Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Üdvözlünk a Grim Dawn topikban!
Kérlek olvasd el az összefoglalót kérdezés előtt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
reelc
Topikgazda
válasz
jambiyya
üzenetére
Igen, mert ahhoz, hogy jó legyen, valaki(k)nek neki kellene ülnie, és minden nem helyes szót javítania. Ugye ingyen, lelkesedésből a szabadidejéből. Ahogy hagyományosan készülnek a fordítások. Erre azt mondta aki foglalkozik sok éve fordítással, hogy kisebb meló újrakezdeni.
Úgy gondolom elég pár alap szót tudni, ami a questeket érinti - elvégre ezeket akarta megérteni.
Szerintem nagyjából mindenki tudja a find, search, kill, slay stb. alapszavakat. Ezekből ki lehet találni kb. 0 angollal, mit is kell csinálni.
Újra azt tudom mondani, hogy: Wiki Quest részleg, és a Google fordítsa le. -
-
_ocsisajt
őstag
válasz
jambiyya
üzenetére
Én inkább kifarmolom a perfect pre/suffixes kombót... Aztán belelógott a bilibe a kezem és inkább nézelődtem (mindég is) olyan buildeket, ami no greenes

GDstashet a végtelen zsák miatt használom, no meg etikus csaláshoz, azaz HC kari visszahozásához.
(Megy a celestial elleni bunyó, telefonon hívnak, hey bro' mizujs? ohh wait, nem pausoltam
) -
reelc
Topikgazda
válasz
jambiyya
üzenetére
Köszi a kiegészítést!
Sonja: még annyit, hogy első 1-2 karival szerintem akkor nézegesd, ha már nagyon alattad van a fegyver lvl szintje. Hasznos a Grimtools, sokminden van ott, csak még szerintem korai, hogy annyira bújd.
Nélküle is lehet sokáig boldogulni.
Nehogy élménygyilkos legyen, hogy többet bújod, mint a játékot.
Csak azért dobtam be, mert érdemes ránézned a baráti frakciókra, ill. ha van lehetőség a repukon kicsit javítani, hogy hozzáférj cuccokhoz.
FehérHolló arra célzott, hogy inventory bag Actok utolsó feladatai után járnak, és a küldijeid alapján leszűrte, hogy van amit kihagytál.
Nem tartottad az alapjáték-AoM-FG kieg sorrendet. Végülis nem baj, mert boldogulsz, csak így sokmindent kihagytál.
Ismétlem nem baj, mert Act1 boss után maga a program ajánlja az utat az FG-re.
Valószínűleg elsősorban azért, mert így nagyon korán mozgásos augmentációhoz juthat a játékos, ami igen jó addon alacsony szintű kariknak is. -
reelc
Topikgazda
válasz
jambiyya
üzenetére
Te tudod, mit szabad nektek céges gépre, és mit nem.
Ez most így alakult, ha lesz kedved is hozzá, biztos megtalálod a módját.Ilyenkor mindig arra gondolok, hogy ezt a játékot nem tartja kordában szezonális tartalom, LB, semmi, ha kimarad 1 hónap ugyanott tartasz, persze ha nem kell variálni új patch miatt.

Megértem, hogy van aki épp a szezonális dolgokat szereti, az örök újrakezdést, valami frissített tartalommal (erre vannak más játékok)... de annak is megvan a varázsa, hogy nincs gond, ha egy ideig nem jutsz elé játszani, nincs hátrányod belőle.
Ezt a kétféle metódusú játékot szépen lehet váltogatni egymással, már ha van valakinek annyi szabadideje.Ez most mindenkinek nehéz időszak.
-
reelc
Topikgazda
válasz
jambiyya
üzenetére
Nekem káosz az Intel, amikor ugyanaz a proci foglalat neve, de újabb verzió, és már nem megy bele az előző proci, stb.
Most nézem, LGA1200 lesz a következő foglalat neve a következő genes prociknak ami 10xxx számozású lesz. A proci cseréje nehézkesebb lesz, ha marad Intel fronton.OFFba az ilyesmit légy szíves, köszi!
-
_ocsisajt
őstag
válasz
jambiyya
üzenetére
Igen, nézeget(t)em közben grimtoolson.

Közben meg is jött szépen az első (amire figyeltem) DR MI

(Egy Bloodsworn repeater
, SOSEMNEM fogok pisztollyal menni)
Tök jó lenne ezeket a kraftba olyan szinten belevenni, hogy valami nagyon powert lehetne kreálni, de csak ezekből.
-
reelc
Topikgazda
válasz
jambiyya
üzenetére
Egyetértek.
Petessel így lehet.
Annyit még tehet, hogy benyakal egy halom +HP, +HP regen itókát, hogy ne csapják le.
Nem tudom, hogy néz ki a kari, akár offhand helyett valami shieldet is betehet a fogócska idejére, ha +Health, vagy még kellő resist van.
Esetleg egy medál augment, és akkor most ne a sebzés legyen a lényeg, hanem a range legyen több, és a cooldown meg kevesebb.
Egy fogócska lesz, amint sikerül odacsalni vissza kell kapcsolni mindent, és halnak szépen. -
Har_melin
addikt
válasz
jambiyya
üzenetére
ez elméletben szép, de ahogy írtam már, rendszeresen egy monszta pakk közelében, vagy éppen köztük jelent meg, néha három pakk között. nem a portálig tartó résszel volt bajom, hanem azzal, hogy a körülötte lévők ne tegyenek hidegre. Ráadásul a petek elég nagy hatótávolsággal bírnak, én még észre sem vettem első alkalommal a zombit, amikor proccolt csontik már letámadták. Lehet, hogy a harminc-negyvenedik próbálkozás után már pontosan be fogom tudni lőni, hogy melyik spawn pontnál melyik tégláig mehetek még elanélkül, hogy felbukkanjon, de egyelőre inkább idegesítő volt, mint nehéz.
-
_ocsisajt
őstag
válasz
jambiyya
üzenetére
Hajrá-hajrá!

Várlak 100-on! Szólj, ha 94 leszel a gear drop miatt.
A képen látható segédletet Grim internalsnak híjják, ha valaki kérdezi, nagyon jól be lehet konfigolni mit mutasson, mit vegyen fel automata, stb. Én nem szoktam a dps statisztikát használni, csak ha nagyot változik a gearem, akkor be szoktam kapcsolni vele azokat is, ideiglenesen.
-
Peace
nagyúr
válasz
jambiyya
üzenetére
Én nem fogok most multi class-okkal meg build-ekkel szórakozni, csak akartam egy első szintű karit és végigvinni az FG-t. Az a célom már teljesült, hogy legyen végre egy 100-as karakterem, amivel végigvittem ultin. Mondjuk FG még nem lett végigcsinálva vele ultimate-en, de valószínűleg nem is lesz.
-
Har_melin
addikt
válasz
jambiyya
üzenetére
Akkor csak én vagyok ilyen peches (bár ez legyen a legnagyobb pech), de abból a lila gatyából azóta már még egy esett... Van egy olyan gyanúm, hogy az egyes totemek loot táblája fix (hiszen a szintjük is fix), mert amióta az elmúlt két napban ráálltam a farmolásukra, azóta hirtelen megsokasodtak a dupla lila cuccaim, pedig összességében nincs olyan sok.
Valószínűleg nem nagyon szűk a választék (én talán 10-12 kört futottam rajtuk), de hosszú távon valószínűleg nem megoldás ugyanazokat a pontokat farmolni. Ami rendben is van, egyelőre még bőven esik újdonság, aztán majd ha már csak duplumok jönnek, akkor elkezdek más területeket is nézni. Broken Hillt próbáltam még ma, mert ott Ancient Spirit totemek vannak, de sokat kell mászkálni hozzá, messze vannak a waypointtól.
-
Har_melin
addikt
válasz
jambiyya
üzenetére
Lehet, hogy az első infók nem voltak pontosak, de a patch utáni héten az volt több videóban is, hogy ezek a lehetséges spawn pontok - viszont nem biztos, hogy minden szegmensen spawnol is totem. Akkor az volt az info, hogy a legtöbb olyan, mint a nemesis bossok, vagy megjelenik, vagy nem.
Amiket felraktam (Cellar, Twin falls, Valley, necro Interior), ott viszont az egyik pontosn biztosan beadja.Lehet, hogy ez azóta finomodott, és mindig megjelenik totem valahol, de én eddig ezeket próbáltam és ezeknél valóban működik. A másik, hogy talán a Valley kivételével ezek a szakaszok nagyon hatékonyan farmolhatók. A pontok vagy egymás után következnek, viszonylag közel egymáshoz (Necro, Cellar), vagy pár lépés után már látható, hogy a két irány közül melyiket kell választani (Twin Falls). A Valley nem ilyen ideális, de a jobb alsó pont már messzebbről látható, ha nem mutatja, akkor el lehet indulni azonnal fölfelé és utoljára hagyni a bal oldalit.
-
Har_melin
addikt
válasz
jambiyya
üzenetére
Persze, ez most ilyen "majdnem endgame" fázis. Van egy belgothian páncélom meg gyűrűm, a nadrágnak egy Mithical Bladeguard leggings, de ezek mind lvl94-től használhatók.
Ha átérek a Homestead-hez, akkor akarok farmolni valami jó slicert is és az övet is cserélni kell majd. Csak ezekhez át kell rendeznem az attribútumokat (most csak a cuccokon lévő modokkal volt meg a spirit követelmény a gyűrűhöz) és nem akarok kétszer szórakozni vele.
A relic sajnos egy kövület, oda a Belgothian Carnage kellene, vagy legalább egy Slaughter, de még egyikbe sem sikerült belefutnom, a blueprintbe sem.Az augmentekből is azért nem pakoltam mindenre, mert még nem tudom, mi marad meg, gondoltam azt a két és fél szintet még kihúzom így. Vagy ha nem +10-zel vagyok a max resist szint fölött, hanem +30-cal, akkor az csökkenti az Area DoT sebzést? Egyáltalán, kimaxolt resistek mellett érdemes azokat nagyobb pluszba tolni a szabad buffolási lehetőségekkel, vagy inkább a sebzést növeljem?
-
válasz
jambiyya
üzenetére
Azta, az nagyon jó lenne, a Mythical Silverbolt (lvl 94) van meg neked? Nekem a sima lvl 50-es van meg és ez a 2H lenne a legjobb a pierce/physical cadence Tactician karakteremnek. Van viszonylag sok nyersanyagom, esetleg össze tudjuk hozni a kis kereskedést? Van discordom is, steam account stb..
-
reelc
Topikgazda
válasz
jambiyya
üzenetére
Ami egyáltalán nem baj, ha "kipörög" az egész, akkor eshet más recept is legalább.
Csak mint írtam, meglepett, hogy nem esett ki mind. Egy idő után az SR nem dobott többet.
54 recept. Kicsit mintha túl lenne tolva, mint a rengeteg components.
Jó sok hiányzik még, gondolom magasabb szinten megint dobálja. -
reelc
Topikgazda
válasz
jambiyya
üzenetére
Mostanában eléggé inaktív voltam.
Van pár félbehagyott karim, lehet alakítok rajtuk a hétvégén.Blademaster lvl79 - Lehet ez lesz, ez ígéretes és friss: [1.1.4.2] Belgothian Blademaster DW tank 93SR/Celestials
Conjurer lvl50
Occultist lvl89 - Sentinelnek szántam, de idáig egy masteryvel jött. Cabalistem van, az nem lesz.
Paladin lvl58
Shieldbreaker lvl60 - Shieldbreaker Ulzuin Bomberman ez lesz a Crate ölő.
Warder lvl75
A lvl50 alattiakat és a lvl100-asokat nem említem. -
reelc
Topikgazda
válasz
jambiyya
üzenetére

(#2586) PeL: Igen, vannak csak Ultis küldik, amik extra pontot adnak.
Talán Callagadra volt (?), szíveteket öntse el az a boldog tudat
, hogy a játék egyik legkeményebb bossát láttátok, és nagyon komoly felszerelés/build kell hozzá. Szóval nem szégyen, hogy hirtelen halál volt.Ha jól tudom kevesen multiznak közülünk, ha van kedved írhatsz róla pár sort, hogy tetszik. Köszi!
(#2587) jambiyya: az a jó bennük, hogy véletlenül nem akadsz beléjük. Na jó, ők bele igen, de úgy a többibe.

Mogdrogent idegelni kell, de előtte volt quest is, Cratet meg is kell találni, szintén questes
Ravagerhez is küldi van és idegelni kell, és Lokarrba se futsz bele véletlenül. Meg mindenki kedvenc pókjába se. 
-
reelc
Topikgazda
válasz
jambiyya
üzenetére
A GI-t mindig frissíti a készítője a patchek után, és utána szokott használható lenni. Ez így sok játékost megtör, többek között ezért is lett több funkciója beépítve a mostani patch révén a játékba.
Valószínűleg úgy van, ahogy írtad.
Az Összefoglalóban van egy link a mentésekről, ott szó van az áthelyezéséről, talán meg kellene néznie.Ennél jobb tippem nincs, a GD fórumon kellene szétnézni, biztosan más is járt már így korábban, mert a GI nagyon népszerű.
Most nem tudok rákeresni. -
reelc
Topikgazda
-
reelc
Topikgazda
válasz
jambiyya
üzenetére
Igen, Ulti amint lehet.
(#2221) jambiyya: Igen, + még Rashalgát szokták nézni mp-re.
(#2223) Har_melin: Hajrá!
Én most kicsit parkolópályán vagyok, mert eléggé bosszantott, hogy SR25 fölött hajlamos crashelni nálam a játék. Így sosem érem el a következő, 50-es lépcsőfokot. Már nem is erőltetem.
Mégha a karim bírná is, így nincs értelme.
Sztori módban nincs bajom. Crucival sem, csak hamar megunom.
Nagyon régi a konfigom, a minimumot üti, az ajánlottól több része elmarad.
Majd korlátozottan SR-ezek továbbra is.
-
Shadowguard
senior tag
válasz
jambiyya
üzenetére
Azt én is tudom, már csak a játékstílusból adódóan is. Purifier hiába ranged, sokszor volt, hogy beleállt a dolgokba. Vagy Shar'Zul esetében futott az életéért. Cabalist hozzá képest elég törékeny (főleg, mert még nincsenek rajta komponensek), de cserébe az is ritkaság, ha sebzést kapok vele. Az esetek 90%-ban sokkal nyugisabb. Csak megállok és hagyom, hogy az állatkert tegye a dolgát.
Plusz a petes build az friss, a Purifier viszont még az előző kiegből való. FG-hez még nincs olyan build, amivel szeretnék is játszani és egyébként (elvileg) nem lenne ez rossz, épp csak a loot hiányzik róla. Azért bízok benne, hogy idővel csak esik neki valami. Ha máshogy nem akkor majd farmolok a Cabalisttal, annak majdnem teljes a gearje...
Azért kíváncsi leszek van-e olyan boss, ami ezzel lesz nehezebb. Mióta egyre jobban összeáll a build egyre kevesebb a problémám. Rendbe tenném a resisteket még ennyi se lenne.
-
Shadowguard
senior tag
válasz
jambiyya
üzenetére
Rokonlélek
Eliten még le tudtam csapni, de azóta ő az abszolút mumus nálam (egyelőre). Még Kra'Vall-t is egész könnyen leöltem, de Rasalga ellen még nem sikerült megtalálnom a jó taktikát. Kíváncsi leszek a Cabalist mire jut majd vele. Normálon még nem találkoztam ellenféllel, de hát az csak normál. -
Shadowguard
senior tag
válasz
jambiyya
üzenetére
Igen, itt volt még egy Warlord, ami most nincs
Annyira nem gond, most úgyis rákattantam a Cabalistra (ez lenne az).Érdekes vele játszani, gyakorlatilag semmit nem kell csinálnom, csak passzívan beküldöm a peteket és várok. Maximum néha pótlom a veszteségeket meg fenntartom a Blood of Dreeget. Steps of Tormentet gond nélkül oldottam meg, még sérülést is alig kapott a karakter. Kíváncsi vagyok később milyen lesz.
Egyedül öltöztetni bajos, elég ritkán esnek petes cuccok, de már lassacskán az elrakott holmikból is tudok rá pakolni.
-
reelc
Topikgazda
-
reelc
Topikgazda
válasz
jambiyya
üzenetére
Fentebb linkeltem a Grim Misadventuret, meg a livestreamet...
Idézek belőle:
"Ulzuin's Infernal Avatar
Last on our list is the Ulzuin set. Long has it served as the awkward sibling to the Hellborne rifle, but no more! We thought about what it really means to represent Ulzuin…and the answer is of course fire…fire everywhere. If there isn’t fire raining from the heavens, covering the ground while you put explosions everywhere, are you Really living up to Ulzuin’s name?With v1.1.2.0, the Ulzuin set will focus on Canister Bomb and, well, fire…everywhere. Besides, what sort of madness had us make an Ulzuin set before without a single bonus to Ulzuin’s Chosen?"
Szóval ne temesd.

-
reelc
Topikgazda
válasz
jambiyya
üzenetére
Nem feltétlenül.

Sok Ultimate képes, lvl100-as kari van.
Ez a játék egyik szépsége, a sok kombinációs lehetőség.[1.1.1.1][FG] Beginner/Budget Fire Aegis&Rune Paladin
Ebbe ma akadtam bele, nagyon részletes guide, budget cuccokkal.
Két változat is van benne, az egyik ha Inquisitorral kezdesz, a másik, ha Oathkeeperrel. Ezért segítséget nyújthat akkor is, ha más ágat akarsz másodiknak. -
reelc
Topikgazda
válasz
jambiyya
üzenetére
Grim Dawn v1.1.1.2 Hotfix 3
Köszi, nekem még nem jelzett a Steam, nem is töltötte még le.(#1906) Nandi88: Az a jó ha nem tudod, mert akkor nálad nincs gond.

Sok dolog okozhat crasht, és nem is biztos hogy csak a játék hibája.
A régi leírás nem biztos hogy még helytálló, volt pár patch amik technikai szinten is módosítottak.Amúgy amikor az FG kijött rengeteg embernek crashelt akkor írtam is, és egy hotfix megoldotta. Nekem is jó volt egy ideig, aztán kezdődött újra.
De ez most mindegy. -
Rizseslescó
aktív tag
válasz
jambiyya
üzenetére
Na én is bele vettettem magam a kertészkedésbe. kb. 400Nm jó kis vályogos agyonszáradt talajt ástam fel délutánonként, szálanként gazolva, göröngyöket szétverve... áthívtam a gyúrós havert fél órát sem bírta
Én meg
Nem akartam vegyszerezni-talajfertőtleníteni, BIO kertet szeretnék, mint régen ősatyáink..
Locsolni pláne nem, mert tele van(volt) gazzal. Fél éve költöztünk ki és derékig ért. Mára már pofásabb, teli gyümölcsfával, díszkerttel, veteményessel. Már jön a borsó,retek,hagyma és a hétvégén indítom a magas ágyásba a többit. Jönnek a kölykök hétvégére, összedobjuk a sziklakertet, aztán már kiültetem a fűszernövények egy részét is.. Gyepesíteni is akarom amit felástam, ma este hozzák a rotátort. Nincs szívem kockulni a sötét szobában, mikor ilyen jó idő van és ennyi odakint a tennivaló. Ja, közbe megy a házfelújítás is, minden régi és fel kell virágoztatni. Na meg közbe dolgozom. Super Man kutyafasza hozzám képest

Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone XS Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3997
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3645
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65B3 -65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

(Megy a celestial elleni bunyó, telefonon hívnak, hey bro' mizujs? ohh wait, nem pausoltam
Köszönöm!
, SOSEMNEM fogok pisztollyal menni)
Annyira nem gond, most úgyis rákattantam a Cabalistra (
Nem akartam vegyszerezni-talajfertőtleníteni, BIO kertet szeretnék, mint régen ősatyáink..

reelc