- Arc összefoglaló szerkesztés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SurgeonHS
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég újítottam, az eredmény DS3P rev2.0 lap és Q6600 lett 2*1 giga 1066-os Kingmax rammal. A BIOS-ban (F6) a MIT menüben a ramjaimra SPD értékre 800-at ír ki, ez normális?
Kósza emlékeim között olyasmi van, hogy SPD értkeket a modulokból olvassa ki... -
_ak_
addikt
válasz
Gorneck #14188 üzenetére
Egy kicsit mintha elkanyarodtunk volna a témától. Történetesen engem nem érdekel az NCQ, mert én is több helyen olvastam, h lassít az otthoni felhasználásban. Mindössze kíváncsi lettem volna egy tesztre úgy is, mert a HD sentinel alapján támogatt az NCQ, csak nem engedélyezett, ezért kérdeztem, h van-e lehetőség külön az ncq bekapcsolására, mert tisztában voltam vele, h az ahci kapcsolja.
A probléma az, h folyamatosan lassulva másolok, de azt még lenyelem, mert 30Mb/s-nél megáll. Különben is lehet, h ez korrekt érték, ettől megint csak függetlenül átviteli hibám is van, de annak a kinyomozásában másik topikban próbálkozok.) A fő ok, amiért írtam, h kitömörítés közben is lassul maga a kitömörítés folyamata tizenx.mb/s-re, közben felemésztődik 4gb ramom és meghal a rendszer, ez sztem nem is optimális és nem is természetes, és sztem még csak köze sincs ahcihoz vagy az ncqhoz, de kipróbáltam natív ide módban is, a jelenség ua. -
-
Gorneck
legenda
És? Azzal aktiváltad is az NCQ-t...vagyis a semmit...
A driver meg még lassíthatja is a hdd kezelést...
4 vinyával próbáltam már ki a Te natív ahci módodat...Vista és XP alatt is...sima ide módba eddig az összes vinya gyorsabb volt...pláne, ha másolásról van szó...
Egyébként meg nemtom mit nem értesz, de remélem most már vili miért is írtam az NCQ-t...azt hittem ezzel tisztába vagy...
-
_ak_
addikt
válasz
Gorneck #14178 üzenetére
Thx to liksoft, most eddig itt tartunk:
"Átviteli hibák viszont voltak. Ez nem százas kábelt jelenthet, vagy interface pontatlanságot. (Inkább kábel szokott lenni.)
199 Ultra ATA CRC Error Count 0 200 200 00000000002A"2007.07xxx idejű giga honlapon fent lévő intel ahci driver-t használok most. Az NCQ bár támogatott, nem szerepelt mellette az engedélyezett, van lehetőség arra, h külön bekapcsoljam? Hol hogyan?
-
Birsinator
tag
-
FefeeX
veterán
Valamivel szabályozhatók a system fanok? csak mert valamiért a speedfan nekem nem müxik... :S
-
_ak_
addikt
Azért írtam le miket tud az ahci, mert mindig az ncq-val jössz..
de eszem ágában sincs okosítani.
Nekem mind ide módban mind ahciban ugyan az a jelenség. mindenesetre megvárom a végleges sp1et és ha lesz kedvem talán mégegyszer neki állok. feltettem most megint a giga honlapjáról a drivert, még a sata channeleket sem látja (pedig fél évvel frissebb, mint az előző), hd tune sem tudja megmondani milyen adatátvitel van, de nem is baj, túl unalmas lenne, ha nem lenne semmi misztikum a gépben. -
Gorneck
legenda
válasz
killipoly #14170 üzenetére
Mit érveljek? Azonos beállítások mellett hol az egyik hol a másik lap a jobb...minimális eltérések vannak ezekben az esetekben...
A procid mind2 lapban kihajtható, ahogy a ramod is...értelme semmi cserélni...de ettől még kipróbálhatod...ezé biztos nem nyitnám ki a gépházat, hogy szerelgessek...
-
bim
veterán
válasz
szucsinka #14147 üzenetére
900-on ment simán 1,95V-al 1000 már nem.
valahol a kettő között van a vége.ha nagyon unatkozom majd megnézem meddig megy el....jageloz:szerintem meg fogod bánni a 800+ ot. lesz egy atom proci meg egy erős lapod és lesz hozzá egy lutri memod amit nem tudsz mennyit fog menni.probálj már meg egy olcsóbb 1066-ost venni.a TE érdekeidet nézem mert engem az sem fog érdekelni ha meglesz a rendszered azt itt vonyitasz hogy 480 körül elvágták a gépedet pedig mindenkinél 500 felett szaladgál az e8200...
-
törölt tag
Normális hogy kétmagos proci 1.magja 35C 2.magja 40c, 5 C különbség van közte?
Vagy függőleges házban a Scythe Ninja hűtőm nem fekszik fel rendesen a súlya miatt? -
killipoly
aktív tag
Hali!
Szerintetek érdemes erre a lapra lecserélni a jelenlegit(p35-ds4)?x38-ds4
Olcsón hozzá tudok most jutni,kb +2ezer forint lenne nekem ez a business! -
szucsinka
őstag
nem tud valaki olyan kimodott memoria teszelö progit amihez nem kell boot lemez?
vagyis win alatt tesztel -
janos666
nagyúr
válasz
Gorneck #14158 üzenetére
Ja, csak mondjuk egy E8400-ra való átállás se lenne nagy kiadás ha még időben elpasszolom ezt a procit, és lehet hogy egy új VGA alá majd jól jönne a többlet teljesítmény (ha mástnem 3DMark villogtatáshoz
), ahhoz meg jól jöhetne még a Crucial RAM.
De á, igazad van, nehalemig nem nyúlom a gépbe, csak új VGA-t kap, de abból valami izmosat, talán még inkább váltok 19"-os 1440-es monitorról 21"-os 1080p-sre (ha találok olyat)
-
janos666
nagyúr
válasz
Gorneck #14154 üzenetére
Gyorsabb mint egy RAID0? Tolsz nekem egy ilyet? (alapértelmezett teszt, 64K, a csúszka is mradt ahol van) [A két kis tüske mikor bejelentkezett valaki MSN-en
]
HD-Tune Inntel-RAID0 2x160GB WD-Caviar ; 4K-stripe, disabled volume-level cache -
janos666
nagyúr
Atyaég, 17k-ért lehet most kapni Ballistix RAM-ot, ha elvinné valaki 12k-ért ezt az A-datát a hülyének is megérné (még annak is aki 12k-ért elviszi az enyém).
A gond csak az hogy nem tudom mikor akanak kijönni az új VGA-k, mert ha pár hónapon belül lesz új generációs geforce vagy radeon, mármint nemcsak ilyen dual-GPUs meg kétnyákos szörnyszülemények akkor arra kéne félretenni a pézt, nem Ballistix meg E8400 aztán nem futja majd csak félkarú Gef9-esre... -
B-L-A-C-K
titán
Sziasztok egy Gigabyte GA-P35-DS3 alaplapon elfér egy Zalman 7700Alcu hütés nem lóg bele a chipset bordája
Meg ehez a laphoz jó vétel lenne kingmax 2x1gb ddr2 1066-os vagy elég ebből bőven a 800-as?
-
bim
veterán
válasz
JagelloZ #14141 üzenetére
nekem DS4 vagy és az nagyon pöpec.
arra értettem a teszteltet hogy a 800+ os memokon sokféle csip lehet és előfordulhat hogy 900-on megáll.ha viszont használtan veszed akkor tudhato mit megy.az én 800+om 1050-en is ment..
engem nagyon bosszantana ha a lapban és a prociban benne van az 500+ a memo meg csak 450-et engedélyez.... -
JagelloZ
tag
Nem igazán akarok úttörő lenni
A DS4 jobban tetszik.
Mit értesz ezen, hogy tesztelt? Jót olvastam erről a ramról, vagy ez nem is számít, csak akkor derül ki ha már én tesztelem?
1066-ost akartam eredetileg, de kifogyok lassan a keretemből... -
coolmpi
aktív tag
válasz
Pancsermeste #14085 üzenetére
Király!! köszönöm! Most már összeáll a kép, valóban akkor láttam, amikor alap szorzó volt. Hamarosan megnézem.
-
_ak_
addikt
válasz
Gorneck #14136 üzenetére
Igen 2 partíció van, a mérettel nem lehet probléma... Az NCQ ténylegesen az egyszerre sok fájlal foglakozó gépeken jön jól, de az ahci képességei elviekben itt még nem merűlnek ki Wiki AHCI, de ezenfelül még (elvileg) jobb energia menedzsment és szélesebb körű beállítási opciókra is lehetőséget ad. /nem vok HDD guru, inne-onnan gyűjtöttem az infókat ^^/ A rendszer tiszta és töredezettségmentesített, mármint ami az oprendszeres partíciót illeti (szabad 6gbal). a Másik partícióra meg ugye folyamatosan kerül föl az adat és még 320gb szabad helyem van így arról sem lehet szó, h az töredezett lenne, de ha az lenne sem valószínű, h így mutatkozna meg... Több kis fájlal (170mb) csinálom ezt, akkor elkezdi 500mb/s el, majd 2mpre rá leugrik 70re és megint csökken egészen 30mb/s-ig, ott beáll. Igazából nem is tudom, h mennyinek kéne lennie.. Lehet, h ez a normális érték és csak az ahci löki meg az elején?
-
Gorneck
legenda
Tehát két partíció van? Nem kevés az vagy túl nagy?
Nem kéne lassulnia...NCQ vagyis AHCI nálam semmi javulást nem eredményezett...ezé nem is használom...
Rendesen van takarítva a rendszer? Defrag? A lassulás természetes is lehet abban az esetben, ha olyan részén helyezkedik el az adat...remélem nem beszélek hülyéket... -
bim
veterán
válasz
JagelloZ #14132 üzenetére
a ds3p egy meztelen ds4. meg nincs DTS hang.
szerintem jó lesz.mivel úttörő leszel a 8200/ds3p komboban igy te fogod megmondani mennyire komálják egymást.
van itt máár gigában ilyen proci és nincs vele gond.a 800+ tesztelt? mert nehogy megfogja a procidat!vegyél 1066-os memot..
-
JagelloZ
tag
P35-DS3P ről jót és rosszat! DS4 helyett ajánlják, mert az most nincs raktáron. E8200 menne bele és A-DATA Vitesta Extreme 2x1GB 800+
Merjem ezt megvenni, magy várjam meg a DS4-et? pro kontra!
-
_ak_
addikt
válasz
Gorneck #14123 üzenetére
500Gb WD 16mb, vagy egy 30gbos partició a vistának a többi a cuccoknak. Másolásnak/kitömörítésnek azért egyenletesnek kéne lennie, nem? Egy szép 6.7gbos fájlt tömörítettem ki. és az első pillanattól kezdve 2.30 percet írt ki rá, mármint nem csökkent az idő, mert csökkent a sebesség (nem mértem le, de több volt, mint 2.30p). A ramot felzabálta a rendszer közben, olyannyira, h az egerem is csak szaggatva ment. Jött az ötlet, h tuti pio, de (az a baj, h a kitömörítést nem tudtam újra kipróbálni) másolás közben, nem igazán megy fel 5% fölé a rendszer cpu használata. Persze a másolás vmivel izgibb ,mert ott folyamatosan nő az idő. Én ilyennel még nem találkoztam.. és kétlem, h a natív ahci mód lassítana ennyit, mármint folyamatosan. Persze kipróbálhatnám, h lekapcsolom az ahci-t, de nem rég raktam újra a rendszert épp azért, mert beakartam kapcsolni (csak épp nem úgy sült el ahogy terveztem) és valahogy nem hiányzik egy esetleges rendszer összeomlás emiatt. szal ezért érdeklődök mindenhol, hátha valaki találkozott ilyennel. Google sem volt túlzottan a segítségemre...
-
szucsinka
őstag
tessék :ram 1200 on
fesz:2.1v de nem fogom igy használni
2.0v-on nem bootolt a win ennyit számit nyavalyás 0.1 volt
-
szucsinka
őstag
válasz
Pancsermeste #14124 üzenetére
engem is
valami ilyesmi L721.....de valamivel (progi)nem lehet megnézni?énmá nem veszem ki csak ha 8200ast teszek a helyére
most beszéltem zoli123 kollégával 4.0 ghz ét megy neki alapfeszen
-
_ak_
addikt
Biosba natív ahci, winbe ahci udma6, a másolás ennek ellenére 60mb/s-el indul és folyamatosan csökken (ua partíció másik mappa). a kitömörítés is ugyanez, csak ott a ramot is felzabálja a rendszer..wtf??
-
szucsinka
őstag
válasz
sorcerer86 #14116 üzenetére
asszem a chassis ja 700on pörögne win indulásnál ha elindulna a drága
f@szom olyan nincs is
sys fanra dugtam -
bim
veterán
válasz
szucsinka #14102 üzenetére
szúrd neki!
mennyit megy?
8x450/1125 turbo CL.5 megy neki 1,95V-on lazán?én csak azért mondtam hogy másnak ne kerüljön annyiba legalább a memo mint nekem volt.
a giga nagyon csipi a kingmaxot valamiért.én először utáltam de vettem egy párat belőle és elképedtem..
lehet hogy most egy kit geil ultrát kellene vennem???? -
Muréna
őstag
váá lányok, segítsetek!
átállt a cuccos PIO módba UDMA-ról, hogy tudom visszarakni UDMA-ba?
kemény 600-800kb/s.el másolok... a procit is eszi mint a qrvaisten...
-
szucsinka
őstag
válasz
Pancsermeste #14110 üzenetére
3.5ghz nél járok mester
de toltam neki 0.25 feszt ratyiságbol de majd visszaveszemazmé van hogy a chassisra rákötöttem egy 12cmes ventit és megkell piszkálni hogy elinduljon (zalmann 2000rpm)????
-
FefeeX
veterán
válasz
arsenlupin #14106 üzenetére
Lineage egy MMORPG. Egyszerre több kliens is futtatható egy gépen
-
arsenlupin
aktív tag
Az, hogy valami új az nem garancia arra, hogy jó!
Hidd el máskép nem lesz jó a géped csak, ha a kapott tanácsokat ki is próbálod!
Pécs nagy város, nem igaz, hogy nem lehet kölcsön ramot, tápot szerezni........
Kutakodj itt a ph-n, biztosan sokan vagytok Pécsiek.Mi a rák az a kliens lineage?
-
fagy53
nagyúr
válasz
.Anakin. #14097 üzenetére
Itt nem szeretem-ről, vagy jó neki-ről van szó, hanem gyári előírásról.
Feszemelésről meg akkor beszélünk, ha a gyártó által megjelőlt értéktől eltérünk, felfelé.
Általában a GEIL ULTRA 800 a lap által beállított norm, feszültségen, ez kb 1.9V, még az 5-5-5-18 időzítésekkel sem indul el, ill bizonytalan.
A gyári garancia 2.3V-ig szól, ezt kell tudnia meghibásodás, ill élettartamcsökkenés nélkül. Ezek tények, de az is tény, hogy ilyen haklis RAM-ot mégegyszer nem veszek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Autós topik
- Okos Otthon / Smart Home
- ARC Raiders - Új előzetesen a hamarosan induló tech teszt
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Xbox Series X|S
- Arc összefoglaló szerkesztés
- Wise (ex-TransferWise)
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- AKCIÓ! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest