- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
3d
tag
Sziasztok!
A problémám a következő. Most vettem a gépemet:
Gygabyte GA-P35-DS3
Intel Core 2 Quad Q6600
Gigabyte 8800GT 512MB
Kingston 2gb Kit (2x1gb) Ddr2 800mhz/pc2-6400
Zalman 500-HPGondoltam Vistát teszek fel rá de a telepítés mindig ugyanott megáll.
Az expanding files végigmegy és utána (szerintem újra akarja indítani a gépet ) kikapcsolja a monitort és se előre se hátra. Satás vinyóm van de nem használtam kislemezt(sata illesztőprogit) mert anélkül is látta a vinyót. Próbáltam már native módba kapcsolni de ugyanaz történt. Az Xp simán felmegy. A haveromnak ugyanez a konfigja és neki gond nélkül felmegy a Vista. Egyetlen különbség a két gép között csak az alaplapok revíziója. A haveromé 2.0 az enyém 2.1-es.Van valakinek ötlete?
Előre is köszi. -
TBone
tag
p35-ds3-ba belemegy egy E8200 bios frissítés nélkül?
-
éN79
addikt
-
Dracula
őstag
Gyönyörű ez a Giga DS4 doboz meg a lap is.
Csatlakoztam a táborhoz... csak Abitom volt, ez az első Gigabáj.Üdv!
-
Coupe
csendes tag
Segítsetek!
Most telepített Vistát SATA meghajtóra ezzel minden rendben van viszont nem látja a PATA HDD-t míg a DVD írót igen! Mi lehet a gond volt már másnak is hasonló jelenség?
-
sz.j
nagyúr
"Pedig tényleg nem ördöngősség a bios falsh pendriveról"
Nekem is egyszerűbbnek tünik a többi BIOS frissítési módnál, ezért is néztem ki ezt a @Bios mellett.
Bár a pendrives-nak jobban örülnék, valszeg ez lesz a "befutó".Ami nagyon bízonytalanná tesz, az az amire Gina hozzászólása hívta fel a figyelmemet.
Vajon nem lesz gond a frissétés közben amiatt, hogy a a lapomon fentlévő F7-es BIOS nem támogatja az E8200-es procimat? -
Zsoo21
aktív tag
Megvan az uj lapom p35c-Ds3 rev2.Azt szeretném megkérdezni azt hol tom állítani hogy maxon pörögjön a cpu ventije.Meg a bios-t alapon kell frissiteni tehát ne húzva menjen a proci.
-
éN79
addikt
Pedig tényleg nem ördöngősség a bios falsh pendriveról_
letöltöd a lapodhoz való biost, kicsomagolod és az így kapott "FLASH895 nevű alkalmazást és a példa kedvéért legyen: p35cds3r.f10 bios file-t bemásolod a pendrive gyökérkönyvtárába. (más is lehet a driveon, de mondjuk bios fileokból a gyökérkönyvtárban célszerű csak egyet tartani).
Ezután újraindítod a gépet, beléphetsz a biosba és ott F8, azaz Q-flash. Már csak meg kell találnod a kis alkalmazásban a pendriveodat (nem biztos hogy ezen a néven van, lehet floppyként v. hdd-ként látja) és onnan már nem lehet elrontani. -
sz.j
nagyúr
válasz
gina100 #16337 üzenetére
Szia!
Nekem is DS4-es lapom, aminek a BIOS-át frissíteni kellene, de még nem tudom, hogy hogyan.
Amit eddig erre a célra kinéztem az a pendrive-ről történő frissítés, valamint a giga @Bios frissítőjével win alól.Én egyik frissítési módot sem ismerem, csak felszerettem volna hívni a figyelmed ezekre, hátha ez segít neked.
-
szacsee
nagyúr
Kacsaaaaa!
Csinálok egy logout-os cikket, amiben egy P35C Ds3 lenne a lap és azt szeretném kérdezni, hogy az oldaladon mért memófeszek (túlfesz) mivel lettek mérve?
Multiméter, vagy monitorozóprogi? -
szecska24
tag
Az SM-buszvezérlőt hogy tudom felismertetni a winnel? mert xp-n már megcsináltam valahogy, de nem rémlik már hogyan. (talán leszedtem a legújabb chipset drivert az intel honlapjáról, de most az istenért sem találom)
-
gina100
tag
Köszi a segítőkész válaszod.
Bár kicsit "kinainak" tünik, elöbb vagy utóbb rá leszek kényszerítve arra, hogy megcsináljam.Igaz, hogy Te előzőekben nem igértél semmi, mégis segíteni probálsz egy kezdőnek, míg egyesek igérgetnek, de nem segítenek ...
-
Bernyó84
aktív tag
Floppy nélkül megoldható a Bios frissítése? Mondjuk Pendrive-ról, vagy CD-ről?
-
bim
veterán
válasz
gina100 #16329 üzenetére
szerintem F7-es bios nem is támogatja még a wolfot..tehát akár frissithetnél is kapásbol a legujabbra....
bocs ha már javasolta valaki de az olvasásban még csak a te postodnál tartok.
szerk:magadtol is rájöttél.
biosfrissités menete: biosfájl leszedése giga honlapjárol.az egész rácsomagoláása flopylemezre.reboot.gép teljesen alapra állit(no tuning) reboot.biosba vissza-F8 qflash-megtalálja a megahtot--azon a biosfájlt-biosfájlt megismered (F11) kijelölöd-enter-enter-esc. ennyi... -
Gorneck
legenda
-
JohnnER
csendes tag
Sziasztok
Nemrég vettem egy új koncigot, mindent beállítottam és mikor a gépet újraindítom akkor 2-3 sec-es sipolás történik. És az a furcsa, h csak újraindításkor.
Vajon mi lehet a gond?
Csatlakozásokat 3x-is átnéztem, polaritások is OK, BIOS-ban is sztem stimmel minden.
Nekem az a sejtésem, hogy van olyan, h PowerFan meg SYSFan, amire nem tudok kötni semmit, mert a Gigabyte háznak a két hűtője 4 pin-es és az csak AUX fan-ra tudom kötni.
EVEREST-ben nézelödtem és ott sem írt ki semmien hibát...Konfig:
Gigabyte P35-DS3P rev 2.0
Intel Q6600
Kingmax DDR2 800MHz 2GB
Gigabyte Triton ház
Chieftech 550W táp
Nvidia 8800 GT 512MB
SATA2 vinyó -
Bernyó84
aktív tag
Mikor feltettem a rendszert, akkor van az Express Install... Na itt mindent telepítettem, csak a SATA RAID drivert nem. Raid-et nem használok... szóval ezért. De egyébként kell valami Sata drivert felraknom? Mert a gép megy így is, és a haverom Satás vinyójára olyan 75-80 megával másoltam.
-
Winne
nagyúr
Vki a 6 csatornára vmit? Nem fogom újratelepítgetni a drivereket, a múltkor is abból lett a baj. Sztereoban teljesen jó.
-
Gorneck
legenda
PS2-es egérrel müxik jól...Poweron by blablablabla mouse-t kell beállítani!
-
P00By
nagyúr
A gép megint nem akart elindulni...,de most 4. indítási próbálkozásra elindul4 ehhh
gina100: Már sokszor le lett írva, használd a keresőt
-
gina100
tag
A Gigabyte oldalán az áll, hogy az E8xxx processzorokat csak az F11-es bios óta támogatja a ds4 rev2.0 lapoknál.
Nekem meg az F7-es bios van fent, ez nem okozhatja az újraindulásokat?Megköszönném ha valaki nagyon részletesen és "szájbarágosan" (úgy, hogy egy laikus is megértse) leírná a legegyszerűbb, de lehetőleg a legbíztonságosabb bios frissítés menetét, lépésről lépésre.
-
gina100
tag
válasz
arsenlupin #16335 üzenetére
Köszönöm.
-
Csorbi
addikt
válasz
Pancsermeste #16306 üzenetére
JetAudio-ban a preferences-ben (baloldalt felül) van kismillió beállítás, ott van olyan hogy multichannel-sound, azt kétfélére is tudod állítani, normal-ra és wide-ra.
-
gina100
tag
válasz
arsenlupin #16330 üzenetére
Én nem állítottam még semmit a bios-ban, minden az erededi gyári beállításokon van.
A CPU-Z szerint (ha jól emlékszem) 5:8-as arányba megy a cpu-memória ... -
Winne
nagyúr
Van egy kisebb gondom a hanggal. Tesztben szól a 6 csatorna, amúgy meg semelyik programban nem. Ez megint mi?
-
_ak_
addikt
válasz
Gorneck #16328 üzenetére
Nyilván én vok a blőd, de akkor sem esik le ez a bekapcs dolog. Sajnos nincs power on gomb a billen így pass-al próbálkozok, és igazából engem nem is lep meg, h nem reagál rá a gép. Tuti vmi nyilvánvaló dologról nem tok. A tápról mindent amit csak tudtam rákötöttem az alaplapra így vmi beállítás kéne még sztem, bár az egér rámozdult a dupla kattra..
Nem mintha életbe vágó lenne, mert kényelmetlenebb beírni egy kódot, mint benyomni egy gombot, csak érdekel a dolog. Valszeg úgyis a reggelre beállított időzítést fogom használni
az csak megy.
-
gina100
tag
Valaki segítene nekem?!
DS4-es lapom van és alapon, mindenféle bios állítgatás nélkül, többször újraindult (volt mikor egymásután ötször is).
Ez mitől van? Mit kellene állítanom a biosban, és hol, vagy esetleg bios-t kellene frissíteni mivel az F7-es van fenn, a proci meg 8200-es?!
Nálam is vissza veszi az órajelet és nem 1:1-be hanem 5:8-ba megy....Kérnélek titeket, hogy nagyon szájbarágosan és részletesen írjátok le a megoldás menetét, pláne a bios-frissítést!
Köszönöm.
-
Bernyó84
aktív tag
Nekem Rev 2.1-es lapom van. Az a Dinamic Energy Saver, csak F10-es bios-szal működik? Én F8-assal kaptam. Akkor hogy működjön, bios-t kell frissítenem? vagy a Rev 2.1 miatt működik, csak nem veszem észre? Mert az órajelet állandóan visszaveszi, ha pl nem csinálok semmit.
Segitséget előre is köszi. -
Gorneck
legenda
-
Lazax
csendes tag
válasz
Gorneck #16303 üzenetére
Már vettem egy Arctic Cooling 12-es PWM-es ventit - kicseréltem a gyárit, amit csak kézzel lehetett nagyobb sebességre kapcsolni. Csak az lenne jó, ha ezt jobban pörgetné az alaplap. Érdekes, hogy a CPU fan paramétereit lehet szabályozni a rendszerhűtőét meg nem.
Mindegy, majd kipróbálom, hogy hogy szól teljes sebességen, vagy beszerzek valami szabályozó potit. Az lenne a tuti, ha lehetne olyan szabályozót kapni aminek a hőmérőjét a VGA bordájára tudnám applikálni.
-
DroneZ^
őstag
Miota raid driver nélkül telepitve használom az uj win-t, irdatlan lassunak tünik a gép, beakad az ablak, sokat kell várni meg ilyenek, mintha pentium 2-esem lenne....
-
Gorneck
legenda
válasz
Pancsermeste #16318 üzenetére
Van winamp plugin, de nagyon xarul szól...amúgy meg nem nézegetni kell egy lejátszó progit, hanem élvezni a zenét...abba szinte verhetetlen a foobar.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Gorneck #16307 üzenetére
Nem, XP-vel nyomom.... és valóban, immár ott figyel a jobb sarokban... thx neked is Faget
De akkor se tudok megbarátkozni vele. Jó lenne inkább normálisan működő Winamp plugint találni... én már csak ahhoz szoktam.
Kmplayert még megnézem... hátha....Hüle vok... hiszen azt már próbáltam... jó kis lejátszó, de mp3 azzal se ment 5.1-ben... vagy csak nem találtam a beállítást.
-
_ak_
addikt
válasz
vadmajomka #16314 üzenetére
Ha a teljes terhelés alatt te is othos-t és/vagy prime-ot értettél, akkor nem para. Mondjuk ilyenkor reggel nekem is vagy 10fokkal kevesebb a cpu, mint a magok hőmérséklete, mindenesetre érdekes.
-
_ak_
addikt
válasz
vadmajomka #16312 üzenetére
Teljes terhelés alatt hány fokosak a magok és mit ír a cpura? Egyébként meg nem probléma...
-
subaruwrc
félisten
Üdv.
lenne egy kérdésem mint kezdő giga tuningos. feltelepítettem egy windowst tegnap a gépre (p35ds4). és mikor szeretnék kapcsolódni a netre a megadott cél nem elérhető 769es hibaüzenet fogad. még szűz a gép szóval se driverek semmi nincs a windowson kívül a vinyón. a LAN-driver megoldja a problémát vagy mást kell beállítanom? megköszönöm ha valaki szájbarágósan leírja hogy tudok egy netet előcsalogatni. azért lenne ilyen fontos hogy ne a gyári drivereket kelljen használnom az 1. hsz ben leírtak miatt.
előre is kössz. -
Faget
tag
válasz
lehet. Default User Interface--->Minimize to notification area
-
Bernyó84
aktív tag
Gyári hűtővel meddig húzhatom az E4500at (CorsairTwin2X2048-6400-as ramokkal, P35C DS3R-rel)? Ezeknek a ramoknak az időzítése 5-5-5-18. Mennyi plussz feszt adjak nekik? (Gondolom a sokat említett +0,2-t
.) És milyen időzítést állítsak hozzájuk? A procinak kell plussz feszültség? Bár gyári hűtőm van... szóval nem szeretném megfőzni a procit.
-
Gorneck
legenda
válasz
Simán le tudod oda tenni...nézd csak át a beállításokat.
Sőőőt FF-hez van plugin amivel lehet irányítani! Ezek szerint Vista-val próbálkozol? Kmplayer még egy kötelező db.
-
Pancsermeste
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Battlefield 6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Alkoholista nevelde
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- BestBuy topik
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRCSÖKKENTÉS MSI Z77 MPOWER Alaplap eladó
- ASUS ROG STRIX B650A GAMING WIFI ÚJSZERŰ - GARIS
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- MSI Meg X399 Creation alaplap AMD Ryzen Threadripper 2920X processzorral, 32GB memóriával eladó!
- Microsoft Surface Pro 6 fekete
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 16GB 512GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
- Akció! Paidashu 10600MAH / 20700MAH Powerbank olcsón!
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / 32GB DDR4 / RTX 3060Ti 8GB / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest