- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
- eBay-es kütyük kis pénzért
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Új hozzászólás Aktív témák
-
brd
nagyúr
-
-
brd
nagyúr
válasz
SirKero #36462 üzenetére
Hmm. Ez durva hiba. A CA2060FF-FEC00000 terület (kb. 840 MB) senkinek nincs kiosztva, ennek ellenére lefoglalja az alaplap az eszközök számára...
Everested nincs esetleg? Ott eszközök/eszköz erőforrások a menüpont neve, abból talán kiderül, hogy miért. Ha elküldenéd, ne képet rakj be, hanem csinálj egy riport-ot arról az oldalról, mert több oldalnyi a tartalma.
Másik BIOS-t próbáltál már? -
-
brd
nagyúr
válasz
SirKero #36447 üzenetére
Eszközkezelő, Nézet menü, Erőforrások típus szerint, és itt lenyitod a memória kategóriát. Némi hexa ismeret nem árt, hogy gyorsan, "szemre" megmondd, melyik foglalja a legtöbb memóriát (a listában a különböző eszközöknek lefoglalt címtartományokat látod). De windows-os calc.exe, tudományosra állításával is számolhatsz hex-ben, majd átválthatod dec-re. Feltehetőleg a VGA mellett fogod látni a legnagyobb lefoglalt tartományt. Az E-vel, F-fel, esetleg D-vel kezdődő címek lehetnek neked érdekesek valószínűleg.
Én pl. ezt látom. Kattintással nagyítható a már megnyitott kép. -
brd
nagyúr
válasz
SirKero #36442 üzenetére
Innentől csak találgatni tudok, mert még nem találkoztam élőben ilyennel:
- a TV-kártya valamiért ilyen sok memóriát foglal le a géptől (ez valószínűtlen);
- a TV-kártya drivere a bibis (egyébként én is be fogok még rakni a gépbe egy Leadtek Winfast TV 2000/XP-t a gépbe, meglátjuk, mi történik);
- az alaplapod chipsetje az ok, bár szerintem nem sokban tér el az enyémtől, lévén, ugyanaz a típus, csak más verzsön, úgyhogy ezt kizárhatjuk;
- ha több PCI slot van a gépedben, esetleg tedd át másikba;
- valamelyik drivered valamiért több memóriát foglal a kelleténél az eszközhöz (ezt a kb. maradék 512 MB-hoz írtam);
- esetleg a BIOS-ban az eszközöknek kiosztandó értékeknél van valami elnyomkodva (bár, ha jól emlékszem, sokmindent nem lehet ezzel kapcsolatban állítani ott);
- még azt lehet megnézni, hogy az eszközkezelőben melyik HW-nek mennyi memóriát különít el a gép, valószínűleg ott megtalálod a "bűnöst".Esetleg próbáld ki, hogy elmented a BIOS-ban a profil-t (hogy ne kelljen mindent újra beállítani), majd nyomsz egy alapbeállítást (nem CMOS Clear-t, mert az gondolom a profilokat is letörli), és elindítod úgy a gépet, és megnézed, változott-e a memóriaméret.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Metal topik
- iPhone topik
- Mozilla Firefox
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- Apple asztali gépek
- Akciókamerák
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Kingston HyperX Fury 1333MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- GIGABYTE Z790 UD Alaplap GIGA: 2026.07.26.
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Patriot Viper Steel 4400MHz DDR4 garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) G.Skill Trident Z RGB 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3286
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R7 3800X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN N4 Cooler Master 650W
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch (minimálisan használt)
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest