Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1351) menyoronc válasza HSM (#1350) üzenetére


menyoronc
aktív tag

Köszi, megoldódott :C :R

Üdv: Gábor

(#1352) Livius


Livius
őstag

Hello!
Van egy Gigabyte GA-Z77-D3H (rev. 1.1) alaplapom. Pár hónapja gondok akadtak az USB portjaival. Nemrég sűrűn kellett használnom külső USB-s HDD-ket rajta, és volt egy olyan külső USB-s rack, ami véleményem szerint elég trágya minőség volt. Ha hozzáértem az asztalon, hogy egy kicsit arrébb rakjam vagy valami, volt hogy megcsapta a kezem, szóval rázott.

Ennek a minőségi USB rack használat óta a nagyobb áramfelvételt igénylő USB dolgaim van hogy nem ismerődnek fel, vagy nagyon nehezen csak többszöri bedugásra. Például van egy Sony saját kis aksis mp3 lejátszó, amit PC-n kéne töltenem, de nemtudom, nem ismeri már fel a gép ahogy eddig. A bedugásnál kap valami feszültséget és áramot egy pillanatra, és utána semmi reakció, mintha be se lenne dugva, ami addig világított rajta az elalszik. Az is tök mindegy hogy milyen USB-re dugom be, hátsóra vagy előlapi kivezetésre, mindig ugyan az van.

Csináltam BIOS frissítést is hátha, de semmi, sőt ugye USB-s pendrive-ról csináltam, azokkal nincs baja az USB portokon. A külső HDD-kkel szünt meg az együtt működése és egyéb tölthető USB-s eszközökkel.

Igazából azt kérdezném, hogy ilyen probléma gariztatható-e szerintetek, ha igen milyen megnyerő hibabejelentéssel, és hogy hogyan lehetne biztossá tenni azt hogy az alaplapi USB-kel van a gond tutira, és nem például a tápegységgel amire még gondolnék, vagy épp valami egyszerű windows 7 probléma lenne ez.

Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, EVGA GeForce GTX 1060 GAMING 6GB

(#1353) zsoika válasza Livius (#1352) üzenetére


zsoika
addikt

Szia! Cseréld ki a tápot és jó lesz! :K Nekem is volt ilyen gondom régi gépembe nem ilyen alaplappal, az USB-s külső vinyót nem ismerte fel csak folyton indítani/pörgetni akarta.......régi volt a táp így elfáradt szegényke. Ha van lehetőséged kérj kölcsön egy tápot próbára.

[ Szerkesztve ]

(#1354) zeusz55


zeusz55
senior tag

Sziasztok!

Giga Lapom van és érdeklődnék hogy van benne ilyen funkció csak nem találom vagy ebbe a lapba nincs?

-staggered spin-up
"- Eltolva indítja a háttértárakat, hogy a tápot ne egyszerre terhelje az összes induló háttértár fogyasztása. Ha rendes tápod van és/vagy kevés háttértárad van akkor maradhat kikapcsolva, mert a boot ugyan csak minimálisan de lassabb lesz tőle."

Köszi!

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – =FOR SALE=

(#1355) jedematik


jedematik
újonc

Üdv mindenkinek

pár napja vettem egy GA-B75M-D3V lapot .megy is jól de,ha a biosba be akarok lépni akkor fekete képernyő van ,egy egér cursor-al :W
Nem vagyok egy atom számítós, de pár dolgot be kéne állítani és be menni nem lehet :F
Segítsetek,hogy mi lehet a gond :F

köszi mindenkinek :R

(#1356) jedematik


jedematik
újonc

bocs még annyit,hogy @bios progival a biosom FB-t ír

talált másikat a progi az meg FC

Ezzel csak az a gondom,hogy a gyártó oldalán a bios verziokat F+számmal adja meg. :F
Pl: a legujjabb F15.

Akkor most ez,hogy van? :W

segítsetek :Y

köszi

(#1357) panses válasza jedematik (#1356) üzenetére


panses
aktív tag

Üdv!
Lehet, hogy túl sok sci-fi-t nézek, de: B=12; C=13 és a többi... Hexa!?

Nyomj egy bios resetet, ha nem segít akkor frissítsd, jobb híjján Win alól. Bár ezt nem szeretjük, de a te esetedben csak ez a megoldás jöhet szóba! Ha befosik még mindíg ott a gari...

"Az élet nem habostorta elvtársak"

(#1358) hszilard666


hszilard666
veterán

Sziasztok!
Van itt bárkinek tapasztalata a g1 sniper m3 al kapcsolatban?
A választ előre is köszönöm!

AKCIÓ! ELADÓ METALFISH T60 ITX + RISER tinyurl.com/36ex7xtm

(#1359) Lazika


Lazika
senior tag

Hali!

Egy Ga H77M D3H alaplapom van és egy ideje azt csinálja a gépem, hogy bekapcsolom, akkor magától lekapcsol a gépem, és újraindul. Ugyanezt csinálja bios mentésnél is. Valaki tapasztalt hasonlót? Köszi

(#1360) Lazika válasza Lazika (#1359) üzenetére


Lazika
senior tag

Megjött az új lapom. Z77ds3h. viszont ennél is a bios leállt miután átraktam ahci-re. ez Gigabyte tulajdonság vagy mi? Köszi

(#1361) panses válasza Lazika (#1360) üzenetére


panses
aktív tag

Nem az op rendszer szarakszik?

"Az élet nem habostorta elvtársak"

(#1362) jel19


jel19
csendes tag

Segítségeteket szeretném kérni egy i7 3770 magasabb Ghz-en való használatára mint az alap 3.4. A lapom gigabyte z77x ud5h de a bioszában mintha be lenne betonozva a 3.4. Nem ismerem még ezt a lapot, elkelne egy kis segítség. Köszönöm előre! Egyáltalán jó helyen matatok a BIOS-ban?

[ Szerkesztve ]

(#1363) brd válasza jel19 (#1362) üzenetére


brd
nagyúr

Jól érzed, ha nem i7 3770K az a CPU, akkor csak a BCLK emelésével tudnád tuningolni, de az max. pártíz MHz lesz, mert a öcsög Intel direkt úgy csinálta meg a CPU-ba épített órajelgenerátort, hogy a PCI-e slotok órajele is ebből számolódjon, így vagy kinyírod az ilyen kártyákat, vagy jobb esetben csak nem fognak működni. A CPU Clock Ratio opciót nem tudod állítani?

[ Szerkesztve ]

The only real valuable thing is intuition.

(#1364) HSM válasza jel19 (#1362) üzenetére


HSM
félisten

A Turbo-szorzókat tudod 4-el megemelni, ahhoz képest, amit a képeden gyárilag látsz. Annyit tud a sima 3770.

(#1363) brd: BCLK-t a legjobb egy Mhz-et se állítgatni. :N Prakttikusan semmit nem hoz a konyhára, viszont ezek a kommunikációs buszok nagyon érzékenyek. Ki is múlhat bármi, SATA-eszköz, VGA, hangkari... A stabilitási gondokról nem is beszélve.

(#1365) brd válasza HSM (#1364) üzenetére


brd
nagyúr

Tudom, csak végül valamiért nem írtam, hogy egyáltalán nem javasolt, pedig még gondoltam is rá. :) Bár a szövegből ez következik.

[ Szerkesztve ]

The only real valuable thing is intuition.

(#1366) jel19 válasza brd (#1365) üzenetére


jel19
csendes tag

Nagyon köszönöm mindenkinek a segítségét. Ugyan ezekről olvastam én is. Mivel nemrég vettem ezt a "lelket", meg akartam tudni a lehetőségeit. A régi gépem AMD volt, azt lehetett is húzni jobban, de nem használtam azt sem sosem húzva csak kipróbáltam a határait. Úgy tűnik az Intel ennyi. A régi tulaj 41-es szorzóval használta, nem tudom egyenlőre hogyan, mert a képi adatok közül nem állítható a szorzó? Mondjuk "papíron" megveri az AMD 8xxx-es gépeit de így "alapon" nem vagyok hanyatt esve az Inteltől! Csak annyit tudok most mondani, hogy a következő gépem AMD lesz. Ezt azoknak üzenem akik most akarnak beruházni!

[ Szerkesztve ]

(#1367) HSM válasza jel19 (#1366) üzenetére


HSM
félisten

A Turbo-ratio-t tudod állítani 41-esre. ;)

(#1368) jel19 válasza HSM (#1367) üzenetére


jel19
csendes tag

Igen, az eddigi tapasztalataim is ebbe az irányba mutattak az AMD-s időszakból, de ezek közül egyik opció sem állítható. Elsőnek csak a Turbo power limit és az alatta lévők. -Lásd a képet- Gondolom ez a szorzózár miatt van.

[ Szerkesztve ]

(#1369) jel19 válasza brd (#1363) üzenetére


jel19
csendes tag

Sajnos nem! Csak a Turbo power Limitet és ami alatta van!

(#1370) HSM válasza jel19 (#1368) üzenetére


HSM
félisten

Nekem ez erősen állíthatónak tűnik, mivel nincs kiszürkítve. :U

(#1371) jel19 válasza jel19 (#1369) üzenetére


jel19
csendes tag

Megoldva! Régi tulajnak beugrott a megoldás és valóban 3D BIOS alatt lehet akár 41-es szorzót is állítani! Itt nem! De szerencsére sikerült! Köszönöm segítőkészségeteket és persze a tulajét is! (DavideX)

[ Szerkesztve ]

(#1372) zsoika


zsoika
addikt

Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni egy GA-Z77-DS3H alaplappal kapcsolatban. Problémám a TT V4-es házba, alulra és előre beépített Bitfenix Spectre PWM-es 4 tűs(képen zöld és kék színnel bekarikázva) ventik, illetve hátra a gyári 3tűs venti szabályzása lenne. Próbálkoztam Speedfan programmal de nem sok sikerrel. Nem tudom,de szerintem a BIOS ban normalra kell állítani a System Fan Speed Control-t ha segédprogrammal akarom vezérelni? Kérdésem még hogy a leírásban ezeket a lábkiosztásakat meglátva elgondolkodtam hogy a CPU FAN, SYS 2 és SYS 3-nak a 4-es lába Speed Control van írva a SYS 1-nek viszont Reserve.....miért, mit tudok vezérelni a speed controlal illetve a reserve -vel?
CPU_FAN:
Pin No. Definition
1 GND
2 +12V /Speed Control
3 Sense
4 Speed Control

SYS_FAN2/SYS_FAN3:
Pin No. Definition
1 GND
2 +12V
3 Sense
4 Speed Control

SYS_FAN1:
Pin No. Definition
1 GND
2 +12V /Speed Control
3 Sense
4 Reserve

Előre is köszönöm a segítségeteket!

[ Szerkesztve ]

(#1373) brd válasza zsoika (#1372) üzenetére


brd
nagyúr

Alapvetően mindegy, mi állítasz a BIOS-ban, ha ismeri a Speedfan a vezérlőIC-t, tudod állítani, legfeljebb be kell mászni az advanced beállításokba. A legtöbb alaplapon sajnos legfeljebb 2 ventit tudsz normálisan vezérelni. Vagy nem kötik be a többit az IC-re, vagy rosszul. A reserve azt jelenti, hogy nincs bekötve, ill. fenntartva kesőbbi funkcióra. Esetleg az alaplap tuning programjával érdemes még próbálkozni.

The only real valuable thing is intuition.

(#1374) zsoika válasza brd (#1373) üzenetére


zsoika
addikt

Szia! Igen, ma felraktam az EasyTune6 programot amit a manuals ajánl és eddig bevált csak monitorozni nem tudom visszamenőleg,pillanatnyi hőmérsékletet látok. Köszi a segítséget így már jó lesz.

[ Szerkesztve ]

(#1375) zsoika válasza zsoika (#1374) üzenetére


zsoika
addikt

Sziasztok! Hát nem lett jó mert 1-1.5 óra mulva a program működése leált hibaüzenet jön. 5let?

(#1376) Oszilaci válasza eardog84 (#959) üzenetére


Oszilaci
senior tag

így jártam én is egy z77x-d3h val és van a reset jumper ,csodákra képes ,simán elindult utána :R

(#1377) szaszimi


szaszimi
tag

Sziasztok!

kis segítség kéne! Lenovo E430.as noti intel HM77 chipsettel. intel oldaláról a legújabb chipset és usb3 driverek vannak fent, ennek ellenére, a külső usb-s vinyót, sem egeret, sem nyomtatót nem ismer fel az usb3 portokon. ha az usb2 portba dugom, minden tökéletesen működik, az usb3 halott.

újraindításnál biosban van motherboard test, ott az usb3-ra dugott eszközzel hibátlanul lefut a teszt.

egyáltalán nem érzékeli windows 7 64 ultimate alatt, hogyha csatlakoztatok valamit...

mi lehet a gond?

(#1378) zsoika


zsoika
addikt

Sziasztok! Memtest86 programmal szeretném a memóriáimat letesztelni. Pendrive-ot használva USB ről szeretném futtatni USB HDD ként, de nem találom a BIOS -ban hol kel átállítani hogy onnan boot-oljon.
Köszi .

[ Szerkesztve ]

(#1379) HSM válasza zsoika (#1378) üzenetére


HSM
félisten

Ha jól emlékszem, F12-t kell nyomkodni indulásnál, hogy bejöjjön a booteszköz-választó menü.

(#1380) zsoika válasza HSM (#1379) üzenetére


zsoika
addikt

Igaz! Külön boot menüje van. Köszi

(#1381) huh87


huh87
tag

Sziasztok!

Csak egy érdekesség GA-B75M-HD3 alaplappal kapcsolatban:
"To support DDR3 1600 MHz, you must install an Intel 22nm (Ivy Bridge) CPU."
Be is tettem egy G2020 dual core procit, két egyforma 1600-as RAM-ot, de max. 1333MHz.
A RAM gyártójának honlapján találtam meg a választ, mert elég pöpec a support az alaplapokra. Csak i3 felett.
Valaki írna a Giganak a teljesebb körű tájékoztatásért? :)

"Az ételt nem szeretni kell, hanem megenni. Egymást kell szeretni, és nem megenni."

(#1382) HSM válasza huh87 (#1381) üzenetére


HSM
félisten

Ott van feketén-fehéren a G2020 adatlapján, hogy csak 1333-at támogat:[link]. :U
Végülis értem, mit akarsz mondani, de elég erőltetettnek érzem, hogy azt kéne kiírniuk, hogy "To support DDR3 1600 MHz, you must install an Intel 22nm (Ivy Bridge) CPU a s1155 Intel 22nm (Ivy Bridge) CPU with DDR3 1600Mhz support." :DDD
Amúgy a RAM gyártója is téved, pl. itt a nagyon nem I3 Pentium G2100T 1600Mhz RAM supporttal: [link]. ;)

Szerintem itt inkább az a tanulság, hogy mindig meg kell nézni, az adott termékkel működni fog-e a kívánt tulajdonság. A lap hiába tudja Ivy Bridge CPU-kkal az 1600Mhz-et, ha te éppen olyat teszel bele, ami ezt nem támogatja. :U

[ Szerkesztve ]

(#1383) GabeszTdi


GabeszTdi
csendes tag

sziasztok, szeretnék egy kis segítséget van egy GA-Z77X-UD5H lapom egy QuadCore Intel Core i5-3470, procival, vettem bele 2 db Corsair Vengeance LP CML8GX3M2A1600C9 ami alaphangon nem megy 1600 -al gondolom be kell lőni neki, és vettem egy Samsung SSD 840 EVO 120G SCSI Disk , AMD Radeon R7 260X (Bonaire) videó kártyával, kérdésem milyen beállításokat kéne eszközölni a lapon hogy az optimális működés legyen, nem nagyon értek hozzá de a biosban eltalálok tehát nagyjából ismerem. egy páár szóban firkantsa nekem ide valaki mit hova állítsak :)

és előre is köszi a segítséget

(#1384) Borisz76


Borisz76
veterán

Sziasztok.

Szeretnék veletek megosztani némi érdekességet !

Íme a rendszert összetevő alkatrészek listája :

Alaplap: Gigabyte Z77X-UD3H rev1.0
Cpu: Intel® Core™ i7-3770K
Hűtés:Noctua NH-D14
Táp: REVOLUTION87+ 650W
SSD: Samsung 840 Pro series 2,5" 256 GB

Gondoltam , hogy kissé elhasználódott Win7 64 bites rendszeremet újratelepítem.

Szokásos módon álltam neki:

- Készítettem egy boot-olható Pendrive-ot a Windows7 USB DVD Download Tool segítségével.
- Újraindítás után kezdőképernyőn F12-es billenytűvel előcsalható a boot menü.
- Ekkor kiválasztottam a pendrive-ot majd enter
- Szépen el is indul a telepítő
- Az első megjelenő ablak a Billenytűzet és nyelvválaszó ahol is elakadtam....

Ugyanis nem érzékeli a gép a billenytűzetet és az egeret !!!

2 különböző billentyűzetet és 3 egeret is próbáltam mindenféle variációban minden lehetséges usb porton.
Az összes periféria USB-s !!!

Egyébként a hátlapi usb csatlakozón még meg is van jelölve, hogy melyikhez kell a bill.-t és egeret csatlakoztatni.

Természetesen ott is próbáltam de semmi változás.

Mielőtt kérdeznétek :

- Próbáltam több BIOS verziót is ! ( e17-től e20-ig ami már béta verzió )
- Biosban engedélyezve van az usb port használata.
- 2 különböző pendrive-al próbáltam a telepítést ( USB 2.0 és 3.0 )

Ezek után teljesen tanácstalan lettem és olvasni kezdtem a neten.
Találtam is több angol nyelvű leírást hasonló problémákról.
De konkrét okot, hogy miért csinálja ezt...nem találtam.

Megoldásra két elvi lehetőség van :

- Be kell szerezni egy ilyen ps/2 -es elosztót és hozzá 2 db ps/2-usb átalakítót.

- Az alaplapon található USB2.0-ás tűsorról ( A kép bal oldalás 3 db is van )kell egy kivezetés és abba mehet a bill és az egér.
Egy ilyennel ...

Tegnapi élmény mindez , úgyhogy az "elvi" megoldásokat még nem sikerült kipróbálni.

[ Szerkesztve ]

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#1385) HSM válasza Borisz76 (#1384) üzenetére


HSM
félisten

Egyszerű megoldás: az Intel usb3 portokat xhci módról ehci módba rakni.

(#1386) ngabor2


ngabor2
nagyúr

Van egy Gigabyte B75M-D3V mATX lappal szerelt gép, ami tegnapig tökéletesen működött. Ma már nem hajlandó. A tünet: egy pillanatra felpörgeti a ventiket (proci, ház), majd leáll, mindezt végtelenítve. Bios reset megvolt, nem segített.

A táp egy 500 wattos Chieftec, a proci egy i7 (3770), a videokártya egy Sapphire 7790 OC, elvileg elégnek kellene lennie a tápnak.

[ Szerkesztve ]

(#1387) 04ahgy válasza ngabor2 (#1386) üzenetére


04ahgy
nagyúr

A CPU hűtőt levéve, bekapcsolva a CPU langyosodik (kézzel bátran tapintható)?

HGyu

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

(#1388) ngabor2 válasza 04ahgy (#1387) üzenetére


ngabor2
nagyúr

Most nincs pasztám, de holnap szerzek és megpróbálom.

(#1389) 04ahgy válasza ngabor2 (#1388) üzenetére


04ahgy
nagyúr

Ha kicsit sem melegszik, akkor sajna esélyes, hogy alaplap hibával állsz szemben.

HGyu

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

(#1390) ngabor2


ngabor2
nagyúr

Nem melegszik. Bios reset után egyszer bejött a bios, hogy korrupt és frissíti, utána viszont ugyan az a végtelen ciklus.

(#1391) ngabor2 válasza 04ahgy (#1389) üzenetére


ngabor2
nagyúr

Ma le lett tesztelve a rendszer, a proci és a memória jó, úgyhogy az alaplap a beteg.

(#1392) 04ahgy válasza ngabor2 (#1391) üzenetére


04ahgy
nagyúr

Sajnos ez volt a valószínű alapból, de így már biztos.

HGyu

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

(#1393) ngabor2


ngabor2
nagyúr

Egy kérdés a garanciáról: többen állítják, hogy a Gigabyte lapokra a gyár 3 év garanciát vállal. Ahol vettük, ott csak 2 évet vállaltak. A lap 2 és fél éves, tehát a bolti garancia már nem él. Viszont a gyári garanciát azt van esély érvényesíteni? Nem azért a kb. 20eFt-ért, amibe került a lap, hanem ha már a gyártó vállal ennyit rá, akkor éljek a lehetőséggel.

Fontos: nem cselezéssel, számlahamisítással érdekel a dolog, hanem szabályos módon. Számla van a lapról.

(#1394) 04ahgy válasza ngabor2 (#1393) üzenetére


04ahgy
nagyúr

Fontos tudni, hogy külön szerződés hiányában a GIAGBYTE csak a gyártói garanciát adja. Az alaplap sorozatszáma amennyiben így kezdődik: SN1408....., akkor azt 2014. 8. hónapjában gyártották. Így meg tudod állapítani, gyártói gari esélyes-e még.

HGyu

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

(#1395) ngabor2 válasza 04ahgy (#1394) üzenetére


ngabor2
nagyúr

Megvan, 1215 az eleje, úgyhogy gondolom 2012 15. hét.

Holnap utánajárok a garancia intézésének, remélem nem kell külföldre postázni.

(#1396) 04ahgy válasza ngabor2 (#1395) üzenetére


04ahgy
nagyúr

Akkor a gyártói gari még él rá. Amúgy igen, azt rosszul írtam, valóban a hét a helyes és nem a hónap.

A GIGABYTE Supportnak is írhatsz, ha nem jutsz dűlőre más irányban. Vagy a boltoddal egy feltételes átvételt meg lehet próbálni, hogy átveszik, kötelezettségük nincs, továbbítják a nagykernek, az meg a többi GIGABYTE garival kiküldi. Ez csak akkor járható, ha teljesen hivatalos importtal jött be.

HGyu

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

(#1397) n-tek


n-tek
aktív tag

Sziasztok!

Van egy ga-z77-d3h lapom és az a bajom, hogy a számítógép 10ből 1szer (általában) magától bekapcsol kikapcsolás után, illetve valamikor este is bekapcsol magától. Egyik fórumban olvastam, hogy egyes z77-es lapokkal lehet ilyen probléma, valakinél volt már ilyen?

WakeOn disabled és ac back off-ra állítva. A BIOS verziója F12.

[ Szerkesztve ]

Escape is Just the Begining

(#1398) slashpm


slashpm
csendes tag

Helló!

1-2 hónapja külső erősítőre váltottam pc-s hangfalszettről, amivel együtt az analóg kábelezést is lecseréltem 1db digitálisra. Na itt kezdődtek a gondok. Az alaplapom: GA-Z77M-D3

Az alaplapi spdif-et vezetem ki hátra egy sima kivezetés segítségével, amin van 1 koax és 1 optikai csatlakozás. A hang jól szól, viszont időnként kihagy kb fél másodpercekre. Filmnézés közben vlcvel szintén. Van h fél órát semmi, aztán hirtelen pár perc alatt több kimaradás is van. Kipróbáltam hangkártyával (sound blaster x-fi xtreme), így most annyival javult a helyzet, hogy böngészőben, windows felületen a jelek szerint minden oké lett, de vlcben annyi bibi még így is van, hogy ha 5.1es a hang, akkor kb 22 percenként van egy kb 1 tizedes kimaradás. Ez utóbbi lehet, hogy vlc bug, még csak 2 napja tesztelem így hangkártyával. Viszont az eredeti kérdés akkor is adott. Mi okozza a problémát digitális kimenet használatával? Analóg jackekkel továbbra is minden oké...

Köszi előre is.

(#1399) 04ahgy válasza slashpm (#1398) üzenetére


04ahgy
nagyúr

Mivel két teljesen eltérő hardverrel is előjött (alaplapi vs. X-Fi hangkari), így valószínűleg szoftveres probléma lesz. Próbálj az erősítós topikban is érdeklődni, hátha találkozott valaki ilyen jelenséggel.

HGyu

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

(#1400) n@p@lm válasza slashpm (#1398) üzenetére


n@p@lm
őstag

szia!
ugyan ez megvan nekem is vlc alatt.
optikai kimenet.
alaplap : GA-Z77X-UD3H.
van úgy hogy egy filmet simán megnézek kimaradás nélkül, de van úgy hogy előjön a hibajelenség.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.