- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
k-adi
nagyúr
válasz
hszilard666 #5899 üzenetére
2év múlva high helyett mediumon nyomod azért az nem olyan nagy érvágás, szóval inkább 4év múlva kukázhatod, az reálisabb
-
capulet75
addikt
válasz
hszilard666 #5894 üzenetére
Alienware, XMG, Clevo, Schenker,Auros. Mind van 13 ban, de azt hiszem láttam vhol 11-es méregzsákot is.
-
ako001
aktív tag
Köszi a választ!
A gép nincsen honosítva,és lehet nem is akarom mert többet vagyok Ausztriába mint otthon.
Viszont most néztem szept20.án vettem a gépet,még van időm,majd felhívom majd őket,hogy itt kihez kell fordulni.
Bár most olvastam az itteni szerviztapasztalatokat,hát lehet mégse itt kéne azt meghosszabbítani
Csak szidják őket oldalakon keresztül,bár fogalmam sincs ezeknek menyi az igazságtartalma.
Na mindegy majd még kitalálom,mi legyen.
Igazából,amióta átpasztáztad azóta semmi gondom nincsen,még a múltkori 40c fokban sem ment se a gpu,se a cpu 70c fölé,pedig a fiam pont beteg volt és hát elég sokat nyúzta.
Ám a múltkor említetted,hogy évente legalább1x érdemes átkenni őket.
Novemberben otthon leszek 1hónapig,akkor esetleg megkereshetlek ez miatt?+még lehet bele kellene biggyeszteni 1 ssd-t is.Bár abból fogalmam sincsen milyet vegyek. -
hszilard666
veterán
válasz
conqver #5892 üzenetére
Nem valalmi jó még elég bugos, feltettem egy kisgépre nyomkodni, de szerintem még erősen béta
Más:
Tud nekem valaki mondani combos játékos gépet, ami MAX 13'? Felbontás nem érdekel, jobb lenne ha nem lenne 1080P, akkor könnyebb hajtani. Rájöttem hogy nem lehet azt megcsinálni hogy 15 ös gép+ még egy 15' e smbp, mert megmurdelek annyira nehéz a tatyóm -
conqver
aktív tag
Szevasztok!
Próbálta már valaki a WIN 10-et? -
szabyka95
őstag
A laptop kulsejet kicsit atalakitom, szenszal foliaval vonom be, addig is az alaplapot hova rakjam? Eddig egy kartondobozra van rakva, meg kb 1 napot eltart ez a muvelet.
-
k-adi
nagyúr
felhívtam a supportot és kértem mondjanak hazai disztribútort,ők a Laptopszalont ajánlották (sajnos...)
Miért sajnos? Az ár miatt vagy az ügyintézés sebessége, minősége miatt?
_____
ako001 nekem majd ősszel lesz esedékes ez a dolog, de neked gondolom most kell nyáron, augusztusban a gari hosszabítás, ezért ha sikerült valamit intézned, találni egy rendes boltot,stb. megtennéd kérlek, hogy írsz egy privát üzenetet ezzel kapcsolatban? Köszi.
-
Muerte
Topikgazda
Maga a Dell nem hosszabít neked garanciát,hanem ha honosítva van a gép akkor egy itthoni forgalmazóval kell felvenned a kapcsolatot ez ügyben és nekik kell fizetni is.Ha ez lezajlik akkor ők jelzik a Dell felé és feléd is hogy ki lett tolva a gari x idővel,meg kell jelennie a warranty opcióban is a Dell honlapján és megy minden tovább.Továbbra is a Dell fogja szervízelni a gépet ha szükséges.Gyakorlatilag mikor én az M17xR2-mre vettem garit 2011-ben (én barom +2 évet 100k-ért
) amivel 5 éves NBD lett rajta,akkor első körben felhívtam a supportot és kértem mondjanak hazai disztribútort,ők a Laptopszalont ajánlották (sajnos...) és én velük rendeztem le a dolgot,viszont ha jól tudom már nem foglalkoznak ilyesmivel,szóval utána kell járni.
-
ako001
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Valaki hosszabbított már garanciát Delléknél?
Lassan lejár az 1év és szeretném kitolni a garit,de a honlapon nem igazán találom.
Vagy lehet telefonon,esetleg emailben is?A segítséget előre is köszönöm.
-
kreten67
senior tag
Van itt valakinek Alienware m17x r4 gépe gtx980m vgá-val upgradelve?
-
vandor01
senior tag
-
NTonee
veterán
válasz
vandor01 #5870 üzenetére
amiket belinkelt, az tényleg mind gáz, de ez nem azt jelenti, hogy a 15" méretű gépeknek rossz a hűtése, hanem azt, hogy az általa linklet gépeknek a hűtését szarul tervezték meg és nem elegendő az i7-es procihoz. A te logikádat követve egy AW 15 is szar. A Clevo-nak is van jó gépe 15" méretben és van még más is.
Pocok256: én nem említettem pénz keretet a hsz-ban, de pont ezért nem is neked válaszoltam, mert amit te írtál, az úgy nagyjából igaz. Nem hőbörögni kell, hanem értően olvasni. Amúgy de, 360ért olyan 15ös schenker/xmg/clevo gépet kapsz, ami jó lesz. Ja, hogy nem itthon, hát ez van.
-
NTonee
veterán
válasz
vandor01 #5864 üzenetére
ne haragudj, de hogy egy gép 15, vagy 17" méretű, annak semmi köze nincs ahhoz, hogy jó e a hűtése vagy sem. Pláne nincs köze ahhoz, hogy egy, vagy két körös hűtése van.
A win10 foltozását nem értem, ki sem próbáltad, de már szar? A procis mániádat sem értem még mindig. -
vandor01
senior tag
Csatlakozom az elottem szolohoz
en is nezegetem a gepeket
i7 bol 17" szabad venni mert dual hutese van mig a 15" nal a helyhiany miatt gyengebb a megoldas
szoval 15" nal jobban jarsz i5 el.... vagy megjobban jarsz ha megvarod az uj generaciot!
6th genes proci: SkyLake addigra a WIN 10-et is befoltozzak.. kb: 2015 November! -
Pocok256
veterán
válasz
VicktorSmith #5862 üzenetére
Ha nem akarsz 17 es notit akkor ilyen árban felejtsd el az i7 et mert csak szívni fogsz vele.
-
VicktorSmith
csendes tag
Sziasztok! Elég sokat olvasgattam gamer notebook témában, de még mindig nem sikerült döntésre jutnom.
A 3 modell amit nézegettem:
Sajnos mind a háromról azt hallottam hogy rettentően melegszik. Ti ezek közül mit választanátok, vagy esetleg hasonló árban mit? (17-eset nem szeretnék)
Köszi -
hszilard666
veterán
Sziasztok Uraim!
picit gémer noti téma, de azért offba rakom.
Az azstalim most pihenőn van, el gondolkodtam a 17 es alienware en az apróról, de végül nem vettem meg:
solution: Fogtam a macbook pro mat, felpattintottam rá egy windózt, és megy minden amivel játszani szoktam médiumonBattlefield, skyrim.
Nagyon meglepődtem hogy ez az acélosnak nem nevezhető vas milyen szépen futtatja a dolgokat!
-
k-adi
nagyúr
Gondolom házibuliban kis hangulatot csinál,
de amúgy játékok alatt szerintem inkább gáz, főleg este, sötétben, pl. egy lopakodós játéknál (pl. splinter cell)
egyetlen reményem, hogy ez a marhaság nincs nagyon még elterjedve, ahol meg van ott meg elég csak a fx letiltása vagy az fx fájl törlése a játék mappájából és béke lesz
-
NTonee
veterán
válasz
kreten67 #5856 üzenetére
Ezt próbáltam én is, hozzárendeltem a játékot az alienfx progihoz, állítgattam, kapcsolgattam, de a WoT esetében teljesen hatástalan volt. Szóval inkább töröltem a konfig fájlt a játék könyvtárából.
A winampos videók viccesek, de el nem tudom képzelni, hogy ez miért jó. Legfeljebb e-penis növelés haverok előtt. Mondjuk lehet benne valami, mindenki, aki eddig látta a gépemet, a világító karácsonyfától volt elájulva leginkább. -
kreten67
senior tag
-
szabyka95
őstag
XTU-ban alulvoltoltam a procit, most veszem eszre, hogy ujrainditas utan nem tolti be automatikusan a beallitasokat. Hogyan tudnam megoldani, hogy betoltse?
-
NTonee
veterán
ha normálisan meg van csinálva, akkor nem zavaró, de a world of tankshoz készült konfigot valami elmebeteg csinálhatta. Csata indításakor úgy villog, hogy epilepsziás rohamot kapsz, menet közben teljesen össze-vissza kapcsolgatja/villogtatja a billzetet. Ha legalább valami rendszer lenne benne, de én nem találtam. Sötét szobában játszva rendkívül zavaró, de még nappal is idegesítő csata közben.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
echterion #5846 üzenetére
Kalibrált színprofil a kijelződhöz: Alienware_17_LP173WF1
...Megy a géped IGP-ről vga nélkül is,a 3D-s verziók nem mennek csak dedikált vga-val. -
-
NTonee
veterán
válasz
echterion #5842 üzenetére
egyes játékok tartalmaznak konfigurációs fájlt a világítások piszkálásához. Pl a WOT-ban is benne van (alienware_fx_light.xml), ami ráadásul baromi idegesítőre lett megírva. A fájl átnevezése/törlése a megoldás. Hiába csináltam én is külön profilt a játékhoz, nem vette figyelembe.
-
echterion
nagyúr
Dehogy, egy LP173WF1-es van benne (ha tudsz hozzá egy faja szinprofilt, ne tartsd magadban
).
A bill meg a többi világitó rész villogására gondoltam. 2D alatt szépen olyan, mint aminek beállitottam, de mikor játszok, elkezd fehérbe váltani és egyre gyorsabban villogni. Idegesitő, na... -
echterion
nagyúr
Tényleg, egy kérdés: olyankor mi van, ha kiveszem valamiért a vga-t a gépből? Fog menni igp-vel simán?
Mod: Meg hogy tudom a 3D alatti fehér háttérfény villogását lelőni? Hiába állitok be alienfx-ben akármilyen profilt, ez mindig megmarad.
-
szabyka95
őstag
Amikor pasztazom a CPU-t, ill. GPU-t, akkor teritsem el a feluleten a pasztat, vagy sima potty, vagy X, esetleg csik ? Arctic silver 5-om van, honlapjan nem irja mi az ajanlott eljaras a Haswell mobil CPU-k eseten
-
Pocok256
veterán
Hát én vásárlás után szépen ujrapasztáztattam és bizony a witcher megzabálja főleg mert a procit is 70% on pörgeti néha a gpu meg alap, hogy 100% on teker
Így azért nem ritka a 88 fokos hőfok.
Természetesen hozzáteszem, hogy nagyon rossz helyen van a gép sarok asztalom van és pont a sarokpontba van helyezve a ketyere ahonnan a kifújt levegő sehova nem tud távozni így konkrétan mögötte vagy 20 fokkal melegebb levegő van
-
baro32
aktív tag
Akkor lehet megérett az első takarításra így 1év és majdnem 4 hónaposan.
Most így készenléti állapotban 49'c a szobahőmérsékletet nem tudom nincs hőmérőm de meleg van , úgy vettem észre hogy a gyári értéke 50'c ha eléri ott kapcsol be a hűtése.
Lehűti olyan 41-43'c-ra és kikapcsol a hűtés. -
baro32
aktív tag
Asus g750jz a gtx880m ebben a kánikulában is jól tartja magát max 85'c-on a Witcher 3-mal példaképpen.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
szabyka95 #5828 üzenetére
Ha atomstabilra van belőve akkor nem lesz probléma,ne asztalon vagy net alatt teszteld ki hanem terhelés alatt,de szerintem érdemesebb lenne a takarításra és pasztázásra koncentrálni és majd utána tesztelgetni.Amúgy most kicsit ránéztem ezekre a HP,AMD vga-s dual graphics cuccokra,hát mit mondjak...ezer sebből vérzik még mindig ez a történet... [link]
-
-
Muerte
Topikgazda
válasz
szabyka95 #5822 üzenetére
Na hát az már jó hír hogy kicsit alul lehet feszelni,akkor már csak a többi dolog van hátra
Azt is figyelembe kell venni hogy most azért extrém meleg van,kicsit is gyengébb hűtésű gépek ilyenkor mind szenvednek sajnos terhelés alatt. Ha a heatpipe lett volna rossz akkor fújna langyos levegőt a magas hőfokok ellenére,de akkor az kizárva.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
szabyka95 #5820 üzenetére
Hát,még az is meglehet hogy az a 100°C mégsem 100,ha pl.rossz egy szenzor.Forró levegőt fúj a venti?Mostanában már hallottam néhány esetről mikor a hőcsőből szökött el a gáz,az is okozhat komoly problémákat.Mindenképpen első körben takarítás,pasztázás ha lehet normális pasztával,burkolat le,gép alá egy U2 vagy U3,XTU-ban alulfesz a proci ameddig csak lehet és aztán kell visszatérni a dolgokra.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
szabyka95 #5818 üzenetére
Azért mert egy csomó proci köztük a sandy-ivy+egy rakás core2duo nem throttlingol hanem megy a Tj.max-ig és ott lelövi a gépet mint a kisangyal.Meg ez biostól is függ,régen az Acerem egyszerűen csak lehibernált mikor túlmelegedett és addig nem lehetett újraindítani amíg ő úgy nem gondolta hogy mehet a móka tovább
-
szabyka95
őstag
Most van idom, nehany kisebb jatekra. Tudom, hogy nem gamer laptop, ezert megprobalom/nam kihozni belole a legtobbet.
A CPU es GPU egy hocsovon osztozik, alapbol sz.r az egesz, ezert mikor jatszok, leveszem a szerelonyilast, hogy kapjon rendesen levegot. Megoldottam a tulmelegedest azzal, hogy kikapcsoltam a turbo boostot, igy max 80 fokra melegedik fel, de minel lennebb szeretnem ezt tornazni.
Ha a dedikalt GPU nem aktiv, akkor semmi gond a homersekletekkel.
Azt nem ertem, hogy miert nem throttlingolt amikor 100 fokra szokott a CPU ?Ujrapasztazas, takaritas is meglesz a napokban
-
sziasztok!
Egy kb 1éves GTX880m, 4GB-os mxm kártya(msi) mennyit érhet?
-
szabyka95
őstag
Milyen programot ajanlotok, hogy undervolt-oljam a laptopom ? Hp probook 470 g1-em van, BIOS-ban nem allithato a feszultseg, intel XTU-t toltottem le, de nem merem alulvoltolni, mert nincs watchdog coverage
-
echterion
nagyúr
válasz
katona84 #5808 üzenetére
Ilyen árban én használtban gondolkodnék, mivel az 551-es széria kifutott az Asus-nál. És mindenképp csak i5-ös procival nézelődj (ulv i7). Első blikkre ezt nézném meg, bár i7-es van benne, de azt el lehet passzolni aprón és venni helyette egy i5-öst, vga-ban egy 7770-es teljesítményt tud asztalihoz viszonyítva, ez nem tudom, mennyire lenne neked elég.
Vagy ezt picit drágábban, de erősebb vga-val.
Muerte75: Köszi, este lecsekkolom.
Capulet75: Most is ott kérdeztem.
-
capulet75
addikt
válasz
kreten67 #5804 üzenetére
SIMS4 Nv840m Szerintem bőven jó.
Ez az i5u és a 840m GTAV. Ha ezt elviszi a sims4 szvsz nem gond.
-
katona84
tag
Sziasztok!
Átolvasván a topikot eléggé elbizonytalanodtam a reklámokban imitt amott feltűnő, játékokra is alkalmas notikkal kapcsolatban melyek már megkaphatóak 200-250 körül. Csak azt nem értem, hogy egyes blogok miért dicsérik az egekbe ezen laposokat.
Először egy X550JX-et néztem ki magamnak (olvasván a bizonyos blogok lapjait.)...de gondolom ez pár óra GTA 5 után elolvadna a kezem alatt.
Aztán gondoltam ellennék én egy GP60-al is mivel nagyobb a ház és jobban szellőzik talán benne az a pár komponens. De láttam ott is 90+ C° fokos hőmérsékleteket és hozzá fűződő panaszokat.Nos én arra jutottam, hogy továbbra sem szeretnék egy ilyen notebookra 250-nél többet költeni és egy csomó gyártó beígéri a 2 év háztól házig garanciát.
És némi kompromisszummal (I5 proci kisebb melegedési faktor) talán bevállalnám a fentebbiek egyikét.
Vagy egy olyat amit ajánlanátok helyettük, elfogadható hűtési teljesítménnyel.A kérdés, hogy a gyártók a garanciális idő alatt cserélik-e az összeolvadt gépalkatrészeket is? Tehát a megsül a GPU vagy a CPU az is garanciális?
Mert ha igen akkor 2 évig játszottam egy jót aztán eladom használtba.. járható út ez? -
kreten67
senior tag
válasz
capulet75 #5800 üzenetére
A sims 3-ig nem volt nagy a gépigény de a 4 már :
The Sims 4 ajánlott gépigény
OPERÁCIÓS RENDSZER: 64 Bit Windows 7,8, vagy 8.1
PROCESSZOR: Intel Core i5 vagy jobb, AMD Athlon X4 vagy jobb
MEMÓRIA: 4GB RAM
HDD: Legalább 9 GB szabad hely és további 1 GB mentéseknek
DVD-ROM: csak installáláshoz
VIDEOKÁRTYA: NVIDIA GTX 650 vagy jobb
HANGKÁRTYA: DirectX 9.0c kompatibilis
DIRECTX: DirectX 9.0c kompatibilis
PERIFÉRIA: billentyűzet és egérMielőtt még vetetnétek vele egy csótányt!
-
capulet75
addikt
Ha saját kútfőből kéne Sims4-re és multimédiára, akkor én ezt vennén. Nagy (17,3), az i5u keveset fogyaszt (15w), van benne egy 1000GB vinyó és egy 840m ami szvsz elég. Ja és olcsó is.
Modjuk nem FHD csak 17.3" WXGA HD-LED GlareType 1600x900 pixel. Ésszerű kompromisszumokkal még a GTAV is szépen elmegy rajta.
-
capulet75
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Milyen TV-t vegyek?
- Íme az új Android Auto!
- Házimozi belépő szinten
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Futás, futópályák
- BestBuy topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!