Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
MaxxDamage #43898 üzenetére
Pont most éjjel csináltam meg a kalibrációt. Most csak 3%-ot jelez.
Gondolom a multkori szétszedésnél, amikor ssd-ket raktam bele és biztonsági okból eeprom programozóval kiolvastam a biost és elraktam későbbre, levettem a bios elemet, de ami fontosabb, hogy kivettem az akkut. Utóbbinál törlődik az EC beállítása. Gondolom emiatt kellett újrakalibrálni. A 3% már lehet reális érték. -
-
törölt tag
válasz
MaxxDamage #43892 üzenetére
Mázlista vagy. Nekem másfél hónap után már 7%
-
Medocsabi
addikt
Valakinek van Lenovo y530-cal tapasztalata? Az i7-es variációt képes a hűtés játékok alatt kordában tartani? (Ismerősömnek van egy pár hónapos gépe, kiköltözik Máltára pár évre, igyekszik mindent eladni amire nem lesz szüksége, baromi jó áron tudnám megvenni tőle)
-
-
válasz
Tegrinator #43884 üzenetére
Korábbi szériás Lenovo Y580 (2012-ből) a Shadow of Mordor játék közben az akkuból is színpázott áramot, 1 óra ~10% ütemben.
El tudom képzelni, hogy nálad is így akarná, aztán jön a power trotty mert az akkut 100%-on akarja tartani a gép a beállításnak megfelelően. -
törölt tag
válasz
#68216320 #43888 üzenetére
Azt amúgy tudod, hogy nagyon sokszor csak a biztosítékot égeti ki a FET? Kicseréled és némelyik akku megy tovább. Persze van amikor kis hack is kell... Erre gondolsz a BQ chip említésével? Ha igen, akkor jogos, nem egyszerű házipraktika... Szóval mégsem tuti, hogy elég lesz az akku cella csere... ebben az esetben. De ha csak a FUSE megy ki akkor sima ügy.
Update:
Na most raporogtem a temara. Lehet butasagot csinaltam a cellacserevel a GL-en? Lehet prom (vagy mi a fene tarolja az adatokat) csere is kellett volna? Valami miatt nem mukodott akkurol egyik naprol a masikra. Az elektronikan volt egy forrasztott fuse az szakadast mutatott, csereltem es uj cellakat tettem bele. Azutan mukodott...
-
törölt tag
válasz
A kíméléssel nyersz valamennyit akku élettartamban, de kevesebbet, mint amennyi macera. Mióta 18650-es cellákat külön is lehet bagóért kapni, ha kukázni kell az akkut csak cella ki, új cella be és az elektronika lerendezi a többit. Akár magadnak is megcsinálhatod, ha tudsz forrasztani. Szóval ne törödj vele! Használd!
-
echterion
nagyúr
válasz
Akkut nem kímélni, hanem használni kell. Nem merítsd le gyakran csutkára, akkor tovább bírja. Inkább tartsd 70% felett, akkor bírja (nálam) legtovább.
-
Tegrinator
csendes tag
Üdv!
Van egy Lenovo Y540-em (9750H, 2060), aminél felfigyeltem egy "anomáliára":
"Tárolási mód(55-60%-ig tölti csak az akksit)"-BEKAPCSOLVA
"Gyorstöltés"-KIKAPCSOLVA
állapotban hiába van tápra dugva, játékok alatt az érzékelhető teljesítménycsökkenés minimális, de határozottan érezni(FPS-t figyelgetem), illetve ilyenkor HWinfo PowerLimit Exceed-et jelez.
Ha tápra dugva, gyorstöltéssel és kikapcsolt "Tárolási mód"-al játszom, akkor f***án megy minden (és ez most egy kicsit megkésett tiszteletadás is Killhates kolléga felé: 78°C max a CPU, 70°C körül a GPU).
Létezik, hogy a Gyorstöltés kikapcsolásával nem kap annyi áramot(/feszültséget, mittomén) az alaplap, amivel maxon tudná pörgetni a CPU-t, GPU-t? Kímélném én az akksit, de nem a teljesítmény rovására.... -
blue_23
senior tag
válasz
PR0JECTNR56 #43880 üzenetére
Akkor lenne értelme, ha valakinek több ilyen laptopja lenne, így csak átül a másikhoz és minden be van állítva, szükséges fájlok is rendelkezésre állank. Mezei felhasználónak csak szép és titkos tárhely "dolgokra".
-
Medocsabi
addikt
válasz
PR0JECTNR56 #43878 üzenetére
Gebedjek meg,ennek a létezéséről se tudtam eddig
-
echterion
nagyúr
válasz
PR0JECTNR56 #43878 üzenetére
Köszi az infót. Nem tűnik egy nélkülözhetetlen eszköznek, talán az utolsó pontot leszámítva nem is igazán érdekes cucc.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
echterion #43877 üzenetére
NFC-kulcs némi fedélzeti memóriával, Armory vagy Aura Sync beállításokat és profilokat tudsz lementi rá például, valamint hozzáférést ad a Shadow Drive névre hallgató szolgáltatáshoz - itt jön képbe az NFC, a géped meghajtójának egy rejtett partícióját csak ezzel a kulccsal tudod majd elérni.
-
tmate89
csendes tag
Sziasztok .
Egy kérdéssel fordulok hozzátok amire valószínűleg könnyedén választ tudtok nekem adni,
ASUS G531GW-AZ022 laptopról lenne szó, a kérdésem az lenne,hogy ehhez a típushoz a KEYSTONE a gép rész vagy pedig nem , mivel arukeresőn az egyik oldalon olyan képek vannak ahol része a másikon pedig olyan ahol egyátalán maga a foglalat sincs ott
https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_asus-rog-strix-scar-iii-g531gw-az022-gamer-laptop-15-6-fhd-core-i7-16gb-512-gb-ssd-rtx-2070-8gb-noos-1298788.html?rbtc=aru%7cpf%7c1298788%7c%7cp%7c%7c
innen rendelném !
Köszi előre is -
törölt tag
Először is köszönöm mindenkinek aki segített. Főleg gago1975 és fordjee fórumtársaknak a közbenjárásért.
Maga a story:
Az Aqua Computerben vásároltam egy MSI laptopot. Fizetés előtt felajánlották, hogy bontsuk ki, indítsuk el. A külső, barna kartondobozba be volt gyűrve egy kék garanciajegy. Hogy eredetileg hova szólt, azt nem tudom, az eladó csak félretette. Gépet kipróbáltuk, minden rendben mentem fizetni. Ez idő alatt az eladó a gépet elkezdte visszapakolni. Fizetés után átvettem a dobozt, de a garanciajegy kimaradt, amit már csak otthon a doboz újboli felbontását követően vettem észre. Megjegyezném, hogy a szokásos Aqua garanciát nyomtatták a számlához, tehát hozzájuk tudtam volna vinni a gépet.Mivel a dolog este történt, másnap reggel visszamentem hozzájuk, hogy kimaradt a jegy. Nem volt az asztalon már, de egy másik eladó kiállított egy másik garanciajegyet, ez az ami jelenleg is van és a CHS van feltüntetve importőrnek és a hátoldalán C Szerviz javítási igény érvényesítéshez. A számlához kapott, hozzájuk szóló garanciát viszont elvette az eladó.
Most, 1 hónap elteltével felmerült a tárhelybővítés kérdése és így került elő újra a garancia ügy. Bár a gép alján nem "Warranty" matrica takarta az egyik csavart, mégis ajánlatos szétszedés előtt megtudni milyen következményei vannak egy matrica feltépésének.
Felmerült az is, hogy miért nem Albacomp garanciajegyet kaptam, ha ők a hivatalos MSI szerviz.És az eredmény:
Az, hogy az Aqua Computer CHS garanciajegyet adott, lehet furcsa és akár talán valami malőr is becsúszott, de úgy tűnik nem jelent technikai problémát. A CHS és Albacomp cégekkel is történt egyeztetés.Hiba esetén:
- küldhetem a CHS-hez, oda szól ugye a garanciajegy
Nem kell tőlük bontási engedély a bővítéshez, de sérülés nem lehet a laptopon (teljesen érthető okból)- küldhetem az Albacomp-hoz, akár a CHS garanciajeggyel is (valószínüleg garanciális esetben amúgy is náluk kötne ki)
Kell bontási engedély, kértem, kaptam. Probléma esetén azt is küldeni kell a garanciát igazoló dokumentumokkal. -
paloli007
csendes tag
Sziasztok!
300 rongy körül tervezek gamer laptopot venni. A legtöbb gép ilyen árban 1650-el van szerelve, Asus ROG-ok, illetve Lenovo Legion Y540-ek. Azonban megakadt a szemem egy MSI-n az edigitalban, ami 315 most akciósan (elvileg), és 1660ti, 120hz-es kijelző.
https://edigital.hu/notebook/msi-9s7-16w112-016hu-gf65-thin-9sd-gamer-notebook-fekete-p692668
Az lenne a kérdésem hogy szerintetek megérné ezt venni, vagy inkább egy 1650-es gépet ami más aspektusaiban esetleg jobb?
(ui.: Haszanáltan is néztem gépeket, de valószínűleg részletre venném)
-
gago1975
őstag
válasz
Darth_Revan #43871 üzenetére
Szia.
Hát az oldaluk szerint már a CHS/C szerviz a Lenovo hivatalos márkaszervize.
Jaj most látom, hogy csak a Lenovo Think gépeknek ők a hivatalos szervize.A CHS/C szerviz pedig javít, csak az MSI esetében tovább küldik az Albacomp-nak.
A többit (Dell/AW/HP/LENOVO Think)viszont Ők csinálják.A furi nekem csak az, hogy a Aqua miért nem az Albacomp hivatalos gari jegyét adta ki, miért a CHS-ét.
-
-
Darth_Revan
veterán
-
gago1975
őstag
válasz
#68216320 #43866 üzenetére
Update:
Most felhívtam neked az Albacomp-ot a +36/202195736 -os tel számon és ott tájékoztatott a hölgy akivel beszéltem, hogy a hivatalos szerviz csak az Albacomp, viszont a CHS mint egy köztes "forgalmazó" van jelen, Ő rajtuk keresztül jut a Aqua az MSI gépekhez.
Viszont a garancia levél nem jól lett kiadva szerinte, ez okozhatja a kavarodást.
De hívd fel te is őket nyugodtan és kérj segítséget, hogy ilyenkor mi a teendő -
gago1975
őstag
válasz
#68216320 #43866 üzenetére
Hívd fel az általam megadott elérhetőségen az Albacomp-ot, hogy most akkor Ők még a hivatalos MSI szerviz vagy már változott a helyzet. Én azt látom az általam linkelt oldal szerint, hogy még mindig az Albacomp a hivatalos szerviz. Első körben hivd fel őket és ha ott zárt kapukat döngetsz akkor a CHS-t is és érdeklődj náluk is, mond el, hogy szeretnéd a géped fejleszteni és ehhez szeretnél bontási engedélyt, mert ssd/ram-ot szeretnél betenni a gépedbe.
Furcsa, számomra nem kerek viszont amit leírsz.
Minden forgalmazott terméknek megvan a hivatalos szervize és ami a dobozba van, azt kellene alapul venni. Nem csere-berélhet, keverhet össze garancia jegyeket egy distributor se.
Aztán ha kiderül minden, akkor oszd meg itt, hogy mindenki okuljon az esetedből, illetve segíts másoknak, hogy akkor most ki a szerviz -
törölt tag
-
-
gago1975
őstag
válasz
#68216320 #43857 üzenetére
Hát nézd, mivel az Albacomp volt idáig a hivatalos szerviz [link], így először, hívd őket.
Semmi gond csak el ne áruld, hogy már megbontottad a gépet. Nem kell azt tudni nekik. Ez ilyen "utólagos" engedély lesz.
CHS??????WTF?????? Tudtommal a CHS (C szervíz) a DELL/AW/HP/Lenovo hivatalos szervize [link]
Hol vetted ezt a gépet? -
matyee
őstag
válasz
MaxxDamage #43862 üzenetére
Miért szted a 460W-os fogyasztás hogy méri, amit magad mértél ki 260W-ra? 190W-os stock bios van rajta, bármit is ír a hwinfo
-
-
matyee
őstag
válasz
MaxxDamage #43860 üzenetére
továbbra is csak 190W-os
-
-
echterion
nagyúr
válasz
#68216320 #43853 üzenetére
Ezért írtam, hogy meg kell kérdezni a gyártót, mert én matricázott csavart csak a gyártó engedélyével szednék le.
(#43854) blue_23 Ne haragudj a hitetlenségemért, de én még csak olyannal találkoztam az olyan játékoknál, amik ugyanúgy terhelik a gépet, mint a FS, hogy azoknál jobban melegedett a gép, mint egy rövidke FS alatt, pont azért, mert egy idő után az egész gép szépen át tud melegedni.
-
gago1975
őstag
válasz
#68216320 #43853 üzenetére
Szia.
Csak az MSI-nél van matricázott csavar, de ha kérsz az MSI-től bontási engedélyt akkor semmi gond. [link]
Régen az Albacomp volt a szerviz, most is remélhetőleg u.a.
Nézd meg a garancia könyvet, hogy ki a hivatalos szerviz.
Írd meg nekik email-ben, hogy mit szeretnél, mit cseréltetnél, cserélnél, raknál bele és azt az emailt "Örökre" tedd el, mentsd le.
Fontos, hogy minden adatot küldj el(gyári szám, szla, stb..) -
törölt tag
válasz
echterion #43848 üzenetére
Minden gépnél garivesztés a matricázott csavar? Én simán leszedtem ssd bővítés miatt. A matricán "Factory Seal" volt, nem "Warranty Void". Szóval azt hittem csak arra utal, hogy gyári kiépítésben van még a gép, se bele, se ki nem vettek semmit. Akkor lehet buktam így kezdésként a garit?
-
fordjee
aktív tag
válasz
Gergello #43851 üzenetére
Nem keseredtem el, nagyon tetszik így is
Pasztázom majd, ha nem segít egy kis uv is lesz. Valaki írt egy Scar 3-asról, miután ezeket megcsinálta, már elégedett volt a hőfokokkal, meg mindennel.
Igazából túl sokat nem játszom, hetente kb. 10 órát, de azért meg kell oldani ezt a problémát.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Autós topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen TV-t vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Robotporszívók
- Nintendo Switch 2
- Spotify
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Razer Blade 15 gamer laptop megvigyázott szép állapotban.
- Különlegesség! ASUS ProArt StudioBook Pro W500G5T i7 9gen NVIDIA Quadro RTX 5000 MAX Q 16G
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- ThinkPad T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB DDR4 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Precision 5540 15.6" FHD IPS i7-9750H Quadro T1000 16GB 512GB NVMe magyar vbill új akku gar
- Samsung Galaxy A13 4G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- BESZÁMÍTÁS! MSI MPG Z590 GAMING FORCE alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest