- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
-
LOGOUT
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
n@p@lm
őstag
Tsunami, kawa motorhoz (kawasaki fs481v) nem tudsz jóáron légszűrőt?
-
válasz
Tsunami73 #247 üzenetére
Kb. 1500 m2. Oldalra kidobóst keresek, ami bírja az egyenetlen terepet és a strapát. Hétvégi telekről van szó, vad fű és gaz, amit vágnánk vele.
Fűkasza nem jöhet szóba, mert nejem kipróbálta és nem nyerte el a tetszését...
Az, hogy mennyit szánok rá, attól függ, hogy mit ajánlotok. Ha azt mondjátok, hogy a 35k-s akciós gépeket felejtsem el, akkor szánok rá többet is, de felesleges költségekbe nem verném magam. Minél kevesebbet kelljen karbantartani és nem szükséges, hogy önjáró legyen. -
Sziasztok!
Nagy telek nyírásához szeretnék benzines fűnyírót vásárolni. Túl sokat nem szeretnék rákölteni, viszont valami strapabíró kellene, mert elég göröngyös a talaj. Ötletem sincs, hogy merre induljak el.
Eddig egy MTD-t használtunk, de a fogantyú rögzítés nem a legszerencsésebb megoldású, így az 5 év alatt már kétszer kellett hegeszteni.
Előre is köszönöm a segítséget. -
n@p@lm
őstag
válasz
runner 125 #243 üzenetére
-
Tsunami73
tag
Igen.
Ezen is van ékszíj, csak a hajtóműve más.
20+ éve van piacon ez a hidró hajtás, fokozatmentesen lehet a vágási, haladási sebességet beállítani vele.
Olyan mint egy tempomat.
A variátoros is fokozatmentes, csak ott folyamatosan kell játszani a sebességgel.
Ezek a hajtómű jelölések.
H hidrostatic
V Variable (smart drive)
P tologatós
S egy sebességes
S3 3 sebességes
T 3 sebességes
Ez után a felszereltséget jelöli a betü kód.
Y automata szivató-BBC késkuplung
X BBC késkuplung
Z önindítós-automata szivatós
M önindítós
K automata szivatós - fix fordulatú motorAz enyém HRX217HYA, ez hidrós - késkuplungos- automata szivatós, volt egy HRX217HXA korábban az
csak a szivatóban különbözött és van egy HRX217TDA 3 sebességes is:-) -
válasz
runner 125 #236 üzenetére
En is kivancsi leszek ra. Amugy tenyleg nem nagy a terulet, kb 1 ora alatt kenyelmesen lenyirom, de most elegge volt hanyagolva, igy kicsitt tobb idobe telik. Szerintem innentol ha rendszeresen nyirom majd, 30-40 perc alatt siman vegzek. Talan ennyi hasznalattal el fog menni sokaig. Egyebkent 2 ev ra a garancia es itt nem messze tolunk van pont a garis szervize, de remelem nem lesz ra szukseg.
Franko kis gepet talaltal, grat hozza!
En megmondom oszinten nem ertek ezekhez, hogy mit kell rajta ellenorizni es inkabb ezert dontottem az uj mellett. Persze ha kifog az ember egy olyat, amirol tudja, hogy tenyleg ok, akkor valoban erdemesebb egy egy stihl, husi stb kaszat venni, az nagy valoszinuseggel orok darab lesz.
Tesom vett kb 4 eve egy hasznalt husqvarna kaszat, de valami komolyabb fajta, megkerdem majd a tipusat tole. Na az csak megy azota is, pedig nagy a terulet es teljesen belexarik a karbantartasba, csak benzint tesz bele.
-
válasz
runner 125 #236 üzenetére
Nekem is abbol van, amit meg a robogoba vettem.
Nem is fustol tole es porog mint az allat.
-
runner 125
nagyúr
-
Hello!
Vettem ma egy kis benzines fukaszat. Probakeppen jarattam kicsit es nyirtam 1-2 metert, de nem porgettem. Ezeket mennyire kell bejaratni manapsag? Holnap nyirnek vele, kell alapjaraton jaratni, kimeletesen banni a gazzal stb? Vagy mehet neki rottyon? A kezi konyve nem is emlit errol semmit.
-
Archer
őstag
Meg van gágyulva a PH. Ha a válasz fülre megyek, mindenáron újra be akar léptetni de csak a 227-es hozzászólásnál...
Kötözd fel valamivel az ajtót, hogy kb. félig nyitva legyen. Akkor egyenletesebben is szórja ki, nem kupacokban.
Tsunami73: jók is azok, én egy 537-est használok teljes elégedettséggel.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Tsunami73 #225 üzenetére
Arra gondoltam én is, más nem lehet, de ez azért gáz.
A régi tizenéves 3,5 lovason ez tök jól meg volt oldva. Az ajtó oldalfala alul volt vagy 10cm, így sok hely volt, h a nyesedéket kifújja.
Noh mindegy, erre majd valamit ki kell találnom, mert nem mindig van időm hetente nyírni, bár puttonnyal ez a probléma nem áll fent.Ezen jól látszik:
Archer
A kosaras gyűjtéssel nincs problémám. Nekem azzal még a kicsit nagyobbra nőtt füvet is szépen lenyírta, nem hagyta el, és tele is rakta. Egyedül a fentebb is említett kosár nélküli nyírást oldották meg szvsz szarul, de erre majd kitalálok valamit, mert csak kb. másik ajtó kellene rá.
Önjáró funkciója szíjhajtású. Ha, elkopik, vagy megnyúlik a szíj biztos "gyengül", de hát ki kell cserélni.A puttony meg ilyen. Ha, vízszintes lenne a talajjal, akkor minden egyes padkára emeléskor karcolná a földet.
Nálunk pl nagyon sok szegély van, így tologatom át egyikről a másikra, szóval azt sem kifogásolom. -
Archer
őstag
válasz
runner 125 #215 üzenetére
Ahol dolgozom cégnél, ott is Husi fűnyírók vannak de őszintén szólva én nagyon nem szeretem őket. Azoknak két gyenge pontjuk van: az önjáró rész meg a gyűjtő. Egyszerűen olyan elcseszett tervezése van a háznak meg a gyűjtőnek (nem vízszintesen áll az alja hanem elég nagy szögben hátrafelé emelkedik
), hogy csak bizonyos bolygó együttállásokkor tudja telerakni a gyűjtőt. Vagy eltömődik a kidobó járat vagy félig tudja csak rakni a gyűjtőt aztán ott vége. Az önjáró rész meg idővel "elgyengül" (nem ismerem a működését, nem mi szereljük) aztán lehet elég komolyan noszogatni az amúgy nem könnyű gépet. R52S egyébként. Van nekik az a típus, ami oldalt egy csatornán keresztül gyűjt hátra a gyűjtőbe, állítólag az is mindig eltömődik. Szóval kézi fűnyírók terén nem állnak a helyzet magaslatán szerintem. Inkább Honda vagy Viking.
Persze nem leszólni akartam a géped, kívánom, hogy működjön ahogy kell de engem sajna nem győztek meg. Egyébként ez jellemző az egész márkára, régebben, amíg mindent Svédországban gyártottak meg saját maguk terveztek, nagyon jó gépeket gyártottak, de már össze-vissza gyártanak mindenhol meg ők is elkezdtek címkézni...
Tsunami73: a második kép Honda HRX?
-
Tsunami73
tag
válasz
runner 125 #224 üzenetére
-
runner 125
nagyúr
válasz
Tsunami73 #222 üzenetére
Ok.
Ezen a forumon azért aktívabb vagyok, kérdeznék is.
Mitől ragadhatott meg a fű kidobónyílásában? Nem nyírtam vele akkora füvet, mint amit utoljára linkeltél indexen egy Honda fűnyíróról, s vizes sem volt fű.
Ahogy néztem a hátsó "ajtónak" nagyon kicsi az oldalpereme. Kosár nélkül annyira elzárja a kidobó utat, h megszorul a fű, pláne, ha egy nagyobb.
Van a vázon hátul egy kicsi nyílás, 8-as villáskulcs pont beleült, azzal meg tudtam támasztani az ajtót, de úgy meg a lábamra ment az összes.A kis 122C-t elvittem egy Husqvarna-shoz, kicsit állított rajta, és azóta jó. Kipörög teljesen.
-
Tsunami73
tag
válasz
runner 125 #221 üzenetére
Kerestem a guglin valamit és a husi fotó ide vezetett:-))
-
Tsunami73
tag
válasz
runner 125 #215 üzenetére
Ismerős gép.
-
runner 125
nagyúr
Idén nekem is le kellett cserélnem a kb 13 éves fűnyírómat. Nagy a telek, így mindenképpen széles (min 50cm) és önjáró kellett. Persze egyéb elvárás volt, legyen fűgyűjtős, ne automata gázadagolós legyen, központi magasságállítással rendelkezzen, és csapágyas kerekei legyenek. Már csak hab volt a tortán, h ezek már alumínium házasak, így nem fog szétrohadni.
Korábbi gépemnek ez volt az egyedüli gyengepontja. A motorja a mai napig hibátlan, hidegen szivatóval 2.-ra indul, csak sajnos a váz és a kerekei már nagyon ki voltak...aztán időközben applikáltam rá egy ford.számmérő - üzemóra mérő kütyüt is. Ebay-ről 2,5k volt, jópofa holmi.
Összességben jó gépnek ígérkezik. Eddig egy hátrányát tapasztaltam, tavasszal az első nyírások alkalmával nem szoktam összeszedni a füvet. Lehet, h túl nagy volt a fű, de kosár nélkül valamiért nem volt hajlandó megfelelően kidobni, folyton eltömődött.
-
maross
nagyúr
Ilyen lett nekem vegul, 25 penz volt. Remelem nem banom meg, igazabol errol is lehet boven rosszakat olvasni..mint mindenrol ami nem marha sokba kerul. Orlodtem vagy fel orat a helyszinen, aztan a bosch mellett dontottem. Erzesre mint egy jatek, a fuvet jol viszi, bar sok viszonyitasi alapom nincs. Mindenesetre sok rugdosast nem birna ki a maga 7 kilojaval. De legalabb parom konnyeden nyirja a fuvet, a hasonlo kategorias alco 15 kg volt, azzal lehet jobban szenvedne, bar az is lehet hogy tobbet kibirna, fene tudja
. Ha beszart majd irok
.
-
n000rbi
senior tag
válasz
philoxenia #211 üzenetére
Értem, köszi
-
n000rbi
senior tag
válasz
philoxenia #209 üzenetére
Hm...igazából arra gondolok, hogy nem fölöslegesen nagy-e az nekem. 600m2-ig ajánlják, hát az udvarunk ennek a töredéke
Néztem még a kistesóját, lehet ez is bőven elég lenne... (igaz ez már nem fémburkolatú és csak 37-es, a kerekei sem csapágyasak)
-
n000rbi
senior tag
Sziasztok,
családi ház udvarához ill. a ház előtti gyep nyírásához túlzásnak tartjátok a Rotak 40-et? Elektromos megtenné, a Rotak nem tűnik rossznak, esetleg van valami jobb ötletetek? Egy megbízható webshop is jól jönne, akinek ezekkel van tapasztalata. (sokmindent rendeltem már neten, de speciel fűnyírót nem tudom honnan "szabad"
)
Köszi előre is!
-
philoxenia
MODERÁTOR
Kedves fórumtárs akkor látott szénkefét és villanymotort közelről, mikor a másik kedves fórumtárs még csattogós lepkét sem tologatott....
'83-ban végeztem műszerészként.... Mondjuk például a kedves fórumtárs konkrétan '87-'88 táján hol volt? Akkor pont elég sokat fűnyírtam és villanymotoroztam, mert lőtéren voltam sorkatona. Ha többszáz hektárt levágtál már villany fűnyíróval, akkor gondolom egészen kiskorod óta ezt a tevékenységet művelheted, mivel száz hektárt azért sokáig tart, gondolom Kecskemét utcáinak felét Te nyírod....
Nem beszéltünk benzinmotoros , fűnyíró traktorokról eddig, amivel hektárokat vágnak a kettőnek szinte köze sincs egymáshoz...
Mondjuk a szénkefe nem tudom hányad részét teszi ki egy fűnyíró villanymotorjának, de a súlyt érezhetően nem növeli nyilván... bár a csapágy se túlságosan,tekintve hogy abból sincs benne se nagy, se sok..... egy tizenöt kilós fűnyíróban dekákról van szó...Ja és hogy kötekedjek, mi az az unverzum?
-
Tristis
őstag
válasz
philoxenia #200 üzenetére
Vágtam már több száz hektárt. Felénk van néhány szál.
Tovább szítva a rendkívül eszmei csevegést, én is megkérdezném a kedves fórumtársat, hogy ugyan hány villanymotort látott életében és vajon el tudja-e képzelni, hogy mi lehet az összefüggés a súly és az anyag között. Mondjuk szénkefe, ha nem mondok túl csúnyát vagy csapágyazás... én ilyesmikre gondolok. Ez biztos kevésbé fontos, mint azt, hogy milyen jól tudja tolni a kedves fórumtárs a kis rozoga műanyag vackát, ami ha más nem legalább jól néz ki. Személyeskedés: OFF.
-
maross
nagyúr
válasz
philoxenia #200 üzenetére
Ok, szem elott tartom, koszonom
.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- ÁRCSÖKKENTÉS Jura Impressa C5 fehér kávégép eladó
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 7500 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest