haslonlókat rendszeresen? Mert ha nem, akkor nem nagyon kell attól félned hogy te majd túl nagy leszel. Menj el egy "NATURÁL" testépítő versenyre, nézd meg az ott fellépőket, számold bele hogy 90%-uk ugyanolyan kokszos mint a többi csak azok között nem állná meg a helyét ezért itt kötött ki egy naturál versenyen (ha pár hónapja tiszta, akkor úgysem bukik le), épp ezért nézd meg a legkisebb versenyzőt mert ő talán még tényleg naturál, vedd hozzá hogy valószínűleg jobb a genetikája mint neked, és valószínűleg elég jó pénzmaggal rendelkezik hogy mindeféle tápkieget összevásároljon, és valószínűleg több éve edz, és ezek után gondolkodj el, hogy leszel-e te valaha is nagy...
Mert szerintem ha eléred hogy a mostani súlyodat tudod hozni naturálba, 10-12%-os testzsírral, akkor már halleluja, és az még egyáltalán nem "nagy"...
http://www.weightrainer.net/bodypred.html
számolj, ha van kedved... vagy google képkeresőbe írd be hogy Steve Reeves, nézd meg a fizikumát, mert ő "talán?" még nem lőtte szét magát szteroidokkal, és ha az még tetszik, akkor is nyugodj bele hogy sosem leszel olyan
Nem elkeseríteni akarlak, sőt, csináld csak, azért az ember ettől a sporttól csak szebb és egészségesebb lehet, de fontos, hogy ne keverjük a szezont a f@szommal...
-
P00By
nagyúr
válasz
Csabee. #40588 üzenetére
Ezt ne kezdjük el, mert...
Két választásod van! Vagy veszel egy jó minőségű tömegnövelőt, aminek szénhidrát tartalmának nagy része nem egyszerű szénhidrátból tevődik össze(tehát nem cukor!).
Pl.: - MHP Up Your MASS
- Dymatize Mega GainerVagy veszel egy jó minőségű fehérjét és a szénhidrát bevitelt megoldod kajából(elsősorban rizs, durum tészta, krumpli).
Pl.: - MuscleTech Nitro Tech Hardcore
- Gaspari Myofusion
- Dymatize Elite WheyHa nem az ár az elsődleges, bár az elite whey sztem korrekt!
Ha könnyen hízol, akkor sztem elég egy fehérje+minődégi szénhidrát.Megtanulok választékosan írni megígérem
-
Tomics
addikt
válasz
Csabee. #40585 üzenetére
a 100%wheypro pedig csak fehérje, nem tömegnövelő. egyébként szerintem jó termék a fehérjék között. az más kérdés hogy te most tömegnövelőt akarsz nem? akkor ott a linkben a kérdésedre a válasz, nem tudom miért a bioteches fost vetted (gondolom anyagi vonzata van, de nem árt megfogadni a tanácsokat amit a nagyöregek írnak, többet érsz vele mint ezzel az olcsó szarral)
-
Bibby
addikt
válasz
Csabee. #40580 üzenetére
Ahogy előttem is írták... Az oké hogy kiegészítésnek vetted, de ha nagyon keveset eszel és még ezzel sem éred el a fejlődéshez szükséges mennyiséget akkor sehol nem vagy.
Tömegnövelőből olyat érdemes venni amiben jelentősebb mennyiségű fehérje van, mivel abból nehezebb megütni a napi szintet.Azt jól gondoltad hogy segít, kiegészít, de előbb mérd fel legalább körülbelüli szinten, mégis miből mennyi fogy egy nap (fehérje, szénhidrát, zsírok)! Onnantól lehet okosakat mondani. És vásárlás előtt is inkább kérdezz.
-
-
Manitou
veterán
válasz
Csabee. #40580 üzenetére
mért mondod hogy mintha másfél kiló cukrot vettem volna
valószínüleg van benne legrosszabb esetben vagy 8-10% fehérje a többi cukor. Jobb esetben 20-35% fehérje.
Edzés után igyad csak aztán rá 1 órán belül még egyél is. reggel felesleges szerintem inkább egyél, meg edzés előtt 1-2 órával is inkább egyél valami normális kaját. -
Bibby
addikt
válasz
Csabee. #40569 üzenetére
Nem elkeseríteni szeretnélek, de ennél okosabban is költhetnéd a pénzed. Kb mintha vettél volna másfél kiló cukrot.
Az adagolás a napi kalóriabevitel függvénye, a kérdéseid bizony erősen hiányos ismereteket tükröznek... igazából nem is tudom hol kezdjem a válaszadást.
Ha röviden le akarom zárni igyál edzés után kb 100 grammot
Olvass első hozzászólást alapismeretekért! -
Xelo
addikt
válasz
Csabee. #38701 üzenetére
kiönteni nem kell, tömegelésnél tök8, tömheted azt is a pofádba HA megetted a normális kajádat. anno én is szerettem ezeket a GABONApelyheket, de ha jól akarok lakni akkor egy dobozzal lekell nyomnom, az meg 1: drága 2: semmi értelme, cukros vacak.
-
más: jah hát biztos lehet jó kaját csinálni vízzel és zabbal, ezen nem törtem a fejem. én úgy képzelem el h ott a víz, belerak zab -> ehh.majd körülnézek a gugliban, hátha találok egypár jó receptet.
-
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
Csabee. #38672 üzenetére
Reggelire zab fehérjeturmixal,aztán csirke/pulykamell,hal rizs,krumpli körettel.Edzés elött,után mehet nagyobb adag is.Vacsira husi valami zöldségkörettel(alacsony ill kevés ch)Aztán ezeket variálhatod szépen okosan.
Jajj de nem okoskodok me lelöknek ezeka szépreményű fiatalok -
Radnix
senior tag
-
harry
veterán
válasz
Csabee. #38664 üzenetére
Pff ez meg mi
Nem is csodálom.
Miért nem tudod megoldani a főtt kaját? Este főzöl, másnap viszed magaddal a kaját, dobozból 5-10p alatt benyomsz egy adagot. Reggelire sem kell kalács meg túrórudi meg ilyen marhaságok, zabpehely, turmix. Nem is beszélve a zsemléről és a többiről. -
Radnix
senior tag
válasz
Csabee. #38650 üzenetére
Ezt is ezerszer el lett magyarázva h nem azért van beoltva mindneki mert nemkigyúrtájjat teccik érteni?
Csak azért, mert még minimálisan sem tudja az alapokat, mert nem nézett utána, de jó hogy itt van harry és instant válasol a 100szor megválaszolt kérdésekre
Első hsz-ben amúgy van egy link, olvasd el, hasznos.
-
harry
veterán
válasz
Csabee. #38646 üzenetére
Helyi fogyás nincs, de ha tartasz egy rendes étrendet és sportolsz, akkor elindul a fogyás, és idővel a hasad is kisebb lesz. Ennek fényében tehát nem feltétlenül kell hasazni a fogyás érdekében, de persze nem is árt. Ha erre vágysz, én a hasprést javaslom, lábemelgetést (nem fekve, hanem valamilyen keretben), csigás hasprés, felülés átlósan (én római padon csináltam, úgy, hogy közben a levegőben tartottam magam, eléggé durván szétszedte az oldalam, péntek óta most is izomlázam van).
Kaja meg, a szemetet kiveszed (minden mi lisztes, cukros, zsíros), mehet sok sovány hús (csirke/p.mell), sok zöldség, én késő délutánig szénhidrát (nem sok rizs, krumpli, zabpehely). Gyakran étkezz egy nap, úgy 3 óránként, nem kell koplalni, meg este nem kajálni, meg ilyen hülyeségeket csinálni. Ja, meg igyál sokat (nyilván vizet). Vagy sört -
marcus.fenix
aktív tag
válasz
Csabee. #19066 üzenetére
Az elhízást tudod kontrollálni valamelyest a pihenőnapokon végzett cardioedzéssel. Max 30 perc, az nem jár izomvesztéssel, de gyorsítja az anyagcserét, sőt ha jól nyomod zsírt is éget. Igen, ahogy írták a multivitamin még kell, a Twinlab Daily One-ja kb 1500-ba jön ki egy hónapra, és jó az összetétele. Ja és menjen sok víz. Az nem kerül semmibe. Tudod, a tested 75%-a, sőt az izmaid 70%-a víz. Ezt nem ér elsumákolni...
Inkább heti 2-3 alkalommal tarts edzést. Próbáld lezavarni gyorsan, ha ott vagy azzal foglalkozz amivel kell. 45 perc után tetőzött a növ.hormon és a tesztószint, utána már csak kortizol bácsi jön, és az nem tesz jót. Az ilyen "bajnokok edzése" dolgokat meg szard le. A "bajnokok" tele vannak szteroiddal, a genetikájuk is fasza, végtelen pénz és szaktudás van mögöttük, tehát ők bírnak regenerálódni a másnaponta vagy naponta végzett 1,5-2 órás edzésekből. Ha úgy edzel mint ők, túledzed magad, és az annyira fog frusztrálni, hogy 3 hónapon belül szteroidokon fogsz gondolkodni. Míg az esetleges aluledzettség is hoz fejlődést, úgy a túledzettség tuti nem hoz semmi jót...
-
janeko
őstag
válasz
Csabee. #19066 üzenetére
hát igaz, hogy drága ezért nem is kell mindent megvenni, elég a fehérje meg a szőlőcukor(tudom más nem szereti de, én mindig teszek reggel meg edzés utáni turmixba
), max kreatin, jah és multivitamin ennyi a többit csak ha van, (fölös) pénzed, hát nem káros, attól, hogy edzel rendesen még csak kb 25% tettél meg a fejlődésért
Hát ha nem szemetet kajálsz, akkor nem fogsz csak hájba hízni, amúgy is itt van a pl. BÁ aki, szemét kajával 20-25 kgot erősödőt tehát ha hízol erősödsz isMárk:
-
Sotho
őstag
válasz
Csabee. #19066 üzenetére
3-4 elég.
Jó minőségű fehérjeport nyugodtan ehetsz. (turmixban persze)
Káros ha pl sok kreatint nyomatsz és kevés vizet iszol.
A túlzott fehérjebevitel is káros (ezért a mondatomért ki fogok kapni
Én a 2g fehérjét céloznám meg elsőre a helyedben zsírmentes testtömegkilogrammonként.ja amúgy meg : [link]
-
marcus.fenix
aktív tag
válasz
Csabee. #19050 üzenetére
Izomtömegnövelésre (a rendszeres edzés mellett persze) a fehérje a legjobb. Ha már veszel valamt akkor az fehérje legyen, mert nehéz egyébként a testsúlyod 3-4Xesét bevinni, főleg úgy, hogy azért nem zabálhatsz úgy mint a disznó. (Bár van aki ezt vallja.)
Sok csirkemell és tejsavófehérje, rendes edzés, ennyi kell, más hosszúlófaszra nem bazd el a pénzed, mert körülbelül szart se érnek. A tápkieges dobozokat ölelő keményfiúk se attól lettek olyanok...Bogyi.bilgyer.hu-t meg csak úgy olvasgass, hogy annak a webshopja a sop.bilgyer.hu, és kurvára azt fogod olvasni és látni mindenhol hogy ez meg az a kiegészítő MUST HAVE, és csak ettől lesz 72-es karod két hónap alatt. A tápkieg. biznisz milliárd dolláros... ne szállj bele a rossz oldalon...
-
harry
veterán
válasz
Csabee. #19050 üzenetére
Mivel a többiek válaszra sem méltatnak, ezért megteszem én
Első kérdésedből világosan látszik, hogy nem igazán vagy képben. Izomtömeg növelésre a kaja a legjobb. Szóval én az evést tudom javasolni, ne ilyen biotek izéken agyalj. Na irány az első hsz és nézd át a linkelt oldal tartalmát, majd a body.bulder.hu akapismereteit, aminek linkjét szintén megtalálod azon az oldalon.
Aktív témák
- Xiaomi 14T Pro 16/512 1év garanciával, Független!
- Új Dell 16 Inspiron 5630 FHD+ IPS i5-1340P 4.6Ghz 12mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- AMD Ryzen 5 5600X Dobozában
- MacBook Air M1 (13", 8/256 GB) Szép állapotban, dobozával, töltőjével!
- Lenovo legion 5 gamer RTX3060 tgp130w 32gb ddr4 , 1.5 terra m2 ssd
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- AKCIÓ! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest