Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Kis Tigris

tag

válasz MaCS_70 #7472 üzenetére

Igen, az igazság nálad van :)

igazából az emberi szem tényleg ezt a 9Fé különbségű képet látja (mint a HDR-szerű fotóim), csak nem egyszerre mind a 9 FÉ-t.
    De ezen a skálán fókuszálva villámgyorsan tud váltani. Nos, a sima fotókon max 3-4 FÉ érték jelenítődik meg, a HDR fotókon meg akár 12 is látható lehet. Szóval az emberi szem érzékeléséhez tényleg ezek a "túlhúzott" HDR-szerű képek vannak közelebb :) De profibb módon is le van ez írva :)

"Az emberi szem képes igen nagy dinamikatartományú (igen világos és igen sötét elemeket tartalmazó) képek befogadására és feldolgozására. Analóg és leginkább digitális fényképezés során merül fel a probléma, hogy amikor eltérő megvilágítottságú helyszíneket, objektumokat, tárgyakat akarunk fényképezni – pl. egy félhomályos szobát, amelynek az ablakán azért besüt a nap –, a fényképezőgép filmje vagy szenzora nem képes egyszerre megörökíteni a nagyon sötét és a nagyon világos részleteket. Az eredmény vagy kiégett, túl világos foltok, vagy túl sötét részek. Az igen elterjedt digitális fényképezőgépek szenzorai maximum 8 blendényi különbséget tudnak befogadni. Míg az emberi szem jól tolerálja ezeket a különbségeket, a fényképezőgépek analóg érzékelője (CCD vagy CMOS szenzora) és a mögötte található digitális jelfeldolgozó egység nem tud ezzel megbirkózni. Még a modern szenzorok is csak kb. 3-4 blende különbséget tudnak jól megjeleníteni – ha a kép egyes részei ennél sötétebbek vagy világosabbak, akkor az eredményül kapott kép részletei túl sötétek vagy túl világosak lesznek („bebuknak” vagy „beégnek”)."

Ace pro 2:

• Khaosz55

addikt

Szerintem valóságban szabad szemmel nem ilyen a felhő és a többi részlet, de eszméletlen jól néz ki kép tőle.

• Khaosz55

addikt

Csak két okból nem az acepro2-t választottam.
    1. nem bírja borítás egy része a sós vizet hiába mosogatod édes vízzel 2db Aceprom (1)- ugyan úgy járt. Tokban meg már hatalmas és kényelmetlen....
    2. Akcióhoz nagy a kamera a konkurensekhez képest. Ez motoron engem zavart.
    Viszont out of the box legjobb színei vannak szerintem, stabil működés jó telefonos és pc támogatás.
    Indén a DJI-t próbálom, kiderül milyen....

Új hozzászólás Aktív témák