Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bot1978

senior tag

válasz brickm #37486 üzenetére

Leírom, hogy vigyázzon, mert falat építettek régen ládákból és megégették a hangszórókat. Rengeteg vacak van a használtak között, amit hazavittek technikusok "otthon még jó" jeligére, és annyit még tényleg tud, de ha… akkor baj van és a membránon ebből bazira semmi nem látszik.
    Nem írom oda, hogy repluszba ment az egyenáramú ellenállat, mert párhuzamosan volt kötve a falban a láda vagy miért, mert tökmindegy miért, nem ez a téma, hanem az, hogy ne hozzon el valami szart 140-ért, nyelelje meg rendesen.
    Erre írsz nekem, hogy olyan nincs, hogy… gondolom magamban biztos jó a szándék mögötte és nem az, hogy DE, hozzon csak el valami sz@rt 140-ért, mert ilyen nincs, hogy meg van égve a hangszóró csak annyira, hogy teljesítményen recseg.
    Gondoltam biztos csak tök homály vagy hozzá, akkor linkelek egy témához retardabbaknak érthetőbb oldalt, mert én nem tudok olyannak magyarázni, aki azt sem tudja mi az a… Már próbáltam és nem jöttem ki jól belőle. Pechemre erre meg kiborulsz, hogy milyen retard az írás. Aztán leírod, hogy megégeti az erősítő a hangszórót, ha … és ott van a felsorolásban pl. az alacsony ellenállás
    Kicsit olyan mintha a vita kedvéért vitáznál.
    No offense csak olyan dolgokat keversz ide, hogy ég szerelme hol tartották be? Érted teljesen irreleváns, hogy te hány éve használod a cuccod rendeltetésszerűen, amikor egy 30 éves hangszóróról beszélünk egy tákolt ládában, amit megnyeleltek százan és elég ha csak egy hülye volt közte.
    mindegy én szóltam, vesztek amit akartok 140-ért

• brickm

őstag

válasz brickm #37486 üzenetére

A SINUS-jel eltorzulását okozhatja:
    -Túl nagy kivezérlés a bemeneten.
    -Túl nagy kivezérlés a B osztályú végfokon(Ha feltételezzük az AB felállást, mivel ez a leggyakoribb)
    -Elfogy valahol a táp.....ÖSszefügg az előző 2vel, ha addig csökkented a kivezérlést, míg belefér a tápba, akkor megszűnik.

-Vagy ha elfogy a táp, mert a B osztály kimenetén NAGYOBB A TERHELÉS(tehát kisebb a rákapcsolt eredő ellenállás, mint amire ő méretezve lett) és ettől esik le a kimeneti munkapont....(túl nagy áram folyik a kimeneten)

Ezek SINCS semmi köze a rákapcsolt megjelenítő TERHELHETŐSÉGÉHEZ

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés