Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
raggg
senior tag
válasz imyourfriend #8843 üzenetére
Valakivel nezesd meg h egyenes-e a bokad futas kozben. Moged allva latszik, en magamon pl nem vettem eszre.
ragklaatPS
-
raggg
senior tag
válasz imyourfriend #8843 üzenetére
Ill. A használt futócipőn is látszik, hogyan kopott. Nekem a belső oldala van elkopva. Úgy olvastam, hogy akkor pronálsz, ha a használt cipők a földre téve összefelé, befelé dőlnek a kopás moatt, de pl. Nekem nem így volt. A vizes teszt szerintem sokat nem ér..
A budapestiektől kérdezném, hogy ki hol fut? Most költöztem fel, én egyelőre a szigetre mentem ki, de hétvégén úgy hallottam rengetegen vannak, plusz a vízilabda bajnokság miatt most nem is lehet már körbefutni. Esetleg atlétikapálya van valahol ingyen vagy olcsón, vagy a szigeten lévőn lehet futni?
ragklaatPS
-
deicide
veterán
válasz imyourfriend #8900 üzenetére
Vényköteles a cucc, Condrosulf a neve, én évente egyszer szedem (3 havi adagot ír fel a doki, annyi egy kúra) és ez segít porcokat "képezni", azaz a kopás hatását ellensúlyozza, ami főleg nagyobb tömegű sportolók esetében nagyon fontos.
concret_hp: nem mondta, hogy rossz a térde, azt mondta, hogy az orvos szomorította el, hogy tönkre fog menni. De azért az ellen lehet tenni. A 3 közül 2 bringámon is 52-es vagy nagyobb tányér van elöl és 11-es hátul, ha erős a comb, akkor a térdre jóval kevesebb terhelés hárul még a kemény áttétel ellenére is. Nyilván én sem 52/11-el kezdtem bringázni, mert akkor valóban tönkre mehetett volna a térdem.
[ Szerkesztve ]
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
Crytek
nagyúr
válasz imyourfriend #8900 üzenetére
Nekem is "kattognak" a csontjaim és a csontkovács javasoltam hogy évente 3 hónapos porcerősító szedését.
Nekem a jutavit féle rákpáncélos cumot ajánlotta.Teszteltem tegnap az ivótasakos hátizsákot nagyon frankó és kényelmes volt csak inni nem sikerült belőle mert sikerült a 0. percbe megtörnöm és nem akartam megállni megigazítani
Next PC Upgrade: 2022
-
raggg
senior tag
válasz imyourfriend #8974 üzenetére
Valójában nem a tempó számít, hanem a pulzosod; nyilván vannak olyanok, akiknek ez a tempó meg se kottyan, illetve olyanok is, akik ezt sem bírnák. Ezt ne úgy értsd, Egyébként ha mostanában kezdtél futni ez egy tök jó idő. :-) Ez nem azt jelenti, hogy pulzusmérővel kell futni persze, ráérzel majd.
Az ilyen hosszú futásoknál szerintem általános szabály, hogy olyan tempót menj ami egyenletes, ill. ha van benne tempósabb rész, az inkább a végén legyen. Illetve, versenyhelyzetben így ideális, vigyázni kell, hogy ne fusd el az elejét, de ehhez kell egy kis tapasztalat, hogy tudd, hogy mi az a max. tempó, amivel még nem futod el az elejét.
Ha még nem edzésterv szerint futsz, akkor az ilyen hosszú futások szerintem lehetnek simán könnyebb tempóban végig, ha versenyre akarsz menni ott lehet gyilkolni magad; illetve ha egy héten majd többször futsz és lesz benne tempófutás, meg résztávozás, akkor az úgy is legyilkol.
A többiek meg majd adnak pontosabb tanácsot mindjárt
(#8975) DBAtti: most úgy vettem észre divat utcán is lunarglideot meg pegasust hordani, aztán ott fontos hogy passzoljon a fülbevalóhoz, na.
[ Szerkesztve ]
ragklaatPS
-
ígyvanferi
addikt
válasz imyourfriend #9023 üzenetére
Én sosem úgy gondolok a következő futásra ilyenkor, mintha bepótolnék valamit. Ha valamiért nem tudok aznap menni, amikor terveztem eredetileg, hát akkor nem megyek. Majd megyek másnap, vagy azt követő nap. Én fixen heti háromszor futok, de hogy épp melyik nap, az nincs kőbe vésve. Egyedül arra figyelek, hogy meg legyen az egy nap kihagyás. Nagy ritkán az is előfordul, hogy csak két futás van az adott héten, de emiatt nem megyek a következőn 4-szer.
Szóval mint amatőr az amatőrnek azt mondom, semmi nem történik, ha most kivételesen nem egy, hanem két nap kihagyás lesz két futás között. -
tomcica
Topikgazda
nem+nem+nem...nem szabad utolag potolni,csak siman folytasd ami sorba jon,lesz meg ido pumpalni felfele,de kar kiegni v. leserulni az elejen
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Apollo17hu
őstag
válasz imyourfriend #9032 üzenetére
Érzésre szerintem nem is fogod mindig tudni. Illetve ha tudod, hogy teljesen pihent vagy, tudod, hogy szélben/esőben/hőségben hogy bírod, akkor meg tudod saccolni (+/- 10 sec) a kilométeridőidet.
A pulzusodat úgyis tudod, mikor ugrik föl (mikor veszed pl. szaporábban a levegőt), de lehet 180-as a pulzusod 4 perces kilométereknél vagy akár 5 perceseknél is, ha esetleg 40 fok meleg van vagy a szervezeted még nincs túl a tegnapi edzésen.
-
DBAtti
aktív tag
Ezt neked kell érezni. De ha szükség van két nap pihenőre, akkor ne erőltesd. Ha valahol fáj, akkor meg már rossz.
Két nap kihagyás helyett csak egy lesz jelleggel még lehet pótolni edzést szerintem, csak dupla mennyiséget ne akarj egyszerre, ahogyan a súlyzózásnál sem akasztanál kétszer annyit a rúdra, mert egy edzés kimaradt.Re: #9002 Alg / japán szűzlányvér
Kicsit túlzásba is vittem itt az új cipővel, meg a meleg is kimerít, meg az ISO-m is elfogyott, és nem bírok élni nélküle , szóval csak ésszel.[ Szerkesztve ]
"A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."
-
tomcica
Topikgazda
válasz imyourfriend #9032 üzenetére
amennyiben meg allitgatod a tempokat akkor okes,arra gondoltam amikor valaki mindig az elozo hethez/honaphoz viszonyit es preselgetne ki magabol szinte minden egyes temponap az altala futhatonak velt tempoiramot,kozben nem figyelve arra,hogy lehet a szervezete epp fel perccel lassabb tempot futna
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
asuspc96
őstag
válasz imyourfriend #9067 üzenetére
Én ezt használom....zene meg megy alatta de engem zavar kézben...meg zsebben is
Kíváncsi leszek a karra, ha ott is zavar akkor földhöz baszom a telefont és meg van oldvaSzóval emiatt kellene, így már van ötlet ?
-
ígyvanferi
addikt
válasz imyourfriend #9108 üzenetére
Nekem a futás a kikapcsolódás része. Csak egy hosszú hétvégére megyek nyaralna, na ott nem fogok futni, de ha több, mint egy hétre mennék, én bizony beraknám a futócipőt.
-
concret_hp
addikt
akkor te ne fussál amikor nyaralsz
tomcica ill. mindenki aki durvábban nyomja, éves szinten szoktatok pihenőt tartani? ilyen 1-2-3 hét full regenerálódás v ilyesmi? nekem gyakorlatilag tavaly jólius óta nem nagyon volt ilyen, most kezdem érezni, hogy ilyen általános fáradtságom van és szerintem emiatt, de még 2 hét múlva bp 70.3 meg októberben bp maraton
[ Szerkesztve ]
vagy fullba vagy sehogy :D
-
Newboy911
tag
Van benne pihenés is bőven. Itt volt a bicajom, mondom a többieknek holnap nyomok egy tókört.
Csak mosolyogtak.
Amíg ők ittak és pecáztak a parton én tényleg nyomtam egy tókört.
És 100 Km -ig azt mondtam magamban, holnap újra megyek egyet, csak visszafelé.
Nekem az a kikapcsolódás! -
ígyvanferi
addikt
válasz imyourfriend #9126 üzenetére
Futópálya ügyben nem tudok segíteni, mert én is csak az egyetem miatt vagyok itt (na meg munka). Én csak itt a Püspökerdőben futok, ennél tökéletesebb hely nincs, a talaj puha, a levegő tiszta. Egyedül talán résztávozásnál van gond, mert nem lehet olyan pontosan belőni a távot, mint pályán, de ezen a szinten belefér 10-20 méter ide vagy oda.
-
ígyvanferi
addikt
válasz imyourfriend #9159 üzenetére
Ezt a végén belelendülést épp most tapasztaltam. (Illetve amikor hosszabb távot futok, ez rendre megtörténik). 19,3 km-t futottam 5 km/perces tempóban kb. hajszálra pontosan, ebből az utolsó 3-at 4:40-re. Nem mintha ez olyan őrült sebesség lenne, de szinte transzban nyomtam a végét. Ami kell is, hogy ne unjam halálra magam közben.
[ Szerkesztve ]
-
deicide
veterán
válasz imyourfriend #9159 üzenetére
És akkor hol van ez még attól a 12 órától, ami szombaton vár sokunkra két keréken Lacházán? Jó volna valahogy 360km fölé keveredni, de nem lesz könnyű.
-
Matykoh
tag
válasz imyourfriend #9170 üzenetére
Egy ilyen pulzuspántot tudnátok nekem mutatni? Ezek univerzálisak? Gondolom BT-n működnek. Bocsánat a hülye kérdésekért.
GPS igazából nem kell, activity-tracker van telefonra is, az nekünk elegendő(endomondo, runkeeper, stb.). Én jelenleg egy kölcsön-Timexet használok, de igazából meg vagyok vele elégedve, ugyanannyit mér mindig, mint a pulzoximéterem (és az állítólag nem téved).
-
deicide
veterán
válasz imyourfriend #9226 üzenetére
Közvetlenül előtte (szombaton) magadhoz képest gyors tempót fuss, nem kell sok, 2km mondjuk, hogy az maradjon a lábadban a versenyre és próbálj minél többet pihenni.
-
ígyvanferi
addikt
Ne már, pont most vasárnap? Nem leszek ott. Na de majd szeptemberben.
-
tomcica
Topikgazda
en ugy csinalnam hogy penteken mennek egy versenyspecifikus rahangolo 2-3x500m-t kozte 500m kocogassal,a tervezett versenyirammal (ne gyorsabban!) a harmadikat nem muszaj kipreselni,persze elotte egy 2km laza bemelegito es annyi kifutas (akar seta) amennyi kell
szombaton mar csak akkor mennek ki,ha "basz" az ideg...akkor is csak 5-8x 100m gyorsulot (vissza seta v. kocogas) az levezeti de nem faraszt el...elotte 2k bemelegito,kifutas nem kell ennyi
vasarnap RENDES bemelegites legyen a verseny elott,gyorsitok kb 30perc melegites tornaval,rahangolassal egyutt,aztan amit ad a gep
-
tomcica
Topikgazda
válasz imyourfriend #9266 üzenetére
eljon majd az ido,amikor ezen fogod futni a laza atmozgatot addig viszont nagy "moka" feledzeni magadat
en is kemeny hetet zartam,kilometerben nem latszik hiszen 102km ami nagyjabol kozepes (80-130 a tartomany attol fuggoen melyik szakaszban vagyok epp) viszont bedobtam a heti rotacioba ket komolyabb dombedzest,az egyik gyors es rovid (meredek is) a masik laposabb,temposabb,hosszabb,az oszt mar igy akarom csinalni
valamint megemeltem egy "picit" a 200-as darabszamot,majd jovo heten kiderul meg tudom-e ismetelni
jo iranyt mutat a forma es a terheles...mar csak nem kellene szetszakadni kozbenThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz imyourfriend #9268 üzenetére
azert a bringaval igen jo aerob alapot lehet epiteni,amit aztan lehet kamatoztatni a futasnal is
-
bandus
veterán
válasz imyourfriend #9308 üzenetére
igen, én is így gondolom. úszás nem gond. a futástól félek én is a legjobban, ezért kezdem azt a leghamarabb. meglátjuk, egy év múlva majd visszakeresem a hsz-eket, aztán reagálok vagy fületfarkat behúzva sunnyogok
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
concret_hp
addikt
válasz imyourfriend #9399 üzenetére
meg kéne nézni (nézetni) jó-e az neked ...
-
bandus
veterán
válasz imyourfriend #9399 üzenetére
eh, bár ahogyan látom győri vagy, de ha az m3 outlet felé jársz, ott múltkor 11k pénzért voltak air pegasus meg air pegasus shield cipők.
-
tomcica
Topikgazda
válasz imyourfriend #9403 üzenetére
azert ovatosan az inov8-al,mert nem egy pihe/lagy puhasag mint a pega,eddig 4-5 modell volt a labamon,ezek pengeeles cipok,vagy versenyre vagy komolyabb tempo munkara...egyikben se futnek laza hosszut
-
Cathfaern
nagyúr
válasz imyourfriend #9441 üzenetére
Én biciklivel azért nem szoktam megállni, mert akkor rögtön leönt a víz
Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/
-
-Mike-
addikt
Ha egy alkalmazás segítségével próbál fejlődni és ez egy szépen felépített 6hetes sorozat és a 0-ról indult szerintem futhat órával, instrukciókkal, sőt. Később majd leteszi.
-
tomcica
Topikgazda
en nem vennek egy szammal nagyobbat...ne erjen vegig,mert kulonben lekapja a kormodet,de azert egy teljes szammal nem kell h nagyobb legyen (kiveve,ha valami extra hosszu tavokra tervezed,vagy nagyon dagad a labad)
temponal engem zavar ha nagyobb a cipo,erzodik
-
tomcica
Topikgazda
válasz imyourfriend #9507 üzenetére
csapasd a 31es Pega mar szinte konnyu futociponek szamit,pedig nagyon parnazott...beszamolot kerunk
-
tomcica
Topikgazda
válasz imyourfriend #9549 üzenetére
a jelenlegi alapsebesseged fenyeben kell merlegelni a futasodat
-
bandus
veterán
válasz imyourfriend #9674 üzenetére
valahogy nem tudom elkepzelni, hogy ket evet kelljen bicozni azert, hogy futhassak, mikor annyi, nalam szazszor rosszabb fizikai allapotban levo ember futkarozik.
-
tomcica
Topikgazda
válasz imyourfriend #9699 üzenetére
beedzed magad es veszel egyszer egy porgos versenycipot,na AAAZ lesz csak az igazi (pl Asics DS Racer v Hyperseed,Inov8 X233,Nike Streak,Adidas Adios,Mizuno Hitogami v. Universe stb.)
ma nagyon ADTA,mint tudjuk vannak ilyen napok,csak most crossfitten voltam nem volt futoedzesem,a kovetkezot toltuk:
bemelegites (nekem 1000m evezes) 400m (2x le-fel az aluljaroig) futas MAX push up (piheno nelkul) 1perc piheno...400m futas MAX push press (nekem 20kg) 1perc piheno...400m futas MAX pull up 1perc piheno...400m futas MAX front squat (nekem 30kg) 1perc piheno....400m futas MAX KB swing (17kg-s feketevel) 1perc piheno...400m futas MAX burpee....vege levezettem 7perc porgos biciklivel
(a MAX ugye annyit takar,hogy egy fogasbol a maximum darabszam,piheno nelkul)[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz imyourfriend #9720 üzenetére
Szurkolással is lehet élvezni (és fokozni) a hangulatot, ha nem lesz fontos dolgom a SPAR-on kint leszek drukkolni
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Newboy911
tag
válasz imyourfriend #9729 üzenetére
-
tomcica
Topikgazda
válasz imyourfriend #9729 üzenetére
na,ez mar hasonlit valamire
-
tomcica
Topikgazda
válasz imyourfriend #9732 üzenetére
siman tudsz meg minosegi munkat vegezni,amig el nem romlik az ido...utana johet a rendes alapozas,majd ahogy javul kigyorsitod a tempokat es meg is lesz az
en az iden szakitok a hagyomannyal es nem epitek megszokott alapot,hanem megnovelt heti kilometer melle bent hagyok ket resztavot is(egyik emelkedos) + egy kopkodos tempot,ahogy javul az ido marcius kornyeken AZONNAL indulnak a minosegi 200-ak,nem lesz finom atmenet
-
tomcica
Topikgazda
válasz imyourfriend #9895 üzenetére
jol van,nem azert tettem ki,hogy sirjunk itt hanem hogy milyen jo az mar,amikor kulsoskent belenezhetsz egy orszagos szintu futo edzesebe/versenyebe,latni a pulzust,a tempot....par eve ilyen meg elkepzelhetetlen lett volna,ha igy halad az lesz a jovo (jelen) hogy real-time kovetheted egy kedvenc futod pl. hetvegen Bekele chicagoi maratonjat (latva a ritmust,pulzust,lepesszamot stb.) ilyen szempontbol azert jo a technologiai fejlodes
-
tomcica
Topikgazda
válasz imyourfriend #10012 üzenetére
ezek bizony azok
-
ígyvanferi
addikt
válasz imyourfriend #10014 üzenetére
Volt ott 17:32 is [link], sőt, korábban 17 alatti is, de az az eredménylista már nincs meg. Persze ők mind külsősök. Az utóbbi években talán nem is indulhatnak, már nem tudom. Ezen a listán egyébként én is ott vagyok, de nem mondom meg milyen idővel, hányadik. Viszont azóta már 2:19-et javultam ugyanott, nem versenykörülmények között.
(#10015) DBAtti: és hallgatóknak 500 Ft. Nem semmi, erre még lehet, hogy én is benevezek.
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz imyourfriend #10014 üzenetére
egy ev alatt siman lehet 3-4percet javulni ezen a tavon,ennyi idorol,kiveve ha nagyon nincs tehetseged a futashoz es megreked 23kornyeken,de nagyon
rendszeresen ki kell lepni a konfort zonabol,melle pedig stabil tempokkal tamogatni,most telen pedig szeles alapot huzni (aerob) hogy jovore lehessen mibol epitkezni
-
concret_hp
addikt
válasz imyourfriend #10067 üzenetére
45 percet tuti nem tudnék, 4:30 / km-ben talán 5K-t tudnék futni, de lehet annyit sem.
-
deicide
veterán
válasz imyourfriend #10221 üzenetére
De jó lenne ilyen hidegben leengedni a tempót, de 8-án verseny és majd 1.5 óra pihenővel 2db 1:30-as félmaratont kell produkálnom egymás után, így 4:50 alá még a lazább edzéseken sem mehetek.
-
Alg
veterán
válasz imyourfriend #10221 üzenetére
Mondjuk voltak fura arcok sídzsekiben, sálban-sapkában-kesztyűben - és nem, nem sétáltak, futottak
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
tomcica
Topikgazda
válasz imyourfriend #10316 üzenetére
en pl 120-150en pihenek,ez a regeneralo edzesem/futasom
az aerob alapot epiti illetve fenntartja ez a tartomany is,az erezetet pedig ugyanugy edzeti,mint egy magasabb pulzuson torteno edzes,a zsiregetes szempontjabol nem figyelem,jo ha fel tudom magam enni 1-1 komolyabb het utan
-
Xabi78
aktív tag
válasz imyourfriend #10316 üzenetére
Az alacsony pulzuszónában jellemzően hosszúakat fut az ember. Leginkább az aerob állóképességet lehet vele fejleszteni, alapozó futásoknál hagyományosan ezeket a tartományokat használjuk/ják. Előnye még, hogy ebben a tartományban a legnagyobb az endorfinfölszabadulás, így ezek a futások általában az igazán jólesőek. Bár a zsírégetés viszonylag magas, de az itervallum edzéssel ellentétben itt nincs "afterburner" effekt, vagyis csak addig használ a szervezeted zsírt, ameddig futs, mígy az interval edzés még 24-48 óráig pörgeti az anyagcserét és a zsírégetést.
Ha hosszú távokon futsz, akkor ebben a tartományban kell a legtöbbet futni az állóképesség megalapozásához.
Bármilyen távon jó hatása van, de nyilván ezekből hosszabbakat, míg az intenzívebb futásokból rövidebbeket futunk.
A zsírégetés folyamata kb 30-40. perctől indul meg általában, nyilván ez függ a szervezeted szénhidrátraktáraitól.
Még egy előnye van, mivel ehhez a tartományhoz alacsony pulzusszám tartozik, kezdőknek azért is javasolható, mert így kisebb a megerőltetés és lesérülés esélye.
Tulajdonképpen egy maraton vagy félmaraton lefutásához teljesen jó ebben a tartományban edzeni, följebb lépni csak akkor kell, ha már az idődet csiszolgatod.X.
beltram: bátor! én már az "előadáshoz" közel már csak rövidebbeket futok, én soknak érezném a félmarcsi előtt 1 héttel a 22-t...
Nálam így néznek ki a vers3eny előtti vasárnapok: 22-16-14-verseny[ Szerkesztve ]
Cave canem!
-
tomcica
Topikgazda
válasz imyourfriend #10548 üzenetére
ugy ertettem a "feltoltest",hogy nem urited le elotte mondjuk egy dupla edzessel tegyuk fel ha szombaton van a verseny,kedd/szerda az utolso eros edzes,csut/pentek pedig pihenes es normalis kajalas = feltoltes
-
tomcica
Topikgazda
válasz imyourfriend #10550 üzenetére
Jaaa hogy meg ki sem futottad versenyen? na majd egy jo kis beleloholos felmarcsi utan megkerdezzuk,hogy mi is tortent
-
Newboy911
tag
válasz imyourfriend #10709 üzenetére
Az elején nagyon bekezdtél, nem tán valami nő után futottál ?
Vasárnap a családot viszem PlayIT-re, lesz egy fél napom Budapesten.
A hegyekben nem tervez valaki valamit ? Futásra gondoltam természetesen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest