- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- RIOS Gépház: Terheléses támadás alatt a PROHARDVER! lapcsalád
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Kínai X99 lap + Xeon E5 V3/V4 + ECC DDR4
- GoodSpeed: AdGuard Family Plan: Lifetime Subscription akár 9 eszközre!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Szerintem zárjuk le ezt a hogyan hol vesz gitárt és ki témát, kibeszéltük. Mindenkinek joga van úgy dönteni, ahogy, aztán max vállalja a következményeit. Így vagy úgy.
Uff.
Amúgy könnyen lehet, hogy az uccsó pillanatban modellt váltok, és másik cumót veszek.
-
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Az érdekesség kedvéért bemásolom az Audioll válaszát:
"Sajnálattal értesültünk az említett, újabb hibákról. Szomorú, hogy egy ESP esetében ilyen - valószínűleg a gyártásból adódó - hibákkal kell szembesülni. Mindenképpen jelezni fogjuk a Thomann felé, hogy ez nem az első eset a hangszer kapcsán, hogy hibásan küldik el. Enyhén szólva aggályos, hogy hogy működhetnek megfelelően a gyártó és a forgalmazó minőségbiztosítási folyamatai.Természetesen intézkedünk a visszaküldésről és amint a termék beérkezett a beszállítóhoz indítjuk a visszautalást!
A múltkorihoz hasonlóan, elindítjuk a reklamációt és küldünk egy ingyenes feladóvényt a hangszerre és bármelyik csomagos postán feladhatja a hangszert.A számlát NE csomagolja a hangszerhez! A visszautalásig őrizze meg, majd azután nyugodtan eldobhatja. Mi is sztornózni fogjuk a tranzakció végeztével!
Korábbi kérdésére vonatkozóan azt tudjuk elmondani, hogy természetesen apróbb hibák egy 6-700 ezer forintos Gibsonon is előfordulhatnak, de ezek - legfőképpen az első esetben a karcolt matt festés például - semmiképpen nem nevezhetők aprónak. Mindazonáltal ez a matt Satin Black festés egy nagyon nehezen előállítható bevonat típus. Nagyon kényes és gyakorlatilag minden apró mechanikai behatás azonnal meglátszik rajta. Ettől függetlenül sem a gyártónak, sem a forgalmazónak nem szabadna egy ilyen értékű hangszert így kiengedniük. Pontosan az ilyen rossz tapasztalatok miatt szoktuk a beérkező hangszereket mi is ellenőrizni és akkor már el sem jut a mi vásárlónkhoz.
Általános értelemben azonban a Thomann és más beszállítóink is nyitottak az ilyen problémák megoldására. Hasonló esetben árengedményre is hajlandóak, a pénzvisszafizetést pedig nagyon komolyan veszik.
Ettől függetlenül nagyon kínos és sajnálatos ez az eset és bár nem a mi hibánk, de szeretnénk elnézését kérni az okozott kellemetlenségért, mert ez nem csak várakozási időt jelentett, hanem bosszúságot, csalódottságot is.
Kis türelmét szeretnénk kérni az ügyintézéssel kapcsolatban. Hamarosan elküldjük a feladóvényt és akkor elindulhat a folyamat." -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
NeoPampalini #47060 üzenetére
"aminek az egyik fogólap berakása meg volt repedve, és akkor mi van?"
Egészségedre.
Mindenki arra költi a pénzét, amire akarja.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
benedekco #47058 üzenetére
Nyilván nem kell az ötödiket visszaküldeni.
Én bementem egy üzletbe, kipróbáltam, és utána döntöttem, hogy ezt szeretném, majd megrendeltem az Audiolltól.
Az biztos, hogy ez a második is megy vissza, dobozból kivéve ezek így nem nézhetnek ki. A hogyan tovább meg majd hamarosan kiderül, van több opció is. Én nem sietek sehova, a patika állapotú noname Chinese stratom kiszolgál addig is, míg végre kapok egy hibátlan állapotút a másikból.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
benedekco #47049 üzenetére
Értem, amit mondasz, érthető is, van benne valid argumentum. De akkor még mindig jobb online rendelni, megkapod, kipróbálod, ha tetszik és van vibe és jól szól és minden oké megtartod, ha nem, elállsz a vásárlástól.
re Audioll.
Itt ajánlottátok a topikban, gondolom ha erről lennének híresek, akkor csak nem ajánlottátok volna. :-D
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Alexios #47048 üzenetére
Nem tudom, de nem hiszem, hogy ők mókoltak volna. Én magam küldtem ki direktben a Thomannak az első gitárt. Gondolod előkaptak még egy B-stockot itthon, hogy nesze paraszt, jó neked? Kicsi esélyét látom. Ha mégis így van, az elég szomorú. Mondjuk az nekem meglehetősen fura, hogy bár elég sokat leveleztem velük, minden e-mail végén az aláírás az volt, hogy Audioll csapat (most attól tekintsünk el, hogy az helyesen írva amúgy Audioll-csapat lenne.
). Én minden e-mailt aláírtam, saját teljes nevemen, a válasz mindig Audioll csapat. Nem egy csapattal levelezem, hanem egy személlyel, akinek bizonyára van neve, és ha azt nem írja oda, az nem bizalmat gerjeszt szerintem.
Az 5-10 ezer eurós példád jó amúgy. De itt egy 200 ezer mínuszos gitárról beszélünk. Voltam az üzletben, láttam mennyien voltak, mennyien próbálták ki a hangszereket. Ha most arról lenne szó, hogy figyi, kibontottuk, hisz beállítottuk neked, de nem bemutató darab volt, azt mondom, okés, veszem azonnal.
Max nem lesz új gitárom, vagy rendelek megint online valahol, és futom a rizikót. :-D
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
benedekco #47046 üzenetére
Mivel nekem ez egy új terület, nem tudom hogy van.
De én azt gondolom, hogy egy gitár, ami lehet, hogy fél éve lóg a falon, és kipróbálták 50-en, az nem új. Lehet 100-an próbálták ki, lehet csak 10-en. Kopott a húrja, használódik az elektronika, stb. Az nem új. Használt. Bemutató darabnak hívják. Mint a tévé a Media Marktban.
Ezzel az erővel ha fél év után eladod a gitárod, mondhatod, hogy az új még, hisz csak te játszottál rajta párszor. Attól még ez új! Ja, nem.
Lóg a bemutató, és van készleten belőle még pár darab bedobozolva a raktárban. Én azt szeretném megvenni.
Szerintem ez nem olyan nagy kérés.
Azt meg engedjük el, hogy a gyártás során ki fogdosta össze, te is érzed, hogy ez az érv nagyon sántít.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Hívtak az üzletből, hogy mehetek holnap a gitárért. Kérdezem, hogy az ingyenes beállítás az kb. mennyi időt vesz igénybe, vissza kell-e menni a gitárért. Jött a válasz, hogy igazából a gitárok, amik a falon lógnak, már be vannak állítva...
Mondom, ugye nem a falról akarja nekem eladni azt a gitárt, amit már 50-en kipróbáltak, fogdostak, hónapok óta ott áll? Azt mondja, de, hát nem lehet minden gitárból bemutató darab. Azt válaszoltam, hogy nem bemutató darabot akarok venni teljesen áron, hanem egy origi újat, amit ott vesznek ki a dobozból előttem, és ha hibátlan megveszem és beállíthatják.
Azt mondta, hogy akkor megnézi a raktárban, hogy van-e még belőle, és visszahív holnap reggel.
Én gondolom rosszul ezt az egészet, vagy ők? Én tényleg azt várom egy új terméktől, hogy új legyen, előttem nem használta senki, eredeti csomagolásából én veszem ki először. Mint ahogy a tévét sem próbálgatom a Media Marktban, mielőtt megveszem. Vagy, a másik opció, bemutató darab, és akkor adja féláron, ha kérem.
Nem tudom hol élnek, tényleg.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Na, én nem szaroztam, rendeltem egy ugyanilyet a gitárcentrumtól. Van készleten, 189,900 HUF, még a régi ára van, ingyen beállítják a hangszert, holnap megyek is átvenni.
Ez meg megy vissza audiollnak, elállok a vásárlástól.
És onnan (Thomann) többet never again.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Az a helyzet, hogy ideges is vagyok.
A noname kínai 63 ezer forintos gitárszettemen a gitár tökéletesen hibátlan volt, se karc, se folt, se nyomódás semmi. Akkor basszák már meg, 3-szor olyan drága gitáron ne legyen már ilyesmi.
Elküldtem a fotókat az audiollnak, hogy mégis mi a véleményük, egyúttal jeleztem, hogy lehet, hogy elállok a vásárlástól, harmadik próbát már nem tennék.
Időközben amúgy felment a gityó ára egy 20-assal mindenütt, de leszarom, inkább legyen 20-szal drágábban egy hibátlan, mint ennyi macerával a Thomanntól egy viseletes.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Bobrooney #47033 üzenetére
Az első bund közepénél, és a második érintő előtt kicsivel olyan, mintha beütötték volna, kis benyomódás a fában.
Lehet más nem veszi észre ezt, engem azért kicsit zavar.
Aztán, gitártest élén, alul, kis maszat, vagy karcolás, nem jön le száraz ronggyal.
Persze, lehet mondani, hogy még hány ilyen lesz rajta idővel, oké. De vadonatúj korában? -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Moleman #47031 üzenetére
Köszi, nyulak! :-D
Én tuti nem merem állítgatni, ha elviszem hangszerészhez, megkérem majd, hogy nézzen rá, biztos oké-e így.
Amúgy nem tudom, nem ujjongok örömömben a gityó miatt. Nem a hangzással van baj, de egyrészt ahhoz képest, hogy új, elég porosan érkezett. Másrészt a testen voltak rajta fogdosás nyomok, és az anyaghasználat sem mindenütt makulátlan.
A bundok legalább nem vágnak. :-D
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Megérkezett Thomnntól a cserélt gitár. Az normális, hogy a bridge pickup az így kilóg a tokja síkjából? Míg a neck az nem?
Illetve, hogy mind a kettő mozog a vízszintes síkjában, nem is keveset, ha nyomon finoman. Ennek nem kéne kurva stabilan állnia? -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Jó reggelt gitárvirtuózok! Mennyi idő/gyakorlás kérdése, amire a kisujj érdemi munkára fogható? Voltam pénteken tanárnál, be kellett mutatnom, miket művelek a gitáron, mondtam, hogy a kromatikus skálával szoktam bohóckodni, de csak két ujjal. Mondta a tanár, hogy szigorúan mind a négyet használjam, akkor is, ha nehezen megy, mert el kell kezdeni dolgoztatni rögtön az elején a kisujjat is.
Úgy érzem magam közben néha, mint egy nyomorék. Az a kis fránya girnyó nagyon idegenkedik ettől a mozgástól, a vastag E húrt sokszor nem is tudom az alsóbb bundoknál rendesen lefogni, csörög a húr, mert nem tudom kellő erővel lefogni.
De már mindenesetre ügyesebb, mint a legelején volt, de nehéz elképzelni, hogy valaha nagy virtuóz lesz a kisujjamból.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
terepkigyo #46944 üzenetére
"én hangszerboltban is most voltam életemben először hangszert próbálni, és hát volt mit leküzdenem magamban hogy játszani is merjek rajta a "nyilvánosságban""
Én 3 hónapos gitárkarrier után mentem először életemben hangszert próbálni egy hónapja, és kicsit sem zavart, hogy más is hallja, hogy mennyire nem tudok játszani :-D
Igaz, előtte egy másik helyen nem mertem elkérni egy gitárt kipróbálni - ugyanezért.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Moleman #46168 üzenetére
Ezt most látom, a kvintekről.
Valamelyik nap lepődtem meg (amikor még mindig a Master of Puppets-t akartam megtanulni
), hogy eddig én úgy tudtam, hogy a kvinteket két ujjal fogják, de ekkor láttam, hogy a kisujj is a gyűrűs alá megy.
Most akkor hivatalosan így vagy úgy? Ha hozzáfogok egy harmadik húrt, annak nyilván MÁS hangja lesz, mint kisujj nélkül. De akkor miért van egy csomó Maiden-számban is úgy a kvint, hogy két ujjal?
Túl bonyolult nekik odatenni a harmadikat.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Haha, jelentem, a betegség terjed rendesen. Már azt néztem, hogy ha egyszer lenne egy akusztikus gitárom, akkor ilyen lenne.
Pedig még 2 hónapja azt mondtam, nekem sose kéne akusztikus, de azóta láttam, hogy milyen szépen meg lehet szólaltatni őket, és már nem mondom, hogy soha. :-D
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Bobrooney #46919 üzenetére
A 40. ütemig már jó vagyok.
Tojok az akkordokra :-D
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Jó reggelt, pénteken megyek első órára a tanárhoz, köszönhetően az egyik topiktársunk ajánlásának, amit ezúttal is köszi!
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Na, ez se gondoltam volna, de megírtam az első dallamomat, vagy riffet, vagy akármit.
És papírra is vetettem. :-D
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Elkezdtem tanárt keresni. Hát nem egyszerű. Van a kő zeneelméletet erőltető, mindegy te mit akarsz típus, van a zeneileg képzett, amit te szeretnél típusú oktató, 8 ezer forint /45 perc, szóval széles a paletta.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Új kisbarátot találtam.
A Bridge rész.
114-120-ig már jó vagyok, persze nem tempóban.
Imádom.
Itt meg az eredeti.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Az utóbbi néhány hét öreges tempóját pörgessük fel, leteszem a napalmot.
A nylon húros vagy a fémhúros akusztikus gitár a "jobb"? Egy kollégám a nylon-ra esküszik, van elektromos gitárja is amúgy.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Vegyigyümi #46897 üzenetére
Szerencsére a ritmussal nincs gondom (bár rendes tempóval eljátszani nem tudom hiba nélkül), annyit hallgattam a számot...Nekem a mellényúlkálások a mumusaim. :-D
Amúgy szerintem egy király szám, úgy, ahogy van, nem csak a betét része.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Vegyigyümi #46892 üzenetére
És hogy megy? Én már le tudom játszani mind a három Interlude-ot, igazából ezt játszom a legtöbbet, mert csak ezt tudom fejből. :-D
Az első már szépen is szól, a másodikba még törik a kezem néha, és a harmadik meg a legtechnikásabb, de imádom.
Én ezt tökélyre akarom fejleszteni!
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Válaszolt pont most az Audioll, nagyon korrektek voltak.
"Sajnálattal értesültünk a hangszer hibájáról! Ez valószínűleg a gyári végellenőrzés hibájából kerülhetett a beszállítóhoz és természetesen nem elfogadható minőség. Azonnal indítunk egy reklamációt a beszállító felé a csatolt képek alapján. A hangszert kicseréltetjük egy tökéletes állapotúra!Hogy gyorsabb legyen az ügyintézés, a következő munkanapon küldeni fogunk egy ingyenes feladóvényt mellyel bármelyik csomagos postán térítésmentesen feladhatja a hangszert egyenesen a beszállítónkhoz."
Díjmentesen tudom feladni, annyi a plusz fáradság, hogy el kell mennem vele egy postára (ahova amúgy nem járok).
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
A tévét sem próbálom ki a boltban, nem nézem meg, hogy a HDR hogy muzsikál, mennyire jó a képe az adott egységnek, vagy azt, hogy hogyan szól a hangszórója...
Bementem boltba, megfogtam ezt a modellt, de ha megvettem volna se azt kapom meg, ami ki van függesztve. Hanem egy origit a raktárból. Nem úgy van, hogy megmondod milyet akarsz, bemegy a raktárba, kihoz egy origit, egy órát próbálgatod, majd azt mondod, hogy elviszed, vagy azt, hogy kösz nem. És akkor mit csinál vele?
Ráadásul online vásárlásnál ott a lehetőség, hogy elállj a vásárlástól, ha mégse jön be a gitár, kényelmetlen, vagy bármi. Magyarul nem sok kockázat van benne, max a macera a cserével.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Alexios #46868 üzenetére
Szerintem ha megkapom a kicserélt gitárt, elviszem egy hangszerészhez, hogy állítsa be rendesen.
Én nem vagyok eleve egy jó kézügyességű ember, pláne gitár témában teljesen zöldfülű, inkább kifizetek rá 10-15 ezer forintot.
Igen, amikor megláttam azt hittem, hogy csak ilyen hungarocell por, próbáltam letörölni, és nem jött le. De a gitárnyak élén is folytatódik, ott ugyan nem annyira intenzív.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Hoppá, most vettem ezt észre:
Festés, horzsolás, polírozás miatt vagy a tök tudja mi ez.Írtam is audiollnak, ez így megy vissza.
Francba basszus
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Tegnap megjött az új gityó.
Nehéz betelni vele.Teljesen el volt hangolva, úgyhogy kezdtem egy hangolással, majd erősítő be, vastag E húr strum, és az a hang, hát az valami egészen más dimenzió. Sokkal csilingelőbb, tónusosabb, olyan "tündéri" a hangja, szerintem Frodó ilyen hangokat hallott, miután elment dolgára a tündékkel.
Szóval, teljesen más hangzása van a gityónak. A sima crunch csatorna sokkal zúzósabb, mint a másik gitárral, az OD1-ről és OD2-ről nem is merek beszélni, az valami beszarás jól szól vele.
Még próbálgatom a hangzás különbséget, ha váltok a pick-upok között, szóval ismerkedünk, barátkozunk.
Egy dolog előtt értetlenül állok: az oktávnál eléggé csörög a húr. Ahogy lefogom, összerezeg az érintővel, és csörög, pláne, ha OD-csatornán vagyok. Ez azt jelenti, hogy nincs rendesen beállítva a gitár?
Kicsit zavarja a szemem, hogy pöttyök helyett pacák vannak, és mivel totál amatőr vagyok, szoknom kell azt is, hogy a bundok más méretűek, egyelőre könnyebben fogok félre.
De máris imádom. És nagyon örülök, hogy végül nem az arany változatot vettem, hanem ezt a matt feketét.
A lazább húrok nagyon bejönnek, egyből végig is toltam a váltott pengetős kétujjas kromatikus skálát párszor. :-D
Stay tuned for more..
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Azt elfelejtettem mondani, hogy a gityó, amit veszek, az tudja azt, hogy a humbucker pickupok (vélelmezem egyike) átvált single coil módba. Kérdés milyen minőségben, de mindenképp ki fogom próbálni.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
arnyekxxx #46829 üzenetére
Egy ideig lamentáltam ezen én is amúgy, de mivel nem megveszem, hanem megsörözöm, ha sor kerül rá, kicsit más a gyerek fekvése. Ugyanúgy, ahogy alkalmanként könyvet is elfogadok kölcsön, de abból is pl. csak újat veszek, használtan soha.
Ha viszont arra kerül a sor, hogy veszek valamikor, garantálom, hogy új lesz. :-D
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Visszaigazolták a rendelésem, 14-én várható a szállítás.
Ilyenkor szokott az lenni, hogy fittyet hányok az árkülönbségre, és leemelem a polcról 12 ezerrel drágábban. No de most ilyen nem lesz, mert kifizettem már.
A rögzítés témához visszatérve.
Én nem azért szeretném felvenni, amit játszom, hogy utána keverjem, meg manipuláljam, meg szerkesszem, hanem egyszerűen azért, hogy legyen egy hangfájlom a gépen, amit meg tudok mutatni annak, akinek szeretném, esetleg YT-ra feltenni. Ehhez viszont úgy érzem, ágyúval lőnék galambra, ha most bevásárolnék több 10 ezres interfészeket, meg stúdiószoftvereket olyan funkcionalitással, amiket sosem használnék.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Kértem ajánlatot a kiszemelt gitárra audioll-tól. 177.600 forintért hozzák, ha kérem.
A gitárcentrumban 12 ezerrel több. Ott két év teljeskörű garanciát adnak, ami annyit tesz, hogy bármit állítani kell a gitáron, beviszem és megcsinálják. Csörög-zörög, ferde, bármi. Az eladó mondta.
Az audioll ezzel szemben "A termékre 3 év műszaki garancia vonatkozik, gyakorlatilag a beszállító teljeskörű garanciája ami jelen esetben a thomann. Az ÁSZF-ünk 6-os pontjában megtalálja a részletes jogi leírását a garanciális kondícióknak, de röviden megfogalmazva, 3 év garanciát vállalunk minden olyan hiányosságért, ami bizonyíthatóan anyag vagy gyártói hibára vezethető vissza."
A kettő nekem kicsit más, és mivel nagyon nem értek ehhez, a kérdésem az, hogy szerintetek melyikkel járok jobban. A 12 ezer forintnyi spórolásért megéri-e "bajlódni" a külföldi garanciával". Bár a 24 vagy 36 hónap se mindegy, nyilván.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Hogy kell értelmezni a karikázott részt? Négy negyedes ütemek, de 212-es tempó? De mi a 212 mértékegysége? És erre hogy lehet vigyázni, hogy ne 210 legyen véletlenül?
Hetfield egy állat. -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
chaosmonger #46789 üzenetére
Ez nem játszik. Most vettem pár hónapja, emiatt nem akarom eladni.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Nos, elérkeztem oda, hogy szeretném felvenni azt, amit játszom. Ugyan korábban már javasoltatok erre különböző cuccokat, valahol elkezdeném.
Van egy MacBookom, azon ugye van a Garage Band. Meg van erőlködöm. Ha jól emlékszem kéne valami olyan kütyü, ami a gépbe megy, és amibe a gitárt tudom dugni. Oké, de ilyenkor mi van az erősítő csatornákkal? Azokat hangzásokat bukom?
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
A gitár normális jellegzetessége, hogy a húr és az érintők közti távolság a test felé haladva egyre nő?
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Kellő kihívást találtam magamnak (szintemhez illő): 19-22. ütem
Nem volt könnyű, de már egész jól megy.
Kár, hogy nem tudom ide feltenni, hogy szól(ok).
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Na, gitárbetyárok, megtört a jég!
Ma elmentem egy hangszerüzletbe, és kipróbáltam ezt a gitárt.
Az az igazság, hogy egy héttel ezelőtt elmentem egy másikba, de ott cikinek tartottam úgy kipróbálni, hogy nem tudok játszani rajta, ezért nem mertem.Most viszont bevettem a leszarom tablettát, és kipróbáltam ezt. Szerencsére jó sokan voltak a boltban, tele volt, és más is próbált gitárt, így kicsit sem érdekelt, hogy 45 percen keresztül prüntyögök ezen.Nem szakértő benyomásaim:
Szerintem könnyebb, mint a mostani no name stratom, a mahagóni test, és a Les Paul-ellenzők ellenére, egyáltalán nem éreztem kellemetlennek. A hátán amúgy ennek is van "bevésés", ha valaki nagyon szorongatni szeretné a bordáihoz.
A nyak kifejezetten kényelmes, egyáltalán nem vastag. Minden ujjlenyomat, zsírfolt, bármi meglátszik a testen, szóval az eléggé kényes.
Két erősítőn is próbáltam, az egyiken nem volt distortion. A húrok mintha lazábbak lettek volna, mint az én gitáromon, a próba előtt a kolléga behangolta amúgy. Engem nagyon megzavart, hogy a "pöttyös bundokat" itt nem pöttyök, hanem azok a pacák jelzik, a szemem nagyon megszokta a három hónap alatt a pöttyöket, és itt kellett pár perc, mire hozzászoktam.
Nos, gitár és gitár között van különbség, jelentem. Bár a bokámon nem csurgott le semmi, hallhatóan ez egy sokkal jobb hangzású cucc, mint ami nekem van. Lehet, hogy a hallásommal van a baj, de ezen a gitáron a magasabb hangok mintha csengőbbek, tisztábbak lennének, nem annyira üveghang.
A Tune-gombok nem igazán tetszenek rajta, lehetne kicsit diszkrétebb. Az arany szerelékektől annyiban tartok kicsit, hogy az idővel nem kopik-pattog le?
Összességében elégedett voltam az érzéssel, hangzással is, bár ugye nincs összehasonlítási alapom. Mivel már zárni készültek, nem kértem el az Epiphone hasonló kategóriájú gitárját, de véleményem szerint szignifikáns különbség nem lett volna.
Nos, átestem a keresztségen. :-D
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Moleman #46769 üzenetére
Én kb. ugyanezt érzem. Tudom, hogy a gitártanár nem ezzel kezdi, de én halál boldog vagyok, ha le tudok játszani egy Maiden-riffet, vagy kettőt. Örömet okoz, ezért vettem gitárt, hogy egyre több és több ilyet játsszak el.
Az előbb felvettem a kromatikus skálát, ahogy játszottam, és elküldtem az ismerősömnek, aki 15 évet aktívan zongorázott, annak minden elméletével és gyakorlatával. És megdicsért, azt mondta, hogy egyáltalán nem hallatszik, hogy 3 hónapja vettem gitárt a kézbe. Szóval egyáltalán nem vagyok ügyetlen.
Mondta, hogy ezek azért hasznos dolgok, hisz a technikai tudást alapozzák meg, de szerinte simán játsszak Metallicát, bármit, ami tetszik és szórakoztat, mert azzal is rengeteget tanul az ember. És after all, azért gitározunk, hogy szórakoztasson.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Elkezdtem a kromatikus skálát. Kétujjas, váltott pengetéssel, oktávig meg vissza.
Marha unalmas.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
espista #46754 üzenetére
Nem tudom, hogy így van-e, lehet így, de Hetfield 10 évesen vagy akármennyi is volt, úgy kezdett el vajon gitározni, hogy a kromatikus skálát oda-vissza nyomta, váltott pengetéssel? Én valahogy úgy képzelem el, hogy a kedvenc zenéiből kezdett el pötyögni, azokat másolni.
Persze lehet, hogy tök rosszul gondolom, és tényleg tanárhoz ment egyből. Félreértés ne essék, nyilván nem magam hasonlítom hozzá, vélhetően ő őstehetség, ami én sosem voltam, de valahol talán a példa szemléletes.
Arra jó max, hogy gitáros fórumokat tele irkáljunk.
Akkor már megérte, mert azok a fórumok pont azért vannak, hogy teleirkálják őket. -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
FockeWulf #46753 üzenetére
De ez szórakoztat
Nyilván nem azt várom, hogy majd én úgy eljátsszam 3 hónap pötyögés után, mint ő 40 év életforma utána.
Csak próbálkozom értelmezni az ütemeket, hangokat, a ritmust, és tetszik, ha sikerül valamit reprodukálnom ezekből.
A Nomad 3 interlude-ját pl. már eljátszom úgy, hogy az eléggé hasonlít az eredetihez, nekem ez sikerélmény, hogy meg lehet ilyet tanulni már ezen a szinten is.
-
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
WolfheartGR #46738 üzenetére
Hat, hogy van szó, az barokkos túlzás. Reszel három adagban egyet, egyre gyorsabban. A van szó az lenne, hogy bármit is magyaráz.
Amúgy ő Jokernek hiszi magát? -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Nem tudom lejátszani a negyedik ütemet.
Nem megy a ritmusa rohadtul, marha gyors. Hogy a frászba tudja ezt színpadon 10 ezer ember között, állva, sétálva, nem odanézve pontosan lejátszani?
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Alexios #46731 üzenetére
Hmm, mit kell tudni erről az audioll-ról? Megnéztem, 30 ropival volt olcsóbb náluk egy les paul, mint a gitárcentrumban! Azért az nem rossz.
Viszont alig van gitárjuk. Írok nekik, hogy nézzétek, egy ilyen gitárra szeretnék kérni árajánlatot? Vagy hogy műxik ez?
Itt nincs nagyon árelőny vele szemben
Meg itt se. Hozzá képest
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest