- Rap, Hip-hop 90'
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szellem.: Felfedezés a Gamer egerek világában: Az én egérkalandom.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Findzs
addikt
na megint itt van a fűnyíró szezon
3 éve nem írt de senki ?
engem az érdekelne hogy a légpárnásnak mekkora a hangja ?
meg próbálta már valaki ? jók azok ?másik a kézi fűnyírók amikkel elvileg legjobb minőségű a lenyírt fű
azokat csak tologálni kell se áram se benzin csak egy pöttyös rudi oszt megy
az milyen ?a benzines amelyiken nincsen fűgyűjtő nem káros a gyepre ? az összevágott fű nem sárgítja el a füvet vagy azt össze szokták szedni utána ?
én most elektromossal kínlódok mert 1 óra mire végzek a nem túl nagy kertel, már unom és még el se kezdődött a szezon igazán
-
nemcso
őstag
Ha még nem informáltak, akkor leírom, hogy az olajra mindenképpen; ha poros, homokos helyen vágsz füvet, akkor a légszűrő tisztaságára (ha koszos, benzinben kimosod -általában szivacs a légszűrő - majd a napon megszárítod); ha fűgyűjtős, akkor ne tömd tele, viszonylag gyakran ürítsd; az elején járasd be, ne használd félórákat egyhuzamban; a beletőltött benzint tartsd tiszta edényben (ha lehet legyen egy állandó benzineskannád erre a célra); fűnyírás után takarítsd le belülről a házra ragadt fűdarálékot (nem kell rohasztani a házat).
[Szerkesztve] -
lorcsi
veterán
elbaszódott a 10 éves elektromos nyírónk, ma apám vett egy denzinest a teszkóból. 38ezer volt és bazi nagy fém borítású az egész (holnap megnézem tüzetesebben is)
van valami amire figyelni kell így az elején? -
AmunRa
senior tag
Amelyikből folyik az gáz. Mert ugye egy idő után nincs kenés.
De cserélni kell, meg benzinnel vacakolni.
Nálunk majd mindenkinek elekromos van és kb. átlagban 500nm itt a fű.
Csak gyakran nyírják.
Igen ezért írtam, hogy úgy kell vállasztani, hogy legyen alkatrész is.
Én is így tettem. -
Archer
őstag
A megfelelően karbantartott benzinesből sem folyik az olaj. Meg én utálom húzkodni a kábelt ráádásul a nagyobb füvet nem igen viszi. Kisebb telekre persze elég. Nem azt mondtam, hogy
a koreai-kinai feltétlenül szar, csak sajna nem 100%, hogy mondjuk 5 év múlva is kapsz hozzá alkatrészt. -
AmunRa
senior tag
De nem csinál annyi dzsuvát, nem folyik az olaj, csöndesebb.
Aki hetente 2 hetente nyír annak tök jó.
Itt nálunk valami kis elektromos argoval szevedtünk, mert kb. havonta volt nírva vagy még késöbb.
Amikor megvettem a benzines önjárost beszartam a gyönyőrtől. Mint a kisangyal úgy vágta. De szerintem nincs 4 ló és kinai vagy korei, de semmi gond nem volt. Pedig nálunk nem álom a terep. Volt, hogy drótot bedarált. Valami kedves munkás suttyó dobhatta oda, sikeresen letépte az önjáró szíj fölötti borítást.
12 szivatógomb nyomás és pöcre indul. A könyv szerint 3 elég lenne.De arra nem hajlandó.
A főnököm Husgwarna tényleg elején fasza nyíróját többször javítottuk.
Szóval a koreai-kinai se feltétlen szar. Csak olyat vagyen az ember amihez lehet kapni alkatrészt is. MEg nem árt olajat cserélni. -
Archer
őstag
Elég sok év tapaszatalata: nagyobb terület esetén egyértelműen csak benzines jöhet szóba, abból is a B&S motorosak vagy esetleg Honda bár az már ált. 100k fölött van. 4 ló alatt nem nagyon érdemes foglalkozni velük. A kínai és koreai csodák felejtősek. Villanyossal szerintem csak a gond van, meg az ember beleőszül mire végez vele.
-
süti5
őstag
válasz
Dr.F.E.R.I. #68 üzenetére
Na jó elég speciális eset amit leírtál, nálunk telken néha akkora a fű, mire feljutok, hogy a 4 lóerős befullad, mostanában készülök valami izmosabbat venni. Ha fent lenne is áram, szted mire mennék ott egy elektromossal?
1400 watt körül vannak az izmosabbak is...
-
emitter
őstag
#65: UP!
Lehet, hogy csak nem kéne feladnod, hanem nagyobb gyakorlatot szerezni benne!
Én már kb 10 éve vágom a füvet a kertünkben, 100-150 m2-es területen. Kábelessel nyírtam mindig is, most krepált be. Egyébként olyan egy-másfél óra alatt szoktam végezni vele.
A fagyal-sövényünk nyírása már kicsit embert próbálóbb feladat, tekintve hogy olyan 3 méter magas, 50 méter hosszan. Azzal egy napig el szoktam bíbelődni, mire végzek a két oldalával meg a tetejével.. -
Dr.F.E.R.I.
addikt
Megnyugtatlak, a házunk előtt van egy kb 3*40 m-es zöld sáv, ahol az autók parkolnak előszeretettel. Hepehupásnak kib*szottul az, tele van hintve kisebb-nagyobb kődarabokkal (útépítők rulez), a gaz baromi nagy tud lenni nyáron és igen, a drótot is nagyon kerülgetjük az elektromossal. De lenyírjuk és ez a lényeg. Hogy miért nem merjük a nagyobbat kivinni? Egy frappáns válasz: a sok kis kődarabot úgy lövi ki maga alól, mint a puskagolyókat. Én is csak vastag farmerban és napszemüvegben merek a közelébe menni, meg a kocsikra is figyelni kell, különben csodát művelne azokkal is.
Az elektromost a legkönnyebb karbantartani - évente kidobod és újat veszel(na jó, a legutóbbi, az Alko elég jól bírja eddig)
-
Brent
aktív tag
Fűnyírás ? Rémálom ! Nekem legalábbis azzal a vezetékes sz@rral ! Mit összeszenvedek vele beletekeredik a lábam stb stb ! Jó lenne nekem is legalább egy vezeték nélküli nagyon megkönnyítené az életem ..
-
emitter
őstag
Idén is kezdődik a fűnyírási időszak, ideje feléleszteni a topikot
Kérdésem: ki mit hallott a légpárnás fűnyírókról? Emlékszem, láttam néha egy-egy reklámújságban, de már nem emlékszem melyik áruháznál.. Utánaolvastam, a Bosch és a Flymo gyárt ilyet. De elég drágák, 20-25k-tól kezdődnek. Viszont neten keresve sehol nem láttam hogy árulnák bárhol is.
Kipurcant az eddigi nemtommilyen elektromos gépünk, lehúzott vagy 10 évet. Azért vonzó a légpárnás cucc, mert nagyon könnyű, és mozgékony. De tényleg műanyag kés van benne? Fűgyűjtőt lehet ezekre rakni? -
lajo
senior tag
Talán nemsokára lesz cordless áram.......
Új hozzászólás Aktív témák
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- Új Cosori Premium Air Fryer / forrólevegős sütő, 5.5L (CP158-AF-RXB)
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- Artemisz ART-230L-EL "A" Minősített Laptopszéf
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 92 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest