- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- bambano: Bambanő háza tája
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gary74
csendes tag
válasz
belaazallat #39183 üzenetére
A BIOS-ban ír ki rá 500 Gb-ot sajna, utána a Win7 sem látja másként...
Próbáltam másik SATA kábellel, másik SATA helyen...semmi változás... -
PH-User
addikt
Ejj-ejj hogy rámcuppantatok...
Nem baj, ennyivel is okosabb vagyok, igazatok volt: [link]
Tévedhetek én is. -
emre
veterán
Köszi.
Az én tapasztalatom is egészen hasonló.
A vga limit a pci-e 2 miatt a 4870 esetében még nem számottevő, mert itt a vga sávszélessége nagyjából megegyezik a pci-e 1-es maximumával. Viszont az erőseb vga-knál már nagyobb különbség is lehet. Enél kisebb vga-k esetében biztos nincs differencia a két deszka között -
Mankó
veterán
A P45nek nagyon bonyolult a biosa, másfél hónap volt hogy stabilra belőttem a 8500set. 1.35ből 1.264 lett terhelve, sokat droppolt.
Most a P35 llc-vel 0.004et droppol, igaz kikapcsoltam itt némelyek tanácsára, de még így is sokkal kevesebbet droppol. Sokkal könnyebb a beállítása. Mondjuk azt hogy a mostani procival 8400, egy fél nap alatt belőttem a 8*500-at alapfeszen. Voalt P35-DS3-am is ott is sokkal könnyebb volt tuningolni.
Sztem a pci-e 2.0 semmi különbséget nem hoz, max CF-ben. Azt az 500 pont különbséget más is okozhatta, mert ha a pci-e 2.0 az 1-hez képest csak 500 pont többletet hozott, akkor lehúzhatják a redőnyt, mert az semmi.p45ös lapok a quadokhoz jók, de azokhoz is inkább az U-s széria. Ez a p45-ds3 meg csak azoknak akik kifogtak egy jó procit és agyonra tuningolják jó ramokkal, igen láttam 600as fsb-ket, de aki nem tuning őrült, annak jobbak a p35ös deszkák. A 2 magos wolfok jobban mennek a p35 deszkákban, könnyebb a tuning. P45höz ds3 fölött meg már quadok dukálnak azokból is a 9xxx-es széria.
-
Slyer
senior tag
A mostani EP43-DS3L lapom 400fsb-nél egyszerűen nem tud többet. akár hogy állítgatom, nem tud többet. Mint mondtam először EP35-DS4-et szerettem volna, de azt nem tudtam volna ilyen jól kihozni mint a DS3P-t. volt tervben X38, de az meg mégdrágább...
-
emre
veterán
PH-User, tlac Ne haragudjatok de nem az érdekel hogy szerintem.....
Ha van konkrét tapasztalat mind a két (esetleg többféle) csipszettel szerelt lapot használó usertől azt nagyon megköszönném, de ne gyártsunk a városi legendákat..
Volt P45 pro lapom, most van P35DS4-es, és X38-DS5 is. A mostani X38 lapban is ugyanolyan beállításokkal megy a proci, mint a P35-ben. A magasabb FSB-ről szóló történetek egyelőre nem érdekelnek, nekem nem a 4Ghz a célom, de lehet hogy a lapok közötti különbségek miatt megnézem, melyikben hogy megy a cucc.
Ami miatt én cseréltem az a pci-e 2-es csatoló volt.
3D06 DS4-ben 137xx,
3D06 X38-ban 142xx ugyanazokkal a beállításokkal, proci 3,6Ghz-n, vga 4870 default.A P45-öset én a bios bunyolultsága miatt adtam el, szinte nem is használtam a deszkát.
-
emre
veterán
Ha csak ennyi a gond 2 ezer Ft környékén vehetsz egy új pci-os fire-wire kártyát is. Pl ezt itt de lehet találsz olcsóban is És nincs macera az alaplap csere miatt. Per pill ennyi van az aprók között
mod: mivel a p43-as pci-e 2-es csatólóval van felszerelve én nem cserélnék.
-
Slyer
senior tag
Sziasztok! Lehet rossz helyen teszem fel a kérdést, de azért van köze ehhez a témához is
Tehát annyi a lényeg, hogy most van egy EP43-DS3L lapom, amin nicnsen firewire csatlakozó, és rájöttem, hogy nekem az most igencsak kellene. Úgy döntöttem lecserélem egy EP35-DS3P-re. Először DS4-eket nézegettem, de szerintem irreálisan drágán árulják őket. Találtam egy DS3P-t, 2 ezer ft-ot kéne rádobnom a mostani lapomra.
Első kérdés: megéri lecserélni DS3P-re plusz 2 ezerért?
Második kérdés: Van lényeges különbség a DS3P és DS4 között a hűtésen kívül?
Köszi előre is.
-
_ak_
addikt
válasz
belaazallat #39164 üzenetére
Mindenképp csere lesz, csak azt nem tudom még, h mikor.
-
PH-User
addikt
Semmilyen lyukat nem látok a lapon, hogy tudjak rá csinálni FET-hűtést, hová lehetne felfogatni? Esetleg ragasztani lehetne rá? (P35-DS3R v1.0)
-
_ak_
addikt
válasz
belaazallat #39162 üzenetére
Egyszer eljátszotta már velem is régebben, én is nyomtam egy clear cmos-ot és egészen máig nem volt semmi problémám, sőt akkor úgy éreztem, mintha egy új lapot kaptam volna. De most párszor lefagyott a friss szinte üres win, miközben egy helyben állt, ezért gondoltam átnézem megint, h minden rendben van-e és majdnem megégettem az ujjamat a rammal. Innen jött az ötlet, h akkor hátha kevesebb fesszel...
Venti volt régebben rajtuk amikor 4 modullal nyomultam, de akkor szállt el másodjára az egyik ram, így inkább úgy döntöttem, h nem erőltetem ezt a hűtést sem.
-
_ak_
addikt
nagyot csalódtam az a-datákban, 2szer szállt el már egy modulom (4volt), így inkább csak 2öt hagytam bent, de most 1-2szer fagyott a win is magától, ezért gondoltam, h átnézem, h minden a helyén van-e és sikerült hozzáérnem a ramhoz. szerintem túlmutatott a forrón
régen is tudtam, h melegednek, de elfelejtettem, h mennyire.
-
_ak_
addikt
Sziasztok!
Az ugye eddig is ismeretes volt, h ha tuningoljuk a gépet és nem bír vmi beállítást akkor párszor újraindul majd reseteli magát. De mia helyzet akkor amikor nincs tuning és egyik kikapcsolás után már nem akar indulni?
Az utóbbi pár napban annyi változtatást eszközöltem, h az adata ramjainaka fezt nem normálon hagytam, hanem +0,15V, mert a default 2.1V-on annyira kurv@ meleg voltak, h szimplán kéz odatartással meg lehetett mondani, h vmi nem gut, megfogni 2mpre is húzós lett volna. (a-data vitesta EE a ram, a default feszük 2.1V, 1.9V-on el sem indulnak).
Tegnap elég volt nekik a +0,15V, de m már csak egy modullal indult el a gép sokadjára. Most +0,2V-al mindkét modullal megy, de nyugtalanító ez a dolog.
szer.: p35 dq6 rev 1.0 F9es bios
Ja és igen. jelen esetben hiába restartolta magát sokszor, nem resetelte a beállításaimat.
-
DZs
senior tag
Akinek P35C-DS3-as lapja van, nézte tuningban a különbséget a biosok tekintetében?
-
emre
veterán
válasz
kiki22 #39154 üzenetére
X lapból kevés van és macerásak
P45 UD3, UD3R vagy jobbak. De akár körül is nézhetsz a forumokban, tesztekben.
Sima DS3-ast nem ajánlom a Q6600 alá.mod: válogathatsz
-
emre
veterán
válasz
belaazallat #39152 üzenetére
"ha most vennék 775-ös lapot akkor az P45-ös vagy x38, x48 lenne"
mi nem világos?És ha vettem, nem ide tartozik.
Szóval nem értelek. A kijelentéseim abszolut dialektikus egységet alkotnak, ráadásul tök jó fej vagyok, mivel nem az eladó P35-DS4-es lapomat favotizáltam, hanem reálisan ítéltem meg a helyzetet.Egyébként a szexuális életed rendben van?
-
kiki22
senior tag
Sziasztok!nekem csak az lenne a kerdesem mi a kulonbseg a sima p35 ds4 es ep35 ds4 kozott.valaszotokat elore is koszonom
-
Mankó
veterán
Megjött a 8400 (VID: 1.2625V), minden normal, llc disabled, ram +0,1V, 8*500 terhelt 1.216 másfél óra prime stabil max hőfok 56fok. Nem sok ez egy kicsit? (7,5*533-HOZ MÁR BIOS 1.3125 KELL NEKI.)
Kérdésem az lenne, hogy szorítsam e még lejjebb a feszt, érdemes-e, illetve akkor is eltünik a feature, hogy idle-ben leveszi a feszt és az órajelet? Mert sajnos ha feszt emelek akkor nem veszi visszább.
Másik az llc-t kikapcsoltam, mert azt mondtátok, hogy jobb kikapcsolva, ha tuningolok. Ez alapfeszes vagy alulfeszes tuningnál is javasolt? -
Mankó
veterán
válasz
Baga1983 #39140 üzenetére
Cpu-z által kiírt terhelt fesz ne nagyon legyen 1.35 felett. MCH-t nem tudom, mekkora fsb-hez kell milyen ramokhoz?
Szia
Nálam most minden normal, llc disabled, ram +0,1V, 8*500 terhelt 1.216 másfél óra prime stabil max hőfok 56fok. Lap: proci e8400 (vid:1.2625) P35-DS3P, ram 2*2gb csx 1066 ddr2 -
Baga1983
senior tag
Sziasztok! Nem tudja valaki véletlenül hogy az EP35-DS4 lapban(vagy csak szimplán P35-nél) mekkora a megendhető max MCH és FSB fesz 24/7-re? Gondolok itt arra hogy mivel a biosban nem számszerű feszérték van csak +0,1 vagy +0,2....Köszi előre is.
-
gary74
csendes tag
Sziasztok!
GA-P35-DS3 ba vettem egy 1.5TB-s WD vinyót, de a fenének nem látja csak 500Gb-osnak...
Mi lehet a gond? F14-es bios van fenn...
Köszi!
Gary -
G@ß!
őstag
Sziasztok!
A biosban melyik opciónál lehet fixálni a pci sebességét 33ra?
(nem pci-express...)Üdv.
Gabi -
proci985
MODERÁTOR
válasz
PH-User #39132 üzenetére
minden relatív, úgy
1.050nél pl nálam 1.040/1.024 van. 1.25nél idle és load is 1.200. 1.264hez 1.325 kellett, 1.38hoz olyan 1.45, de erre nem emlékszem pontosan. százalékosan körülbelül marad az érték (azt se szabad elfelejteni, hogy a mérés sem teljesen pontos!), viszont a feszültség emelésével a drop nő (ez logikus is).
egyébként ezt érdekes látni, hogy hiába 6fázisú mindkét (ugyanolyan gyártójú ugyanarra a chipsetre épülő) lap, a DS4 nem droppol akkorát (nekem kisebb fesz kell biosból magasabb loadhoz).
belaazallat: a "sávosodás" a DS4nél is van, szvsz valami áramköri oka lehet (de annyira nem értek az áramkörökhöz, pl 1.2500 mellett nálam prime alatt 1.184 és 1.200 között ugrál a Vload). mindenesetre kikapcsolt LLCvel is szépen produkál. 1.184hez mennyit kellett állítanod?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
belaazallat #39129 üzenetére
DQ6 ereményekről csak hallottam (nekem drága volt másfél éve 45kért), mmint hogy kikapcsolt LLCvel is 0.01-0.02 körül droppolt, ami kb semmi
viszont az a felülfeszelés, amit most mondtál, az durva.
-
proci985
MODERÁTOR
sz.j nek igaza van.
alacsony fesznél a lap nagyon nem droppol, magasnál meg... minél kevesebb a fázis, annál inkább lesz tüske (p35nél még talán nem voltak fázisduplázások). valamint, a gyengébb lapok kevesebb fázissal általában nagyobbat droppolnak, nem ok nélkül (így nem lépheti túl a tüske a biosban megadott feszt).
tehát, magasabb fesznél én nem kapcsolnék LLCt gyengébb áramellátású lapnál, a DQ6 meg nem droppol sokat (kb felét a DS4nek).
alapvetően ezzel a featurevel vigyázni kell, túlfeszt adhat a procnak.
egyébként én sem használom, bár én energiaspórolós vagyok
-
sz.j
nagyúr
"Akkor most mi a javallott? Be vagy ki kapcsolva legyen az LLC?"
Senkit sem szeretnék semmire sem rábeszélni vagy lebeszélni, de az esetleges nemkívánatos fesz tüskék kivédése érdekében én max. alacsony core fesznél (kb. 1-1,2V) használom az LLC-t, de ott is nagyon ritkán.
Tudom, hogy kicsit kényelmetlen a kikapcsolt LLC-nél utánaállítani a feszt, hogy terhelve a kívánt feszültségen mennyen a proci, de csak egyszer kell megcsinálni majd felírni az értéket és ezt követően már nincs gond, mert ezt kell az adott feszhez a biosban beállítani.De természetesen mindenki úgy csinálja ahogy jónak látja.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
PH-User #39124 üzenetére
akkora fesznél nagyon óvatosan az LLCvel. biztonsági oka is van, hogy a lap dropol, 1.5 közeli feszültségeknél hirtelen terhelésváltásnál (pl eldobja magát a prime 3.8@1.45 mellett) a proc jóval magasabb feszt kaphat, mint amit még elvisel. jobb esetben ekkor degradálódik (gyakorlatban: a továbbiakban ugyanazon órajelhez több fesz kell/kevesebbet fog menni), rosszabb esetben megy a levesbe.
minél több fázis van, annál kiseb lesz ez a tüske, de lesz, és az LLC miatt nagyobb lesz. tehát a gyakorlatban az eredmény akár rosszabb is lehet, hiába lesznek jobbak a kiírt adatok.
a quad kenti topikban volt degradálódott proci egyébként, szóval anyira ne sajnáld, hogy nincs LLCd.
-
PH-User
addikt
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy Gigabyte P35-DS3R rev1.0 alaplapban van-e Loadline Calibration opció, vagy esetleg milyen néven van? Sehol sem találom, pedig legfrissebb BIOS van fent.
Üdv!
-
Mankó
veterán
válasz
anonymus89 #39118 üzenetére
-
Mankó
veterán
P35-DS3P-s lapomon F12es bios van. Holnap jön bele egy E8400-es őproci. A kérdésem az lenne, hogy szeretni fogják egymást vagy, érdemes egy ujabb bios-t belesütni?
-
dvd_R+
őstag
ja igen azt ki hagytam hogy nekem GA-EP35C-DS3R rev 2.1 alaplapom van kösz a vállaszt előre is
-
dvd_R+
őstag
na hali újra sárcok köszi a semmilyen segitséget vállaszókat
ötleteket de sikerült magamtól meg oldani maxot ki hoztam a configból tuning szempontból kérdésem az lenne
hogy ha nekem az f3 as bios van fent az régi e? érdemes e lecserélnmem ? ha igen melyikre linket tudnatok e adni és miben másabb az a bios amit linkeltek köszönöm -
-
Dracula
őstag
válasz
Dracula #39108 üzenetére
Innen szedtem le:
Ezt (a P35 saját kiemelés):
Dynamic Energy Saver Advanced
GIGABYTE’s user-friendly Dynamic Energy Saver Advanced interface allows you to turn on and off the power saving features with a simple click of the Dynamic Energy Saver Advanced button....more
(Note) Please remove your current Dynamic Energy Saver Utility before install this.
(Note) Support Intel X58/X48/P45/P43/G45/G43/G41/P35/P31/G31 series MB.O.S. : Windows® XP ,Windows® XP 64bit ,Windows Vista x86 (32-bit) ,Windows Vista x64 (64-bit) ,Windows 7 32bit ,Windows 7 64bit
A Driver CD-jén valamiért nem találtam a DES-t...
Üdv!
-
zzolika
aktív tag
válasz
Zenador #39053 üzenetére
Nekem P35-DS3 lapban megy az Audigy LS probléma nékül. Pedig elég régi a drivere, 2005-ös. Újabb drivert nem tudtam felrakni (nem is sok van), az nem talált hangkártyát. Próbáltad másik driverrel is?
Nekem a mikrofonbemenet „romlott el” egyszer. Semmi hang nem volt, új driverrel, új mikrofonnal sem. Használtam az alaplapi mic bemenetet, aztán pár hét múlva mikor megnéztem, magától megjavult az Audigy, és azóta is jó. -
Dracula
őstag
Hello!
Mióta az F14C van fenn a Gigabyte P35 DS4 Rev 2.1-emhez, nem fut az Energy Saver...
Valakinek fut, akinek a "sima" F14 van fenn?Mert akkor visszaraknám azt. Nem is tudom már, honnan szedtem az F14C-t, és miért...
a honlapon fenn sincs...Üdv!
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Néhány napja húztam picit a procit, és azóta furán indul a gép. Vagyis gombnyomásra felvillannak a ledek, a ventik is felpörögnek egy pillanatra, majd minden leáll kb 2-3 másodpercre, aztán elindul normálisan. Nem sokat húztam rajta, 400 fsb-re, ram szorzót visszavettem. Működés közben nincs semmi gebasz, occt-is futattam, semmi problem, csak ez a hülye kétszer indulás. Van ötletetek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- World of Warships
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Futás, futópályák
- Elindult a One UI 8 a Galaxy A36-ra és A56-ra
- EA Sports WRC '23
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-H GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS ROG STRIX B365-F GAMING
- GIGABYTE Z790 UD Alaplap GIGA: 2026.07.26.
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Kingston HyperX Fury 1600MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Extra olcsó! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Eredeti Lenovo 135W töltők (sárga téglalap)
- Samsung Galaxy A04S 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest