- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lelkiblog
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bundaska
aktív tag
Üdv Fórumtársak!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, itt jóval tapasztaltabbak vannak tőlem.
Fűnyíró vásárlás előtt állok. Fórumot olvasgatva is teljesen tanácstalan vagyok, milyen márkára, típusra, motorra essen a választás.
A telek, ahol vágnom kell a füvet ~1400 nm (mínusz a ház alapterülete kb. 160 nm), plusz a kerítés előtti ~80 nm. A talaj nagyon egyenetlen, mondhatni "lankás". A ház körül nagyobb, sűrűbb a fű/gaz, hátrébb egyre kevesebb, gyérebb (tudom, az egészet fel kellene töretni, elhordani, földet hozatni rá, elegyengetni, füvet szórni rá stb.).
Jelenleg egy csodálatos MTD 51 BO (Thorx OHV 35 motoros) fűnyíróm van, kb. 3-4 éves (nem panaszkodom mert ingyen volt), de borzasztóan nehéz vele füvet vágni, meguntam a sza**kodást, vennünk kell egy újat, önjárót. Ezzel a fűnyíróval még bajom nem volt, pár húzás és indult. Légszűrőn, berántó rugó cserén, berántó zsinór cserén kívül semmi probléma, most cseréltem olajat először (lehet tényleg ez volt az első olaj cseréje sajnos), gyertyát nem cseréltem még.
Ebben kérném a segítségeteket.
Amiket eddig nézegettem:1, Viking: marha drága, 250-et sajnálok, meg most nem is tudok érte adni.
2, Honda: CSL 484 H 4 in 1 fűnyírót ajánlottak itt Debrecenben 140k + beüzemelés költsége (max 10K) (Valamennyit hátha tudnék belőle alkudni, sajnos van egy ilyen rossz szokásom).
3, Ryobi 190cm3 RLM53190S 5133002596 (itt írta a fórumon valaki, hogy középkategória, de nem tudom, jó irányba nézelődök)
4, McCulloch M51-150WF Classic (ez gyengébb cm3-ben, meg a vágószélességben is, lehet hogy ez gyenge lenne?)
5, Makita esetleg?
6, Amit még néztem Hecht 548 SWE 5 in 1, vagy Hecht 5534 SWE, Hecht 5484 SXE 5in1.Nagyjából eddig jutottam, de melyiket érdemes, azt passzolom.
Elnézést, a hosszú írásért, de köszönöm előre is a válaszotokat.
Üdv:
BundasU.I.:
Ha összecsukható lenne, annak nagyon örülnék
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Lapierre e-Zesty AM 9.2 Fully carbon Ebike
- Új Cosori Premium Air Fryer / forrólevegős sütő, 5.5L (CP158-AF-RXB)
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Noctua NH-D15 chromax.black léghűtés garanciával hibátlan működéssel
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest