Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Gurulunk, WAZE?!
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- MárkaLánc
-
LOGOUT.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
margithid
veterán
válasz imyourfriend #20766 üzenetére
Most úgy érzem a mai "laza" 7.5 után, hogy menni fog.
Azért a tempóm nem olyan vészes.
Egyébként mellette még sétáltam ma kb 8 km-tt1
36:30 a 7.5, kizárt, hogy 60 perc lenne a 10.
Szerintem 50 perc körül meglenne.[ Szerkesztve ]
-
t1
addikt
válasz imyourfriend #20766 üzenetére
Attól függ milyen a tempó , nem mindegy, hogy 2 naponta 45 perces 10K vagy 60 perces
-
spanyoll
addikt
válasz imyourfriend #20698 üzenetére
Nézd ... nem értek ehhez a sporthoz, alig párszor voltam futni összességében. Amikor súlyzós edzést csináltam gyakrabban akkor is utánaolvastam azért, hogy lehetőleg ne csináljak oltári baromságokat.
Mivel a futásról fogalmam sincs, ezért most tájékozódom. Deicide, tomcica és a többiek akiknek most így blikkre nem jut eszembe a neve de segítettek eddig is régóta futnak, sokkal jobban értenek hozzá, mint én, így adok a szavukra. Ők is látják, hogy nem akarok nagy célokat elérni, max egy maratont jövőre, 30 előtt meg esetleg egy iron man (nagyobb kihívás azért egy "picit").
Ehhez ők azt javasolták, hogy figyeljek a pulzusomra és jobb lesz. Eddig most egyszer futottam így, és az app bénázásától eltekintve tényleg jobb volt.
Rosszul csinálom? Lehet. De hajlamos vagyok hinni a nálam okosabbaknak és tanulni tőlük olyan dologban, amihez még nem értek"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz imyourfriend #20695 üzenetére
Bizonyára fogom, és azt a 10K-t ami elköltöttem 2 napja pulzusmérőre azt így kb kidobom az ablakon, aztán futok érzésre, majd megdöglök tőle, mint legutóbb. Logikusnak hangzik, hogy miután a srácok mondták, hogy nem ártana a pulzuskontroll és vettem egy mérőt inkább futok érzésből.
Ezt te se gondoltad komolyan"Super perfundo on the early eve of your day."
-
margithid
veterán
válasz imyourfriend #20683 üzenetére
Reméljük.
Kicsit összeszedem magam ment volna talán most is.
Az biztos, hogy a tempót nagyon jól kell belőni, nem jó az ha megnyomom egy részét utána meg csak vánszorgok. No meg az 5 perces átlagtempót szeretném megtartani! -
Newboy911
tag
válasz imyourfriend #20654 üzenetére
Hétfő én is megittam 2-3cl páleszt, mert rossz volt a gyomrom.
A fél óra múlva kezdődött edzésen, kimondottan jól ment a futás,
pörögtek a lábak
Tavasszal nekem is meg volt a 20 alatti 5K, de nyáron kiengedtem.
Most megint kapszkodok hogy meglegyen. Tavaszra jöhet a 40 alatti 10K. -
inf3rno
nagyúr
Attól függ milyen pia, a töményben nincsen, a koktélokban, keverékekben, pl vbk, vodka-bomba, stb. van. Viszont ha glikogént akarsz tölteni, akkor jobban jársz egy tál főtt tésztával. A futás elképzelhető, hogy szuperkompenzáció miatt ment 2 nap múlva valamivel jobban, kétlem, hogy a piálásnak szerepe lenne benne, legalábbis úgy tudom, hogy inkább csak ront a teljesítményen (legalábbis ha rendesen iszol).
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
spanyoll
addikt
Ha a cukor miatt van szerinted, akkor teszteld le legközelebb, hogy egyik futásod lenyomod natúrban' (értsd. másnaposság nélkül), a másik előtt meg tolsz be némi cukrot, kb ahogy a piát is tolnád. Ha nincs változás (én tippre azt mondom, hogy nincs), akkor csak placebo , ha van akkor megvan a ludas.
Az egyetem első pár hetéről nem tudok, én sose piával töltöttem, bár ez személyes preferencia. Nem ítélem el, ha valaki igen.Az viszont netto kretén aki lenéz, mert nem mezben futsz. Engem még nem néztek ki a városligetből, de kegyetlenül kiröhögném, ha valaki megszólna azért, mert egy büdös, ronda, levetett póló van rajtam.
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
inf3rno
nagyúr
válasz imyourfriend #20647 üzenetére
Az alkohol fogyasztás nem tölti a glikogén raktárakat.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Aristeus
tag
válasz imyourfriend #20612 üzenetére
Valakinek bejön az új pega, valóban. Nekem viszont kicsit szélesebb a lábfejem, így most kutakodhatok jólpárnázott cipő után.
Eddig a következő tippeket kaptam: (próbálni még egyiket sem) Adidas Response Boost, New Balance 860 vagy 1260, Brooks Ravenna vagy Ghost.[ Szerkesztve ]
Ameddig ellátsz, addig el is tudsz futni.
-
Aristeus
tag
válasz imyourfriend #20569 üzenetére
(#20565) t1: Gratula! Nálam is 2016 idén a cél, jelenleg 1257-nél járok. Szóval bele kell húzzak...
(#20569) imyourfriend:
A 31-es tényleg szuper egy cipő, viszont nekem a 32-es (és próbáltam azóta 33-ast is) túlságosan szűk lett elől. Vékonyabbra, keskenyebbre vették az első részét sajna... Szóval ha esetleg valaki lát jó áron még 31-es pegát, írjon!
Esetleg milyen alternatívája lehet ennek a pihe-puha cipőnek? Valakinek tapasztalat erről?Ameddig ellátsz, addig el is tudsz futni.
-
inf3rno
nagyúr
válasz imyourfriend #20531 üzenetére
Én pont ma tekertem meg nagyon, de csak olyan fél órára Füred és Almádi között. 20 kiló cucc mögöttem volt, de elhúztak mellettem jó bringával, aztán gondoltam tolok egy kis (esélytelen) versenyt. Sikerült besavasodnom annyira, hogy elkezdett zsibbadni a karom, ilyen is már régen volt. :-)
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz imyourfriend #20289 üzenetére
Van arra magyarázat, hogy miért veti vissza? Egy dolog, hogy eltérő izomcsoportokat használsz, de a pulzusnak attól még nem kéne megemelkedni, legalábbis a szíved ugyanúgy dolgozik, vagy nem?
@deicide:
Neked is elszáll a pulzusod futásnál mióta bringás edzésre álltál rá?[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
deicide
veterán
válasz imyourfriend #20224 üzenetére
Az már szép tempó! Innen akkor már csak el kell képzelni, milyen ugyanez az átlag 160km-en.
gombi01: így igaz, a futás lassul tőle, nem is kicsit... viszont a keringésre tényleg jó hatással van. A szombati Balaton kör 5 óra 30 perc lett, majd' 35km/h-s átlag és 129-es átlagpulzus úgy, hogy ugyan ketten voltunk, de 130-tól már végig elöl voltam, mert a kolléga görcshatáron volt már ott a 36-os tempótól.
[ Szerkesztve ]
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
gombi01
tag
válasz imyourfriend #20224 üzenetére
A keringėst és a tüdőt jól edzi a kerékpár én is könnyebben tartom a 130 körüli átlagpulzust 2-3 órán át bicajjal mint futással még úgy is,hogy akad szintemelkedés
A futáshoz használt izmokat viszont nem nagyon edzi, sőt azt szokták mondani inkább lassítja az embert..."Először megtanultam addig futni, amíg el nem fáradtam.Később bírtam tovább is." Muhammad Ali
-
inf3rno
nagyúr
-
inf3rno
nagyúr
válasz imyourfriend #20198 üzenetére
Én ezt sokkal lazábban veszem. Idénre az volt a cél, hogy 2 óra alatti félmaratonom legyen. A mostani 1:45-el bőven túlteljesítettem, szóval ami idén megy, az már csak fun-olás. Igazából csak annyi a cél, hogy a maximumot kihozzam magamból. Az most olyan 1:40 körüli félmaraton lehet, de ahhoz mindennek össze kellene jönnie. Nem szoktam annyira elfáradni, egy félmaratontól, kell utána kb. 1 óra regenerálódás, amíg kajálok, kicsit magamhoz térek, aztán annyi. Inkább csak azért nem edzek egymás utáni napokon mert az írja a gép pulzus alapján, hogy hagyjak ki 1-2 napot, meg én is úgy vagyok vele, hogy nem akarom túlzásba vinni, mert minek, a végén úgyis csak lesérülnék annyi apró húzódást meg ízületi sérülést szednék össze idővel. Arra jöttem rá idén, hogy érdemes 2-4 hetente beiktatni egy-egy hosszabb-rövidebb versenyt, amire tudok készülni, mert az plusz motiváló erőt ad. Nem tudom télen mit fogok kezdeni magammal versenyek nélkül.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
-
ígyvanferi
addikt
válasz imyourfriend #20125 üzenetére
Jó dolog. Alapvetően én is a sok ülés miatt kezdtem rendszeresen plankolni, meg jobban odafigyelni a törzsizomzatra. De biztos jól jön ezeknek az ereje futáskor is, ja.
Én meg mostanában még jobban ráfeküdtem a futásra, apránként nőnek a km-ek hetente, havonta. Megvan a rendszeresség, a minőségre is odafigyelek. Jönnek is a legjobb saját idők minden távon anélkül, hogy hajszolnám ezeket. Aminek most nagyon örültem, az a múlt hétvégi félmaraton futásom. Egész sokat gyorsultam február óta (kb. pont 6 hónapja futottam az előzőt). Ami különösen jó volt, hogy ahogy előzetesen elképzeltem, felépítettem km-enként, nagyjából úgy is sikerült. Városban mentem, így előtte belőttem minden km-t, figyeltem az órát, tök egyenletes volt a tempó, az utolsó 3 km-t pedig még meg is tudtam húzni.
A tavaszi Püspökerdő futáshoz képest is gyorsultam egy körön, hátha még egy picit tudnék az ősziig faragni belőle. Te az áprilisin nem indultál? Nem látom a neved a listában. -
ígyvanferi
addikt
válasz imyourfriend #19993 üzenetére
Mert a pezsgőtabletta az természetes, mi? Egy-két bogyót bekapni a pörkölt után azért nem akkora áldozat. Azt meg nem árt észben tartani, hogy manapság a zöldségek, gyümölcsök vitamintartalma jóval kevesebb, mint pár évtizeddel ezelőtt. De ha ti kilószám eszitek a különféle zöldségeket naponta...
-
margithid
veterán
válasz imyourfriend #19993 üzenetére
Nálam a sport és az egészséges táplálkozás együtt jár, de sajnos gyenge jellem révén sokszor nem tartom be amit eltervezek. Ma is rengeteg jégkrémet és csokit ettem sajnos...
Amire igyekszem odafigyelni, ha 82-83 kg fölé megyek akkor tényleg nem kajálok félre, plusz minden reggel zabot lenmagot eszem.
Abban egyébként egyetértünk, hogy én is rendes kajával viszem be a vitaminokat, most nyáron például rengeteg zöld paprikát eszem, majd ősszel narancsot, igy c vitamin bevitel meg is van
Persze vannak itt a topikban komoly sportemberek, nekik érthető, hogy kell a több vitamin.
Egyébként futás most szüneteltetve, majd ősszel indul ha lemegy a meleg! -
deicide
veterán
válasz imyourfriend #19989 üzenetére
Van az az edzésmennyiség, ami mellett kevés a táplálkozás, nincs mese, a saját 14-16 órás bringázós heteim mellé kell az extra vitamin, Ca, Mg, Só, stb.
-
nagyúr
válasz imyourfriend #19989 üzenetére
Most akkor képzeld el, hogy milyen jól menne, ha még vitamint is szednél...
Aki él és nem boldog, az téved!
-
ígyvanferi
addikt
válasz imyourfriend #19978 üzenetére
Jó kis blikkes cím. A lényege meg egy mondatban összefoglalható: ésszel fussál paraszt!
-
t1
addikt
válasz imyourfriend #19877 üzenetére
Jó környék itt csak jót lehet futni
(alsóörsi vagyok) -
t1
addikt
válasz imyourfriend #19875 üzenetére
Van egy sportpálya Alsóörs fele ott nyomhatod , mondjuk ilyen kavicsosabb nem a legjobb de végig van bringa út, Alsóörs és Balatonkenese fele is, mindegyik jó útvonal.
-
inf3rno
nagyúr
válasz imyourfriend #19827 üzenetére
Én már jó ideje csak arra használom, hogy beimportáljam a gpx fájljaimat, aztán havi statisztikát meg pb-ket nézzek. Mérésre szerintem nem valami jó, meg hát az órám csak movescount-ra ment, máshova nem, úgyhogy kényszerűség is.
Buliban hasznos! =]
-
concret_hp
addikt
-
deicide
veterán
válasz imyourfriend #19653 üzenetére
Csókoltatom az EFFOTT-ot, hogy 4 napig nem fogok tudni aludni.
Remélem elmossa az eső szerdán, már bocsánat.Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
deicide
veterán
válasz imyourfriend #19501 üzenetére
Mára én is csak 100km bringát terveztem, ebből lett 100km 37-es átlaggal, meg ráadásnak még 40, levezetésnek.
Kb úgy borultam le a bringáról otthon. Holnap pihenőnap.Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
inf3rno
nagyúr
válasz imyourfriend #19430 üzenetére
Itt már leesett, de pont máshol voltunk. Arra értünk haza, hogy vizes az út, meg valahol a távolban *szott nagy villámok vannak.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
-
bandus
veterán
válasz imyourfriend #19425 üzenetére
Irhattad volna hamarabb en egy 60ast tekertem, visszafele vegig emelkedo+szembeszel. Hiaba volt lefagyasztva a vizem fel ora utan mar dogmeleg volt. Szerencse h beszart a h7 es polar ovem mert most kiakadt volna a szenzor
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
gombi01
tag
válasz imyourfriend #19422 üzenetére
"Először megtanultam addig futni, amíg el nem fáradtam.Később bírtam tovább is." Muhammad Ali
-
Melorin
addikt
válasz imyourfriend #19414 üzenetére
Ja és azt hiszem talpi bőnyém is van egy jó ideje, csak hogy ne érezzem már jól magamat véletlenül se
-
Melorin
addikt
válasz imyourfriend #19414 üzenetére
Nem voltam orvosnál. Hirtelen nem is tudom melyikhez kéne menni. Házi?
Úgy kezdődött, hogy fájdogált tavaly február körül ha a busz után futottam vagy megpróbáltam ugrókötelezni. . Erre kitaláltam, hogy elkezdek futni, hátha az majd rendberakja, megerősíti. Az Örsön lévő Spuriba mentem futócipőt keresni. Ott az a szokás, hogy a folyosón kell egy keveset futni a felpróbált cipőkben. Na nekem már ott is tisztára megfájdult a csontom.
Kb 2 hónapig próbálkoztam de nem múlt, úgyhogy hagytam a futást. Idén nemrég újrakezdtem. Tehát egy évet pihent. És ugyan ott tartok. Fáj. -
Melorin
addikt
válasz imyourfriend #19412 üzenetére
OK. Vettem ma Flector diclofenac kenőcsöt, azzal ápolgatom pár napig. Meglátjuk javul-e. Mondjuk eddig is néhány pihenőnap után úgy tűnik elmúlt a dolog, de az első néhány lépés után előjön újra.
-
margithid
veterán
válasz imyourfriend #19371 üzenetére
Április eleje óta kezdtem újra a futást, de 23:30 a max amit k itudok sajtolni magamból 5 km-en, igaz földút, és van emelkedő is.
-
inf3rno
nagyúr
válasz imyourfriend #19359 üzenetére
Grat!
Nekem még nem menne szerintem, de úgyis javítani akartam 5k időmön, úgyhogy kipróbálom majd néhány héten belül.
Buliban hasznos! =]
-
margithid
veterán
De szeretnék én is ilyet egy nap!
-
ígyvanferi
addikt
Ez idevág.
(#19358) inf3rno: a mai 4:54-es tempójú pár km valahol az első kettő határán lehet. Azért valószínűleg 140+. Na de tényleg kölcsönkérek majd valakitől egy próba erejéig egy mérőt, hogy ne kelljen tippelgetni.
-
atok666
őstag
válasz imyourfriend #19292 üzenetére
Uff, akkor jo lassan tekerhetsz, mert atlagos (~90rpm) pedalfordulatnal az 50x13 az mar boven 40+ tempo...
Atok
[ Szerkesztve ]
-
atok666
őstag
válasz imyourfriend #19287 üzenetére
? Most mid van, miert kell az 52?
Atok
-
inf3rno
nagyúr
válasz imyourfriend #19266 üzenetére
Valahogy én is így vagyok mindkettővel. Egy időben a bringát szerettem jobban, most a futást. Ki tudja 5 év múlva mi lesz. :-) Egyébként én azt vettem észre, hogy 2-3 kiló tulsúllyal jobban bírom a futást, mint totál szálkásan. Lehet, hogy erősödtem azóta a szálkás állapotom óta, vagy csak szereti a szervezetem, hogy van tartalék, passz.
@Andris837:
Gratula, szép táv! Lesz ez még jobb is, csak győzd kivárni! :-)[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz imyourfriend #19260 üzenetére
Én általánosban voltam kövér és gimi alatt fogytam le. 4 évig minden héten volt olyan délután, amit végig fociztunk, aztán később eljártam nagy pályás focira is. Én pont fordítva voltam, egyre erősebbnek éreztem magam. Talán az is számít, hogy akkor még növésben voltam, passz. Meg hát egyáltalán nem a fogyás volt a cél, csak szerettem focizni... A futást is akkor szerettem meg szerintem.
Voltam tegnap masszőrnél, rágyúrt a lábamra is, mert mondtam neki, hogy szétvitte a cipő. Hát utána menni alig tudtam, meg szarul voltam, ágynak estem este 7-kor. Mára viszont olyan, mintha kicserélték volna. Még egy kicsit fájdogál, de ez szerintem a hétvégén elmúlik.
Lesz közös BSI-s futás a parlamentnél jövő szerdán azt hiszem este 10-kor. Tudtok róla?
@tomcica:
Nem csak felétek, itt is van olyan útszakasz, ahol 10 centire 150-el előznek a BMW-sek, nem érdekli őket, hogy kinyírnak e. Csináltam egy darabig azt, hogy behúzódok 1m-re az út közepére, hogy ne tudjon megelőzni, mert már tarthatatlan volt. Akkor átment a másik sávba, aztán majdnem a szembejövőnek ment neki. Lehet, hogy nincs fék azokon a kocsikon...[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz imyourfriend #19257 üzenetére
Úgy rémlik t1 is leadott pártíz kilót. Szerintem ő is tudna mesélni.
Buliban hasznos! =]
-
Andris837
senior tag
válasz imyourfriend #19257 üzenetére
Viktorral még régebben beszéltem erről, részben Ő motivált. Most jutottam el addig, hogy komolyabban nekivágjak a dolognak.
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat és a segítséget! A mellkas pánt nem lenne rossz, utána is olvasok.
iPhone SE (2022) | iPad (9. gen) | HWAPO | Ryzen 5 3500X / 16GB 2666MHz / MSI A320M-A PRO / ZOTAC GTX 1660 6GB TWIN FAN
-
Andris837
senior tag
válasz imyourfriend #19254 üzenetére
Akkor folytatom a gyaloglást. A tempót igyekszem 8 perc környékén tartani, de ha több mint egy órát gyalogolok, akkor lehet, hogy inkább nem futok bele, és így 8 vége, 9 eleje lesz az idő. Több helyen olvastam, hogy 100 kiló felett nem ajánlott a futás, ti is ezt mondjátok, így az öt kilométeres terv halasztva.
Szerk. A kaját számolom, igyekszem sok fehérjét be vinni. A kilók szépen mennek lefele.
Akkor a gyalogláshoz egyelőre jó lesz ez a pár forintos Kalenji cipő, vagy ehhez is vegyek komolyabbat?[ Szerkesztve ]
iPhone SE (2022) | iPad (9. gen) | HWAPO | Ryzen 5 3500X / 16GB 2666MHz / MSI A320M-A PRO / ZOTAC GTX 1660 6GB TWIN FAN
-
deicide
veterán
válasz imyourfriend #19233 üzenetére
Persze, nem azt mondtam, hogy egyszerű, hanem hogy nekem nem olyan vészes jelenleg, de pl 3 hónap alatt bringán is nagyon szépet lehet fejlődni. Szerintem te simán 33 körül le tudnád majd hozni a 90km-t és utána maradna még kraft a futásra.
-
beltram
tag
válasz imyourfriend #19096 üzenetére
Nyilván ezek a kalkulátorok nem azoknak készültek, akik 1 hónapja futnak, nem gondolod?
Ahogy az is természetes, hogy egy 200 méteres időből nem lehet maratont számolni és vissza.
Az emberek 90%-ára viszont szerintem elég pontos értékeket ad (ahogy már többször beszéltük is itt a fórumon), nekem pl. a 10K-s időmből szinte tökéletesen számol 1 és 21 km között.pace be with you
-
inf3rno
nagyúr
válasz imyourfriend #19084 üzenetére
Ha már írtad ezt az 5k-t, megnézem én is valamikor. Ilyen kalkulátorokkal [link] félmaratonból számítva 23-25 percet írnak. Hát nem tudom mennyire valós ez. 200m-re olyan 3:55 min/km-t számol, én meg szerintem inkább 2:55 min/km körüli pace-el futom. Nektek mennyire jöttek be ezek a jóslatok? Láttam régebben, hogy valaki használt ilyet.
Buliban hasznos! =]
-
Aristeus
tag
válasz imyourfriend #19072 üzenetére
Gratula itt is a PR-hez! Nyugi, az a pár másodperc legközelebb meglesz!
Nekem mostanában a dombokon gurul el a gyógyszerem:
Múlt hét pénteken Szőlőhegy 10x, (22.7K, 546m szint) - a lefelék itt könnyedén, tegnap meg csak 7x (18K, 388m szint), de a lefeléken sem volt sok a pihenő, nem hagytam a pulzust visszaesni.Ameddig ellátsz, addig el is tudsz futni.
-
bencze
senior tag
válasz imyourfriend #18952 üzenetére
Érdekes összehasonlítani. Nálam biciklin inkább az a probléma, hogy több hely kell hozzá. Nehéz olyan helyet találni ahol megfelelő tempót toljon az ember x ideig zavartalanul, intervallumozni lehessen stb. Budapesten kellene alacsony forgalmú jó minőségű aszfalt ami hullámvasút jellegű résszel is rendelkezik. Szóval macerásabb megoldani... talán ezért is futok...
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
imyourfriend
őstag
válasz imyourfriend #18855 üzenetére
[link] Igyekszem fürgébbre venni a tempót én is, -2.5 perc
-
beltram
tag
Sajnos "túl jó" a keringésed, az izomzatnak és főleg az ízületeknek sokkal több idő kell, hogy hozzászokjanak a terheléshez. Sokkal több türelemre lesz szükséged, különben egyik sérülést követi majd a másik. Ezt leszámítva csak így tovább!
pace be with you
-
margithid
veterán
Ez nagyon jó idő! Én is szeretnék elérni ide egyszer!
-
inf3rno
nagyúr
válasz imyourfriend #18852 üzenetére
Hajrá! :-) Én is most voltam, tökéletes idő volt futáshoz. :-)
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz imyourfriend #18830 üzenetére
Hát nekem a futással általában nincs bajom függetlenül attól, hogy van, hogy 200 is néha a pulzusom. Kicsit zsibbad a kezem, meg néha fáj a bal oldalam, de leszarom. A bringától túlmelegszem meg kiszáradok, ha rendesen megtekerem, azért nem szeretem. A súlyzós edzéstől meg kimegy a fejemből a vér, aztán megszédülök, azért inkább saját testsúlyosat csinálok, ha csinálok. Manapság már egy rendes köredzésre sincs időm meg kedvem, inkább futok helyette, az kikapcsol.
Megyek én is Tihanyba félmaratonozni. Csak a dombok miatt. :-)))
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
deicide
veterán
Na, ha majd megöregszel, akkor lejjebb megy.
Nekem a vasárnapi versenyen 55km-en 40km/h-s átlaghoz 162-es pulzus jött, ebből az utolsó 20km egyedül, ott viszont végig 170 felett, amit eddig csak futással tudtam előcsalogatni. Ha futás alatt nincs ilyen magas, akkor a futásban kell legyen még tartalék, mert az általános tapasztalat az, hogy bringán nehezebb felvinni a pulzust, hisz a saját súlyodat nem kell cipelni.Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
t1
addikt
Hány éves vagy ?
-
inf3rno
nagyúr
válasz imyourfriend #18813 üzenetére
Egyáltalán nem rosszak ezek kezdésnek, én is most hasonlókat megyek. Érdemes lenne pulzust is mérned, anélkül szerintem nehéz tanácsot adni, hogy milyen irányba indulj tovább. Itt a többség azt javasolja (javítsatok ki, ha tévednék), hogy először a keringésedet hozd szintre, szóval hosszabb távokat fuss, és juss el addig, hogy alacsony pulzuson tudj ilyeneket menni, utána meg fejleszd a sebességet résztávozással, ha már bírod keringésből.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
beltram
tag
menni fog, de három dolog kell hozzá: rendszeresség, fokozatosság, alázat.
pace be with you
-
bandus
veterán
válasz imyourfriend #18815 üzenetére
az outi nagyon nagyon jó alapod adhat a futáshoz, ez tisztén látszik itt is
-
t1
addikt
Azért a 38 környékére benézni nem kis munka 3:50-es átlag , a jelenlegi futásodat nézve egy rendes edzésterv kéne és rohadt sok résztávos munka, nem akarlak megbántani de csuklóból nem fog jönni
-
bandus
veterán
meglepő módon ha azonos távon kétszer megállsz az ront az időeredményen
amúgy meg semmi szégyenkezni valód nincs, ezek remek eredmények anélkül, hogy rákészültél volna. sőt
-
kiszi07
senior tag
válasz imyourfriend #17287 üzenetére
Már nem fizetős, mivel lebontották az egészet - sprint pálya volt fizetős. (az megmaradt, ami eddig is ingyenes volt - fél éven belül szerintem eltakarítják azt is) Ott lesz az ifjúsági olimpia. Egyébként, ha Győrben jó futó környezetet akarsz, akkor segítek. Van 1-2 jó töltésünk
[ Szerkesztve ]
Slow down & you'll make less mistakes. At the pace of faith, work is productive, relationships prosper, & your spirit is at peace
-
deicide
veterán
válasz imyourfriend #17285 üzenetére
Futópad is jó, ha nem szereted a hideget (ki szereti? ). A súly meg nem akkora gond, ha izom, én is 80kg vagyok, aztán egész jó tempókat is tudok.
-
bandus
veterán
válasz imyourfriend #17285 üzenetére
Ez az info jol fog jonni, ha majd koltozok
-
deicide
veterán
válasz imyourfriend #17283 üzenetére
De jó is lenne, de nem, szerencsére nem vészesen kavicsos és eső után viszonylag hamar szárad is, úgyhogy az év jó részében használható és legalább nem aszfalt, valamivel puhább.
-
kolosanyi
veterán
válasz imyourfriend #17262 üzenetére
Mielőtt tönkrement a derekam, én is szerettem bellezni. Dupla 32-es bellel swingeltem meg ment a 42-essel a nyomás. Csak sajnos porckorongsérvem lett, de úgy néz ki, hogy két év alatt javult annyit az állapotom, hogy tudok csinálni nehéz súlyos gyakorlatokat. Tegnap guggoltam 170-el és ma tudok járni, nincs gond.
Persze ennek nem sok köze van a futáshoz, úgyhogy offba teszem.
-
tomcica
Topikgazda
válasz imyourfriend #17262 üzenetére
48kg az majdnem a nyari versenysulyom (marmint testsulyom) en max 20-as bellel dolgozom swinget,de altalaban 16os minden mas
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
concret_hp
addikt
válasz imyourfriend #16388 üzenetére
hát ez érdekes, mert én meg pont nem tudom maxra tolni bringán 140-145 átlagpulzussal megyek 30as átlag körül, veresnyen eddig 160 a max átlagpulzusom, 40km-n (350m szint, 30sok fok és úszás után)
vagy fullba vagy sehogy :D
-
ígyvanferi
addikt
válasz imyourfriend #16275 üzenetére
Jó kis résztávozás kell neked. Vagy az megy? Mondjuk jön az alapozási időszak, most én is visszaveszek a sebességből és növelem a távot, kellene már végre valami értékelhető állóképességi alapot felépíteni. Hátha könnyebben menne a gyorsítás rövidebb távon.
Apropó, tomcica, valami iránymutatást írnál a téli alapozásra? Nem tudom kell-e valami plusz infó, talán nagyjából tudod, miket szoktam futni. Még mindig max. a félmaratoni táv jöhet szóba. A rövidebb távok 4-es tempójából pedig sokat nem szeretnék tavaszra veszíteni.
[ Szerkesztve ]
-
ígyvanferi
addikt
válasz imyourfriend #16176 üzenetére
Ez már szép idő. Ha minden egyéb klappol, biztos jobbat mész ennél majd a versenyen.
A tempódon kellene kicsit finomítani, hogy ne hullámozzon ennyire. Szerintem ez a folyamatos lassítás, gyorsítás baromi sok extra energiát felemészt. Már nem tudom kedden milyen volt az idő, lehet amiatt. Kerülgetted a pocsolyákat mondjuk. Tegnap már jó volt a terep, csak az első szakaszon volt sár, de a bakháton azért lehetett tolni.
Persze lehet ám, hogy én is így futok, csak kütyü hiányában nem tűnik fel. -
ígyvanferi
addikt
válasz imyourfriend #16084 üzenetére
A két perc azt jelentené, hogy te is bemész 24 alá. Legalább is most a cél 21:30 alá szorítani az időt. De mindenképp 22-n belül, az már ment mostanában mindig. Aztán fasse tudja, lehet bal lábbal kelek, és épp hogy meglesz a tesifélév időlimitje.
-
ígyvanferi
addikt
válasz imyourfriend #16070 üzenetére
Egy percet javítani két hét alatt azért elég merésznek érzem, ilyen rövid távon. Két hete futottam meg az eddigi legjobbamat itt, április óta 45 mp-et javultam. Nyáron volt többször pár hetes kihagyás, de ezt nem számítva nagyjából rendszeresen nyomom pedig. De lehet csak gyenge vagyok vagy valahol itt van a határom a jelenlegi körülményeket figyelembe véve.
-
Newboy911
tag
válasz imyourfriend #12078 üzenetére
Szerintem pihentesd.
Én a zsibbadásommal bajlódok. Pénteken volt a nálam a gyógytornász.
Szépen kimozgatta, rakott fel egy tapaszt és adott házi feladatot.
Remélem ettől helyrejön. Te is megmutathatnád esetleg egynek. -
Newboy911
tag
válasz imyourfriend #11841 üzenetére
Kaposvárra nagyon kíváncsi leszek. A titkos tervem az volt hogy az első 10K-t együtt nyomom deicidel utána meg a pulzus mondja meg merre tovább. Nem ismerem a pályát, és még terep félmaratont sem futottam.
Amúgy Alg is tud ám gyalogolni. A Bakony20-on ő lazán sétál felfelé, én 10-12 lépés után kocogok utána, megint 10-12 lépés - kocogás utána -
kolosanyi
veterán
válasz imyourfriend #11818 üzenetére
Nem rossz az Endo, csak ne ő akarja már megmondani, hogy hogyan és mennyit fussak, majd én megtervezem magamnak. Aztán ha szarul tervezem, akkor legalább én csesztem el és tanulok a hibámból, nem pedig egy algoritmusra bízom magam.
-
tomcica
Topikgazda
válasz imyourfriend #11584 üzenetére
ahh,olyan gond Becseig nincs,talan Ujvidekig se...mondjuk ott mar nem neznek rad jo szemmel ha magyarul szolalsz meg (en azert szoktam feszegetni a hatarokat,csak hogy tudjak mennyi az annyi nem volt gond meg belole,balkan virtus kell ide,oda kell szolni,konyokolni,pofazni,nekem megy )
Kanizsa,Zenta,Ada meg Mohol is vegig a Tisza menten 85%-ban magyarlakta telepules,itt max a rendor nem beszel magyarul (az is direkt,mert ez a belgradi ukaz,hogy el kell nyomni a kisebbseget) de az meg nem bir veled semmit se,mert HU papirjaid vannak (en is ezert akarom kivaltani,aztan fogok vele szerbul beszelni de magyar utlevellel,na arra varrjon gombot a strumf )[ Szerkesztve ]
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz imyourfriend #11581 üzenetére
joo...osszehozhatunk egy mokas futast (akar a palyan vagy a toltes tetejen/foldesut)
-
kolosanyi
veterán
válasz imyourfriend #11564 üzenetére
Az lesz. Már látom, hogy ebből nem lesz februárban félmaraton, de nem akarok idióta lenni. Épp elég volt, amikor részleges bokaszalag szakadással játszottam országos döntőt meg ilyenek. Nem hajt senki, szépen egyéni tempóban fejlődök. Úgy néz ki, vissza kell vennem egy kicsit. Amúgy gáz, mert hiába bírnék izomzatilag többet, ha az ízületeim nem bírják. De ezt mondja egyébként Cristopher Sommer is, amcsi utánpótlás válogatott tornász edző. A saját sportjában az a tapasztalata, hogy egy-egy gyakorlat intenzitásához az izmok 3-4 hét alatt hozzászoknak és lehetne nehezebb gyakorlatra váltani, ugyanez az ízületek esetében 12 hét. Ebből kitűnik, hogy a kötőszövet a gyenge pont. Mindegy, a lényeg, hogy óvatosabbnak kell lennem.
-
deicide
veterán
válasz imyourfriend #11564 üzenetére
Néha magam is visszatekintek, honnan indultam 2012 áprilisában.
Egyébként nem biztos, hogy lefutlak, ha tudsz 1:26 alatti félmaratont mondjuk.
[ Szerkesztve ]
-
kolosanyi
veterán
válasz imyourfriend #11562 üzenetére
1 évet Gflexeztem, (meg kettlebelleztem) az ugyanaz, csak van benne egy csiga középen. Igazából kinőttem azt, jelenleg szertornász jellegű erőedzéseket csinálok, szorgalmi időszakban a Honvéd tornatermében (külsős edzés hobbistáknak). Megint érzem, hogy húzódik, fáj, hiába tettem meg mindent az elkerülésének érdekében. Azon gondolkodom, hogy kéne tartanom egy 2-3 hét pihenőt és addig úszni járni (régen úgyis úsztam 2 évet versenyszerűen). Aztán ha elmúlt a gyulladás, akkor nagyon óvatosan, lassan elkezdeni megint építgetni.
Az a baj, hogy olvasok egy cikket, és az ott leírt hajlamosító tényezők közül nekem megvan legalább 5. Nehéz vagyok (hiába nem vagyok elhízva, a 110+ kg az sok), voltak korábbi sérüléseim mindkét bokámban (12 év röplabda alatt nem is egyszer), porckorongsérv az L5 csigolyánál, nem kellően mobilis boka (bár ez sokat javult az elmúlt 1 év alatt), illetve enyhe pronálás. Bolond lenne nem begyulladni akkor, ha 8-ból 5 megvan. Jó, mondjuk, hogy 4, mert már egész jó a boka mobilitásom, a mély guggolás nem jelent gondot. Ezek közül igazából a legnagyobb gond szerintem a nagy tömeg és a korábbi sérülések. Ezzel csak annyit tudok kezdeni, hogy megvárom, míg elmúlik a gyulladás és még jobban ráerősítek a vádlira.
[ Szerkesztve ]
-
kolosanyi
veterán
válasz imyourfriend #11145 üzenetére
Az óra nem feltétlenül azért jó, mert többet tud, mint ezek a telefonos trackerek. Igazából elég fejlett diagnosztikai szoftverek, nem ezzel van a gond. Csak tök kényelmetlen futás közben a karpántot nézegetni, vagy a zsebből előbányászni a telefont, én már kétszer ledobtam aszfaltra az enyém emiatt, pedig csak egy hónapja van meg. (A régi, 3,7 hüvelykes telefont nem, mert azt könnyebb kezelni, mint a mostani 4,5-est.) Sokkal ergonomikusabb, ha a csuklódon ott van a cucc és mindent mér, mutat, amire szükséged van.
(#11147) juhiimi
Na de egy dombos terepen hogy futsz ugyanolyan sebességgel? Természetes, hogy a szintkülönbségeknél változik a sebesség, szerintem ez egyáltalán nem fontos adat. Szerintem a pulzust jó látni meg a részidőket. Ha pályán mész, akkor meg elég egy stopper is. -
Polacheck
HÁZIGAZDA
-
laszak
tag
válasz imyourfriend #10788 üzenetére
800m a kör a Bikás parknál (puha felületű, mint a Margit-szigeten), kb. 100m gyaloglás, a többi kocogás, vagy lazább futás az összeállítás körönként.
Még ezt is vegyem alább?
Minden esetre kipróbálom. -
Cathfaern
nagyúr
válasz imyourfriend #10728 üzenetére
Nyáron a töltésen szokott sok futó lenni, így télen pedig az Új bácsai út/Külső bácsai út melletti bicikliút/járdán. Ugye az elég széles, és végig kivilágított. Tapasztalaim szerint olyen 50%-os a nők aránya Tegyük hozzá, hogy én este 4-5-6 körül szoktam arrefele járni, lehet ez is beleszámít.
-
kolosanyi
veterán
válasz imyourfriend #10749 üzenetére
Nyilván nem mindegy, hogy dagadtan 110 kiló az ember vagy izmos. Én inkább az utóbbi kategóriába tartozom, de ez nyilván relatív. A ~15 év versenysport, ami mögöttem van azért adott alapot arra, hogy ne csak egy erős, de lomha, ügyetlen pacák legyek, hanem - a testalkatomhoz képest - tudjak normálisan mozogni is. Szerintem nem lesz gondom vele.
-
kolosanyi
veterán
válasz imyourfriend #10747 üzenetére
Rajta vagyok az ügyön, februárban megyek is. Addig még készülök, azért a jelenlegi formám még messze van egy félmaratontól.
-
ígyvanferi
addikt
válasz imyourfriend #10730 üzenetére
4 egész kör meg a töltésen oda-vissza az nagyjából 21,5-21,8 km.
-
ígyvanferi
addikt
válasz imyourfriend #10728 üzenetére
Belvárosban nem is, Püspökerdőben azért akadnak/akadunk.
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz imyourfriend #10709 üzenetére
ezt milyen cellal futottad? mi a tobbi edzesed a heten?
-
Newboy911
tag
válasz imyourfriend #10709 üzenetére
Az elején nagyon bekezdtél, nem tán valami nő után futottál ?
Vasárnap a családot viszem PlayIT-re, lesz egy fél napom Budapesten.
A hegyekben nem tervez valaki valamit ? Futásra gondoltam természetesen. -
tomcica
Topikgazda
válasz imyourfriend #10550 üzenetére
Jaaa hogy meg ki sem futottad versenyen? na majd egy jo kis beleloholos felmarcsi utan megkerdezzuk,hogy mi is tortent
-
tomcica
Topikgazda
válasz imyourfriend #10548 üzenetére
ugy ertettem a "feltoltest",hogy nem urited le elotte mondjuk egy dupla edzessel tegyuk fel ha szombaton van a verseny,kedd/szerda az utolso eros edzes,csut/pentek pedig pihenes es normalis kajalas = feltoltes
-
Xabi78
aktív tag
válasz imyourfriend #10316 üzenetére
Az alacsony pulzuszónában jellemzően hosszúakat fut az ember. Leginkább az aerob állóképességet lehet vele fejleszteni, alapozó futásoknál hagyományosan ezeket a tartományokat használjuk/ják. Előnye még, hogy ebben a tartományban a legnagyobb az endorfinfölszabadulás, így ezek a futások általában az igazán jólesőek. Bár a zsírégetés viszonylag magas, de az itervallum edzéssel ellentétben itt nincs "afterburner" effekt, vagyis csak addig használ a szervezeted zsírt, ameddig futs, mígy az interval edzés még 24-48 óráig pörgeti az anyagcserét és a zsírégetést.
Ha hosszú távokon futsz, akkor ebben a tartományban kell a legtöbbet futni az állóképesség megalapozásához.
Bármilyen távon jó hatása van, de nyilván ezekből hosszabbakat, míg az intenzívebb futásokból rövidebbeket futunk.
A zsírégetés folyamata kb 30-40. perctől indul meg általában, nyilván ez függ a szervezeted szénhidrátraktáraitól.
Még egy előnye van, mivel ehhez a tartományhoz alacsony pulzusszám tartozik, kezdőknek azért is javasolható, mert így kisebb a megerőltetés és lesérülés esélye.
Tulajdonképpen egy maraton vagy félmaraton lefutásához teljesen jó ebben a tartományban edzeni, följebb lépni csak akkor kell, ha már az idődet csiszolgatod.X.
beltram: bátor! én már az "előadáshoz" közel már csak rövidebbeket futok, én soknak érezném a félmarcsi előtt 1 héttel a 22-t...
Nálam így néznek ki a vers3eny előtti vasárnapok: 22-16-14-verseny[ Szerkesztve ]
Cave canem!
-
tomcica
Topikgazda
válasz imyourfriend #10316 üzenetére
en pl 120-150en pihenek,ez a regeneralo edzesem/futasom
az aerob alapot epiti illetve fenntartja ez a tartomany is,az erezetet pedig ugyanugy edzeti,mint egy magasabb pulzuson torteno edzes,a zsiregetes szempontjabol nem figyelem,jo ha fel tudom magam enni 1-1 komolyabb het utan
-
Alg
veterán
válasz imyourfriend #10221 üzenetére
Mondjuk voltak fura arcok sídzsekiben, sálban-sapkában-kesztyűben - és nem, nem sétáltak, futottak
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
deicide
veterán
válasz imyourfriend #10221 üzenetére
De jó lenne ilyen hidegben leengedni a tempót, de 8-án verseny és majd 1.5 óra pihenővel 2db 1:30-as félmaratont kell produkálnom egymás után, így 4:50 alá még a lazább edzéseken sem mehetek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest