Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
Aktív témák
-
Wishbone
csendes tag
Hi
Na én nem tudom hogy milyen alaplapot vegyek ezért kérek egy kis HELPET!
Menne a gépbe egy INTEL PENTIUM-4 2.40GHZ CPU SOCKET-478 800MHZ!!! 512K (vagy egy AMD 2800xp Barton) és egy Radeon 9700 Videó kártya na megy egy 256 Kingston DDR Ram(minimum 333Mhz)
Elvárásam az alaplappal:
-Legyen Abit vagy ASUS
-30.000 Ft szánok rá
-birja a 8x AGP
U.i.:Szerintetek a két proci közül melyik jobb ? -
Atya
tag
Igen arcot váltootam.
Megjöttek a cuccok. Ugye milyen gyorsan :DDD
Felmerült egy ''kis'' probléma.
Ugye nVidia GF4 MX440 128MB DDR video kari -m van.
Most ez megy XP alatt telepítés nélkül, mint ismeretlen eszköz(kérdőjellel van jelölve az eszközkezelőben). Ha felteszem a driverét, akkor az XP nem hajlandó elindulni. Először csak újraindult, aztán nem jött be. Most a Splinter Cell csapta agyon. Így most driver nélkü(32bit !!! en) megy a gép. Valami tipp trükk, hogy az XP driverrel is menjen.
+ Hogyn lehet rendszervisszaállítási pontot csinálni manuálisan? -
Atya
tag
Az XFX -nek jó a marketing -je. Nem?
''Video cards, that kick ass'' :DDD -
Atya
tag
Megjött a proci. De a többi cég, még csak fel sem hívott. :((
-
-
Atya
tag
XFX GEFORCE4 Ti 4200 TURBO 8X AGP 128MB DDR VIVO & DVI
Ez a kártya mennyit ér, és milyen színvonalú?
A VGA fórumban külföldi árat láttam. 150$ ~ 30 - 35000. Nem? -
Atya
tag
Kéne egy jó formázó - partícionáló program. 1előre keresgetek.
Partition magic 6.0 megvan, de német. :(((
Angol vagy magyar kéne. -
Atya
tag
válasz
kovacsson
üzenetére
Úgy nézetm, hogy nem támogatott
Grafikus vezérlő:
RADEON 8500 GPU
Memória:
64 MB DDR ( double data rate ) memória
Operációs rendszer támogatás:
Windows 98 / 98SE
Windows Me
Windows 2000
Windows XP
Monitor támogatás:
CRT Monitor: 15 tűs VGA csatlakozó
TV és VCR: s-video vagy összetett csatlakozó
DVI-I ( flat panel display ) csatlakozó -
Legolas
senior tag
Janati vedd már észre, hogy kevés vagy ide. AMD lett a konfig. Ha ennyi pénzből ütősebb intel konfigot össze tudtál volna állítani, akkor az lett volna. Itt nem a márkán, hanem az ár/teljesítmény mutatón van a hangsúly.
-
-
-
Az MX440 egy erőteljesen megbikázott GF2. A 8500-nak gyakorlatilag bármelyik verziója ''lenyomja''... :)) Komolyra fordítva a szót: 64 MB-s 8500/9100-at vegyél és akkor nagyon valószínű, hogy olyan kártyát kapsz, ami érezhetően gyorsabb az MX-nél. Elsősorban a RAM időzítések számítanak, 5ns-os memóriával szerelt kártyát ne vegyél (bár nekem ilyen van és nem panaszkodom), a gyorsabbakat nyugodtan megveheted.
-
-
-
Atya
tag
-
Atya
tag
Rophka:
Azok még kellenek. Apuméknak akarok összerakni egy gépet. Már van itthon egy Tápom, egy házam, egy modemem, meg egy S3 Savage 4 -em :t
Csodálatos a mai posta:
Megjött a vinyó. A futáros cuccokat, még nem láttam. Remélem, még ma ideérnek. Mire formázzam a vinyót? Ha minden igaz, akkor egy SuSe Linux fog az XP(prof. edition) mellé betelepülni. Így gondoltam NTFS -re. De ha Linux alól akarom elérni, akkor gáz van. Nem? Viszont: Megéri -e partícionálni? Nem lesz tőle lasabb?
Ha minden megy, akkor beiktatok egy ATI 8500 vagy 9100(pro?) -t. -
roPHka
senior tag
Mármint a Tomato lapért, prociért , 128Mb Ramért.
Atyalának ment -
roPHka
senior tag
Hali!
Adok a lapért, prociért meg ramért 6000HUF-ot! -
janati
őstag
Csakis Ati Radeon 8500-öt vegyél. Vagy ha már nincs 9100-at. Mivel ez ugyanaz.
Hidd el, legyilkolják a GF-eket. Sok esetben még a Ti4200-vel is felveszi a harcot, pedig az azért jobb/újabb kártya.
Amennyibe most kerül egy 8500/9100 Radeon, a legjobb. Egy,másfél éve 100e ft körül mozogtak... Azért ez mutat valamit.
Tesztek: www.tomshardware.com
GF4MX440 nagyon gyenge kártya. Attól sokkal jobb kb ugyanannyiért a GF3Ti200. Ami azért messze van az Ati-tól.:P -
janati
őstag
Ugyanmár!!!!
A haverom haverjának a haverja ezt meg azt mondta a ''szar'' P4 Celeron-ról......
Én valóban P3 Cerka Tua.1.2-1.5-ről váltottam P4 Cerka NW 2.0-3.0-ra. És SOKKAL gyorsabb!! Egyetlen játék (maiak) sem szaggat be 1024x768x32 minden full.-ban. Erről ennyit. A Tua már egy-két mai darabnál régen kifeküdt volna.
Egy szónak is száz a vége, ennyi pénzért (kb19e ft) jó kis proci ez. PONT. -
maniac
senior tag
Szia!
En is AMD parti vagyok, de en se beszellek le az Intelrol ha azt akarsz mindenfelekepen. Csak azt szeretnem mondani hogy haverom nagyon megszivta ugyanezzel a procival, ugyanis ez meg az 1300Mhz-es PIII TUALATIN-t is alulmulja. Te dontesed szal nem szolok bele, csak tajekoztatlak. -
Atya
tag
Figyúz! mindenki. Ez a csere, már elég esedékes volt. Most hozta el haverom a BatlleField 1942 -t. A 2. pályán 0.1 FpS sel ment. Nem szórakozok. Úgy beakadt a tankban, hogy nem tudtam mozogni. 2 perc alatt kiszáltam, majd lehajoltam. Megpróbáltam kilőni egy rakétást, de 20 Mp után(képfrissítés nélkül) abbahagytam. :DDD
Egyéb adatok. 3Dmark híjján, saját mérést csináltam. Nem nagy szám, csak fps.
Platoon: [640*480*24]
Menu:
Max: 39FpS
Min : 10FpS
Játék:
Max: 27FpS
Min : 2 Fps
Worms World Party: [1024*768*24]
Max: 67FpS
Min : 30FpS
XP töltése:
1(Min).00(sec).43(10/sec)
Egyébként dután kerestek. A vinyót postán adják fel. Holnap után már itt lesz. Remélem holnapra ideérnek a futárok. -
Goose-T
veterán
Már ha mindenképpen AMD-t akarsz venni. Intelnek elég a 300W.
-
Goose-T
veterán
Számolj bele legalább egy új tápegységet, mert 300W-tal nehezen fog menni, fôleg annyi vinyóval, íróval és Gf4-el. Tapasztalatból mondom. Menni fog, de átkozni fogod, annyira instabil lesz.
-
-
Atya
tag
2 visszaigazolást már kaptam a cégektől. Ez értelmes lett. 3 cégtől rendeltem a 4 cuccot. és 2 már írt.
Egy ilyen HW frissítés után nem kéne az XP -t újratelepíteni? -
-
biga
őstag
Lehet, hogy rosszul értelmezetm, de akkor a következők kellenek: alaplap, RAM, proci, vinyó. Én számításom a következő:
Abit BD7II: 19525
iPentium 4 1,6 (nw) box: 35887
DDR 512 (noname): 14000
Maxtor 80 GB 7200: 24000
Összesen:93412 (kisker Br.)
És ez P4, na meg intel chipset a lapon. Vagy valamit kihagytam volna? -
sebela
aktív tag
Remélem a ramod 2 db 256-os modul lesz.Ez számomra nem derült ki de fontos az Nforce2-nél.
-
Atya
tag
deszkához ez van írva:
Processzor:
AMD-K7 Duron / Athlon / Athlon XP ( Socket A )
200 / 266 / 333 MHz FSB
Dual DDR:
Dual DDR arhitektúra összeköt két független 64-bit memória kontrollert
Dual DDR400 6.4GB/s sávszélesség rendszermemóriához
Nos ebbe belemegy az AMD AthlonXP 2400+ ? Logikusnak tűnik, hogy igen. De... Csak biztosra! :P -
Atya
tag
www.depo.hu -n az, hogy szállítás raktárról, az azt jelenti, hogy be kell érte menni? Mert a Samsung ramnál ez van írva. És alá egy cím. De a Vinyónál is van egy két helyre írva, de ott nincs cím.
Ez a deszka:
Forgalmazó Szállítás | Nettó ár | Bruttó ár
I. ComputerGalaxy Kft. | raktárról | 16.299 | 20.374
II. E-Connect ONLINE SHOP | 1 nap | 16.620 | 20.775 -
-
Attila69
tag
A fejhiba alatt azt értem hogy elkezd kattogni a vinyó.Az elején még csak egyet kettöt. Vár egy pár napot, azt hiszed hogy minden ok és megint kezdi.Azután lassan v. gyorsan meghal.
A temporay internet files-t állítólag be lehet állítani hogy mennyi mega legyen és akkor nem kell vele foglalkozni.
A szorzózár egy nagy disznóság. Gyárilag van 4 (v. 5?) ''híd'' a proci hátulján és ezt amikor kész a proci akkor lézerrel átvágják hogy ne lehessen a szegény otthoni felhasználónak feljebb húzni a procit. ezeket kell újra összekötni (kpl. leírást olvastam és elég macerás házilag).A 2400+ ról azt olvastam hogy azokat egyiket sem ''vágják'' át tehát lehet variálni a szorzóval. -
Atya
tag
Fejhiba alatt mit értesz? Haveromnak most szállt el a Maxtro 80 -asa. Szó szerint elszállt. Már írtam az elején.
Vga -ra marad 30-40 ezer. De kéne egy kis maradék is, hogyha ne adj' Isten valami nem menne, akkor legyen mit a helyére tenni. Rémület. Először 200GB-sat akartam venni. Amit most néztem:
Seagate 60Gb 7200 RpM
[Ezzel szemben:]
Western Digital WD Caviar High-Performance ( WD800BB ) 16.584 / 20.730
/ 80 GB-os / 7200 RPM / 2 MB-os buffer
[ÉS:]
Maxtor DiamondMax Plus 9 19.891 / 24.864
/ 120 GB / 7200 RPM / ATA133
A gépen igazán csak programozni szoktam. De ettől függetlenül megvannak a keményebb játékok is. És ezek miatt kellett ez a ''kis'' újítás. Haveromnak aki ''leesett'' volt 45Gb filmje, és 40Gb zenéje. Nálam a 20Gb -os is elmegy. Bár az XP(professional) egy-egy gém telepítése után gyakran panaszkodik a virtuális memóriára. Ekkor jön a 100-150Mb temporary Internet Files ürítése(56K, havi max 50óra alatt. Azért ez már pocséklás.).Ezzel oda akrtam kijukadni, hogy lehet, hogy elég lenne a 60Gb-os is. Nagy valszeggel itt maradok. Ha marad pénzem, akkor pedig egy ATI Radeon9XXX pro. Milyet mondtatok? :DD
Mi az a szorzózár? Nem lehet tuningolni? Vagy csak korlátozott mennyiségben? -
Attila69
tag
Én is most cserélek gépet.Eddig a celeronra esküdtem , de kiábrándultam.Most AMD lesz.Még sosem volt :). Föleg játszom és méginkább filmet nézek.Lenne egy kérdésem:a 2400+ ra azt írjátok , hogy mindegyik szorzózár mentes. Ez igaz a 2500+ ra is ?
-
Attila69
tag
most folytatom :) a 80 Gb-osat vedd, mert e fölött nagyon sok a fejhibás vinyó.A 80-asok sem tuti , de a 100 pláne 120-ról sokat olvastam és nagyon sokan írják hogy megzakkannak. :(
-
Attila69
tag
szerintem...
-
AND1
őstag
Az csak rajtad múlik. Neked kell tudni hogy 80GB vagy 100GB. Nagyon gyorsan betud telni ám. Nekem ''csak'' 40Gb-os +van cd-irom de nagyon kell takarékoskodnom :)
Ami a vga-t illeti egyből azt mondanám hogy 9500/9500pro de gondolom nincs ennyi + pénzed még. Nehéz döntés...nézd meg hogy mennyi pénz lenne még a vga-ra -
Atya
tag
Még ma megcsinálok egy 3D mark demo -t. Aztán ha megjön a cucc is. ;]
Egyébként milyen beszerelni egy alaplapot? Mert a procin túl még nem igen jutottam. De gondolom, az le van írva. Olyasmire gondoltam, amire vigyázni kell. Nehogy letörjem, vagy rosszul kössem helyre. Értitek. -
Atya
tag
Azt nehezen tennék meg(9800pro). A géphez addig nem nyúlhatnak, amíg anyjuk le nem teszi a vizsgáit. És most 2 ből bukott...
Ezt kiszámoltam(a ''javítás'' árát).
Kb.:68800HuF És marad 42 ezer. Mi nem vagyunk vmi gazdagok. De hál' Istennek a rokonaink igen. És így ballagásomra összegyűlt a pénz.
És még 1db 20000 HuF -os alaplapot akartam kérni. Így messz sokkal sobban jártam.
Még egy kérdés:
Nem kéne 100 vagy 80 GB-s vinyó? Az a baj, hogy nem biztos, hogy ki tudnám használni.
A VideoGyorsítót(olyan jó hangzik), hány megásra gondoltad(vki)? -
AND1
őstag
Off :
Felnőtt emberek mondjára kell viselkedni. Kit érdekel ki mivel vág fel meg irigykedni kinek milyen van. Azt meg hogy lexaroznak vmit nem azt kell nézni hogy mit mondott hanem hogy ki mondta :))
Jó gép lesz ez nem kell szégyenkezned vele...az meg hogy a vga gyengébb pl ez meg azért van mert vagy nem vagy hardcore gamer vagy nincs rá pénzed...:)
On : -
rzoli
senior tag
Amennyiben a közeljövőben nem akarsz új memóriát vásárolni, akkor esetleg érdemes 2x256-ot venni, használd ki az NF7 jó tulajdonságait. (két csatornás memóriavezérlő)
Z -
Legolas
senior tag
Ez a konfig jónak hangzik, csak a 2400+ alig 3 rugóval kerül többe és halálbiztosan szorzózármentes. Így 333 fsb-vel szinkron tudod hajtani a rammal, anélkül, hogy tuningolnod kéned a procit. Amúgy az nforce2 tényleg igen jó chipset.
-
Atya
tag
válasz
_Volkovy_
üzenetére
Igen. Samsung lesz. A gépem is jó lesz. Most már felvághatok haveroméknál. Múltkor KAPTAK tök ingyen P4 -est. Annyival jobb az övéké, hog igazi compaq Vagy Isten tudja hogy kell leírni.
Akkor leírom az új konfigot:
------------------------------------------------
ABIT NF7 nForce2 |
AMD Athlon XP 2200+ |
Samsung 512MB DDR 333MHz |
Seagate 60GB 7200RpM |
Quantum Fire ball 20GB 5400 RpM |
STLab GF4 MX440 128Mb DDR TV |
Sony CD író |
300W -s táp |
56 K modem (:t ) |
Windows XP |
------------------------------------------------
Linuxot megéri feltenni? -
_Volkovy_
nagyúr
Hi!
Akkor kérdés letudva..Ramot Samsungot vegyél,az enyém állat.És lesz jó kis géped.. -
AND1
őstag
Volkovy akkor foglaljuk össze :))
Ha nem akarsz új ramot venni, mert még akarod használni a mostanit akkor ECS
-K7S5A (legújabb bios-al 2600+ig támogat minden procit)
-Ha meg teljesen újitasz akkor sasold meg azt az Abit NF7-et -
_Volkovy_
nagyúr
megelőztél :)
-
Atya
tag
Ide van válasz, de az előbbiekhez szól. A SOYO nem gyenge deszka. Sztem egész jó.
janati:
Hogyan és mennyiért gondoltad azt a Celeron NW -t? Mert az a DRAGON fire az 40000 zsé. Ha azt figyeljük, hogy ballagásra 110 ezret kaptam(anyum 1 havi fizetése), akkor igen is meg kell gondoln, hogy olcsón jó minőségű cuccot vegyek. És én is kispénzű Celeronos vagyok.
A hozzászóllásodból ítélve Te is kispénzű vagy. És ha belőled a tapasztalat beszél, akkor gyerünk. ASUS sis lesz.
ASUS P4S8X-X Ár : 15100 Ft +Áfa
P4 Socket478, Pentium 4 1,4-2,2+GHz
SIS648 chipset, 533MH
Példának itt egy. Jó?
DE:
Az AMD vel eddig nem voltak tapasztalataim. Majd megkérdezem haveromat. Neki az van. Viszont egy AMD kompatibilis alaplapot milyen ismertetővel találok(milyen socket -je van)?
És azért kérdezek ennyit, mert kispénzű vagyok! :O -
janati
őstag
A Tmpegenc-el való avi átalakítása svcd-be, nem tudom hogy SSE2-re optimalizált feladat volna-e. Mindenesetre abban még egy 2600+-osat is megeszik 2.8-on.
És ez a lényeg. Annak aki elsősorban ilyen dolgokra használja a gépet, mint én.
Játékokban tényleg jobb az AMD. Meg 3dmark-ban is..... -
Legolas
senior tag
Csak azt ne mond nekem, hogy mondjuk egy 2 ghz-es cerka bármilyen SSE2-t hanyagoló tesztben is megközelít egy 2000+-t. Ha mégis mutatsz ilyet, akkor azt mondom nincs igazam és meghúzom magam
-
janati
őstag
Figyelj haver!
Olvasgass itt egy kicsit a fórumon, és rájössz, hogy fogalmad sincs a Cerka értékeiről, soha nem volt Cerkád, de tudod hogy milyen szar...
Az ilyen ''hozzászólásokkal'' nagyon sok kis pénzű, de Intel-es user-t megsértesz. Szóval inkább finomabb hangon a hülyeségedet! -
janati
őstag
Prociból ha olcsót, jót, és Intel-t akarsz:
csakis 2Ghz-es NW Celeron.
Fesz.emelkés nélkül sztem mindegyik megy 2,66-on, emeléssel pedig akár 3ghz-en is. Az enyém hibátlan fesz.emelés nélkül 2.8-on.
Szóval a proci egyértelmű.
Alaplapból ha olcsót akarsz, akkor sztem sis-es Asus-t vegyél, mert nem sokkal vastagabb mint a sis-es Abit, de megbízhatóbb. -
Legolas
senior tag
Ja és már egy ideje a Ferrari a forma1-ben is AMD-t használ :)
-
szepi79
őstag
''Abból semmi gond nem lehet elméletileg hogy a videókari 4×-es a deszka meg 8×-os, fordítva már problemás lenne de így nem''
Már miért lenne problémás? Nekem ASUS A7V333-am (4x) van ati9700-el (8x) és minden teljesen jól műxik...
De ha valamiről lemaradtam és nem kéne a konfignak otthon elindulni, akkor szóljatok, és kivágom a biztosítékot! :DDD -
Legolas
senior tag
Ja és ha mégis intelnél maradnál. Eszedbe ne josson holmi gagyi sayo alaplapot venni. Asus-t vegyél ha rám hallgatsz.
-
Legolas
senior tag
Én is AMD párti vagyok de nem igazán azért,mert jobb, mert igazából mindent összevetve ugyanolyan pint a P4. Az egyik ebben jobb egy kicsit a másik abban. A lényeg, hogy ugyanolyan jó mint a P4 és nem mint ACELERON. MERT A CELERON EGY NAGY RAKÁS SZAR. Ennek utána is nézhetsz. Amd viszont azért jobb, mert a p4 szintjét kapod a celeron árán. Szóval ezt az egész dolgot gondold át mégegyszer. Vagy szánjál rá több pénzt és P4-et vegyél, vagy vegyél amd-t!
-
Legolas
senior tag
Én is AMD párti vagyok de nem igazán azért,mert jobb, mert igazából mindent összevetve ugyanolyan pint a P4. Az egyik ebben jobb egy kicsit a másik abban. A lényeg, hogy ugyanolyan jó mint a P4 és nem mint ACELERON. MERT A CELERON EGY NAGY RAKÁS SZAR. Ennek utána is nézhetsz. Amd viszont azért jobb, mert a p4 szintjét kapod a celeron árán. Szóval ezt az egész dolgot gondold át mégegyszer. Vagy szánjál rá több pénzt és P4-et vegyél, vagy vegyél amd-t!
-
Atya
tag
Alaplap gondjaim vannak. Nem tudok dönteni. A többi már tuti.
Socket 478 -at, és DDR -t támogató lap kéne. Jó lenne, ha a Celeront bírná 2,4 -ig. De már 2 is tökéletes.
Pillanatnyilag a Soyo és Asus között válogatok. :DDD
A Soyo nekem jobban teccene, de csak (A fire dragon, nem ultra dragon) SDRamot támogat. Pedig elég drága. Amiket írtam, azok jók lennének.
Most néztem újra. Ez jó lenne. Mármint a Fire Dragon. Aki nem ismerné:
Tulajdonságok:
Processzor:
Intel P4 processzor ( 1.4G - 2.2G+ )
Interfész:
Socket 478
Lapka készlet:
Intel 845
400 MHz FSB támogatása
Memória:
Típusa: DDR266 SDRAM
2 db DDR 2.5V DIMM ( 2 GB-ig )
184 tűs PC2100 / PC1600 ( non-ECC, unbuffered ) DDR SDRAM
Bővítő Slot:
6 db 32 bit ( Bus Mastering ) PCI slot ( V2.2 )
1 db AGP Pro slot ( 1x / 2x /4x mód támogatása )
IDE:
UDMA 33/ 66 / 100 / 133
4 db IDE maximum 8 eszközig ( 2 db IDE RAID )
PIO mód 5 és Ultra DMA 33/ 66 / 100 / 133 támogatás
2 db PCI bus ( ATA E-IDE port )
IEEE 1394 Firewire
Audió:
Integrált CMI 8738 ( 6 csatornás audió )
I/O port:
2 db RS-232 soros port ( 16550 UART kompatibilis )
1 db párhuzamos printer port ( SPP / EPP / ECP mód )
1 db FDD port ( 3 mód, amely támogatja az 1.2 / 1.44 /2.88 MB FDD-ket )
I/O csatlakozók:
PS/2 Mini-DIN egér és billenytűzet port
2 db USB port
1 db RJ45 csatlakozó
2 db D-Sub 9 tűs ( male ) soros port
1 db D-Sub 25 tűs ( demale ) printer port
Audio I/O: LINE-OUT x 1, LINE-IN x 1, MIC JACK x 1
1 db game port
BIOS:
Award PCI BIOS ( ACPI funkcíó )
támogatott boot-olás E-IDE / SCSI / CD-ROM / FDD / LS120 / ZIP eszközről
2 Mbyte Flash ROM
Egyéb:
Méret: 30.5 cm x 23 cm
Operációs rendszer kompatibilitás:
WinXP
Win2000
WinNT
WinME
Win98SE
Linux
FreeBSD
És az, hogy intel P4... Ebbe lehet celeront tenni? -
Atya
tag
találtam egy jobb konfigot:
Soyo SY P4 VDA vagy SY P4 ISR(sokkal drágább 12000)
-*-
[i]
Memória:
Típusa: DDR266 SDRAM
3 db DDR 2.5V DIMM ( 3 GB-ig )
184 tűs PC2100 / PC1600 ( non-ECC, unbuffered ) DDR SDRAM
[/i]
Ez mit jelent?
Menni fog a 333 -as memória?
-*-
Seagate barracuda 60GB 7220RpM
Samsung 512MB 333MhZ
Intel Celeron 2GHz S 478 -
AND1
őstag
8x asp parasztvakitás. Szinte semmi előnye sincs manapság még...
Szal nyugodtan belelehet rakni... -
Atya
tag
Ilyenekből mint:
Az alaplap buszsebessége 333MHz a memó -é pedig 266 és:
A VideoLártya 4Xes AGP -t támogat (max) a deszka pedig 8Xosat
Nem lehet gond?
A Vinyó 1ébként Sagate - barracuda 120Gb 7200RpM.
Haveromnak most szállt el a 80GB -s maxtro ja. Szó szerint! Öccse leejtette. Haza is lett vágva. :DDD
Igazad van. AND1. Te csak tanácsot adtál. De a pénzel csak óvatosan bánok. Azért vok íly... óvatos. -
Atya
tag
Az ABIT deszka helyett ha ezt venném, az mennyivel lenne jobb? 1általán az ABIT nak mik az adatai? Mert itt nincs róla cikk(legalábbis nem találtam).
ASUS P4S8X-X Socket478 DDR ATX alaplap
Ennek az adtait még ott(eBolt) +találtam:
Támogatott processzorok Intel Pentium4 (Socket478) P4 1.4 - 2.2+
Processzor buszsebesség 533 MHz FSB
Chipkészlet SIS648DX/963
Memória típus 3 DIMM DDR csatlakozó, max. 2Gb-ig bővíthető PC2700/2100/1600
Bővítő csatlakozók 6 db PCI csatlakozó, 1 db AGP (8x!) csatlakozó, 1 db CNR
IDE vezérlő 2 db UDMA 33/66/100
I/O vezérlő 6db USB port, 2 db PS/2 port
Tápcsatlakozó ATX
Tartozékok leírás, UDMA/100 IDE-kábel
Egyéb integrált AUDIO (CMI8738) 6 csatornás hangvezérlő, S/PDIF, integrált 10/100 Ethernet hálózati kártya
Az ABIT adatai:
Támogatott processzorok Intel Pentium4 (Socket478)
Processzor buszsebesség 400/533 MHz FSB
Chipkészlet SIS 645DX
Memória típus 3 DIMM DDR csatlakozó 200/266/333
Bővítő csatlakozók 5 PCI csatlakozó 1 db AGP csatlakozó
Tápcsatlakozó ATX
Tartozékok leírás, UDMA/100 IDE-kábel
Egyéb integrált AUDIO hangvezérlő, Integrált 10/100 Ethernet hálózati kártya
Az árkülömbség 3000 Ft. Megéri? Sztem igen. És azt hiszem, a 120Gb -os vinyót veszem meg. -
Atya
tag
Azért a 128 ért nem kár...
Táp az van. Múltkori procifőlésemnél(Celeron 900) azt cserélték először. És aztán benne is maradt. :P
Tehát akkor a ram -on kívül nem lesz semmi gáz? Az jó. Ezt a satelite netet, már néztem. Az UPC olyat tud, hogy kell hozzá normál előfizetés is. Van olyan amihez nem kell?
A válaszokig: Google.... -
-
Atya
tag
A múltkor, már volt vmi hasonló hozzászóllásom. Akkor még csak nem is reméltem, hogy ennyi pénzem lesz a ballagásból.
Jelenlegi konfig -om:
Intel Celeron 500MHz
Tomato MainBoard(nem részletezem, mert nem tom)
GF 4 MX 440 128Mb VideoGyorsító*
Quantum 20Gb winyo*
128Mb ram 133Mhz*
Új konfig -om:
Intel Cel. 1700MHz Socket 478
Abit SA 7 ATX Socket 478
{Maxtro 200Gb 8Mb cache || Maxtro 80 Gb || Sagate 120 Gb } 7200 RpM
512Mb ram
Meg *-oztam azokat az elemeket, amiket meg kéne tartanom. Az a kérdés, hogy kompatibilisek maradnek -e a csere után.
Második kérdés:
Egy satelite net kiépítéséhez milyen cuccok kellenek. Ha a legolcsóbb vinyót veszem meg, akkor marad még egy kis pénzem. Így hát egy Műholdas netre gondoltam. Csak azt kéne leírni, hogy mi a nevük. Mert nem tom. Néztem az ebolt.hu -n, de csak antennát találtam(gondolom kell :D ) De volt mellette más is. )
Segítségeteket előre is köszönöm.
Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Napelem
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Mennyibe fog kerülni a Steam Machine?
- Kuponkunyeráló
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Új, bontatlan Kingston FURY 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 Beast XMP/EXPO - 2 év bolti garival! -
- Asus H110-PLUS/ i3 6100/ ingyen foxpost/ garancia
- ASUS Prime B550M-K alaplap 24 hó gari
- 32GB DDR5 RAM-ok tesztelve (vagy bontatlanul), garanciával, számlával (a Te nevedre kiállítva)!
- ROG STRIX B660-F GAMING WIFI
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3555,100% Akkumulátor
- Kuriózum: Ozark Trail (amerikai) fejlámpa 600 lumen
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B560 i7 11700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 16GB RAMPAGE Shiva A-Data 650W
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 15 Plus 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4045, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest