- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Safranek
aktív tag
válasz
runner 125 #299 üzenetére
Köszi.
Nem rossz.Privátban jöhet a szám és hogy helyileg hol van.Most a Makita felé billen a mérleg.
-
Safranek
aktív tag
-
Safranek
aktív tag
-
Tsunami73
tag
válasz
runner 125 #292 üzenetére
A GE46, 48 PO és hasonló gépekre panaszkodtak az indexen.
Nem az összes mtd gépre. -
Safranek
aktív tag
Sziasztok ,
Ezek közül érdemes valamelyiket?
Kívácsian várom a véleményeket.
-
Gézengúz
addikt
válasz
runner 125 #287 üzenetére
Valóban, ha tele van a fűgyűjtője mindig elhagyja a füvet, a mocsok...
-
Safranek
aktív tag
válasz
runner 125 #287 üzenetére
Ez nem túl biztató
-
Safranek
aktív tag
Halihó ,
Makita PLM4110 ről mi a véleményetek?
[link] -
Sezo
csendes tag
Üdv,
Tanácsot/ötletet szeretnék kérni a hozzáértőktől / tapasztaltaktól.
Fűnyíró kellene 300nm gyephez. Nincs leejtő, fákat sem kell kerülgetni, csak egy hinta/csúzda megoldás van benne.
Olvasgattam sokat fórumokat és egyre bizonytalanabb lettem mit vegyek.
Elektromosnál: nem szeretem hogy kábelt kell húzni magam mögött, de tetszik hogy könnyebb a karbantartása és a súlya is.
Benzinesnél: pont fordítva minden. Nincs kábel+; Súly-; Karbantartás-
Aksis: nagyon drága az aksi miatt és nem tart sokáig. Ezt kilőttem.
Érdemes-e önjáró ekkora területre, 1-2 hetente nyírnám. Jó dolog-e a mulcsozó, ha igen ahhoz milyen sűrűn kellene vágni?
60-100 000 között gondolkozok, inkább újat mint használtat.
Néhány típust ha ajánlanátok annak örülnék, kis leírással miért azt.
Ebay-ről vagy külföldről érdemes-e vásárolni? Ha igen milyet, mire kell figyelni?
Előre is köszönöm! -
Tsunami73
tag
válasz
--Lorant-- #281 üzenetére
Véletlenül ismerem a srácot.
A rotakhoz nem tudok mit hozzá fűzni, xar az egész.
Tele van a net hibás rotak 32-40-43 gépekkel.
Alkatrész árakat itt találsz hozzá, [link]
A jobb oldali keresőbe írd be a típusát a gépnek. -
--Lorant--
aktív tag
válasz
Tsunami73 #279 üzenetére
találtam egy fórumot ahová nincs kedvem regelni,de láttam ott [link] hasonló néven van valaki, ha véletlen te vagy ott is akkor már biztos többet tudsz a témáról a Bosch rotakról.,na már most van e olyan szaküzlet vagy tudsz e véletlen ahol komplett belső alkatrészt lehetne ehhez a szutyokhoz vásárolni? Egyáltalán megérné-e??? Kösz a figyelmet.
-
--Lorant--
aktív tag
Hát sajnos nem
.
Tsunami73 Az szép,de használtba nem bízom,ki tudja miért válik meg a gazdája tőle....
egy ilyenem volt ,vagy van.... [Bosch]., de az asszony kezébe vette és abban a szent 20percben ki is készült. Dobtam is egy hátast
és mikor szétkaptam volt is mit látnom műanyag minden belül,bordázott ékszíj hajt műanyag fogaskerékről műanyag kereket,műanyag szíj feszítő , csodálom hogy a csapágy nem műanyag. Szét fojt benne minden. Ilyet többé a házba nem akarok látni. pedig milyen bikás kinézete volt meg Bosch és sz@r az egész. Túl van kombinálva. lehet az is,hogy kezelői hiba....de a belsőt elnézve max ilyen 5x5méteres placcra való.
-
Tsunami73
tag
válasz
--Lorant-- #277 üzenetére
-
válasz
--Lorant-- #277 üzenetére
A Grid 2 mellé nem adnak ajándékba?
-
--Lorant--
aktív tag
Sziasztok! Fűnyíró érdekelne 35ezer ft-ig ,villanymotoros és ami a legfontosabb,hogy direktbe hajtsa a kést. ne ilyen áttételes meg ékszíjas frinc-franc legyen mert az nem jó. Ha valaki tud ajánlani valamit az jó lenne. Köszönöm.
-
-
Tsunami73
tag
Nekem 1-2 rántásra mindíg indul a gcv.
Ha rendesen be van állítva rajta a gázbowden, akkor indulnia kell.
5 db HRX fűnyírót üzemeltem be, kettőnél volt beállítva gyárilag rendesen.
A max fordulatszámot is csak akkor tudja, ha helyén van a gáz bowden.
Ezek a motorok még melegen is kérik sokszor a szivatót, ha nem tudja elzárni teljesen a pillangószelepet a gázbowden, akkor nehezebben fog indulni.
Üzembe helyezéskor kellene a márkaboltoknak ellenőrizni, de nem igazán foglalkoznak vele.
Van most egy új teljesen automata szivatós hrx 537 hidrós gépem, kíváncsi lennék rá hogy mennyire dolgozik megbízhatóan.
Egyenlőre nincs beüzemelve, mert a 3 sebességes bírja még a melót.
Neked milyen a hrx mechanikus szivatós, vagy fél automata.
Tavasszal raktam rendbe a hajtóművét a gépnek, mert szétkopott a hajtómű tengely, perselyek és a szimering benne.
Tavaly már hajtómű olaj nélkül dolgoztam vele. -
Archer
őstag
válasz
Tsunami73 #271 üzenetére
Pedig majdnem a teljes szegmenst lefedi a Honda, van nekik szinte mindenféle gépük. Mondjuk sokszor a Stihl árai fölött vannak és nekem a Stihl gépei sokkal átgondoltabbnak tűnnek, tényleg gondolnak az ergonómiára meg a kényelemre, már amennyire beszélhetünk kényelemről ilyen gépeknél.
Nem állítom, hogy nem jó motorok a Hondák, nekem is van két Honda motoros gépem, az egyik GC160, a másik GCV190. Mondjuk a HRX fűnyírón az "Easy Start" jó nagy humbug, van hogy jó darabig kell rángatni mire elindul, ettől függetlenül szeretem, szépen dolgozik. Viszont mint már írtam, nekem a Briggs-el is jó tapasztalataim vannak. Ettől függetlenül lehet, hogy a mai Briggs már nem az a minőség mint régen de még mindig inkább az mint ezek a noname kínai OHV motorok. Ha van rá pénz, nyilván inkább Honda, én is azt vennék de itt a segítséget kérő kolléga ahogy kivettem a szavaiból, 90-100k fölé nem nagyon akart menni, ott meg még Hondát nem nagyon kapni.
-
Tsunami73
tag
2000 körül vettem az első honda motoros rota kapámat, de ne a régi briggs motoros gépekkel hasonlítsd össze a mostani hondákat.
A hondának nincs teljes kertigép kínálata mint a stihlnek, a 4T technika korlátai miatt miatt nem is tudnak a profi kategóriával versenyezni.
Ők csak egyszerűen jó minőségű, kerti gépeket gyártanak.
1978 ban dobták piacra az első alu házas, 3 sebességes, késkuplungos fűnyírójukat.
Elsőként vezették be a késkuplungot is ha jól rémlik.
A mostani briggsek az I/C motorjaik alatt szerintem a nyomában sincsenek a hondának tartósságban és azt ne felejtsük el, hogy a gcv széria is hobbi motor.
Fűnyíróm volt viking mb655v, de maradtam a hondánál. -
Archer
őstag
válasz
Tsunami73 #268 üzenetére
Akkor is Hondád volt amikor még a kanyarban sem voltak a kerti gépeikkel? Az ezredforduló után kezdtek el elterjedni, előtte nem volt más mint Briggs meg Tecumseh (legalább is nálunk). Van még itthon az eredeti, Wisconsin-ban gyártott Birggs-ből és még mindig működik, van legalább 20 éves (hozzáteszem párszor már lett szétszedve, gyűrűk, ez-az csere). Alapvetően egy szög egyszerű, igénytelen konstrukció. Más kérdés, hogy Mexikóban, Kínában meg fene tudja hol gyártják már, de attól még nem kellene leírni az egész márkát. A Quantum-ok (nem tudom mi a mostani megfelelője) megbízható és erős motorok.
Persze, szép meg jó a Honda de nem is annyiba kerül. Meg akkor a Kohlert, Kawasakit, Subarut már ne is említsük. Nem mondtam, hogy a legfrankóbb motorok, de a kínai noname OHV-k helyett még mindig inkább Briggs. Na azokról meg én hallottam cifrákat egy szerelőtől."Nekem csak honda motoros gépeim voltak és vannak, nem is lesz más:-)" - kipróbálnál egy Stihlt, mindjárt változna a véleményed...
Na de ne kezdjünk el itt vallásháborút
-
Tsunami73
tag
-
Archer
őstag
válasz
Tsunami73 #266 üzenetére
Azért a Briggs motorok egész tartósak (már amelyiken az van).
Jim74: Ha már kínait veszel, akkor azt csak olcsón vegyél. Alkatrészellátás ezeknek a legnagyobb gondja, míg egy Briggs kb. 20 éve ugyanazt a konstrukciót gyártja, kapsz hozzá ha valami kell. Fűnyíró házat, fogantyút egy ügyes lakatos tudja javítani, motort alkatrész nélkül már nehezebb. Ha lehet a kerekek csapágyazottak legyenek, különben egy idő után megkopik a műanyag furatuk és lötyögni fognak.
Pl: [ez] jó lehet neked.
-
-
Tsunami73
tag
Az a gond hogy olcsón, jó új gépet, csak álomországban lehet kapni.
Oda is csak 5.REM fázisban történő alvással lehet bejutni.:-)
1500m2 nem kicsi, a honda gcv motorok az egyik legtartósabb, hobby kategóriás motorok a piacon.
53cm vágószélesség elkellene, oda motor is szükséges.
Egy picit masszívabb házú, tologatós mtd már 60-70ft.
Szóval lehetnek igények, csak pénztárca is kell hozzá. -
Archer
őstag
Hát a 35k-s csodákat felejtsd el. Benzinesben ennyiért nem sok mindent kapsz. Egy valamit érőbb gép az általad vázolt követelményekhez legalább a duplája. A motor legalább legyen 4-4,5 LE és Briggs márkájú, ezek a legolcsóbb de már minőségi(bb) motorok, alkatrész is van hozzájuk ha úgy alakul meg elég igénytelenek (rendszeres olajcsere, tiszta légszűrő persze szükséges). Gyenge pontjuk szokott még lenni a fűnyíróknak a fogantyú rögzítése a házhoz, az olcsóbbaknál elintézik egy vékony hajlított csővel, a rögzítésnél mindenféle megerősítés nélkül (ott szokott eltörni), ott legyen azért kicsit masszívabb. Önjárósnál ez annyira nem fontos, mert ott a gép megy magától, te csak kvázi kormányzod a fogantyúval. Én a nagy hátsó keréknek sem vagyok a híve bár oldalkidobósnál nem is jellemző.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest