- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GAI: 150k+
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- votlage71: Kábel menedzsment
- Balázs2: Gmail
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- hege8888: Retro Kocka Kuckó 3
Új hozzászólás Aktív témák
-
szecska24
tag
Sziasztok! p35-ds3 lapon hogy tudom beállítani, hogy alapon ne vegye vissza 6x -ra a szorzót? (valami c1e, illetve eist, de nem találtam egyiket sem biosban).
-
Bernyó84
aktív tag
Nekem DS3R Rev2.1 van. Hát... nem nagy szám. Én azt a ledsort akkor láttma először, mikor bekapcsolatm a gépet. Azóta hiába lesek befelé a házba.... nem világít ott semmi.
-
jercsi
tag
sztem nálad az alap szorzó az 9x es.....
-
DJ__Kocka
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég csatlakoztam egy DS3P-val a táborba!
Kérdésem: Egy tápkikapcsolás ill. alaplap áramtalanítás mindent visszaállít a BIOSba eredeti formájába, vagy nem? Mert egy ilyen reset után visszaállított pár dolgot, de van amit nem. pl. a cpu szorzót nem rakta alap 10X-re, hanem maradt 9X.
Egyénként 3,3-on most tökéletesen megy, 367FSB-vel 9-es szorzóval, 1.346V.
Naggyon zsír lap!Üdv
-
jercsi
tag
Ezen a lapon sztem sem szedhető ki .....az elég gány volna sztem
Ami kiszedhető az ok az ujrasüthető ,de ez tuti hogy MH(marad helyben ) -
jercsi
tag
Van egy gigabyte p35 ds3 as alaplapom a gondom az lenne hogy frissítettem rajta bios t ami sikeres is lett több ujraindítás után is ment a gép ,de kitaláltam hogy a bootolás elején megjelenő képet lecserélem valami viccesebbre ez is sikerült vista alatt , na most az alaplap kitalálta kb a 3 dik reboot után hogy nem indul el többet , gondolom senki nem tud biost égetni gy nem működő gépbe
Garanciás szóval nincs gond ,de kíváncsi lennék hogy ezek javíthatók-e még ?[C][/C]
-
sz.j
nagyúr
Köszönöm a "kioktatást", de nem csak megnéztem hanem olvastam is az 1. hsz-t, a kereső meg a barátom ....
De szvsz a leírtakon kívül van még egy fontosabb dolog is, a tapasztalat, és épp emiatt kérdeztem.
Ha e helyett a kis szösszenet helyett valami konkrétummal (pl. tapasztalattal) segítettél volna, azt jobban díjaztam volna ... -
sz.j
nagyúr
Ha jól értem, akkor a rev2.0 és a 2.1-es ugyanaz (kivétel a LED-sor), a hűtőbordák is egyformák!?
Mert rendeltem egy rev2.1-est, de 2.0-ást hoztak, amit még nem vettem át.Amúgy, nagy valószínűséggel, sok-sok HELP-re lesz majd szükségem ahhoz, hogy síkeressen átálljak 478-ról erre a lapra.
-
sz.j
nagyúr
Srácok!
Mi a különbség a DS4 rev2.0 és a rev2.1 es lapok között?
Minden eltérés érdekel, de legfőképp a bordák mérete.A másik kérdésem, hogy DS4-es lapra melyik jobb procihűtő szerelhető fel, ami a lapon is és egy közepes méretű házban is elfér?
-
Mathiask
senior tag
válasz
Gorneck #15160 üzenetére
Azért áramtalnítom, mert kapcsolós elosztóra van dugva és sokminden van még arra dugva és ha nem vagyok, vagy este a környezettudatosság jegyében lekapcsolom, hogy még azt kb 10-20wot se egyk a cuccok fölöslegesen.(sok kicsi sokra megy)Persze láttam én már olyat hogy titkárnő bekapcsolva hagyja a gépet hétvégére, mert hát miért ne.
-
-
polika
senior tag
válasz
Gorneck #15158 üzenetére
Köcsögök miért írják rá hogy 4-4-4-12, 2.0Volt a geil black dragonra ha aztán adom neki a +0.2Voltot és mégse meg 4-4-4-12-őn, mind1 majd még emelek picit lehet az alaplap nem ad annyit mint kéne, pedig a egy 450W-os enermax táp van benne és feldugtam az alaplapra a 24 pines meg 4 pines power csatlakozót is.
Elolvastam a tuning részt, a magyarázó ábra (http://gorneck23.extra.hu/webpic/guide.jpg) az valamennyit segített de még mindig nem tudom pl hogy kb milyen értékeket lenne érdemes álligatni, ill hogy milyen módon lehet megtalálni a proci, ill a ram határait, vagy érdemes e levinni a proci szorzót és tolni magasabb fsb-t. Ill hogy hogy milyen ram/proci freki arányok a jók, (1:1-ben megy csak jól, vagy van jobb megoldás is)
-
bim
veterán
válasz
Gorneck #15153 üzenetére
nekem egy 495-ös van és ultrahalk idleben.terhelés alatt a 2db 8-as venti fordulata felkuszik 1500 rpm környékére ahol már azért hallhato.nade mondjuk amig nem quadom volt egyáltalán nem melegedett.akkor 900rpm körül járnak a ventik benne ami tényleg ultrahalk..
szerintem érdemes egy picit nagyobbat venni mert ha terheled a tápot kevésbé fog hangosan üzemelni.ez persze lehet nem igy van.. -
Gorneck
legenda
válasz
polika #15148 üzenetére
Fentebb linkelve lett! Csekkold!
_ak_: Ha nem jön be a venticsere a 500 GPS-emen, akkor egy 400as Enermaxot fogok sztem venni...hangjára voltam kíváncsi...
-
Mathiask
senior tag
Sziasztok! Még most is áll az az úraindulós móka ami az első hozzászólásban van írva? Mikor jön elő?
-
polika
senior tag
válasz
BPFeri #15143 üzenetére
Köszi az alaplaphoz járó könyvben is kb ezek voltak nem jutottam tovább mit érdemes bekapcsolni vagy kikapcsolni. Közben megnéztem az e2108-nak az intel oldalán a specifikációját és ez legalább annyiban előre vitt hogy a vcore az 0.8-1.5V között szabványos neki. Kérdés az lenne hogy ha a lapnak van ilyen smart overlock funkciója azt lehetne e használni hogy amikor több kakaó kell akkro adjon neki max 1.5v-ig amikor kevés akkor vegye vissza. Vagy ezt majd a winows xp oprencer alatt kell vmi teljesítmény menüben szabályozni?
-
polika
senior tag
válasz
Gorneck #15142 üzenetére
Szia. Hát a biosban volt egy olyan menü hogy MB intelligent tweaker. Ott a CPU Clock ratio 10 volt ezen nem változtattam, amin emeltem az a CPU host frequency (Mhz) ezt 200-ról felvittem 220-ra (ez az FSB?). Ill amit állítottam az még az volt hogy a memóriát szerettem volna a saját specifikációján futtatni ezért a DDR timinget autoról manualra raktam beírtam a 4-4-4-12-őt, ill a voltage kontrolnál adtam +0.2 voltot a DDR ramnak.
Volt olyasmi még hogy C.I.A.2 azt disableden hagytam ill volt alatta még valami performance optimalizáló az alapban turbo volt hát hagytam is rajta.
-
törölt tag
válasz
Gorneck #15136 üzenetére
AHH! Most jöttem rá, h. nem értetted a kérdésem, és most már értem, miért nem értettem a kérdésed
Már, h. hogy jön ide a "Power On by Ring". Ugyanis a wake-on-lan-t nem ezzel kell(lene) bekapcsolni, sajnos már nem emlékszem mivelis, bár pl. az A8N SLI Deluxe lapomon nincs is semilyen opció, mégis feléled. Szal benne van a nevében "LAN" tehát hálózatból, vagy netről feléleszthető a lap, persze csak ha támogatja.
-
-
polika
senior tag
Ja még az is érdekelne hogy a biosban ezek közül a smart tuning mindenféle opciók közül miket kell ki ill be kapcsolni, szal hogy optimális, fontos a stabilitás de ha már ez egy tuning proci akkor jó lenne ha olyan 2.5ghz körül ez is menne.
-
polika
senior tag
Sziasztok, van egy Gigabyte P35-DS3 alaplap, egy E2180 core 2 proci és 2x1gb geil black dragon 800mhz/4-4-4-12 ram.
Mit kell beállítani az alaplapon hogy a ram legalább az általa specifikált 4-4-4-12-őt fussa? mert ha a biosba manuálba beállítottam és a ra-ra ráírt 2.0 volt pecifikációt is adtam alá akkor nem bootolt fel a windows hanem megált a valahol a welcome screen utan.
A másik dolog meg az hogy mennyi a normál fesz a 2180-as prociknál? az alaplap 1.31V-ot ad alapban a CPU-nak és így 220-as FSB-vel ment csak. Nem ismerem az alaplapot de régi amds lapomnál az A64 3000+-os proci, alapfeszen ment fel 1.8ghzről 2.4-re csak sima fsb emeléssel és erről a prociról meg azt írták hogy extrem tuningolható, de ahoz képest az alap feszen amit a lap ad neki ez nem nagyon mutatkozik.
Vki adna nekem tippet hogy ha nem extrem overlockot szeretnék csak egy normál-t akkor kb mit hogyan állítgassak? Nem akarom szétfüstölni se a procit se a ramot, a specifikációkon belül szeretnék maradni.
-
Pietrosz
addikt
Nem fogok maxfsb-t nézni, mert nem érdekel, röviden ennyi. Sorry, ez van. Már mondtam régebben is, hogy nincs és már nem is lesz tuningramom, anélkül meg kb semmi értelme.
-
bim
veterán
válasz
Pietrosz #15131 üzenetére
akkor te nyomj már egy maxfsb-t 2 modullal.
nem akarom elhinni hogy valaki nem éri el a 600-at.gorni:hozd át hozzám oszt megnézzük itt.engem csak a 600 érdekel semmi más...eszem ágában sincs lecserélni a quadomat.itt nem is a 4mag a lényeg hanem az hogy lazán meg neki a 3,6.
-
törölt tag
válasz
Gorneck #15122 üzenetére
Természetesen. PS/2-n feléled, csak most már USB-s KVM Switch-et használok, és hát USB-n miért is működne, főleg, h. lassan már a ps/2 is kimegy a divatból, szal nem szeretnék még egy egeret, vagy bill.-t betenni, csak azért, mert nem érem el a power gombot
Valami ötlet?
-
D.Csaba
tag
Tudom, baromira nem ide tartozik és bocs az offért, de hátha tudtok segíteni: Vista alatt milyen progival tudom formázni a partícióimat FAT32-re - nyilván csak a kiegészítő meghajtómon? Sajna a saját partícionáló nem engedi csak az NTFS kiválasztását...
A Vista topikban le se sz*rtak... Köszi -
törölt tag
Üdv!
A P35C-DS3R nem ismeri a wake-on-lan-t? Nem hajlandó bekapcsolni
-
Matt-OPT
aktív tag
Melyik foglalatokba ajánlott rakni a memóriákat? (2x1GB) Piros vagy sárga?
-
taxi
aktív tag
Hupsz le is kapcsolt.Everest napló szerint 60 foknál.Lehet hogy ott automatikusan lekapcsol???
-
taxi
aktív tag
Biosban cpu feszt 1,325-re állítottam,de a cpuz ill.az everest is 1,280-nak látja.Melyik az igazi?Adhatok még neki feszt(Q6600)?Nem fog eldurranni?-Prime most kb fél órája megy,55;55;62;62. a magok hőmérséklete.
-
Bernyó84
aktív tag
válasz
Gorneck #15110 üzenetére
Értem én. Meg nem is panaszkodni akartam, csak furcsa volt és gondoltam, rákérdezek.
Már próbáltam driverből is állítani, de hát... pl egy filmnél igencsak fülelni kell, hogy halljam, hogy mit beszélnek. Aztán a Winamp alatt is át kellett állítanom az Output plugint, hogy a realtek hangot használja, mert egyébként a zene nem szólt, de a windows hang az meg működött. És a zene még most is halk...
Szóval kicsit érdekesen kezdtem neki az első napnak... De mindent összevetve tetszik a lap.
Na mind1. Azért köszi. -
Bernyó84
aktív tag
Van még egy olyan problémám, hogy ez előtt az alaplap előtt egy NF7-esem volt. Azon erősebb a vonalkimenet, vagy valami nálam nincs rendben? Mert a hang, amit a DS3R alapból kiad, nem valami hangos. Lehet, hogy nagyobb teljesítményű az NF7-es hangkártyája? Vagy mi van?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3076, 100% Akkumulátor
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest