Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Casanova*
üzenetére
Ha jól jöttél ki belőle akkor meg ne panaszkodj,legalább egy kis kaland is volt
Amúgy viccet félretéve nincs szarabb dolog egy komoly játékos számára mint a thermal throttling
Az komolyan mondom nekem mindig akkor jött amikor a legjobbat játszottam volna
a legjobb helyzetekben még anno COD2 multiban amikor "belőhettem" volna egy rakás kempelő majmot és hopp jött a drop,majd egyből utána pofán is lőttek
Most röhögök rajta,de akkoriban még nem volt ez olyan vicces... -
Mikulásbá
nagyúr
válasz
Dreadloord
üzenetére
Sosem értettem ezeket a szőrszálhasogató kijelző "tesztet" .Én felnyitom magam előtt,és merőlegesen nézem,nem mászkálok ide-oda,nem hajtogatom sehova.

-
vásárló
csendes tag
válasz
Dreadloord
üzenetére
Leültél elé már és megnézted? Lehet a youtube-on is gameplayeket nézegetni, csak az sem ugyanaz a minőség ugye. Szóval így kijelenteni valamit túlzás. S tény, hogy többet ér az emberek személyes tapasztalata mint bármilyen teszt.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Casanova*
üzenetére
Ottan nem nagyon vannak masszív játékosok,nem igazán van gyakorlatbeli saját tapasztalatuk a belépő szintű gémerrel sem,nem hogy felső kategóriával...Ettől függetlenül csak jót akarnak ők,csakhogy ezen a szinten kevés az hogy megnézem Ár/teljesítmény arányban mi a legjobb és akkor vedd azt barátom minden napi játékra,mert az a vége mint a Te esetedben volt.
-
Dreadloord
senior tag
válasz
vásárló
üzenetére
teszt Tele van képekkel a kijelzőről, egyik legmegbízhatóbb laptop tesztelő oldal a világon...
"Először látni kéne élőben" Ugyanazt látnám, mint a tesztben, hacsak nem húzták le direkt, de abból már rég botrány lett volna...
Lehet megvárom a g751-et, állítólag az IPS-es, csak félek, az még 400-ba se fog beférni

Kijelzőre visszatérve: a z500-asom átlag TN panele egy katasztrófa nekem, igaz kiváló a látásom (még
), de ha csak 1 centit elmozdul az ölembe, ár az alja vagy a teteje a képnek annyira kifakul, mintha színátmenetes lenne. A színek is tompák, még max fényerőn is, a feketéje szürkés, összességében megszokható, de amikor melléraktam egy normális kijelzőt, ordított a különbség. 190K volt agép gt 740m-el tavaly, ezért az árért elfogadom, hogy ilyen kijelző jut, de 300K vagy ne adj isten a felett nem akarok ilyen képminőséget nézni. -
Mikulásbá
nagyúr
válasz
Dreadloord
üzenetére
Ha a G750JZ-nek rossz a a kijelzője,akkor minden TN-nek.......
Nem a notebookcheck-en kell nézegetni a képeket,hanem élőben megnézni.
Gyakorlatilag a TN-ek szinte egyformák.Minőségi ugrás a IPS panel.
Ennyiért ez fér bele-a hardver és a hűtés viszont remek.(most a G750JZ-ről van szó) -
Casanova*
veterán
válasz
baalika
üzenetére
Lenovo IdeaPad Y570 laptopom volt. ezt ajánlották nekem a ,,milyen notebookot vegyek,, topikban. névlegesen gamer laptopot. teszteken jól teljesített,nem melegszik,nem throttlingol. nem a f@sz,.
egy kalap szar laptop volt, szó szerint majd megsült a gép. agyba-főbe ezt a laptopot ajánlották mindenkinek játékra. teszteknek nem szabad hinni, itt a srácoknak kell hinni! 
-
vásárló
csendes tag
válasz
Dreadloord
üzenetére
Bizonyára nagyon sokat jelentő tapasztalat elolvasni egy tesztet egy képernyőről és annak a minőségéről. Először látni kéne élőben és aztán nyilatkozni szerintem, mert ez így kb csak dacos riposzt semmi több.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Dreadloord
üzenetére
Nyilvánvaló hogy nincs tökéletes gép, valamit-valamiért,de játék/hűtés szempontjából fényévekkel jobb az Acertől és eddig azt a részt elemeztük,azt a részt vettük elsődleges szempontnak.A döntés nem rajtunk áll,mi itt csak véleményeket cserélünk ami esetleg segíthet neked a végső döntésben.
-
Casanova*
veterán
válasz
Dreadloord
üzenetére
teljesen jó a kijelzője.

-
Ursache
senior tag
válasz
Dreadloord
üzenetére
De azt nem értem, hogy ha pályázat, akkor mi köze a számládhoz

De valóban hallgass a többiekre: ha új kell, akkor 300k lepkefing, ennek a
kétszeresétmásfélszeresét illene kiszórnod, hogy tényleg új gamer gépet vegyél. Ha meg valami pályázat és nettóban akarod, vagy nem tudom, akkor meg ~200k-ért akarsz hardcore gamer gamet? Naaaa...
-
Kasya
nagyúr
válasz
baalika
üzenetére
Azert ertelmezzuk a szot, hogy mi a gamer. Fentebb megfogalmaztuk, hogy nagyjabol mit takar. Irtam markakat, amik ezt megprobaljak lefedni par termekkel. Nyilvan, nem beszelhetunk tul nagy valasztekrol, tekintve hogy draga mulatsag es relativ kicsi a piaca.
Ellehet gamerkedni egy Dell Inspironon is, de akar egy tableten is... attol a gamer konfig akkor is a high-end kategoria marad.
Mint lathatod, felsoroltam tobb ceget. Azt is hozzafuztem, hogy joreszt a tarsasag veleje itt azt fogja favorizalni, ami hosszutavon is minoseget ad es az ember tenyleg oromet leli benne barmilyen korulmeny kozott.
De hogy ne csak a hutest nezzuk...az upgrade is fontos tenyezo sokunknak, foleg egy felso high-end gamer gepnek. Es ebben a kategoriaban van a hutes is. Vehetsz belepo szintu gamer gepet, ami konfigban megfelel neki, de epp hutesben nem...ettol meg gamer, csak nem biztos hogy ar/ertek aranyban megeri, hisz nem a mindenkori elvart minoseget adja.
Laptop ar csokkenes...most penteken Black Friday. Erdemes kulfoldet figyelni, mert biztos lesznek akciok. Itthon egyedul az Edigitalt lattam akciozni, ok se vittek tulzasba...
Amugy inkabb jovore, inkabb tavaszra saccolnam a nagyobb aresest 980m eseten is. Addigra mar az AW is tuti kijon az uj generacioval. -
baalika
tag
Tudtommal a razer és gigabyte laptopok jobban melegszenek mindegyiknél... Nem igazán értem amúgy miért mentünk rá ennyire a melegedésre, amióta laptopok léteznek melegszenek és ahogy én látom elég sok ember boldogan "gémerkedik" gyengébb gépeken is. Sok pozitiv hozzászólást is olvastam ezzel kapcsolatban, volt, akinek 60 fok fölé nem ment soha. Nyilván húzással bármiből ki lehet hozni a füstöt. Kicsit epeen lóbálásnak érzem itt már a dolgot, melegszik, melegszik ez ilyen, van olyan is, ami meg nem. Amióta a spectrumomon először játszottam a bards tale-el kb minden játékon végigmentem, igazából lehet ezt bárminek nevezni, ha egy 200 ezres laptop is tudja ezt akkor definiálja mindenki ahogy akarja, nekem a "gamer" nem állt meg az AW-nél
Szerintem ne ragadjunk le ennél a szónál, játszani szeretne rajta, hajlandó megalkuvásra, van más opció is, mint a G750JZ.Mi a tapasztalatotok, karácsony közeledtével hogy változnak a laptop árak? Számithatunk még csökkenésre? Vagy majd csak karácsony után január elején lesz nagyobb áresés?
Low end 900-as szériáról mit olvastatok utoljára?
-
-
Kasya
nagyúr
válasz
baalika
üzenetére
Tessek. Bar sok sebbol verzik a cikk es latsziik, hogy reg nem szertkesztettek.
Mindenestre elmondhato, hogy jo hutessel rendelkezzen, amivel max terheles mellett is kepes a gép hosszutavon, biztonsagosan mukodni ugy, hogy nem korlatolja le magat hofok miatt. Ezen felul a hardver eszkozok a high-end osztályba pozicionaltak.
Ugye a "gamer" itt a varazsszo, amit nem hasznalunk csak ugy minden gepre amiben van mar dedikalt gpu...
/aztan lehet pontositani, elso hsz-t irni...ki mit akar/
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Mikulásbá
üzenetére
Igen,én is így döntenék ha a legfelső határ 400k. A ~300k-s új "gamer" gépek több bosszúságot fognak okozni mint örömet az elégtelen hűtés és a throttling miatt sajnos.Az a része hogy házilag mennyit lehetne javítani mondjuk az Acer hűtésén az kérdéses tényező,lehet akár ez is-az is a vége,de akkor megint ott a másik kérdés hogy bukik-e a gari?,megéri-e vesződni vele?, etc.etc. A helyzet I7-tel így néz ki: 10 perc alatt kb. 3-4x erős drop és throttling,100°C-os CPU, BF4 single playerben: [link]
baalika: A "hűvösen"-t azt úgy értelmezd hogy nyáron is mondjuk a 80°C-os tartományt azért ne nagyon lépje túl sem a vga,sem a proci,persze minél kevesebb annál jobb elven működik ez a dolog.
-
baalika
tag
Kérek szépen egy definiciót a "gamer gép"-re.
-
Mikulásbá
nagyúr
válasz
Dreadloord
üzenetére
Én nem olvastam,hogy csak új,számlás lehet bocsi.
Akkor is a G750JZ-t venném,az olyan 400 ezer körül van,új,számlával.Később valami úton-módon megoldanám az SSD bele,addig a HDD is megteszi,egy rendszer klónozás nem sok idő. -
Casanova*
veterán
válasz
Dreadloord
üzenetére
hallgass a srácokra!
amiket felsoroltál,egyik sem gamer gép. 
-
Dreadloord
senior tag
válasz
Casanova*
üzenetére
Feladom, türelmes ember vagyok, de amit itt leművelsz, attól a falnak megyek... Komolyan nem értem, hogy egy intelligens lény, hogyan képes write only-ban létezni és boldogulni a mai világban (Persze gondolom ezt se olvassa el...).
Az, hogy mi a "szar", eléggé relatív, ha a Nitro szar, akkor y50, g551, n551, vagyis az összes jelenlegi 300K-s gamer gép szar.
UI: Ez nagyon kész, lehet valahogy felhasználót tiltani, hogy ne lássam mit ír?
-
Casanova*
veterán
válasz
Dreadloord
üzenetére
mi csak jót akarunk neked, de nem hallgatsz ránk! tudod mit? vegyél szart!!!
lényeg a kijelzője ips legyen! játszani nem fogsz tudni.
ok,értettük! 
Kasya: értem,köszi! jó,de akkor is ne vegyen szart!

-
-
Casanova*
veterán
válasz
Dreadloord
üzenetére
legyél már okos! használtan vegyél gamer laptopot! acert meg felejtsd el! nem érted mit beszélnek a srácok?

-
Dreadloord
senior tag
Köszi, ezt még nem is néztem, túl egyértelmű lett volna XD
Az a helyzet, hogy inkább megveszem ezt 300-ért, némi kompromisszummal, mert esküvőre meg lakásra megy a gyűjtögetés, és ha 400-ért sincs újonnan lényegesen jobb, akkor már ott tartanék, hogy ezekhez mérten is tételt költenék a laptopra, azért annyira még nem megy a szekér, hogy jó érzéssel kifizessek fél millát egy laposra sajna

-
Muerte
Topikgazda
válasz
Dreadloord
üzenetére
Hát ahogy előttem is írták az a helyzet pontosan.300k-ból nincs új gamer gép ami kompromisszum nélküli legyen.Az Acer throttlingolni fog,nyáron szinte képtelenség lesz vele értelmesen játszani ezt 100% biztosra veheted.Nekem az is roppant gyanús hogy egy melegebb nyarat majd egyáltalán kihúz-e meghibásodás nélkül.Az iponos tesztet nézted? [link]
-
baalika
tag
válasz
Mikulásbá
üzenetére
Tudom, tőle van az AW is, de ahogy mondtam nekem az sajnos túl sok túl nagy, mind teljesitményben mind árban. Kár, hogy nincs most olyan igazán fúdenagyonrettentő király 15-ös laptop. Majd talán a 900-as szériából. De mondom én nem játszok mai vadiúj fps-ekkel rettenet grafikát igénylő játékokkal.
Ezért jutott eszembe a non-SLI Y510p is, de nem merem bevállalni, hogy mégis megbánjam a kevés teljesitmény miatt. -
baalika
tag
válasz
Dreadloord
üzenetére
Ahogy mondtam én egy AW17-ről "lépek vissza", egyelőre minden review és forum amit csak találtam végigolvasása után elég relativnak tűnik az acer és asus közti "visszalépés", a kijelző vs ár kb az egyetlen, ami konkrét de a többi... még egyikőnkek sincs kezében a gép, viszont ha az acert választod nagyon szivesen megülök egy sörrel valahol veled és összemérhetnénk

Ha már a 350-et megütötted és nem gond a 17-es és a méret szerintem sem találnál jobb notit egyedülülő gépénél. Kár, hogy ragaszkodsz a számlához.
Még a végén meggondolom magam basszus és elviszem azt az erőművet...
-
NTonee
veterán
válasz
Dreadloord
üzenetére
,,szeretnék jó minőségben játszani, akár új játékokkal is"
,,400 fölé semmiképp nem szeretnék menni, és ebbe még 250 gb SSD is be kellene, hogy férjen rendszer alá."Ez a két mondat totálisan üti egymást. De ha nem akarsz többet rászánni, akkor vedd meg az észert és téma lezárva. Aztán majd kiderül, hogy tanulópénz lesz e, vagy sem. Viszont én simán arra fogadok, hogy az lesz.
-
baalika
tag
válasz
Dreadloord
üzenetére
Én hetek óta ugyanezeket a köröket futom, nálam a 15-ös méret kicsit korlátoz, az áráról nem is szólva de mindig visszajutok a G551-hez...
-
Dreadloord
senior tag
Sajna új kell, és számlával (pályázat), a 300-as határt meg magamnak szabtam, de nem azért, mert ne lenne több a számlámon (soha nem értem azokat, akik 0-ra kiköltekeznek, vagy akár hitelre, na mind1).
Viszont mivel ez a "hobbim", tv-zés, kocsmázás, stb. helyett, szeretnék jó minőségben játszani, akár új játékokkal is. Viszont akkor mit javasolnál?
400 fölé semmiképp nem szeretnék menni, és ebbe még 250 gb SSD is be kellene, hogy férjen rendszer alá.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Dreadloord
üzenetére
Kösz
Az asztali I5-öket szándékosan nem kevertem bele,azért ott órajellel sokmindent lehet kompenzálni.
Ha nem izgulsz a mai játékokra,multi FPS-re,nem túl sokat játszol akkor vállalható az I5 is simán.Én csak abban szeretnék segíteni hogy a megspórolt pénzed elköltése ne csalódást okozzon majd hanem örömet.
Azt is borítékolom neked előre hogy az az Acer nem játékra való gép
lehet tőlem akármilyen teszt vagy bármi,akkor sem arra való.A kérdés csak annyi hogy mennyit és milyen játékokat akarsz vele játszani,mert az dönti el a kérdést hogy vállalható vagy sem. -
Casanova*
veterán
válasz
Dreadloord
üzenetére
pl. az új cod aw nem jól kezeli a 2 két magos procit,néha belaggol a játék. i5-ös gépet semmiképp ne vegyél! utána nem fogod tudni eladni. most mindenki adja el az i5-ös gépét,i7-re váltanak. ips-t meg szard már le! annyiból jobb,hogy oldalról is éles a kép. oldalról akarsz laptopozni?
a mai TN paneleknél szerencsére már
javult valamelyest mindez... -
Muerte
Topikgazda
válasz
Dreadloord
üzenetére
Köszönöm a dicsérő szavakat
Természetesen megy az I5-tel mivel 2mag négy szál,de nem kezeli le rendesen,néhol random beakad az is mivel a játéknak pont a 3. valós mag tettszene a legjobban,ajánlom figyelmedbe a HSZ.-eket is főleg amiket Abu írt.Ez még csak a kezdet egyébként...ha már egyszer kitalálták a fizikai négy magot akkor előbb-utóbb az összes játékot,programot arra fogják optimalizálni hogy értelme is legyen,vagy akkor most mindenki adja el az I7-jét mert nincs is értelme?
Egyáltalán minek is van? igaz? 
...Mint már korábban is írtam a procilimit nem csak azt jelenti hogy 100%-kon teker a CPU.A csávó aki a Lenovo és Toshiba-val teszteli az i5/I7-et a BF4-ben az abszolút nem kompetens,inkább vicc kategória.Full vga limit mindkét kártyánál 25-30FPS-el azon nincs mit mérni.Egyébként már ott is látszik hogy az I5 limitel,DE! egy épkézláb játékos nincs aki 30 FPS-el tolna egy multit,mert kb.esélye sincs az embernek azok ellen akik fix 60-80-100-120-al tolják,ezért ha azt akarnánk hogy legyen mondjuk fix 60 ahoz csúnyán le kéne venni a felbontást.Na és ebben az esetben lenne egy akkora procilimit mint a ház,így kellett volna tesztelni
És akkor még az órajeleket szóba sem hoztam,az egy külön téma lenne.
Ezen a képen is látszik hogy az I5 már elfogyott FHD-ba is,alatta meg már sehol se lenne szegényke: -
etern
tag
válasz
Angel2014
üzenetére
Te én most néztem ennek a gépigényét . minimum a 680!!! így már egy két dolog világos.
-
Kasya
nagyúr
válasz
Dreadloord
üzenetére
En azert nem mondanam hogy ez minden jatekra igaz lenne...
(#3741) adatfalo: gyarilag csak angol bill. kiosztassal erheto el. HW-t beszerezni pedig igen, legjobb uton ebay vagy itt, hardverapron lehet. Illetve par forumtarstol
Marha epp olyan specifikus cucc kellene, amit egy szamtec uzletben nem kapsz. -
conqver
aktív tag
Szevasztok!
A múlt héten visszaballagtam közétek egy AW 17-tel 4700MQ+GTX 770M a belsejében!
Csináltam pár rövid tesztet ~20-22°C szobában!
Optimus Enabled......hibátlanul működik, nem szaggat és teljesen játszhatóak a játékok!Nem pofázik közbe
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Cpu MAx Hőfok 70°C volt!3D11 Alap Cpu+Vga
3D11 Tuning Vga (amit AB engedett) -
adatfalo
senior tag
Hali!
Csatlakozva azok közé, akik Alienware-ekkel szemezgetnek, létezik belőlük magyar billentyűkiosztású? Valamint AW tulajok honnan szokták a hardvert beszerezni hozzá? Hardverapró, Ebay? Vagy van valami más "olcsó" forrás is?
-
baalika
tag
válasz
Dreadloord
üzenetére
Ez már sokkal jobban néz ki. Kérdés, hogy az IPS panel vagy az i7 proci a fontosabb?
Te a 17-est nézted? -
Dreadloord
senior tag
Kieg: Acer shop beakciózta, 289K
Ja mégse, benéztem, ez a 15,6-os változat, bár a tövvi is az, amikhez hasonlítgatják.
-
etern
tag
válasz
Casanova*
üzenetére
Tiszteletem uraim!! Én is beszálltam kicsit Assassins Creedezni, főleg mert olvastam hogy beszaggat, hát akkor csak megtesztelem én is
És tényleg.... játékmenettel még nincs is akkora progléma, talán minimálisan akad, de a vidó átjászásoknál már azért nem szép látvány... Vicces
Minden maxom természetesen, de akkor is!! 
-
Dreadloord
senior tag
Muerte azért tőled pont nem vártam volna, ÉRTŐ olvasással nézd át a cikket.
Segítek: " Az Ubisoft ugyan hivatalosan nem támogatja a két maggal, illetve pontosabban két szállal rendelkező processzorokat..."
A cikk a pentium procikról szól, 2 szál már valóban elég kevés, de 2 mag 4 szál dunsztig elég gtx 860m mellé FHD felbontásban.Hmm tévedtem, elnézést, i3-as proci is elég XD (igaz asztali változat)
FC4 i3-al 15%-al kisebb fps, mint i7-el, na erről beszéltem... Ja és asztali 980 mellett, ami kb 3 szor erősebb, mint a gtx 860m, lehet amellett lett volna 1,00104 FPS különbség...
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Dreadloord
üzenetére
Gondold meg az I5-öt
[link] -
NTonee
veterán
válasz
Ursache
üzenetére

Egyrészt január végéig nincs ugrabugra nálam, kirúgási hullám lesz a cégnél, nem szeretnék nagyot koppanni. Másrészt az elsődleges cél egy R2 lenne, majd kiderül, hogy milyen lehetőségeim lesznek. Még sok idő telik el addig, valaki lecsaphat a tiedre is.
Mivel 10éve asusokkal vagyok körülvéve, így az alieneket abszolút nem ismerem. Egyelőre agyalás és a témával ismerkedés, kérdezősködés van. -
NTonee
veterán
pénztemetőnek jelenleg egy öregedő audit tartok, köszi
, így annyira nem vágyom rá, de kb ez lenne az elképzelés, igen. Elindulni egy "egyszerűbb" konfiggal, aztán lassan haladni. Egy ivy-s 780m-es valami járt a fejemben, de láttam Ursache gépének hirdetését is és kicsit elkókadtak az ivy-s vágyaim. 
-
Muerte
Topikgazda
Hát az SLI-s történet nem olcsó sport
viszont ha azt nézed hogy mondjuk 980M SLI-re rászánod később majd a zsetont akkor az vajon hány következő szériát le fog verni még teljesítményben?
A 780M SLI is jóval felette van azért a 980M-nek... Alkatrész van ha kell minden,de nekem még semmi sem kellett a gépemhez,pedig ez azért tényleg használva van.Ha adott a keret és van kedved később upgradelni akkor vennék a helyedben 1db. 780M-mel egy R2-őt pici pézé és szép lassan majd fejlesztgetni,temetni bele a pézt mint én

-
NTonee
veterán
amúgy arra akarok magamban kilyukadni, hogy ha január körül rászánom magam végre a G53 nyugdíjazására, akkor G751, vagy Alienware irányba mozduljak e. Ha egy nem sli képes ufót vennék, akkor legfeljebb minőség terén lennék előrébb. Viszont pénzügyileg max a G751 árát szánnám rá a dologra. Persze később mehetne az upgrade is, de első körben így is kb mintha a fogamat húznák.
Kasya: igen, lehet. Nem voltam benne biztos.
-
Muerte
Topikgazda
Hát nem tudom mibe fáj,mert mostanában nem nézegettem már az árakat
Nekem 600k-ba volt mire 780M SLI / 3920XM lett belőle és még aztán vettem ramot és ssd-t 100k-ért..de ennek már egy éve,azóta biztosan mérséklődtek kicsit az árak. Az R3/R4-nek egy konstrukciós hibája van hogy a PCH chip elmelegszik,de ez baromi könnyen házilag orvosolható egy passzív bordával,egyébként szinte elnyűhetetlen gép.Hangzásra kicsit "dobozos",a panel elmegy,összeszerelés és anyaghasználat nagyon jó.Az "R5"-nek szebb a panelja,talán kicsit jobb hangzásban is,de anyaghasználatban és összeszerelés minőségben szerintem visszalépés.Látszik hogy ahol tudtak ott már spóroltak. Az M18xR1/R2 prémium minden tekintetben,kivéve a panelt,de azért ne rosszra gondolj,csak nekem az M17xR2 RGB led-je volt az előd és ahoz képest gyengébb.Hangzásra nagyon jó,Klipsch mélynyomó van benne és tényleg van rendes mély is kb.30%-kos hangerőtől.Az AW 18,panelja nagyon szép,vetekszik az RGB led-del,a hangereje valami elképesztő,rengeteg ember el sem hinné hogy az a hang egy laptopból jön ha nem látná és ez nem túlzás
,bár mélyben szerintem nincs olyan mint az M18x,de hangerőben minimum duplája.Az összeszerelés minősége ott is prémium kategória,az anyaghasználat is elmegy,de azon is látszik már a költségcsökkentési vágy. -
NTonee
veterán
hopsz. Szóval ha sli-t akarok, akkor le kell nyelnem a 18-as méretet. Nem elég, hogy gamer notit akarok venni, még új asztalt is nézzek hozzá.
Ezek szerint neked is az van, el voltam tájolva. 
Semmi konkrétumot nem olvastam az R4-ről, csak többször is láttam olyat, hogy nem lett olyan jó, mint a többi. Ezért kérdeztem, hogy valós e és ha igen, akkor miért. Persze lehet, hogy keverem másik géppel, szóval nem lényeges.
És mibe fáj egy M18x R1/R2 használtan külföldről? Meg merre kéne nézelődni? -
Muerte
Topikgazda
SLI témában nem sok opció van: 2009: M17xR1 GTX285M SLI a teteje Q9300-as quad procival.
2010-ben jött az M17xR2 ami igaz hogy 2 kártyás rendszer,de csak CFX képes a lap,előszerettel használják sokan még most is 7970M CFX-re upgradelve,prociból első gen. I7 940XM a teteje.Ezzel vége is a 17"-os SLI verzióknak,mert ezután már csak a 18-as széria kapott 2 vga-t. 2011: M18xR1,megy bármilyen 2 vga-val,sandy alaplap.2012: M18xR2,ivy lap és mehet bármilyen CFX vagy SLI.2013:AW 18,Haswell.Az R4 szerintem pont a legjobb konstrukció a 17-esek közül.Milyen problémákról hallottál? Ráadásul az Eurocom "belevarázsolta" a 980M-et is,szóval megy vele az R4 is és az "R5" is. [link] -
NTonee
veterán
a legfontosabb kérdéseket igazából leírtam. Pl 17-es gép sli opcióval sandybridge után nincs? Miért nincs? Problémák voltak? 18-asban tudom, hogy elérhető, de azt biztosan nem akarok. Már a 17-est is túl nagynak tartom, viszont ebbe még belemennék. Itt-ott elcsíptem pár apró megjegyzést talán az R4 esetén, hogy kevésbé lett jó. Mi az oka, már ha igaz?
Vagy egyszerűsítsük le a dolgot... 400e körül mit lehet szerezni? (a HA hirdetéseket láttam.) -
NTonee
veterán
van valahol valami összeszedett lista/táblázat, hogy az egyes alien gépek milyen konfigban voltak elérhetőek korábban? Pl olyanra lennék kíváncsi, hogy melyik gépben volt sli lehetőség, melyikben milyen procik voltak elérhetőek, stb.
(agyalok, hogy G751, vagy inkább beleszagoljak a királykategóriába valami használt géppel.) -
Angel2014
addikt
Mindenkinek köszönöm....azt hittem megint én vagyok balfék.
Mondjuk attól még lehetek 
-
Mikulásbá
nagyúr
válasz
Dreadloord
üzenetére
Akkor "Alea Iacta Est"
Majd várjuk a beszámolót,mert nem egy gamer kategória,de játékra is jó lehet.

-
Dreadloord
senior tag
válasz
Mikulásbá
üzenetére
Új kell számlával, egyébként a tesztben még az i7 sem throttlingolt játék alatt, tesztek meg nem érdekelnek, max 1 szer lefuttatom őket e-p*nis miatt

g551, y50 egy fokkal gyengébb hűtést tekintve, az meg természetes, hogy egy 400K-s 5 kilós laptopnak jobb a hűtése, csúnya is lenne, ha nem így lenne

i5-el gtx860m-el tuti nem fog játékok alatt throttlingolni, 2 év után úgyis eladom, addig meg, ha megfő, vagy bármi, megy be gariba, van másik gépem munkára, szóval nem mozgat a belső hőfokokon való görcsölés...
Anyaghasználat: majd kiderül, Asusokból is fikák a belépő sorozatok, Acerből is, ez viszont korrektnek tűnik, ha viszont megnyekken, szintén megy vissza gariba...
Mikulásbá: Újjonan akkor megtoldva 350-ig mondj kérlek olyan lapost, ami minimum gtx 860m, IPS panel, nem elbaxott msi billentyűzet í betű, stb nélkül, és jó a hűtése? (én 2 hónapja nézem a gépeket, de nem találtam ilyet...)
-
-
Mikulásbá
nagyúr
válasz
Dreadloord
üzenetére
Ez a vékony ház és benne a keskeny ventik szerinted elég hűtést fog produkálni?Hiába i5-ös,amit meg akarsz venni,játékban a hűtés a legfontosabb szempont-mármint az legyen rendes,különben nem lesz játék.
Én inkább kipótolnám és egy igazi gamer gépet néznék,15"-os verzióban nem is nagyon van,17"-ban egy alig használt G750JZ jó választás lehet.Van is itt az aprón egy,én azt választanám.Jó teljesítmény és tényleg komoly hűtés.Ez a gép már bizonyított.
-
baalika
tag
válasz
Dreadloord
üzenetére
Milyen manapság az acer laptopok minősége? Rettenetesen be vagyok oltva ellenük, csak rossz tapasztalataim vannak. Éven belül szétesős, gyenge műanyagokból, megsülős. Tényleg jót irnak róla, nyilván vadiúj laptopnál ezek nem jönnek elő.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Dreadloord
üzenetére
Nem OFF,jöhet nyugodtan bármilyen teszt
viszont engem nem igazán győzött meg a Crysis3 alatt elért 96/82°C,cpu/vga hőfokkal. -
Angel2014
addikt
Sziasztok!
Nem lenne valakinek kedve letesztelni az : Assassins.Creed.Unity-t valami komoly gépen?
Nálam akad, szaggat, ugrál....
Vajon ennek a játéknak milyen lehet a normális rendszerkövetelménye?
Komoly i7 es gépek komoly kártyával kidőlnek

-
Dreadloord
senior tag
válasz
baalika
üzenetére
Pont most akarok venni 300-ért lapost játékra, és emiatt nézelődök, a napokban sok szó volt arról, hogy jelenleg 300-ért nincs igazán jó vétel sajna, ezért néztem körbe. De még én sem döntöttem, y50-et biztos nem veszek a hulladék TN kijelzője miatt, eddig g551-ben gondolkoztam, annak egy fokkal jobb a kijelzője, de még mindig TN, és nincs róla notebookceckes teszt sem, remélem jön 1 héten belül, és akkor az alapján döntök, más meg nem nagyon van ennyiért, csak gyengébb VGA-val, vagy használt gép...
-
baalika
tag
Ezt az acer vs y50 vs g551 dolgot megvitatnátok légyszives kicsit részletesebben?
Te vagy az első, aki az acer-t ajánlja. -
Muerte
Topikgazda
válasz
Dreadloord
üzenetére
Én is szoktam ölben,de annak az Acer-nek 50°C az alja load
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
...a procilimit kérdés azért nem ilyen egyszerű ahogy a faszikám írja a cikkben...nem 100%-kos terheléskor lehet,hanem már akár 40%-knál is és a valós 4 magot nem helyettesíti 2 mag hiába erőlködik
főleg egy olyan játékban mint a BF3,BF4 multi ahol tényleg ki lehet akasztani a procit egy 64-es szerón.Elég lenne egy 64-es no rules metro szerver tesztnek,mikor kb.100 robbanást meg 1000 lövedéket kell kiszámolnia másodpercenként...egyből kibukna a különbség. -
Dreadloord
senior tag
Én pont ölben szoktak laptopozni, ezért is nem veszek asztalit

Egyébként:
Elég dúrva, hogy még bf 4 multiban is hamarabb fogy el a GPU (770M!!!), mint az i5 ereje, innentől meg simán egyértelmű, hogy játékhoz gtx 860m mellé gyakorlatilag semmi pluszt nem ad az i7 FHD felbontásban.
Ezek alapján valahol a gtx 880M környéke lehet az, ahol már kell az i7, az alatt nem ad pluszt, így viszont még inkább felértékelődik egy i5-ös procis gép IPS-el, mint ugyanannyiért i7 TN-el.
-
conqver
aktív tag
válasz
Dreadloord
üzenetére
Elsőre jónak tűnik de nyáron tuti túlmelegszik

-
Dreadloord
senior tag
Igaz csak i5-öt kínál ennyiért a gtx 860m mellé, de úgyis a vga fog játékokban hamarabb elfogyni, viszont ad nagyon minőségi IPS panelt, és notebookcheck szerint jelenleg a legjobb gamer laptop a kategóriájában.
Sokkal szimpatikusabbnak tűnik, mint a hulladék kijelzős y50, meg wifi bugos g551 szintén tn panellel...
-
PiE137
senior tag
Úgy, hogy van asztali gépem, az mellé keresek.
Eddig Macbook-om volt, de az új osx eléggé lelassította azt a 4 éves konfigot, ezért eladtam.
Meg szerettem a kis kompakt méretét, csak éppen az hiányzott, hogy néha kicsit lövöldözzek rajta, vagy nyomjak pár fifa meccset.
(az asztalit sokszor lusta vok bekapcsolni is, elé ülni stb., kényelmesebb egy noti fedelét felhajtani
) Tehát kb olyan 20%-ba kellene játékra.Először meglódult a fantáziám, hogy pénz nem számít bizonyos keretekig, jöhet ami tetszik.
Aztán végiglestem a piacot, és azon kevésről is lebeszéltetek, ami tetszett.
Közben elkezdi az ember szívni a fogát, hogy mégis faragjuk a keretösszeget a legjobb alternatívához.
Bedobtad az Alien-t, ami kuriózum a gamer laposoknál. Meg is néztem a 17-est, de egyrészt az asztalomra se férne fel, másrészt messze vok Pesttől, harmadrészt meg drágállom, akármilyen megkímélt is és drága újonnan, ez használt.Ezért gondoltam erre a kis verzióra, olyan "kecske is jóllakik, káposzta is megmarad" alapon.
A spec is egész jónak tűnik - a kártyát leszámítva, a tulaj is el tudná küldeni, bár látatlanba nem bölcs dolog venni, de teszik nagyon.
Ha a tanácsotok ellenére mégis ennél maradok, max nem friss játékokkal tolom, hanem jó pár évesekkel. 
Vagy nézek más használtat a közelben, mondjuk ROG-ot, vagy MSI-t....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PlayStation 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Xbox Series X|S
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- Óra topik
- Milyen videókártyát?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- X13 Gen4 27% 13.3" FHD+ IPS i5-1345U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 9430 27% 14" FHD+ IPS i5-1245U 32GB 512GB magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Latitude 5530 27% 15.6" FHD IPS i5-1245U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Lenovo Thinkbook 14 G4 Ryzen 7 5825U 8 mag 16 szál Radeon Vega GPU Boltból Garanciával Számlával
- ÚJ Macbook Air 15" - M4, 256gb/16gb
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ 16" Dell Precision 5690 - Intel Ultra 7, 16 mag, 32 GB RAM, 512 GB SSD, RTX A1000 6GB 27% ÁFÁS
- Lenovo IdeaPad Slim 3 Ryzen 7 8840HS 15" FHD+ 16GB 1000GB Teljeskörű garancia
- Microsoft Surface Laptop 6 Ultra 7 16GB 512GB
- HP Zbook 15u G3 - 15,6" FHD kijelző, i7 6500U, 16GB RAM, 256GB SSD, FirePro W4190M 2GB, számla
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
ez legyen életed legrosszabb élménye 
Amúgy viccet félretéve nincs szarabb dolog egy komoly játékos számára mint a thermal throttling
Az komolyan mondom nekem mindig akkor jött amikor a legjobbat játszottam volna
a legjobb helyzetekben még anno COD2 multiban amikor "belőhettem" volna egy rakás kempelő majmot és hopp jött a drop,majd egyből utána pofán is lőttek

ide kellett volna jönnöm megkérdezni milyen gamer laptopot vegyek. ti biztos megmondtátok volna a frankót.

amiket felsoroltál,egyik sem gamer gép. 
én 1 éve használtan vettem 4 éves gamer laptopot. mai napig tökéletesen működik. 5 éve ez a gép újonnan 450 ezer ft. volt és 170 ezerért vettem. ssd,tv tuner,i7 proci,fullHD kijelző. nagyon jó kis gép!