Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• TommyY2

tag

Sziasztok!

Tavasszal két autónkra is kell vennem nyári gumit.

Elsődleges szempont a jó nedves tapadás és a lassú öregedés (keveset megyünk évente, téli gumi van).

Ahogy nézegetem a gumikat, a Conti EcoContact (ami köztudottan nem jól tapad) nedves tapadása és az üzemanyag takarékossága is "A" (tehát akkor valóban nem jól tapad, vagy "A" és "A" közt is van különbség?).
    A Goodyear EfficientGrip Performance 2 esetében ugyancsak mindkét paraméter "A". Akkor ez is Eco gumi?

Nem tudom, hogy van-e összefüggés az öregedés lassúsága és pl. az üzemanyag takarékosság közt (pl. "A" vagy "C"). Pl. a most 7 éves Conti EcoContact 5 gumim a mai napig puha, ennek ellenére biztos, hogy nem tapad jól. Ellenben volt egyszer Goodyear EfficientGrip Performance 2 gumim, ami már 3 évesen érezhetően keményebb volt.

Nézegetem a Kumho Ecsta PS71 és a Nokian Wetproof 1 gumikat is, melyek tapadása "A", az üzemanyag takarékossága meg "C", az áruk viszont jóval kedvezőbb.

Egyszóval nem tudom, hogy mitévő legyek, érdemes-e nyárra megvenni a legdrágább gumit (téliből mindig azt veszem), de azt se szeretném, ha 4 évesen már kemény lenne.

Szeretnék kérni tapasztalati segítséget (az egyik méret 215/55 R17, a másik 195/65 R15).

Köszönöm: TommyY

Új hozzászólás Aktív témák