Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• goldnarmz

aktív tag

Sokan elfelejtik, hogy túlmelegedett akkut nem szabad azonnal töltőre tenni. Értelmesebb akkutöltők érzékelik / jelzik a túlmelegedést, és addig nem kezdik el a töltést, amíg az vissza nem áll normál hőmérsékletre. Töltés után szintén nem szerencsés a teletöltött akkut azonnal bedobni a fűnyíróba, és folytatni a - z akku számára igencsak megterhelő - munkát.
    Én már nyírtam így ki egy Husqvarna akkut, pedig nem fűnyíróban használtam, csak szegélynyíróban és gyepszellőztetőben.
    Az ügyfélszolgálat felvilágosított, hogy egy merült akku töltésével fél, de inkább egy órát várjak, illetve legalább fél óra teljen el a töltött akku ismételt használata előtt.
    Ami még nagyon fontos. hogy az akkut ne érje közvetlen napfény. Az sem tesz neki jót, ha a fűnyíró - benne az akkuval - kint marad a napon, pl. egy kis pihenő alkalmával. Hiába védi sötétített műanyag fedél van akármi.
    Ezekre azért figyeljen, aki akkumulátoros fűnyírót használ, vagy épp most tervezi a vásárlást / számolja a nyírási időt. Nagyon könnyű egy akkut tönkretenni.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés