- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ANDROID???
addikt
Sparta 25 kaszához 50-es keveréket írnak, (a Stark 25-höz 40-es keveréket) jó az 50, vagy "sűrűbb" mehet bele? Bejáratásnál más keverési arány ajánlott és 2 tank benzin elhasználása elég a bejáratáshoz?
-
Archer
őstag
válasz
mgoogyi #1771 üzenetére
Valahogy az volt a mondandóm lényege, hogy ha nem kell önjáró, jó a sima tologatós, kb. mindegy mi van a kasztnira írva, a motor legyen jó aztán jónapot. Meg ugye csapágyazott kerekek de attól sem kell hasra esni, van egy kb. 20 éves MTD oldalkidobós fűnyíróm (még saarbrückeni gyártás), ahány munkaórát az már ment meg amilyen körülmények között... de még mindig megy, teszi a dolgát pedig csapágyazott kerekekről hallani sem hallott. Egyszer meg lett gyűrűzve a motor aztán kész. Dzsumbuj nyíráshoz még elő szoktam venni.
Van egy másik MTD, az már nem az örökké valóságnak készült, na azon elég gagyik a kerekek, az sem csapágyazott de gurulnak, a motor 3,5-ös Classic, sokat ment már de még nem füstöl, indul szépen, kompresszió van benne, a füvet is viszonylag jól összegyűjti, mi kell még? Szeretem mert könnyű, lépcsőkön fel-le cipelni, platóra felrakni, azért nem mindegy, hogy 40 kilót kell vagy csak 20-at. Akkor volt valami 45k pénz.
Ott a Honda HRX, na az egy műszer, drágább van nála de jobb szerintem nem igen. Csak azért írom, hogy van viszonyítási alapom és szerintem van létjogosultsága ezeknek az olcsó gépeknek is. Az acél ház ha nem mosod le munka után, úgyis szétrohad előbb-utóbb, csak mondjuk a drágábbon vastagabb lemezből van, az később rohad szét. Én az olcsó MTD-t amit mondtam is le szoktam mosogatni, szerintem már az is van 10 év körüli de a ház alul hibátlan, mosás után lesz rajta egy kis felületi rozsda de az meg elfér.
De hogy szummázzam, én tologatós fűnyíróért túl nagy pénzeket nem adnék, tök mindegy ki gyártja, legyen rajta valami normálisabb motor aztán kész (meg a csapágyazott kerekek azért jó dolog). A Honda 160-as egyébként nagyon jó motor, otthoni felhasználásnál simán elmegy 10 évet. Ha a HRG-t el tudod csípni 150 körül, szerintem szeretni fogod, de ár/érték arányban a McCulloch is lehet jó. Viking akcióban is max szerintem 20k körül lesz olcsóbb, annyiért meg jobb vétel a Honda.
Makitákat nem ismerem.zsiz: általában 5-6 deci kell. Honda 10W-30-at ír elő, Briggs meg SAE 30-at bár ők is állnak át a 10W-30-ra.
-
zsiz
őstag
válasz
ANDROID??? #1769 üzenetére
Köszi. Egy ilyen 1.4-es flakon elég? Mennyi szokott ezekbe belemenni? És még annyit, hogy az önjáró hajtásban milyen gyakran kell olajat cserélni és mi való bele?
-
mgoogyi
senior tag
A felvetésed jogos, hogy ez a Viking motor kérdéses megbízhatóságú, neten sem találok róla semmit.
Ha jól értem, szerinted belépő motorhoz felesleges a márkás drága csak alapokat nyújtó körítés.
Nem annyira vagyok híve annak, hogy néhány évre vegyek valamit, aztán majd eldobom. Nekem megér egy kis extra befektetést a minőség és a nyugalom. Egyetlen dolgot kell tudnia, hogy a gyűjtőbe betolja a füvet és ezt tudja megbízhatóan. ~30 kg és 46 centi körüli vágószélesség tűnik ideálisnak számomra.Szóval a kérdés az, hogy heti 1x 400-500m2-rel elbír e egy 125-ös B&S motor 10 évig gond nélkül rendes szervíz mellett (A eset) vagy valóban megéri a + befektetés egy 150k körüli gépbe (B eset)?
Áprilistól lesz akció Vikingből meg remélem Hondából is.
A, esetben nekem megfelel a Viking MB 248 T 100k körül akciósan.
B, esetben két opciót látok (remélhetőleg 150k körüli áron áprilisban):
Viking MB 448 T - műanyag ház 140-es Briggs motor
Honda HRG 466 SKE - sima acél ház, 160-as honda motorMilyen ezeknél jobb alternatívát ismersz a céljaimnak ~150k-ig bezárólag körül?
McCulloch M46-140WR ?Itt a környékemen (Szeged) Husqarna, McCulloch, Honda, Viking, Makita bolt és szervíz van leginkább.
-
Archer
őstag
válasz
mgoogyi #1767 üzenetére
Nem mondtam, hogy szar a Viking, annyit mondtam, hogy ez az a kategória, amit ÉN nem vennék meg. MB400-zal van bővebb tapasztalatom, a műanyag ház nem rossz dolog, nem rohad, nem kell mosogatgatni de valahogy nekem nem állt kézre az a gép. Szépen gyűjt de a gyűjtő ürítése elég nehézkes, a manőverezése nekem kicsit nehézkes volt. A központi magasság állítás kényelmes dolog de van amikor jobb a kerekenkénti. Összességében én nem voltam tőle elájulva pedig az már a középkategória alja. Az, hogy nem emelik ki, hogy golyóscsapágyazott kerék, attól még lehet az, van itthon egy noname OBI-s gép, 70k körül volt anno, az is csapágyazott, szóval nem feltétlenül csak a százezres kategória lehet az.
Persze sem rábeszélni sem lebeszélni nem akarlak csak a véleményemet mondtam el. -
zsiz
őstag
Sziasztok. Milyen motorolajat vegyek a fűnyírómba és hogy tudom leengedni a régi olajat? Briggs ( - ha minden igaz Quantum XTE60 - ) motoros a gép.
-
mgoogyi
senior tag
Mit jelent a semmi extra? Nekem pont annyi kell, hogy tolja bele a gyűjtőbe a levágott füvet és 10 évet kihúzzak vele. Ezek 30 kiló alatti gépek, eltologatom simán.
MTD-k ha jól látom B&S 450-es motorral 64k-tól kezdődnek. (MTD 46B)
McCulloch M46-125 - 77k
Golyóscsapágyazott kerekeket szeretnék, annak látom értelmét, így ezeket nem venném meg.A Vikingből az eladó szerint ez a belépő modell fogy legjobban, a Viking megengedheti magának, hogy saját névvel szart áruljon nagy példányszámban?
Házak között a kompozitok jónak számítanak?
A 125 cm3-s briggs motor tudja azt, amire nekem kell?
-
Archer
őstag
válasz
mgoogyi #1765 üzenetére
Bocs, elnéztem, az önjárósat néztem, az Briggs motoros. Ez a "VIKING EVC 200" motor nekem semmit nem mond, jobb esetben valami Briggs származék átcímkézve, rosszabb esetben kínai. A kettő közül már inkább a Husqvarna a Briggs motor miatt de ennyiért én ezeket nem venném meg.
Semmi extra nincs bennük, egyedül a csapágyazott kerék a jó dolog. Vagy vennék olcsóbban valami normálisabbnak kinéző MTD-t Briggs motorral (MTD Thorx és társai inkább nem) vagy valami hasonlót aztán megy ameddig megy vagy drágábban (150 körül, amit írtál) egy komolyabb gépet. Ezek a nagy nevű márkák (Husqvarna mondjuk pont nem az a fűnyírók között, más kategóriákban amúgy nagyon jó gépeket gyárt) belépő szintű gépei, itt inkább még csak a nevet fizeted meg, ahol már tényleges minőséget is kapsz hozzá, az feljebb kezdődik szerintem.
Briggs sem egy űrtechnika, szerintem a Honda GCV a legjobb az ilyen olcsóbb fűnyíró motorok között de otthonra alkalmi használatra elég a Briggs is, ha szezononként kap friss olajat, normális benzin van beleöntve meg tisztítva van a légszűrő, elmennek tíz évet. -
mgoogyi
senior tag
Köszi a választ!
Viszont egyik sem önjárós, ezen a Vikingen Viking motor van, azért írtam oda: [viking 2-es sorozat]
Igen, kb. 5-600 m2-ert kell vágni és nem önjárózok.
A belépőkategóriának hol van értelme, ha nem ekkora területen? -
Archer
őstag
válasz
mgoogyi #1763 üzenetére
Ha mondjuk a 900m2-ből 500-at kell nyírni, már az sem olyan nagyon kicsi, amiket linkeltél, mindkettőn a Briggs 450-es motor van, ami 125cm3, távolról sem egy erőművész, pláne ha még önjárózol is, meg nem éppen az örökkévalóságnak tervezték.
Eléggé elszálltak az árak, néhány éve 130k körül Husqvarna R52S-t lehetett kapni, Briggs 675 motorral (Briggs-nél kb. ott kezdődnek az értelmesebb, időtállóbb motorok, kb. az van egy szinten a Honda GCV-vel), masszív kaszaházzal, önjáróval. Nem egy tökéletes fűnyíró, a gyűjtése szerintem nem túl jó de strapabíró az vitathatatlan, egy otthoni kertben simán elmegy 10 évet az tuti. Most ez a szint ha jól nézem az LC 356V Honda motorral (de csak a kisebbik 160-ast tették rá) 190-ért. Vikingnél meg az MB 545 270-ért (annyiért Honda HRX 537-et adnak, aki a Vikinget veszi ez helyett, az hülye).
Egy két helyen még kapni az R52S utódját az LC153S-t 160k-ért, igaz azon már az olcsóbb 625-ös Briggs van de az alatt én nem vennék Husqvarnát. McCulloch M53-150 WRP szerintem egy az egyben az LC153S, az meg van 130k körül.Más: Oleo Mac LUX 55 HXF: A Honda GXV ipari motor ami rajta van azért nem piskóta, első ránézésre komoly kis gépnek tűnik de az ára tényleg horror, ennyiért hidrós Hondát kapni vagy egy alap fűgyűjtős traktort.
-
G**@**B**!
tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Fűkaszát szeretnék kb 500m2-re. Nem gazos terület, tologatós fűnyíró és benzines gép viszont nem jó. A teljesítmény viszont meg kellene, ezért esett a választásom a következő gépekre: Bosch AFS 23-37 és RYOBI RBC1226I.
Melyiket vegyem? -
ANDROID???
addikt
Ismeri valaki közelebbről ezt a típust?
-
ANDROID???
addikt
-
mgoogyi
senior tag
Sziasztok,
A Viking fűnyírók 2-es szériája mennyire ajánlható?
Ahogy látom szinte minden márkáknál, a belépőszinten a festett acéllemez kaszni a jellemző és nem tudom, hogy kibírnak e ezek 10+ évet. Vajon érdemes valami polimer/kompozit/alumínium/stb. irányba befektetni?
Hosszútávra szeretnék egy benzines fűnyírót, 900-as telek, amin van egy ház+veteményes is, heti egy fűnyírás szezonban a cél, a kert 80%-ában nem kell különös manőverezésre szükség.
McCulloch, Husqvarna, Viking, Honda jött eddig szóba. -B&S 625+-os vagy honda motorral. Az első kettőről nem egyértelműen jók a vélemények fórumokon, az utsó kettő meg jó drága. 150k-t még lehet rászánnék, ha 10 évet kibír.Köszi minden tippet!
G -
Archer
őstag
Ok, nem mondtam, hogy nem szakadhat de mondjuk a Stihl lánc hány munkaóra meg milyen igénybevétel után szakadt el? Hondát részben alátámasztom, nekem is van Honda gépem több is, az olcsóbb kategória náluk is spórolósabb de pl. a GC, GCV vagy GX motorjaik nagyon jók.
A 4T megoldásaikat kaszába meg hasonlókba van aki szereti, van aki nem, én sem preferálom. Az hogy milyen gép áll hegyekben a szervizekben, nem teljesen reprezentatív, egy részük valóban gyártásra visszavezethető hiba, de szerintem egy tetemes rész felhasználói lesz@romság, nagyon sok a felhasználók között a műszaki analfabéta. Honda cuccok valóban nem tűrik olyan jól a "ridegtartást" mint mondjuk egy régebbi Briggs motor.
A 200k-s Viking meg a 35k-s MTD Thorx között is van azért átmenet, ha már a Vikinget hoztad fel -amúgy szerintem túlárazott márka, jó, de túlárazott-.
"szóval az igénybevételhez kell kalkulálni" -ez így van, nem kell csodálkozni ha a hobbi kategóriás géppel nekiállunk bozótot irtani és az besz@rik, attól még nem biztos, hogy a gép a sz@r. -
Tetv88
tag
Nem kötekedésképp, de láttam már honda tárcsát is törni, meg stihl láncot is szakadni utóbbit nem is egyszer, egyébként a kínaiak elég jó acélt csinálnak, nagyrészt nem az acéljukkal van a gond, a motirokról meg annyit hogy aki keveset használja minek ruházzon be 5-6 szor annyit, nem mellesleg a Honda szervízben egymást érik a garis kaszák meg a fűnyírók, szóval az igénybevételhez kell kalkulálni... A kínai tömegáru pedig azért dől mert igény van rá, ha Magyarhonban egy bérből élő embernek nem lenne gond kicsapni egy Viking árát ha elhasal a vas, akkor senki sem venne kínait...
-
Archer
őstag
"nem kell félni az újdonságoktól" - Én azt tapasztalom, hogy a mai világban az megy fejlesztés meg újítás címszó alatt, hogy hogyan lehet valamit megcsinálni kevesebb vagy rosszabb minőségű anyagból azonos áron. Persze ma is vannak jó minőségű termékek prémium meg felső kategóriás jelzővel de inkább csak valahol ott kezdődik az ésszerű -nem alulméretezett- tervezés és minőségi anyaghasználat.
Az utóbbi 5-10 évben elárasztott mindent a kínai tömegárú, holott ők is tudnak persze minőséget gyártani (Weibang gépek pl.) csak az ott sem lesz olcsó. Én ezért próbálok itt mindenkit lebeszélni ezekről a 15-20k forintos nevenincs kínai gépekről. Pl. amikor esetleg eltörik a kínai fűkasza papírvékony fűvágó tárcsája 10k fordulatnál vagy elszakad a kínai fűrész lánca favágás közben, olyankor nem szeretnék a közelben lenni.ANDROID???: fültokot nem kell túlmisztifikálni, 3-5k-ért már egész jókat kapni, az 1-2k-s teszkós csodák kerülendők, de a semminél az is sokkal többet ér.
-
Tetv88
tag
válasz
ANDROID??? #1753 üzenetére
Nekem is fém házas van, de attól még nem hinném hogy a jó minőségű műanyag rossz lenne, a fém korrodál, rideg így reped, egy jó minőségű műa ház örökös, a fém viszont a körülmények miatt előbb utóbb leamortizálódik...
Sry nem válaszban akartam írni
-
kezman
őstag
Egy mogyoró nagyságú kavics k....va nagy sebességre képes ha jól eltalálja a kés, ismerősöm autó üvegét simán kivitte, pedig ő kb 25 m-e kaszálta a füvet, egyből bepókhálósodott, persze nem lényeg mert lehet hogy sose lesz hasonló, hát igen, a tolókarok is egy gyenge pont, de hát ezekkel együtt kell élni, minden javítható valamilyen formába, és nem kell félni az újdonságoktól, de azért a fém kaszaházat nem hagyják el, láttam azt hiszem Makitába inox kaszaházast, kintről hozták be, na az örökös mint a nyomorúság .
-
kezman
őstag
-
kezman
őstag
-
kezman
őstag
Megérkezett, Hecht 5534 instart, jónak mutatkozik, méretre kb akkora mint a oleo-mac-om, vagyis ugyan akkora, négy sebességes, önindítós, aksit feltöltöttem, közbe olajjal is feltöltöttem, ( B&S olajjal) benzint bele, indítás, első indítás kb 5 mp, kicsit vár aztán pöccre indult, szinte alig hajtotta meg másodszor és pöfögött, gázkar nincs rajta, saját maga szabályozza, melegen azonnal indul, hosszabb álás után másodszorra, gondolom elsőre megszívatja magát, óriási hátsó hajtott kerekei vannak, ez jól jön az egyenetlen terepen, gyüjtőkosár, mulcsdugó és oldalkidobó jár hozzá na meg az akkumulátor és töltő. Egyenlőre ennyi, pár kép.
-
Archer
őstag
válasz
spileraaa #1746 üzenetére
Azzal a kaszával akarod kitakarítani amit veszel? Mert akkor oda ezek a fingiling kínai gépek (az első link szerintem tuti az) elég harmatosak lesznek. Azért egy hektár csepőtést letakarítani nem kis meló, oda már dikicskés kell, meg gép ami elbírja (nem csak a motor hanem a hajtás is). Szerintem amiket linkeltél, azokkal csak kínlódás. A Maruyama -minőségre- amúgy nem lenne rossz de amennyire tudom, elég nehézkes hozzá itthon az alkatrészellátás.
Vagy hívsz első körben egy traktorost aki leszárzúzózza a nagyját de a maradékot előbb akkor is le kell takarítani.
Ültetsz szilvafákat de azoknak kell jó pár év, mire a lombkoronájuk lefedi a területet és valamennyire visszafogja az árnyékuk a gaz növekedését. Addig viszont az évi kétszeri kaszálás annyit fog tenni -főleg egy esősebb szezon idején-, hogy mindig derékig érő gazt kell vágnod késsel (damillal esélytelen), amiben ha "szerencséd" van, addigra sok lesz az egészen megfásul szárú gaz, oda meg megint kell valami erősebb gép. Szóval értem, hogy nem akarsz/tudsz sok időt és/vagy pénzt a telek fenntartására költeni de én valahogy így látom az elképzelésedet.
Husqvarna 135R alá nem mennék.ANDROID???: Peltor jó nevű gyártó fültokok területén, minél nagyobb zajt véd, annál jobb és annál drágább. Neked kell eldönteni, mennyit ér ez meg neked. Damil Husqvarna boltokban, annál olcsóbb máshol sem lesz szerintem (esetleg jófogás és társai) de van jó fültokjuk is.
-
spileraaa
senior tag
Egyik ismerősöm ilyet vett
ypan 43 cc
[link]csak nem tudom menyire lenne tartós főleg hogy majdnem semmit se kaptam róla se videót se más weboldalon leírást vagy véleményt igaz itt van 5 db vélemény mindegyik dicséri volt aki azt írta jobb mint a volt husqvarna fűkaszája igaz típust nem ír de az is lehet hogy marketing fogás és beépített emberek esetleg ezek a pozitív hozászolások ?
meg ezt néztem de nem tudom erre a célra nem túl kevés az 1.2 cp?
mert nagyon szuper árban van máshol kb 10 ezer forinttal többe kerül
maruyama mx33h
[link] -
spileraaa
senior tag
válasz
ANDROID??? #1742 üzenetére
spileraaa: Mekkora területre? (könnyebben kapsz választ) Pl, OM 380, de ez 10-el több sajnos..
első évben kb 1 hektár lenne ami ilyen nehezebb terület dimbes-dombos és mert előbb ki kell takarítsam benőtte a csipke és kökény
utána évente 2 szer lenne csak a fű kaszálva vele mert ha kitakarítom be akarom rakni szilva fákkalplusz lenne 50 ár szőlő amit kb évente egyszer ha kaszálnék de ha nem futok ki az időből ez rotációs kapával lesz inkább vagyis itt lehet nem is lesz használva sokat
-
válasz
ANDROID??? #1744 üzenetére
A minőséget meg kell fizetni.
-
ANDROID???
addikt
válasz
Tothgera30 #1743 üzenetére
Most hogy mondod, ez tényleg még közelebb van a 100-hoz
-
-
ANDROID???
addikt
Tudnátok javasolni bevált fültokot? (pl itt nézegettem)
- HQ zajcsökkent. damilt keresek jó árban (Sparta 25 kaszára), esetleg tipp?
- Sparta 25 kaszához Prosint 2 helyett jobb választás az EUROSINT olaj?Szervizes mondta:"jók az Oleo kaszák, eladtam néhány darabot önkormányzatnak, közmunkások kaszáltak vele, 3 évig nem volt baja a gépeknek, a Sparta 25-öt vették meg, jó gépek ezek."
spileraaa: Mekkora területre? (könnyebben kapsz választ) Pl, OM 380, de ez 10-el több sajnos..
-
spileraaa
senior tag
Sziasztok!
max 100 ezer ft -ig milyen fűkaszát ajánlanátok?
legtöbbet a szőlőben lenne használva de néha sor kerülne bevetésre a gyümölcsösbe is ahol gyakori a csipkebokor vagy kökény bokor is vagyis ezek se okoz-annak neki gondot kivágni
előre is koszi a válaszokat
-
Archer
őstag
Repülő sziklákra nincs hitelesítve
, egy kisebb kő meg szerintem szinte biztos, hogy nem töri szét. Persze nem tudom, hogy volt. Ha akkora kő volt ott már kaphatott a főtengely is.
Persze a fém az fém, jobban bírja az ilyet, meg ki is lehet kalapálni vagy hegeszteni ha valami van, magyarul könnyebb javítani. Egyébként szerintem nem is annyira a házzal szokott gond lenni, még ha rozsdásodik is, azért nem porlad szét fél év alatt, hanem inkább a toló fogantyú -vagy minek hívjam- felfogatási pontjaival. Olcsóbb fűnyíróknál általában egy vékony falú cső, a végein meglapítva aztán két csavarral valamilyen formában hozzárögzítve a kaszaházhoz. Vagy a nyél szokott elrepedni vagy a felfogatási pont. Ezt mindenképp érdemes vásárlásnál jól megnézni, mennyire olcsóJános módon oldották meg, majd jóval a garancia lejárta után esetleges törés esetén javítható-e. Bár mióta elterjedtek az önjárósak, nincsenek annyit cibálva a tolókaron keresztül de akkor is. -
kezman
őstag
Ezt nem tagadom, de inkább lefestem első szezon illetve a garancia lejárta után és akkor tuti, de épp Hondával jártam úgy hogy széttört mint a sz.r , pedig a leírásba az szerepelt hogy carbonszálas műanyag, még garancia időbe ( szerencsémre vagy nem más baja is volt) kicseréltem egy oleo mac-ra, azt már hatodik éve nyüstölöm, semmi baja , úgyhogy nekem papolhatnak hogy ilyen műanyag meg szénszálas űrtechnika
-
Archer
őstag
válasz
ANDROID??? #1736 üzenetére
Részszintetikus, az Eurosint a full szintetikus.
kezman: műanyag és műanyag között is van különbség, ha nem valami olcsó sz@r, bírja az a strapát. Pl. a Honda felső-közép és felső kategóriás gépei mind teljesen műanyag házasok de a Viking is szereti alkalmazni, nagy előnye, hogy nem rohad ha nincs is mindig lemosva róla a füves dzsuva. Fém házról a gyártók szeretik lespórolni a rendes festést, valami kis festék köddel befújják, hogy legyen egy kis színe de a 10. alkalom után lekopik róla aztán elkezd rohadni a vas ha csak nincs mindig tisztára mosva. Ilyenkor egy rozsdagátló alapozó+zománc réteg jó vastagon azért sokat tud javítani a helyzeten.
-
kezman
őstag
válasz
Tothgera30 #1735 üzenetére
Igen jónak tűnik, én is néztem, egy hibája van, a hátulja, a kosár felfogató és kidobó része műanyag, a kaszaház fém de a vége műanyag, véletlen felkap egy követ és széttörik mint a rongy, tudom mert jártam így anno, azóta erre oda figyelek
-
-
Archer
őstag
Ha még aktuális: az 545RX heti 4-8 órára szerintem kicsit az ágyúval verébre esete, persze ha van rá pénz nyugodtan veheted, jó ki gép az, a tubusos rezgéscsillapítás is mellette szól de a 133-nál jóval többet fogyaszt és nehezebb valamivel.
Általánosságban: Strauss, Güde, Fuxtec, Hecht (bár elvileg Made in Czech Republic de szerintem ott csak összeszerelik) és egyéb reinkarnációik mind kínai eredetűek, kétes minőségellenőrzéssel, kérdéses minőséggel. Ugyan van amelyikhez kapni pótalkatrészeket de azok is olyanok. Nem mondom, hogy vegyen mindenki Stihl-t 150-ért de egy Hitachi, Oleo-Mac, Makita kisebb modellje 70k körül még mindig magasabb minőséget képvisel (annak ellenére, hogy meg ezek a gyártók is kezdenek spórolni mindenhol) mint ezek a nagy cm3-s kínai konténeres kaszák.
kezman: McCulloch sem egy Rolls Royce kategória a kerti gépekben -Husqvarna másodvonala- de legalább van (viszonylag) rendes szerviz háttér ha valami történik, azért szokták itt gyakrabban ajánlgatni. Itthoniak közül Hondát (bár egy HRX 426 majdnem kijönne az általad linkelt árából) Vikinget nem is mondom, elég horror áruk van, MTD szervize is elég kérdéses de ha pl. vállalkozóbb kedvű vagy, én inkább néznék egy ilyet, ez legalább tőlünk nyugatabbra egy viszonylag (el)ismert márka, talán még alkatrész is van hozzá ha kell valami.
-
kezman
őstag
válasz
Tothgera30 #1732 üzenetére
Természetesen, amint megérkezik, összeszerelem és beszámolok, persze száraz próba lesz mivel fű még nincs
én is kíváncsi vagyok .
-
-
kezman
őstag
válasz
Tothgera30 #1724 üzenetére
Átgondoltam a dolgot, és ez nyert, én bízok az új rendszerbe, elég sokat olvastam róla, nem írnak róla rosszat, majd kiderül, a párom is tudja használni gond nélkűl, a meglévő oleo mac is berántós, semmi gondom nem volt vele az eltelt 5 év alatt, 5 lovas B&S motor 51 cm vágásszélesség, de mivel két telek van 2000 m2 és 1000 m2 hogy ne kelljen cipelni a gépet ( egyedül macerás kocsiba rakni, 60 vagyok) ezért kell a második, bizzunk már az új technikába
-
Tetv88
tag
-
zsiz
őstag
MTD-ből 3 fűkaszát kukáztam... Azóta soha többet semmit, ami MTD. Az első kettőt még újonnan vettem. A harmadikat már használtan. A mostanit (Güde GFS 1250B ha jól emlékszem) is kellett már szervizelni, de legalább meg lehetett csinálni. Egyszer a szöghajtást kellett cserélni (a sok vágótárcsázás hazavágta), egyszer meg a benzincsöveket, tömítéseket. (Hidegen egyből indult, melegen egyáltalán nem.. ha kifogyott a benzin, vagy csak leállítottam miután bemelegedett, akkor jött egy legalább másfél órás pihenő, utána megint indult könnyen).
Ha már fűkasza.. Tavaly ősszel leraktam. Délután öntöttem egy kis benzint bele, harmadik rántásra már be is indult
Az MTD kaszákkal ez sem ment ilyen könnyen. Remélem az önjárós is ilyen könnyen fog indulni, ősszel azzal sem volt gond. De csak bekevert benzinem volt itthon, nem tudtam azt is megjáratni.
-
Jocohun
tag
Sziasztok! Lenne egy kérdésem, hogy a FUXTEC fűkaszáról mi a véleményetek? Az FX-MS152 típusról.
Valakinek van ilyen gépe? -
Tetv88
tag
nekem ugyanez a gép van, csak az B&S 850 ready start motorral, Mac Allistar gyártmány, de ha jól látom ugyanaz a konstrukció, viszont a Mac Allisterhez nem nagyin van lakatrész, én pedig lomisoktól vettem nyomott áron kis azóta javított hibával, meg tudnád adni a géped pontos tipúsát, hogy tudjak tartozékot keresnibocs
szerk:most nézem az előző hsz-edben a pontos típus látható ugye?
szerk2: illetve ha ez kuka akkor a mulcs dugót ha van, meg az oldalsó kidobót megvenném, esetleg a komplett gépben is megegyezhetünk alkatrésznek... -
SZT
csendes tag
T. Fórum tagok!
Egy kis kalandomat szeretném leírni, az MTD SPB- 53, B&S 800 as motorral szerelt gépemről. Tavaly nyáron jelentkezett, két olyan hiba amit a márka szervizek, eddig nem tudtak orvosolni, és azóta sem tudok megoldást! Az egyik gond, hogy a sebességét nem lehet állítani, és a meghajtás, két nyírás után, úgy eltömődik kosszal, hogy nem használható! Tisztítani, csak úgy lehet, hogy a fél gépet szét kell szedni hozzá! Gondolhatjátok, hogy ez milyen macerás! Nos ez az egyik gond. A másik a motor! Olyan jelenséget produkál, hogy kb. 10 perc használat után a motor le áll, szikra nincs, és kb. ennyi állás után újra indítható, miután a motor lehűlt! Szerviz közölte, hogy gyújtótekercs hiba, többszöri próbálkozásra sem tudtak hozzá alkatrészt szerezni! Bocs azt nem írtam, a garancia lejárt! Macera, hazudozás, össze vissza beszéd, után elegem lett belőlük! Annyi igaz, hogy az alkatrészt, még a nagyker sem tudta beszerezni! Nem maradt más, mint a gyártónak írni, és onnan rendelni! (USA) Motor azonosító alapján ( a motoron beütve megtalálható), megrendeltem, 17$, és most jön a csattanó, a küldött tekercs nem azonos! Levelezés, a beazonosító alapján ez való hozzá! A motor nem működik, mert az új tekercs abszolút nem ad szikrát! Most itt tartok! Ezt mind azért írtam le, hogy nagyon jók a marketing szövegek, csak nem igazak! Azt még leírom, a gyertya is természetesen gyárira (Champion) lett cserélve! Most ott tartok, hogy jön egy új gép, csak még azt nem tudom, hogy milyen! Ha valakinek van ötlete, szívesen veszem! Köszönöm, ha elolvastátok! Üdv Mindenkinek! -
Ez az összkerekes szerintem ott vérzik el hogy a kerekei ugyan akkorák, és ha ki akarsz kerülni valamit, a súlypontot hátra teszed, ergo a tolókart lenyomod. De mivel a hátulja is hajt, ezért előre fog menni, és gondolom mivel differenciálmű sincs benne, ezért mind a négy kerekét ugyan úgy hajtja, ami egyenesben, ki fűben biztos izgató, de kanyarodni nehéz lesz vele, nagy fűben pedig a "kis" B&S 675e megfullad. A helyedben olyat néznék aminek hátul nagy kereke van, önindító nélküli.
-
kezman
őstag
válasz
Tothgera30 #1722 üzenetére
-
Viszont hátsó kerék hajtásnál érdekes lesz az akadályokat, fákat, tujákat kerülgetni. Az 56-osról itt olvasgattam a véleményt, így mindent összevetve lehet inkább 53-ast érdemes lesni, mivel ott valamennyivel kisebb a tömeg, de a kerekek, és a tolókar ugyan az, viszont veszítettél 3cm-et. Nem vagyok biztos benne, de úgy tudom a nagyobb, és ajánlott Briggs motorok fix fordulatúak, akkor állítják be az rpm-et, mikor üzemi hőmérsékletre érnek. Hondával nem vagyok toppon, GCV160-as van itthon, de az kultivátoron, az is frankó kisgép.
-
kezman
őstag
válasz
Tothgera30 #1719 üzenetére
Kösz a tippeket mindkettőtöknek, a sebesség már nem gond, vannak már több sebességes gépek, McCulloch-ba is, engem csak az első kerék hajtás aggaszt, kicsi az első kerék, és az hajt, az általam linkeltnél viszont a hátsó nagy kerék hajt, sokkal jobban tapad főleg enyhe emelkedőnél és ugye a kosár miatt a súly nagyobb része is hátul van, szerintem , persze lehet nincs igazam, a szerkezet nem olyan lényeges mint a motor, maradok a Honda vagy B&S motoroknál, jelenleg egy Oleo Mac G 53 TBX comfort teljesít szolgálatot, 5 lóerős B&S motorral, 5 éves , de ha most kihozom a garázsból, megszívatom, egy húzásra elindul, a ház acél legyen, apró kövek, ágak miatt a műanyag felejtős, és ami lényeg több funkcióval is el legyen látva, ezen szempontok alapján esik csak ki a McCulloch, igaz van belőle négy kerék hajtású is, szemezek azzal is csak az ára kicsit magas
-
Voice24
őstag
válasz
Tothgera30 #1719 üzenetére
"Hajtása tényleg elkapar, bár főleg a magas sebesség miatt, ami lehetne gyárilag alacsonyabb, mert így szinte futni kell a gép után"
Ugyanezt tudom elmondani az én McCulloch gépemről is, látom, nem csak én érzem így a dolgot.
-
Szerintem leginkább a McCulloch-al járnál a legjobban. Nálam egy Partner 7053D fűnyíró teljesít szolgálatot, ami ugye Briggs&Stratton Intek Edge 875 Series motorral szerelt, és papíron 7 le, 190ccm. Összességében megegyezik az általad nézett McCulloch-al (csak kisebb késházzal/késsel). Önindítót elfelejteném, pusztán több a hibalehetőség, és ezeket se nehéz berántani, még hűvös, magas páratartalmú napokon (vágtam vele párszor vizes füvet) is hamar beröffen. Teljesítményben egy nagyobb kertben mindenre elég, bokrokat is kivágja ha nem figyel a felhasználó. Hajtása tényleg elkapar, bár főleg a magas sebesség miatt, ami lehetne gyárilag alacsonyabb, mert így szinte futni kell a gép után. Bár dombon is megtapad, ezzel még nem volt probléma, szépen feltolja magát. Annyi hátránya van még, hogy a fűgyűjtő zsákot nagyon hamar tele tudja pakolni a gép, az lehetne kissé nagyobb/öblösebb.
-
kezman
őstag
Körülnéztem, Ehez mit szóltok, csak kicsit zavarba vagyok, töltő gondolom jár hozzá, nem kell mást csinálni csak megnyomni a gombot és kész, gázadás itt hogy megy, vagy az nem kell? ez méretbe és teljesítménybe is megfelelne?
-
kezman
őstag
Ez tény, nekem is bejövős a McCulloch csak az az első kerekeket hajtja, nálam gond az emelkedő, nem nagy de emelkedő, a súly hátul van és kipörög a kerék, van nekem is OleoMach, B&S motorral, nem kell mondani milyen mert tudom, állt egész télen de kihozom, megszívatom és egyre indul, azért még körül nézek.
-
Tetv88
tag
Én a McCullochot javaslom a hectről a profiknak igen lesújtó a véleménye, az önindító csak addig extra amíg működik, ráadásul aksi töltögetés macera... kertész ismerős szerint a motorikusan 1000szer megbízhatóbb a b&s meg a honda mint a kínai... nekem egy b&s 850 es motorral szerelt gépem van még 6 fok körül több hónap állás után is indul második húzásra, rántani nem kell csak erősebben meghúzni és az 190 es motor
azzal a Honda motorral szerintem nem lehet mellélőni, ha keretbe belefér ezerszer többet ér a hectnél -
kezman
őstag
Szép napot, fűnyíró vásárlás előtt álok, önjárós kell, néztem a Hecht márkát, önindítós, hecht OHV benzinmotorral, ezek a motorok mennyire megbízhatók, van három kerekű meg négykerekű is, melyik a praktikusabb? Nagy gép kell, 56 cm széles vágóasztallal, szóba jött még a McCulloch M56190AWFPX, igaz ez nem önindítós de állítólag könnyen indul, feleségem nem bír a nagyobb motorokkal mármint berántásilag, ezért lenne fontos az önindító vagy legalább könnyen induljon, szívesen venném az építő tanácsokat, tapasztalatokat, előre is köszönöm.
-
Gyb001
senior tag
Sziasztok.
Fűkaszát szeretnénk venni, de nem tudjuk hogy milyet. Ebben kérném a segítségeteket.
Igények:
Hetente 4 óra folyamatos használat. De néha 8 órát is használjuk.
Általában fűvágásra 20-60 Cm-es.
Jelenleg egy Husqvarna 133R van, de jobb lenne néha erősebb.Valakinek van tapasztalata ezzel: HUSQVARNA 545RX
-
Jocohun
tag
Köszi a választ.
Esetleg ezt a gépet ismered? Hecht 142 fűkasza 43 ccm és 2L azt tudom ,hogy kínai gép de inkább kapható üzletben mint Pl: piacon vagy neten árusítva. Nem tudom ,hogy még az MTD jók e? Pl én nem arra akarom használni ezeket a gépeket ,hogy reggeltől estig menjen hanem 2 hetente levágom a portán a füvet illetve egy két helyen.
-
Jocohun
tag
Ja ez le maradt. https://www.yamba.hu/hirdetes/powermat-benzinmotoros-fukasza-43cm3-5-2loero-bozotvago-benzines-kasza-uj-2-5281
-
Jocohun
tag
Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni. Fűkaszát akarok venni és egy ismerősöm egy oldalt ajánlott, hogy ott vannak jó gépek és elég jó árban. Nem tudom ,hogy valaki ismeri -e ezt a típusú kaszát? PowerMat 43ccm és 5,2 L . Nem tudom ,hogy milyen gép ez. Elvileg a leírásban Lengyel gyártmány de pl: azért kicsit a 5.2L is gyanús. Esetleg valaki tud mondani erről a gépről valamit? Előre is köszönöm.
-
Partner név alatt megtaláltam a P53-160DW-as típust, és ez előfordul P53-1600w névvel Honda GCV160 motorral is (egy használt). Akkor rosszul gondoltam hogy csak Briggs & Stratton motorral szerelik őket.
-
[CS]Blade2
addikt
Átcímkézett MTD, thorx 35 motorral:
elment rajta a regulátor, és magas fordulaton járt, utána a szerelő lehet, hogy túltöltötte olajjal, a lényeg, hogy most már égeti az olajat, a gyertya is kap bőven, és a légszűrőt is beköpi belülről. A karburátor alatt a csavar kicsit ki van lazítva, és onnan is csöpög az olaj.
A szerelő szerint csak motorcserével lehetne megoldani, de nem szedte szét, én pedig lehet, hogy ránéznék, hogy mégis mi a baja, csak az a gond, hogy először csinálnám, nem tudom, hogy pontosan mit kéne leszedni. (szimmeringeket, gyűrűket, tömítéseket átnézném.)
Egyébként nyír a gép, szerintem a kompressziója is rendben van, annyi, hogy fordulat 10 másodpercenként leesik amikor nem tudja már elégetni az olajat, és akkor a regulátor szabályozza, gázt ad, és akkor füstöl is, meg a gyertyát, légszűrőt nyírásonként takarítani kell, és mindig rá kell tölteni az olajra is. Kocsiból leengedett 5W30-as Castrol van beletöltve, mert úgyis elégeti, ez pedig jobban ég, mint a direkt bele való 10W30-as.Valószínű, hogy kopott az egész
Ha valahogy lemérném papírlapokkal a szelephézagot, és le tudnám venni, akkor látnám a dugattyún a gyűrűket vagy esetleg a kopást a hengeren/fejenMásik, hogy mit vennétek 400m2-re, ha heti 2x kell nyírni? Benyás, gyűjtős, lehetőleg ne ilyen OHV-s retket.
-
Real_Necro
veterán
válasz
Real_Necro #1703 üzenetére
1000L lett a vege, koszonom a segitseget.
-
-
Tetv88
tag
válasz
Tothgera30 #1704 üzenetére
Félreértetted, nálam ez nem probléma, akkora gazban ez érthető nekem szépen telerakja, neked milyen géped van?
-
Szintén ez a problémám, hogy hamar megtelik a zsák. Nagyobb kellene rá. Viszont ha leveszem, és kidobóval megyek végig, akkor viszont szinte szaladok utána. Bár nekem nyáron nagy részben úgy alakult hogy csak vizes füvet vágtam, ár ott sem gondolkodott, szépen végigdarálta a dolgot. Jövő tavasszal meg is érdemel egy friss bandázsolást (a jelenlegi néhány helyen megereszkedett), mert úgy nekem is kényelmesebb.
-
Real_Necro
veterán
Sziasztok!
Fűnyíráshoz kicsit kapcsolódik, de nem tudom hol máshol kérdezhetném meg...
Adott egy 400 literes komposztáló, amit tegnap szétszedtem, mert már így is részben törött volt, a tartalma fel lett használva...Szeretnék egy újat helyette, de nehéz eldönteni, hogy egy ~400m2-es területhez mekkorát érdemes választani. Jórészt fű kerülne bele, valamint sütés-főzésből zöldségmaradványok...
Mivel a korábbi komposztálót az előző tulaj töltötte meg, így nem tudom mekkorára érdemes tervezni, elég egy 400-as, vagy inkább 1000l-es? Idén megejtettem egy gyepszellőztetés/talajlazítást is, ahol nem kis mennyiség gyűlt össze, szerintem az magában megtöltene 400litert... ezért is tartok a kisebbtől... aztán lehet, fölöslegesen...Szerk.:
Kompolyt-ot néztem ki. -
Tetv88
tag
Na ma megvolt az éles bevetés, ez a 190 ccm azért nem szarakodik, dadogás nélkül viszi önjáróval a derékig érő gazt meg ecetfa csemetéket, csak azért kellett 15 méterenként megállni, mert tele lett a zsák xd, aki B&S 850-es motorral szerelt gépet tud venni normális áron, és kell az erő annak csak ajálnlani tudom... jah és ezen van olajleeresztő, ez a motor ready start rendszerű, tehát mindenféle pumpálgatás meg szivató meg hasonlók nélkül első rántásra indul, erre a B&S vállal is 2 év garanciát.
-
Tetv88
tag
Na sikerült vennem egy masinát, egy Mac Allister 5553 Bhw típusú gépet vettem 850-es B&S motorral, lomisoktól elég jó áron, pöc-röff indul első rántásra, annyi baja volt, hogy az önjáró bovden kar felöli vége le volt szakadva, de egykis tuning megoldotta, az önjáró is szépen húz, még az éles bevetés várat magára, addig is valakinek van tapasztalata ezzel a géppel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nitro Concepts E250 (Gamer szék)
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- Whirlpool AWO/C 51001 mosógép alkatrész
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Turbózd fel a gaming élményt most! Rèszletre is! 0% THM
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest