- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- skoda12: Webshopos átverések
- GoodSpeed: iPadOS 26 A Liquid Glass varázsa
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
pinnacle
nagyúr
válasz
dethroner #40729 üzenetére
Köszi! 2x2GB Kingston HyperX RAM-od van? Én erre cserélném. Azért vettem Geil-t, mert úgy emlékeztem, hogy a Gigabyte-P35-DS4-el a Kingstonnal gondok voltak. Egyébként mi lehet a gond a Geil-el?
-
havri1
félisten
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
dethroner #39951 üzenetére
ez nem feltétlenül igaz...
én 4x2gigát használok, 1000cl5re szoktam adni +0.05öt a memóriáknak (1.89en járnak) és annyi. 400as FSBvel +0.100 kellett FSB és GMCHnak is (legalábbis biztonság kedvéért kaptak annyit), de az tudomásom szerint quadoknál másoknak is szokott kelleni.
2x2 a későbbi bővíthetőség miatt jön jól, ilyen szempntból igazad van.
szóval a 4x1 jobb mint a 2x2 nem igaz (memóriáktól függ nagyon). meg a 2x1 jobb, mint 2x2 sem.a p35 meg bírja, ha ki van használva rendesen.
a dologból még annyi igaz, hogy két modul kevesebbet fogyaszt, mint négy, de a különbség kb elhanyagolható egy átlag pcnél.
egyébként ez egy eléggé elterjedt tévképzet még abból ad időből, amikor az emberek 2x1 gigás memóriákkal próbálták elérni az 1100+ot p965ös illetve a frissen megjelent p35ös lapokkal.off]
-
coolrob
aktív tag
válasz
dethroner #39809 üzenetére
Szia semmi tuning nem volt abszolút nem tuningoltam eddig.
A Des nekem kiírta régi a biosom mert csak új biostol támogatja a lapom és simán befrissített valahogy. Később én újraraktam a legújabb biost egyszerűn a biosbol q-flash el.
A programot eldobtam többet fel nem teszem.
Ma hazahozom a videókarit és letesztelek sztem csak régi driver miatt rakoncátlankodott ha meg nem akkor videókari csere mást nem tudok. -
emre
veterán
válasz
dethroner #39700 üzenetére
Csak azért javasoltam, szerintem mert inkább fizess rá egy kitesztelt E8200-esre (vagy nagyobbra, mind1), mintsem hogy túlfeszeld a nagy igyekezetedben.
Egyébként szerintem a 8800GTS-hez elég a 3,3Ghz.
Én a 4870-hez néztem 3,2; 3,6; 4Ghz órajeleket, és csak azért megy 3,6-on, mert ezt alapfesz alatt tudja (C1E, és EIST mellett). 4Ghz-n sem megy annyival jobban a cucc, és 3,2-ön sem gyengébb sokkal. -
sz.j
nagyúr
válasz
dethroner #39647 üzenetére
Akkor nézd meg, hogy a lapod korlátoz e vagy sem.
A legalacsonyabb szorzók egyikét álítsd be, valamint lazítsd a memók időzítéseit, majd normális fesz mellett emeld az fsb-t míg működik a gép.
Azzal kalkulálj, hogy elképzelhető egy két fagyás vagy "kékhalál"."... Akkor lehet hogy az én lapom ennyit tud és kész?"
A tuning nem csak a lapon múlik, hanem főleg a lap, proci, memó hármastól.
-
sz.j
nagyúr
válasz
dethroner #39645 üzenetére
Mivel 2×2GB-os memóid vannak, nagyon valószínű, hogy a GMCH-nak adni kell plusz feszt!!! Hogy mennyi kell azt kisérletezd ki.
Nálam a FSB OVC-nál a +0,2V a nyerő.Ha a MIT Menu-ben nincs az LLC (LoadLine Calibration, vagy mi a fene a neve), akkor ne is foglalkozz vele, amúgy a lap droopját hivatott csökkenteni, bár magasabb core fesznél veszélyes is lehet a procira.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
dethroner #39637 üzenetére
annyitól még nem lehet baj. olyan 0.1 - 0.2őt érdemes adni, ha annyitól se lesz jobb, akkor ott valami wallos, több fesz általában már nem szokott segíteni.
P35DS3mak nem FSB bajnokok, de azért olyan 500-520ig el kéne menniük (p35ön a legjobb se tudnak többet 540 környékénél).
-
belaazallat
addikt
válasz
dethroner #39614 üzenetére
Nálam a DQ6 47-49 fokra fel megy játék alatt(no nem az alaplapi szenzor szerint, hanem az lcd szenzora szerint), igaz az 5770 ventije pont rányomja a levegőt.
A fesz beállítások laponként eltérnek. Én csak az MCH-nak adok +0.05V-ot, meg az FSB-nek adok szintén +0.05V-ot, de csak azért hogy ne alapon/normal-on legyen. -
belaazallat
addikt
válasz
dethroner #39607 üzenetére
Egy szóval sem említettem, hogy az 1hsz-ben van leírva! Direkt belinkeltem egy kérdést a topicból, amiben beállításokra kérdeznek rá, ha vetted volna a fáradságot és utána keresel a válasznak, akkor minden kérdésedre kaptál volna választ.
Ha alapfeszes tuningot csinálsz, azaz cpu fesz normal-on, auto-n soha, akkor nem kell kikapcsolni. Azt meg, hogy a ram szorzókat visszavetted, azt korábban nem írtad.
Kedves zalman90!
Hát épp ez az, hogy senki nem beszélt/írt a ramokról. A kedves felhasználó egy szóval nem említette, hogy milyen beállításokat használ ramokra. Te azt ajánlottad, "emeld az fsb-t mindig ojan 5-10 el és ha kék halál van akkor adj a procinak + feszt" No most, ha emeli az fsb-t nő a ram is vele. Egy 3-as szórzóval 420-as fsb-nél simán el fogy a ram. Tételezzük fel, hogy a ram miatt hibázik a Prime, akkor te ajánlásod szerint emeljen feszt a procinak?
-
zolikaDB
veterán
-
válasz
dethroner #37191 üzenetére
Szerintem a feles szorzó csak olyan módon használható, ha a procinak pl. x és feles a gyári szorzója és ezt mint maximális szorzót lehet használni.
Például 8,5-ös szorzójú CPU-nál a köv. szorzók használhatók: 8,5 ; 8 ; 7 ; 6
Nekem volt 7-es, 8-as és 9-es szorzójú CPU-m is és egyiken sem lehetett feles szorzót használni. -
válasz
dethroner #37052 üzenetére
Ha jól tudom, akkor gyárilag 1,8V-ot ad a lap a RAM-oknak. Ha esetleg nem adtál volna plusz feszültséget a RAM-oknak, akkor szerintem tedd meg. Nekem 2 X 1 GB HyperX RAM-jaim voltak és azoknak is kellett a + kakaó, hogy működjenek normálisan.
Ha 2,2V-tal sem mennek rendesen, akkor szerintem gariztasd őket. -
lsc
nagyúr
válasz
dethroner #36992 üzenetére
Ha a ram spd értéke annyi akkor annyin is fog menni, ha szorosabb időzítést akarsz azt neked kell beállítani a bioszban .Az az 1,92 szerintem nem gyári érték, bioszban nincs a perfomance enhance érték turbo-ra vagy extreme-re állítva ?
Mod polonic : Már az sem biztos hogy a 2x2 goodrammal is mentek volna együtt, mással szerintem még annyira sincs esély . Nem lehetetlen hogy lenne ilyen párosítás, de szerintem nem sok . Ha úgyis venni akarsz 2x2 gigát akkor vegyél, kipróbálod, ha nem megy akkor a mostani 2x1 gigát eladod, 4 giga ram is sok mindenre elég .
-
polika
senior tag
válasz
dethroner #15509 üzenetére
Biosban nyomjál neki eggy load fail safe-t az mindent alap buta állapotba rak, nekem pl a geil black dragon ramom elvileg 2V-al megy, de az alap 1.8V-al simán indult amikor beraktam csak akkor 5-5-5-18 volt neki nem 4-4-4-12 mint ami a dobozára van írva.
Ha a fail safe értékekkel is szar a memtest akkor valószínű vagy az alaplap vagy a ram hibás, ha van vmi haverod akinek van ddr2-es lapja akkor vidd a memtest cd-t és a ramjaidat és próba cseresznye, akkor kiderül hogy a ramod szar vagy máshol van a galiba.
-
Gorneck
legenda
-
_ak_
addikt
válasz
dethroner #15377 üzenetére
Vinyók, h vannak bekötve? satásat használsz? Rendszer friss (mármint volt reinstall)? Install közben nem volt nagyon lassú? Próbáltad 1 rammal mind a 4 slotban? Lassú a rendszer, de közben a vinyót is pörgeti vagy tök csendes a vinyó, csak lomha minden?
killipoly vistát vagy XP-t használsz? winamppal néztétek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Xbox Series X|S
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Küszöbön az androidos PC-k
- Borderlands 4
- Vallás
- Mégis marad a Windows 10 ingyenes frissítése
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- G.Skill Trident Z5 DDR5 6000 MHz 2x16 GB RAM eladó
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-K Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) G.Skill Trident Z NEO RGB 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működés
- ASUS ROG STRIX B365-F GAMING
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) Kingston HyperX Renegade 2666MHz DDR4 garanciával hibátlan működéssel
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3428
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3402
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest