Hirdetés

2024. május 23., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1027) brd válasza Raggie (#1022) üzenetére


brd
nagyúr

Honnan gondolod, hogy vízhűtés van? :F Egy szóval nem írtam ilyet.

Nem a lelkemnek tesz jót, hanem a kényelemnek (csönd, ha nem kell zajongani), és az alkatrészeknek. ;) Minek járassam egy napig így-úgy? Hallani pár pillanat alatt hallom, a melegedést pedig nyilván már megnéztem...

HDD-k hőmérséklet különbsége 2-3 fokon belül lesz az biztos.
A VGA hőmérséklet sem hiszem, hogy 4-5 foknál többet változzon.

Nyilván mindkettőt megvizsgáltam, nem mindegy, hogy hogyan fúj a venti', csöndben 45%-on megy (ez ~1500RPM-et jelent, 8 cm-es ventiről van szó), itt nincs hangja, ez viszont tényleg csak idle-ben elég a hűtésre (meg pl. netezgetés közben), szinte alig érezni a beszívott levegőt, így pl. a HDD-k terhelése esetén biztosan feljebb kell állítani, erre jó a SpeedFan, mert automatikusan meg tudja tenni.

Hogyan akarnád középre belőni? Az én gépemben ~220W hőtermelési különbség is lehet az idle, és a terhelés között. Vagy az idle lesz zajos, vagy terhelés alatt nem hűt.
Nálam 3 fokozat van az automatikus szabályzásnál sebességben: idle, terhelés, és a forró. A forró állapotig csak speciális helyzetben jut el a vezérlés, amikor tényleg nagyon melegszik valami (pl. CPU/VGA 70+ °C), a terhelés állapot viszont még viszonylag tűrhető hangú.

Nekem VIA van az alaplapon, és 5.1 van (analóg), mit szeretnél tudni? Szebben szól, mint a korábbi alaplapomon a Realtek.

The only real valuable thing is intuition.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.