- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- svajcsik18: email csere
- Graphics: OnePlus 13R - Üzemidőbajnok és remek képességek
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winne
nagyúr
Sziasztok!
Egy kis méretű (~800nm) telekre szeretnék venni egy benzines fűnyírót, semmi extra nem kell, de ha nem nagyok a különbségek árban, akkor nyilván nem szeretnék gagyit. Egyelőre nem is néztem őket, mert nem értek hozzá, nem kell semmi extra dologra, jelenleg a gazt kell irtanom, majd később ilyen kerítés mellett, szegélyeknél lesz feladata. Az még nem tudom mennyire számít, de majdnem 2 méter vagyok, így azért ne legyen túl rövid.
Köszi a tippeket.
-
jbnd-007
tag
Kimaradt egy fontos érv a könnyű akkus fűnyírók mellett: alig tudom elvenni az asszonytól. Ha nem szeretsz füvet nyírni, ezzel van a legjobb esélyed, hogy átveszi tőled.
-
zsiz
őstag
Sziasztok. Korábban már kérdeztem Scheppach márkájú géppel kapcsolatban, de nem igazán van velük tapasztalat, legalábbis én nem nagyon találtam véleményeket erről a fűnyíróról. Hát én most bevállaltam egyet [kép] MS 226-53E SE
Amit ígér: 7LE (ezt mondjuk kétlem), önjáró, önindító, 53cm vágási szélesség, központi magasságállítás, csapágyazott kerekek, fűgyűjtő/mulcsozás/oldalsó kidobás, tömlőcsatlakozás tisztításhoz.. Kíváncsi vagyok mennyire fog beválni, vagy épp mennyire nem.
-
törölt tag
válasz
tibcsiworld #4939 üzenetére
Milyen elméleteim borultak? Annyit írtam, hogy kötve hiszem, hogy a 6 Ah-s akksi 20 perc alatt feltöltődik. Mindenhol úgy írják, hogy "Gyors feltöltés - 55 perc DC18RC töltővel". Cáfold meg, linkelj be egy videót, hogy 20 perc alatt feltöltődik a 6 Ah-s akksi!
Én is újra kihangsúlyozom, hogy nagyon jó dolognak tartom az akksis fűnyírót, és az akksis gépeket is. Van jó néhány akksis gépem (többnyire Bosch) és elégedett vagyok velük.
Olvastam véleményeket a fűnyíróról, illetve a 2x18V 6Ah akksiról, többen írták, hogy kb 400 m2-t tudnak lenyírni egy töltéssel, ezért bátorkodtam azt mondani, hogy sajnos nem valószínű, hogy a 2x2 18V 6Ah akksi elég lenne az 1000 m2-re. De egy 330 ezer Ft-os gépről beszélünk... ezt is írtam többek között, hogy minimum 250-300 ezres gépet kell venni, hogy ESETLEG elég legyen 2 akkupakk 1000 m2-re. De ott van a HA, megvettél egy 330 ezres gépet, és lehet 50 m2-rel a vége előtt merül le. Mennyire frusztráló már... oké, hogy közben már felraktad tölteni és "csak" ki kell cserélni, de hát na...
Plusz van tapasztalatom két 4Ah-s fűnyíróval, amikkel 250-300 m2-t (kb 30-35 perc a TÉNYLEGES menetidő) lehet kényelmesen lenyírni, ha ennél többet akarsz, akkor vagy futva kell füvet nyírnod, vagy 5 naponta kell nyírni, és természetesen nem holland gyepet. Akksi feltöltése egyiknek bő egy óra, másiknak 40-45 perc. De egyébként olyan is volt, hogy a 250 m2-en nem sikerült vele végigérnie faternak.
Ha annyira értesz az akksi techonlógiákhoz, akkor tudnod kell, hogy (oké akkor Makitát kivéve), nem tesz jót, ha forrón töltögeted. Márpedig amiket én ismerek akksikat (MTD, Bosch), azok mind forróak használat után.
Könnyebb, egyszerűbb, kellemesebb az akksis gép használata. DE: 5-600 m2 felett még nem alternatíva (emberi árban ~150-200 eFt).
jbnd-007: a 45 perc a tényleges menetidő, vagy abba beleszámoltad az ürítéseket, stb-t? Plusz mekkora és milyen minőségű a fű, azért egyik sem mindegy. -
tibcsiworld
aktív tag
válasz
#97520896 #4933 üzenetére
Teljesen igazat adtam Neked. Nem tudom, miért állsz belém!
A töltési idő a 3Ah-s aksira vonatkozik. A kőművesemnek fúróba és sarokcsiszolóba kell.Ennek akkor duplája lehet! Ha picit értenél hozzá, másrészt utána néznél annak, amit linkelsz, akkor tudnád:
1.: Az Li akkukat a hőmérséklet teszi tönkre. Ezért nem is lehet az aksit tölteni, ha forró! Az olcsó einhellemben is benne van ez a védelem!
1,5.: A makita töltőben van aktív hűtés. Azaz ventilátor! Az aksi így nem melegszik fel, tehát nem roncsolódik az aksi! Jó lesz az az eredeti 6-8 évnek!
2.: Az általad fentebb linkelt Makita 4x6Ah-s akkuval árulják, a gép viszont csak 2, azaz kettő akkuval üzemel! Tehát míg lemerül a második akupakk, addig az első addigra pont feltöltődött!
2,5.:1Ah kb 50nm-re elég rendszeres nyírás esetén. Nálam 40nm-t vitt le kb. Az is 480nm. tehát a 4 akku elég 1000nm-re! De ha nem is, akkor is az időveszteség csak az akkucseréből adódik. Semennyit nem kell várni a töltőre!
Az elméleteid sajna mind borultak!
Az aksis sokkal könnyebb, sokkal egyszerűbb, nem büdös, ...
-
Thocy a ZAGY
tag
válasz
#97520896 #4929 üzenetére
Ugyanilyen Makitám van. 2 db 6Ah-s akku olyan 6-800 m2, attól függően, hogy milyen nagy/sűrű/nedves a fű. 4 db akkuval bőséges tartalékkal meg kell legyen 1000 m2, kényelmes és gyors, nem büdös, viszont így már olyan 220-240 ezer körül jársz árban. Hosszútávon megérheti, ha van rá keret, de ha nincs, akkor adóssagba ne verd magad egy fűnyíró miatt, akkor marad a benzines, vagy kisebb akkus több akkuval.
-
jbnd-007
tag
válasz
#97520896 #4929 üzenetére
A Lidl-s gép durván 30, max 35 percet bír egy töltéssel
Én legalább 45 percig nyírok vele egyhetes füvet és még 15-20% töltés marad. Gondolom attól függ, hogy mekkora és milyen erős a fű. (Auto módban használom, de eddig még nagyon ritkán pörgött fel alap fordulatról.) De biztos számít az akku életkora is, de még a kés életlensége is rövidíthet az üzemidőn.
-
törölt tag
Persze, annak is megvannak a hátrányai. Nem is mondtam, hogy nem. Én is örülnék, ha akksis gépem lehetne. Meg is beszéltük a feleségemmel, ha lesz emberi árban (max 150-180 ezer Ft) olyan, amivel nem bohóckodás (nagyobb fűben szenvedős, akksi cserélgetős) lesz a fűnyírás 1000 m2-en, akkor lecseréljük a benzinest. Csak ez sajnos nem mostanában lesz. Szóval egyáltalán nem vagyok ellene, sőt apám sokkal szívesebben nyír azóta füvet, mióta akksis gépük van. Mert nekik a 250 m2-re tökéletes választás.
-
törölt tag
válasz
tibcsiworld #4931 üzenetére
Ez 5-600 m2-nél játszik is, azt mondom ha 1x fel kell tölteni közben, az még belefér. Bár én akkor is hülyét kapnék tőle. De 1000 m2-nél minimum 2x kéne feltölteni... szóval gondolj csak bele, a 1,5-2 órás fűnyírásból lenne minimum 3. Nem is feltétlenül azzal a plusz 1-1,5 órával lenne a baj, ha belefér az embernek, hanem, hogy közben kivenni-felrakni tölteni-visszarakni, várni, nézegetni, hogy feltöltött-e már...Meg szerinted mennyire jó az akksinak a gyors töltés, és az, hogy egy fűnyírás alkalmával 3x töltöd fel? Leharmadolod az élettartamát. Szóval alapjáraton mondjuk bírná az akksi 6-8 évig, akkor ezt lecsökkented így 2-3-ra.
Egyébként nem kötekedésképpen, de kötve hiszem, hogy a 6 Ah-s akksi 20 perc alatt feltöltődik. [link] Itt ha lejjebb tekersz, láthatod, hogy mennyi ideig tart a töltés.
Akkor egy kis matek, hogy 1000 m2-t mennyi idő lenne lenyírni 2 db 6Ah-s akksival:
Vegyük úgy, hogy 400 m2-t nyírsz le vele egy töltéssel, ez egy átlag, nem hiszem, hogy sokkal többet le tudsz vele. Tehát nekiállsz a fűnyírásnak reggel 8-kor, nyírsz kb 40 percet (400 m2), feltöltöd az akksit (50 perc), nyírsz megint kb 40 perc/400nm2-t, majd újra feltöltöd (50 perc), végül a maradék 200 m2-t lenyírod mondjuk 20 perc alatt. 8:00-kor kezdtél és 11:20-kor végzel.Benzines fűnyíróval nekiállsz 8-kor, és 10-re végzel, és közben nem bóhockódsz a feltöltögetéssel, mert egy tank benzin elég (legalábbis nagyjából, max 1x kell bele tölteni, ami 3 percet vesz igénybe).
Félreértés ne essék, jó dolognak tartom az akksis fűnyírót. Csak egyszerűen ekkora területre nem való (egyelőre). Kivéve, ha az ember nem sajnál rá 250-300 ezret, és nem zavarja, ha minimum 1x fel kell közben tölteni.
Plusz akkor még meg sem említettem azt, hogy a pár házzal arrébb lakó fószer a holland gyepét alig bírja levágni az akksis Husqvarna fűnyírójával, mert látványosan szenved a fűnyíró (úgy, hogy 5-6 naponta nyírja).
U.i: nem rossz az Einhell, de 4 akksival, az is 250 ezernél van. Akkor inkább Makita.
-
stickermajom
addikt
válasz
tibcsiworld #4931 üzenetére
Mondjuk én a kardomba dőlnék, ha az egy órás fűnyírásból két óra akksi töltéssel telne.
-
tibcsiworld
aktív tag
válasz
#97520896 #4928 üzenetére
Van ilyen (Einhell Expert Aku GE-CM 36/47 S HW LI) is.
4 akkus cucc, bár ez is "csak" 700nm-ig ajánlott!
Nagyon akku párti vagyok, de 500nm felett szerintem még nem "alternatíva"!
-
törölt tag
válasz
#97520896 #4928 üzenetére
Azért két dolgot leírok összehasonlításképpen:
- Szüleimnél 4Ah 40V akksis 43 cm-es vágószélű géppel nyírjuk a 250 m2-t, és nem mindig sikerül végigérni, általában éppen marad az akksiban egy 5-15% körül. Na szóval ez alapján pont 4 akkupakk kellene 1000 m2-re... (egy akkupakk hozzá 40 ezer Ft)
- Otthon az 1000 m2-t benzines 53 cm-es átmérőjű fűnyíróval kb 2 óra alatt nyírom le, beleszámolva az ürítéseket, meg pár perc pihit közben (nem többet), szóval a gép megy kb 1 óra 40 percet. A Lidl-s gép durván 30, max 35 percet bír egy töltéssel, tehát itt is könnyen látod, hogy nagyon minimum 3, de inkább 4 akkupakk kellene (gondolj arra is, hogy 53 cm vágószél van a 40 centivel szemben).
Kb ilyen árkategóriában mondható az, hogy lenne esély lenyírni ekkora területet (4db 6Ah akksival): Makita DLM462PG4
Ezeket nem rosszból írom, csak segíteni szeretnék, hogy ne szívasd meg saját magad.
-
törölt tag
válasz
devil-k #4926 üzenetére
Jól rémlik, hogy 1000 m2-es a nyírni valód? Mert akkor hatalmas öngól lenne akksis fűnyírót venni.
Nekem is kb ennyi a nyírni való, én is néha álmodozom róla, hogy jó lenne egy akksis fűnyíró, de ez jelenleg esélytelen, esetleg 3 akkupakkal (ha mondjuk úgy számolsz, hogy 1 akkupakk max 300-350 m2-re elég). Viszont ezt szerintem te is érzed, hogy nagyon macerás lenne. Ekkora területre jelenleg még mindig a benzines a nyerő. Talán egy 6-8-10 év alatt fejlődik annyit a technológia, hogy addigra vállalható lesz az akksis technológia is ekkora területre. Én is ebben bízok.
-
devil-k
nagyúr
Köszönöm szépen mindenkinek
-
Golota
aktív tag
válasz
devil-k #4923 üzenetére
Én még jópár Lidlben láttam raktáron maradt fűnyírót 45K-ért (szénkefe mentes motorral). Mondjuk ehhez kell 2 db 4AH akksi és töltő, így az összköltség 75 ezer. Ezzel kb 300-350 m2 területet kényelmesen le lehet nyírni. Ha nagyobb területet nyírsz, akkor az plusz 2 akksi, azaz plusz 20K. Szerintem elég jó vétel.
-
devil-k
nagyúr
És mi a helyzet a benzines vs. akkumulátoros fűnyírókkal? Nekem most ezt ajánlották;
POWERWORKS PD60LM51SPK4 - AKKUS FŰNYÍRÓ (60V, AKKUVAL ÉS TÖLTŐVEL)Jótállás:
A Bauhaus 10 évet vállal a gépre, 3 évet az akkumulátorra és töltőberendezésre, 2 évet pedig a gyártó vállal! -
kory24
őstag
Úgy néz ki csak bele kell ebbe jönni
2. alkalommal már sokkal könnyebben ment minden
Húztam jópárat a bike foggantyú csavarjain (talán még mindig lehetne, de féltem vagy menet megszakad vagy összenyomódik az a fém henger....)
De így már stabil, földhöz ütéskor sem hajlik el.Az egyébként mindegy, hogy földhöz ütöm vagy keményebbhez mint pl járdalap? Utóbin jobban lehet odaütni, földbe kicsit besüllyed.
Tervezek venni biztos ami biztos tartalékba damilfejet. Ugyanilyen AL-KO gyári fejet vegyek ([link]) vagy van ettől jobb/ajánlottabb típus is?
Úgy vettem észre a damil nem is annyira a fűtől kopik, hanem inkább a terep tárgyaktól (pl kerítés járdaszegély, raklap, kövek stb), elég sok elmegy....
-
A Zéé
addikt
Sziasztok!
Albérletbe költöztem, ahol van olyan 35-40 m2 füves terület, amit gondozni kell: garázs mögött, enyhén lejtős terület, nem túl ápolt jelenleg + az extra autó beálló, ami 2 fa közt van. Ehhez kellene nekem valami eszköz. Az olcsó kategóriás Parkside/Einhell akksis műanyag késes szegélynyíro érzésre pont megfelelő lenne a feladatra. Fűgyűjtős, tologatós gépet totál feleslegesnek érzem erre, vezetékkel se nagyon akarnék babrálni, mert tovább tartana ki- és visszatekerni a 20 méter hosszabbítót, mint lenyírni a teljes placcot. Ezek a műanyag kések amiket rájuk lehet applikálni mennyire bírják a strapát? Esetleg érdemesebb lenne megvenni a drágább, de damilos fejjel rendelkező gépet? -
kory24
őstag
Sziasztok!
Ma kipróbáltam az Al Ko BC 400B fűkaszát.
Életem első fű kasza használata.
Tehát valszeg csak én vagyok béna, de van egy pár dolog nem tetszik....Pl a damiladagolás az szörnyű....
Használat kozbe ugye nem látom mekkora kinnt lévő damil, csak feltűnik nem vág úgy meg hangja is talán másabb. De elengedni gázkart hogy lássam tényleg rövid-e sok idő...
Na meg ez a földhöz ütéses adagolás nem tetszik, félek túl erősen utom oda elkopik/törik fej, de ha gyengén akkor meg nem adagol. Nem is tudom emiatt hogy elég erősen ütöttem e, jött e ki vajon damil.
Szerintem gyengén húztam meg bike kormány csavarokat is (nem akartam megszakadjon menet pl) de minden földhöz ütésnél fordul picit egész bike kar, nehéz vissza fordítani.Ha már kar: bosszantó hogy végig be kell húzni gázkart de közbe masik ravasz is benyomva tartani, kezemet meg közbe szétnyomja, de olyannyira hogy az már fájdalmas...
Már arra gondoltam lehet vmi gumival fixre behuzottra teszem mint anno a villanyos fűnyírókont azt a fémet hozzá kötötték a tolokarhoz :) -
F34R
nagyúr
Vegyes a terulet...az elso fele meg van szorva kaviccsal... a kerites jobb es bal oldalan normal fu, inkabb gyom van, a hatso teruleten meg csak gaz..... En ugy kepzelem el mint a fordulataszam szabalyzos sarokcsiszolot... greslapba nem kapatok bele max fordularon... ugyanugy ahogy csiszolni, vagy tisztitokorongozni sem kotelezo.. a darabolas az mas teszta, foleg abraziv korongnal. Amiota bokanvert egy nagy ko, azota ovatosabb vagyok... hiaba volt rajtam bakancs.
-
Golota
aktív tag
Gondold csak végig a röpsúlyos kuplung hogyan működik. Ha részterhelésen járatod a fűkaszát és ellenállásba ütközik a damilfej, akkor bizony "csúsztatott kuplunggal" jár. Ez semmilyen gépnek nem tesz jót. Bizonyos szerszámoknak kell a fordulat, hogy hatékonyan működjenek. Körfűrészt sem üzemeltetsz részterhelésen.
A kavicságyból kilógó fűszálakhoz amúgy sem fűkasza való. Oda bőven elég egy 10 ezres akksis szegélynyíró (pl Lidl) ami erre lett kitalálva.
-
kvio1
tag
Sziasztok!
Kb. 30 ezer környékéig milyen fűnyírót ajánlanátok?
Nem tudom pontosan, h mekkora területre kell, ( olyan 700-800-ra saccolnám kb.) de az első és a második is Mtd fűnyíró volt. Előbbi vagy 10 évet bírt, ami meg most volt csupán 3 évet, de arra sokan panaszkodtak, h nem bírja sokáig, hát nálam se...1400w-os volt, ehez hasonló kelenne. Néztem van Agrimotorból pl 1300w-os 20 ezertől, h az milyen minőségű lehet
, túl olcsónak tűnik
. Meg 1500,1600w-os is van abból, csak jóval drágábban. Vélemények alapján van jó, rossz vélemény róluk. Amit még néztem ami kicsivel több, mint 30 Makita ELM3720. Csak az meg indirekt motoros, ha jól láttam, és avval több lehet a probléma, viszont minőségibb érzete van ránézésre, mint pl az Agrimotoroknak.
Megéri-e az a plussz pár ezer ft-ot a Makita, vagy más márka, ami szóba jöhet.
-
törölt tag
válasz
devil-k #4910 üzenetére
Én valószínűleg ebből a kettőből választanék, ha most vennék:
AL-KO Comfort 51.0 SP-B
STIGA Combi 53SQ B (Nem összekeverendő a sima 53SQ-val, ami nem B&S motor!)Husqvarnák persze, hogy jók, de én nem nagyon látom elérhetőnek sehol. Persze helyi Husqvarna boltokban biztos van, nem jártam mostanában. Csak az a helyzet, hogy amit egy AL-KO vagy STIGA tud 140-150 ezerért, az Husqvarnában minimum 170-180 ezer Ft.
-
Polllen
nagyúr
Olvasd el a linkelt cikket, ha nekünk nem hiszel. (Már csak azért is, mert a ferrari 4 ütemű motort használ és lehet nincs meg hogy egy 2 ütemű motorral hogyan kell szakszerűen bánni. Nem, nem úgy, mint a 4 üteművel.)
Amúgy én biztosan nem fogom pörgetni, lévén, hogy elektromos szegélyvágót és fűnyírót használok.
-
F34R
nagyúr
10 cm fuben nem kell full gaz... minek kell sikitania... foleg ha kinai kaszat gyilkolsz. Azok le vannak 6-7000 rpm koze folyva, hogy ne fozd meg a motort. Persze Stihl vagy Husquarna, Oleo Mac nagykaszad van azert azt sokkal jobban lehet kuldeni. Egyebkent meg azt mondom amit a helyzet megkivan, en allando fordulaton vagom a fuvet, kavicsos helyen nagyon lassura veszem, ahol masfel meteres ott mehet nyelgazon 3-as vagy nagyobb damil (amennyiben a gep is birja.. ) Kessel szokas egyebkent mar akkorakat csak akkor sok rend marad utannad.
-
törölt tag
válasz
IMIIKE1998 #4902 üzenetére
Az obiban 30, de több helyen meg lehet rendelni 26-27 ezerért. Ez legalább mégis valami ismert márka, amihez alkatrészt is tudsz szerezni, ha szükséges.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BANKMENTES 12 hónap Részletfizetés elérhető . Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- AKCIÓ! ASUS ROG THOR 1000W Platinum II tápegység garanciával hibátlan működéssel
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - Lenovo ThinkPad 40A9 dokkoló (utolsó 30db szett vagy csak dokkoló)
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest