- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
kzolee216
senior tag
válasz
Marcsello31 #136 üzenetére
Ezt én is kipróbálom
-
kzolee216
senior tag
Sziasztok! Én is erintett lettem ebben a problémában, most is éppen korházban vagyok egy hallóideg gyulladással. Megosztom a történetem, hátha valakinek segít.
Fűlsípolásom évek óta volt, nem volt annyira zavaró és valószínűleg a stressz miatt jött ki nálam. Múlt héten jött a csavar. Egy jó kis náthás vírust bekaptam, ami középfülgyulladást okozott, majd a kikezelése után (antibiotikum abbahagyása) jelentkezett a baloldali hallásomon egy olyan elviselhetetlen sípolás, ami már durva volt. A sípolás után éjszaka megjelent a szédülés, ami másnapra se múlt el. Asszonynak hála irány a korház (még időben). A vizsgálatokból kiderült, hogy a baloldali hallásomnak kaputt, 80 db felett hallottam csak rajta minimális hangokat, egyből be kell feküdni, mert nem játék... ez egy hallóideg gyulladás lett... 6 napja vagyok a korházban és van remény, de csak akkor ha időben elmegy vele az ember és nem hetekig húzza. Sok szteroid és Cavinton infúzió után most tartok ott, hogy 90%-ba visszajött minden és a fülsípolásom is kezd rendeződni. Minden nappal romlik annak esélye, hogy sikeres a fenti terápia, tehát nem érdemes húzni halasztani.
Csak gondoltam megosztom, hátha olvaasa egy olyan valaki aki benyalt egy hasonló vírust, mert most elméletileg sokaknál jön elő ilyen gyulladás, csak nem mennek időben el vele a korházba. Ha ilyen kezelesre menne valaki, akkor készüljön fel, hogy jó nagy adag dózist fog kapni. Én körülbelül a 3.-4. napon teljesen kiütöttnek éreztem magam, de már csak 1 nap van hátra és mehetek haza. Ha kell bárkinek infó, hogy hol voltam, akkor keressen meg nyugodtan.
Bocsánat az esetleges helyesírási hibák miatt, telóról írok.
-
Marcsello31
őstag
Hali! Találtam egy lehetséges megoldást fülzúgásra, nem végleges de sokat javít rajta, "legalábbis az én fülzúgásomon. Vannak androidos programok ahol lehet választani fehérzaj hallgatását vagy mi magunk választjuk ki az adott frekvenciát amit hallgatni akarunk fülesen keresztül, furcsa mód az én zúgásom a magas frekvencia ütötte ki amit kb 5 percig hallgattam, Az android program neve
Brainvawe, Azóta több féle bogyót ki próbáltam 1ik sem hozta meg a várt eredményt, viszont valamiért a zajgenerátor kiütötte, színte egésznapra a zúgást...
Esetemben lehet valahol valami bedugulhatott fülön belül, amit a zaj elmozdított.. -
törölt tag
válasz
Marcsello31 #132 üzenetére
A cavinton szerenszére gyógynövény-alapú, így kevésbé káros, és igen, serkenti a keringést, úh jó hatása lehet, de a csengésnek ritkán oka sztem ennyire direktben a keringés.
-
Marcsello31
őstag
válasz
Marcsello31 #132 üzenetére
De van egy harmadik tippem is, agyalapi mirigy duzzanat,pont ott van ahol a fül részei, persze az agyalapi középen van valahol de bőven nyomhatja az ereket daganat esetén.
Ezt azér még meg próbálom kideríteni. -
Marcsello31
őstag
válasz
#73820095 #131 üzenetére
Rendben itt is köszönöm szépen! Gyanítom hogy meszesedés plusz kerlngés zavar.
Cavintont írtak fel rá, érdekes mód javult a szaglásom és az íz érzékelésem tőle, de a fülcsengés csak alig javult. vérnyomásom naponta mérem, 120tól 150ig szokott lenni, ideg állapotfügő, de szedek vérnyomás csökkentőt is, az színtben tartja de a zugást nem.
köszi mégyszer, Elgondolkodtam már többször hogy most kellene dohányoznom innom mittomén.. pont ez a baj? -
törölt tag
válasz
Marcsello31 #130 üzenetére
Egy ötletem van, írok pm.
-
Marcsello31
őstag
Kezdem gyanítani hogy nálam a nyaki meszesedès, ès keringés zavar okozhat, sajnos azóta már a másik fülem is cseng, ami nyomás hatására megszűnik, ilyen változó hullámban jön elő. Nagyon fura, hogy semmaz mri sem a vèrkèp sem a cukorral nem volt gond, mèg a füllel sem.
Ha tornáztazom a nyakam jobb, de èrzem hogy hol lehet elmeszesedve a nyaki tartó hátsó rèsz. Nincs valami erősebb vèr ès meszesedès ellen ható tea?! Annó az orvosnak megjegyeztem hogy mikor a kontraszt anyagot belèm adták, az megmozgatta a meszesedett rèszeket ès a teljes zúgás is abba maradt, de amint vissza ált az alap állapot, újra előjött a zúgás. A cavinton az ami mèg hat, de nem 100. Na majd ha valaki reagál ès válaszol azt megköszönném. -
Marcsello31
őstag
A fehér zaj jó ötlet, kell egy mp3mas usbès lejátszó nem telefon. Arra rá tölteni ès mehet egész èjjel.
-
törölt tag
Akit elalvás előtt zavar a csengés, segítség lehet a fehér zaj. A youtube-on már rengeteg felvétel van belőle. Magyar címmel is, angolul meg pláne: white noise.
-
Én csenedben a szívdobogásom is hallom "belülről", "kintről" a normál bélmozgásom hangosabb, de van egy hasonló hangerejű, magas frekvenciás zaj, sistergés szerűség, amit csak akkor veszek észre, ha figyelek rá, ilyenkor relatívan felhangosodik és kevéssé zaj, mint inkább kis frekvencia-, és hangerőtartományban, de folyamatos lágy ingázás (talán "lebegő frekvencia" szerűség).
-
inf3rno
nagyúr
Hát ő már évekkel ezelőtt írta. Én mondjuk még nem hallottam erről az alap sípolásról, csak olyan kontextusban, hogy a csigáknál, ha belehallgatsz, akkor nem a tengert hallod, hanem ahogy a füledben áramlik a vér, azt erősíti fel. Én annak idején hangfal mellett voltam koncerten, aztán azóta sípol, azt mondják ilyenkor egy héten belül infúziózni kell, az helyrehozza. Engem sem zavar már, megszoktam. Olyanom volt még pár éve, hogy fülkürt hurut miatt nem folyt el úgy a víz a belső fülemből, és emiatt sípolt egy pár hónapig. Utána nagyjából elmúlt, nagyon ritkán jön csak elő, gondolom maradhatott valami kicsi gyulladás. Egy csomó gyógyszer amúgy károsíthatja a fület és fülzúgást okozhat, nem nagyon figyelnek erre oda az orvosok.
-
Zserno
tag
Üdv! Nekem is már tőbb mint egy hónapja sípol a balfülem. Tv mellett simán hallom. Voltam már audiologia vizsgálaton ami a bal fülemre rosszabb halást mutatott. Pénteken megyek nyaki ultrahang vizsgálatra.. Én sokszor nem foglalkozom vele így akkor nem is zavar. Meglátjuk a sok kivizsgálás mit mutat.
-
ƬΛЯΛ
senior tag
Üdv!
Nekem már nem is tudom mióta sípol a fülem de egyáltalán nem hallható nap közben csak nagyon nagy csendben. Mondták erre az okosak hogy az ember nagy csendben a fülében és fülének környékén lévő vérerek véráramlását hallani. Ki hogy van ezzel az állítással?
-
kvik
csendes tag
Nekem is jelentkezett a bal fülemben kb 3 hónapja, de nem folyamatosan, illetve nem annyira, hogy állandóan zavarjon. Néha-néha este elalvás előtt.
Tegnap óta viszont folyamatosan és sokkal erősebben. Ha ásítok, akkor "ropog". Elmentem orvoshoz, kimosták, írtak fel betarevin-t de kétlem, hogy bármi előnye lesz.
Arra emlékszem, hogy kb 3 hónapja elég beteg voltam és amikor fújtam az orrom, egy nagyon hangosat sípolt a fülem, meg is ijedtem. Nem tudom, hogy átszakadt valami hártya? Az miatt lehet?
Elmúlt már valakinek? Vagy csak hozzászokik mindenki? Sajnos én imádom a csendet és meg fogok őrülni... -
Black-core
aktív tag
Sziasztok! Én most voltam szombaton bulizni. Egy szórakozó helyen. Hát elég hangos volt a zene. Ez ott bent még nem tűnt fel nyilván az alkohol fogyasztás miatt.
De a barátommal amint kijöttünk egyből éreztük hogy nem okés a fülünk. Azóta is ugyan úgy sípol és be van dugulva. A buli óta kb 36 óra telt el. Valakinek hasonló tapasztalata van? Mikor fog szerintetek elmúlni? És mikor forduljunk orvoshoz? Tök zavaró.. azóta is ugyan úgy zúg mintha most léptünk volna ki onnan..
-
donfarbo
újonc
Hello
Ezt próbálta már valaki:
http://www.biosziget.hu/aurecon-ring-stop-fulzugas-fulcsenges-ellen-p-3892.html
Aurecon Ring stop, fülzúgás, fülcsengés ellenüdv
-
eriberi
újonc
válasz
Soldika30 #94 üzenetére
SZIASZTOK!
NEKEM IS MÁR RÉGOTA A BALL FÜLEM SIPOL.NEM ÁLLANDÓ JELLEGGEL DE HA SIPOL AKKOR NAGYON ZAVARÓ VPLTAM FÜL DOKINÁL NEM TALÁLTAK SEMMIT VOLTAM ARC RÖNGENEN OTT SEM TALÁLTAK SEMMIT ÉS IGAZÁBÓL MÉG MOST SEM DERÜLT KI HOGY MILYEN OKOK OKOZHATJÁK EZT HOGY AZ EMBER FÜLE SIPOL! -
---Lasali---
Közösségépítő
Hello!
Lehet nem pont ide tartozik ez a dolog de...
Apámnak egy pár éve fülfájása van. DE csak akkor jön elő ha kb 56hz es hangot hall, ezt itthon a számítógéppel mértem ki egy oszcillátor programmal, mélynyomó adta a hangot, folyamatosan csökkentettem a frekvenciát, és 56hz körül szólt hogy érzi a fájdalmat.
Ültünk egy nyitott étteremben és mondta hogy fáj a füle, hallgatóztam hogy van-e valami zaj, de nem hallottam semmit, eléggé sok volt a más zaj. Majd egy perc múlva egy tuning honda civic ment el az utcán ilyen vastag mély dorombolva szóló kipufogóval. Ezt hallotta meg (a fülfájással) kb 1 kilóméterről !!!
Szobámba van egy creative P580 as 5.1 es rendszer, ilyen kis finom mélynyomóval, ha szól valami zene és itt van bent a szobába akkor legtöbbször elkezd fájni a füle a zene ahogy "dobol" ugyan úgy jelentkezik a fájdalom! Mintha fájással hallana.
Akármennyire lehalkíthatom ugyan úgy fáj neki.
Elment itt siófokon a kórházba vizsgálatra, nem találtak semmit! De még a fájdalmat se tudták előhozni mert a gépükön 125hz a minimum! -
Manioka
csendes tag
Sziasztok!
Örülök, hogy ismét éled a fórum, talán új megoldások is születnek.
Leírtam már, hogy átestem vizsgálatokon, kaptam gyógyszert (amitől rosszul lettem), Bilobilt is szedtem (placebo), B-vitaminnal is próbálkoztam.... és a füleim még mindig sípolnak. Sőt az állandó sípoláson felül néha (teljesen más frekvenciájú) ideiglenes sípolást is hallok.
Számomra is a csend a legőrjítőbb.
Kíváncsian várom a "gyógyulók" történeteit. -
siti
őstag
mióta az eszem tudom zúg a fülem, de inkább már megszoktam. néha zavar, nagyritkán felébredek mert besipol valami nagyon hangosan (kb 8khz), közben hónapokat éveket elvagyok anélkül hogy észrevenném, majd belefutok egy ilyen topikba és meghallom és zavar megint.
amit neten olvastam az itt is elhangzott kis kütyü, ami becsap és nem hallod a hangot. ezt otthon is ki lehet próbálni ezen az oldalon, de itt nincs pontos beállítás, csak kb-ra. hallásteszt. bár ha felébredek a sipolásra, akkor TVzni szoktambár legtöbb helyen azt mondják kerüljük a csendet, én valahogy nagyon vágyom rá...
-
julika 57
újonc
Sziasztok!
Én már 1996-tól szenvedek komoly fulzúgás miatt. Ráadásul időnként (2-3 havonként) van egy komoly forgó mozgással, hányással járó szédülésem. Ez idő óta a hallásom erősen megromlott. Voltam ideggyógyászaton, fülészeten és nem változott semmi, pedig gyógyszereket szedtem, infúziót kaptam. Napokban már nem bírtam tovább (a nyáron három rohamom volt) elmentem pszichológushoz hátha ő többet mond. A tüneteimet elmondva azt mondta, hogy szerinte Meniére betegség. Interneten elolvashatjátok a jellemzőit. Most ott tartok, hogy elmentem a SOTE fül-orr-gégészetére (lehet beutaló nélkül is naponta 9-11-ig) onnan újabb hallásvizsgálatra és "szédülésvizsgálat"-ra küldtek. Ide csak januárban mehetek . Most megírták a Betaverint és várok. Én csak azt nem értem, hogy miért csak most derült ki, hogy esetleg Menierem lehet. Külömben ez sem igazán gyógyítható. Sűrűbb rohamnál műthető, de ez sem sokat garantál. Most várok a januári vizsgálatokra és az újabb rohamra. -
cherilady
tag
válasz
AbsinthexD #107 üzenetére
Ha még mindíg cseng, gyorsan menj el fülészetre. Meséld el mi történt. Ha gyors vagy, és nem vacakolsz, van segítség. Kb. 1 hetes infúziókúra (korházba járós, de nem ott alvós, nyugi, egyszerüen bemész, fél óra és mehetsz is haza). Utánna kb 1 hónapos utólagos gyógyszer.
Ez értágító gyógyszerkezelés, a fülben lévő hajszálereket (is) tágítja. Az esetek igen nagy százalékában helyrejön 3-4 nap kezelés után. De ehhez az kell, hogy minnél hamarabb orvoshoz menj. -
cherilady
tag
válasz
róbert gida #111 üzenetére
Igen tudok róla! De nekem azaz érdekes h hol hallom hol nem. Szal a zúgás nem álllandó.
Meg alapba sajnos nekem enyhe pánik betegségem van és utánna olvastunk h az is okozhat fűlzúgást.
Most fogok ideggyógyászhoz menni. Kíváncsi leszek h mit fog mondani, de sztem felír nekem vmi gyógyszert.
1,5 éve szedtem egy cipralex nevezetű gyógyszert ami be is vált csak sajna hamar abbahagytam, fél évig szedtem és azt mondták 1 évig kellett volna.
Majd kiderül h mi lesz.
Hál ég én nem sípolást hallok hanem egy enyhe zúgás szerű vmit.
Olyan mintha az alap "zaj" felerősödne. Szal ha tök kus van és ha nagyon figyelsz akkor hallasz vmi hangot, nah nekem az erősödik fel néha. -
róbert gida
tag
válasz
cherilady #110 üzenetére
Sajnos kb 6 éve nekem
is van volt MRI stb. minden negatív aztán pszichiátria és gyógyszerek (betaserc) nyugtatók.Némi javulás aztán egy cikket olvastam erről a témáról és a pécsi füll-orr -gége klinikáról.A tinitus (fülzúgás) kialakulása és kezelése volt a téma.Szereztem beutalót és elmentem ott nagyon alaposan megvizsgáltak és bemérteék hogy kb. 8-9 khz körüli az a zúgás amit hallok.Ezután készítettek a bal fülemről egy lenyomatot és egy két héten belül megcsinálták a "rózsazajgenerátort".Ez a kis fülbe tehető szerkezet nagyon sokat segített,ez azt a frekvenciát adja ki amilyen frekvenciájú zúgást hallok.Ez becsapja az agyat és csökkenti a zúgást .ki tudsz lépni az ördögi körből.
Nyáron nem is kell ,már 2 éve van meg, télen és a csöndben használom csak .Eleinte napi 2 óra illetve azzal aludtam el.Kb 3 hónap után 50% -al csökkent a zúgás .
-
cherilady
tag
Nekem fülzúgásom van. Szintén kivizsgáltak volt rtg is de semmi.
Nagy valszeg idegi dolog. Stressz, pánik stb.
Én is szedek gyógyszert, de a füldoki azt mondta nagy valszeg idegi ok miatt van. Hál ég az enyém nem vészes annyira nem zúg és inkább csak akkor ha feszültebb vagyok.
Ajánlatos lenne elmenni egy idegdokihoz is.
Ha más bajt is hoz akkor pánik vagy iylen szorongásos nyavaja. -
cherilady
tag
válasz
AbsinthexD #107 üzenetére
A párommal is történt ilyen h egy koncert után csöngött a füle.
Ajánlatos lenne fülészetre menni.
Ha nem mész el minnél hamarabba dokihoz a fülcsnegés örökre megmaradhat.
És csak ilyen kis fülkütyüvel tudják beállítani a frekit h ne halld a csengést. -
robee89
csendes tag
sziasztok! nekemis ez a problémám hogy már 4 hónapja sípol mindkét fülem valamikor tök nem hallom mert nemveszek rola tudomást de valamikormeg igen pl este meg reggel is és nagyon idegesítő..iszonyatosan..és elkezdek paráni mindig hogy mi bajom lehet mertelég fura hogy eddig semmi problémám nemvolt mostmeg hirtelen mindig dokihoz járok mindenféle panasszal.namind1 voltam énis többször hallásvizsgálaton audiologiai vizsgálaton nemtudtak mondani semmit felirták a betaverin-t most aztkell majd szedjem és 1 hónap mulva visszamennem és ha nemjavul beküldenek korháa infuzios kezelésre hogy kideritsék mitöl lehet...qrvajo namind1 gondoltam megosztom veletekiss /de már örülnék ha elmulna mert lehet hogy emiatt idegeskedek mindig és az hozza a többi más bajt is/ na pá
-
AbsinthexD
csendes tag
sziasztok...2 napja voltam bulizni hamvai p.g.-n...eléggé berugtam és már fél4kor hazahoztak de másnap mikor felkeltem kész szenvedés volt sípolt a fülem ezerrel...gondoltma majd elmúlik mint más buli után de most nem akarja abbahagyni és legszivesebben kifutnék a világból mert megőrülök ettől a sipolástól...ráadásul egy 20 perce a szivem is elkezdett szúrni és beszédültem...megyek is lefekszek...jelentkezem majd még...sziasztok
-
xyíxyíxyí
újonc
Egy rock koncertet követően nekem is sípolt és zúgott a fülem. A zúgás-tompán hallás(olyan mintha víz alatt hallanám a hangokat) elmúlt két nap alatt. A sípolás egy hétig tartott. Azután csak érzékeny volt továbbra is a magas, éles és hangos hangokra.
-
törölt tag
Állítólag az ACDC koncert iszonyat hangos volt. Vajon hány embernek okozott maradandó fülsípolást?
-
Soldika30
tag
Tegnap is hirtelen mintha bedugult volna a jobb fülem és sipolt pár másodpercig aztán elmúlt majd 1 óra mulva megint.. de most 1 hétig semmi nem volt.. a faxoms e tudja mitől lehet de azért idegesit..
-
Soldika30
tag
Ma voltam megint kontrolon.. tovább kell szednem a bilobilt.. Egy csomó audiológiai vizsgálat volt de azt mondta a doki tökéletes a hallásom. Csak ez a súgás ne lenne
fél év után kell visszamennem kontrolra. De azt nem értem mért mondta hogy a bilobilt este ne vegyem be hanem csak reggel és délután 4 ig a máikat..
-
Soldika30
tag
a fűlsípolás egyenlő a tinnitusal? ugyértem ha nekem van egy halk sípolásom akkor az már tinnitus?
-
Soldika30
tag
nekem ma lekopogom nem sípolt.. érdekes pedig tegnap meg tegnap elött többször is.. Ma csak enyhe nyomást érzek a fülembe mitöl lehet ez?
-
sti10p
senior tag
Nekem asszem van egy egészen kis alapzaj, inkább zúgás féle, akkor vettem észre mikor elköltöztem egy tök csendes helyre, de mostanában hál istennek szinte semmi, ezt le is kopogom... De ez akkor nagyon zavart és úgy 1 évig tartott, ez alatt rendszeresen be is dugult a bal fülem teljesen, főleg mikor járkálni kezdtem és volt, hogy órákig úgy maradt, aztán ez is megszűnt...
A dolog akkor kezdődhetett, mikor egy melóban sok PC-t kellett összeraknom egyszerre, aztán meg vagy 2 v 3 tucat full ventis gépet kellett egymás után bekapcsolnom, amik -ki tudja- talán még a mai napig úgy vannak... Nem tudom ezeknek mi köze lehet hozzá, de én így emlékszem, persze lehet, hogy hülyeség... -
Tomate
veterán
Tavaly nyáron Edda koncert 1. sora után 3 napig sípolt a fülem mint az állat.
-
Soldika30
tag
válasz
petrelli86 #92 üzenetére
és kb milyen sűrüséggel jelentkezik? hetente? havonta? naponta?
-
Soldika30
tag
két napja kezdődött megint de most éles hang sípolás és pár mp ig tart és napjában 3-4x és csak a job fülembe hallom onnan tudom hogy sipolni fog mert olyn érzésem van mint ha vááltozna a nyomás a fülembe,, érdekes.. még jo hogy csak rövid ieig hallom
-
petrelli86
aktív tag
nekem is szokott fülsípolásom lenni, hol a bal-hol a jobb
van mikor erős, van mikor gyengébb..anyumnak van erre egy babonája amiben lehet vmi igazság
"hogyha a bal füled sípol jó hírt hallasz, ha a jobb akkor rosszat"
és srácok sokszor bejött már ez a dolog..tiszta paranormális..
-
Manioka
csendes tag
Sziasztok! Nekem május óra sípol mindkét fülem. Én voltam már BERA-n, MR-en, hormonvizsgálaton, de mind negatív lett. Még egy kardio-ra rászánom magam, és ha az is negatív lesz, megtanulok együtt élni vele. A felírt gyógyszert nem tudom szedni, mert a hisztamin nem tesz jót az allergiámnak (persze a doki tudta ezt amikor felírta). Marad a türelem, ami néha fogytán van...
-
brownus
veterán
válasz
Soldika30 #88 üzenetére
megszokod, és türelmesebb ember is leszel, én évek óta ezzel élek. az első pár hónapban majd megőrültem, aztán magamba szálltam és már megtanultam ezzel élni. inkább sípoljon mint, hogy süketen kelljen élnem!
napközben nem zavaró mert lefoglalja magát az ember és sok a háttér zaj is. de sokszor én is tv mellett alszom el vagy szól a zene.... (nekem csak a bal fülem sípol)
de biztos van rá gyógymód, (próbáltam is párat de nem jött be) én pl. elfogok menni egy agykontroll tanfolyamra emiatt.
-
Soldika30
tag
üdv újra itt.. mitől van az,hogy este lefexek,és mikor ki kapcsolom a tv-t elkezd halkasn súgni a fülem? napközben semmit nem hallok belőle még ha csendben vagyok és figyelem akkor sem! Mindig csak lfekvéskor,,, súg búg egyre jobban erősödik majd elhalkúl,és igy tovább.. sokszor tv nézés közben alszom el.. de ez nem mindig lehetséges a család miatt
!
-
törölt tag
-
törölt tag
Közben nekem is megvannak az eredmények. Mázlim volt, sikerült 2.5 óra alatt megjárnom a háziorvos-füldoki-hallásteszt útvonalat (mindegyik időpont nélkül)
. Szóval átmentem a hallásteszten, arról van szó hogy érzékeny a fülem, védelemre szorul, a zúgás+dugulásérzet el fog múlni. Ez így elég érdekes, mert végig füldugót viseltem a koncerten, és direkt távol álltam a hangfalaktól. Lehet, hogy akkor az intenzitással volt gond, mert 1 hónapon belül 3 koncert + 3 hokimeccs, és ebből a hétvégi 2 koncerten volt bennem dugó. Igaz, a dugó az csak ilyen olcsó 150ft-os szivacsos izé volt, azóta megjött az Etymotic ER-20 , az remélem jobb lesz
. Ha az se, akkor mutatott ilyen fülforma alapján készült egyedi dugaszokat, na az már biztos megvéd mindentől
.
-
törölt tag
válasz
Soldika30 #79 üzenetére
Komplett csendben mindenki elkezd hallani valamiféle zúgást, ami lehet pl. a füledben áramló vér, ha csend van akkor a füled felerősíti ezeket a zajokat. Tehát valószínűleg eddig is volt ilyened, csak nem foglalkoztál vele. Most meg kifejezetten keresed ezeket a belső zajokat, mert aggódsz amiatt hogy milyen károsodást szenvedett a füled. Ezért mondják, hogy a fülzúgás lehet részben pszichikai eredetű. De vigyázz, mert ha sokat stresszelsz miatta, akkor az valódi fülzúgáshoz vezethet.
http://www.youtube.com/watch?v=L0uxtAQPaqw
http://www.youtube.com/watch?v=3QX6cuC-UKU -
Soldika30
tag
válasz
#69182976 #76 üzenetére
Hát nem tudom de lehet nekik pont semmi bajuk nem lett! nem érzékeny a fülük,hozzá vannak szokva stb stb...Megvettem ezt a biobil forte-t amit felirt a doki hát nem volt olcsó
pláne ha még azt olvastam róla a neten hogy ne sokat várjak tőle..most már eléggé halk a sípolás,,akkor hallom ha befogom erősen a fülem,,remélem elöbb utóbb ez is múlik majd... de aszem ha igy marad ezzel már együtt lehet élni..
-
törölt tag
És vajon mi van azokkal akik a hangfal mellett álltak?
-
Soldika30
tag
válasz
mindfreak #72 üzenetére
Szia azt mondja,ő is hal valamit de ő annyira leszarja
nem izgatja a dolog,, Épp most jöttem meg a fülészetről ahol megmérték a hallásom és azt mondták tökéletes! Akut zajártalom ról lehet szó ami kissé érintette a halló idegeket,, hétig Biobil forte-t kell szednem és vissza kell mennem a dokihoz! Tegnap éjjel mikor lefeküdtem nem haottam sipolást csak ismét ma reggel mikor felkeltem! ésmár nagyon hak csak ha nagyon csend van akkor hallok iylen morze féle jeleket
Amúgy meg napközbe semmit nem hallok belőle.. Mondjuk este mikor lfexek és kajak csönd van akkor pici zúgást is hallok vagy hallottam is idáig? nem tudom..
-
Rusher
őstag
válasz
Soldika30 #71 üzenetére
Sztem nincs miért aggódnod ez természetes jelenség ami elmúlik pár nap alatt.
Én amikor jártam bulizni(mostanában már egyre ritkábban sajnos...) kb. 7-8 óra folyamatos zene után volt 3-4 nap is mire elmúlt teljesen és ez idő alatt minden hang picit érzékenyebben érint (hallás szempontjából) mint amúgy. Az első 2 nap szinte majdnem olyan mintha a buliba lennék még mindig amikor egy élesebb/magas vagy mélyebb hangot hallok. Sokszor megtörtént már velem ez (minden buli után) és szerencsére a hallásommal nincs semmi probléma (remélem a későbbiekben sem lesz).
-
Soldika30
tag
válasz
#69182976 #70 üzenetére
Szia bocs hogy csak most irok de délután melózom a héten! Hát a fúlzúgás elmúlt teljesen,de utánna keződött a sípolás.. mostanra már eléggé halk napközben nem is hallom,csak mikor lefexek ill amikor felkelek,, napközben el is múlik néhány órára.. de amugy sem hallom munka közben.. gondolom most gyógyúl,vagy regenerálódik! Picit pattog meg picit fáj is.. de el vagyok vele.. holnap azaz szerdán megyek fülészetre mert akkora kaptam időpontot! Délelött 10:45-re... Hogy milyen Buli? Hát egy discoba voltunk egész Pontosan a sztár DJ Bárány Attila volt.. én nem sokat voltam bent mert bántotta a fülemet a nagy hang..(szerintem túl sok is volt),,,vagy lehet én szoktam el tőle mert már évek óta nem voltam sehol! De egy biztos.. ha ez elmúlik teljesen akkor ugy hálálom meg,hogy számüzöm az életemből a hangos zenét! eladom a kocsibol még a hangtechnikát is
-
Soldika30
tag
sziasztok bár látom a fórum rég kihalt,de azért próbálkozok.. tegnap a haverommal voltam egy nagy bulin ahol elégg nagy erővel szölt a zene! Mikor pár óra után kijöttünk,sipolt a fülünkés zúgott.. már eltelt kb 8 óra de mégis haljuk mindeketten a zúgást.. akkor ez most azt jelenti,hogy hallás károsodást szenvedtünk? és ez nem múlik el soha?
-
Manioka
csendes tag
Sziasztok! Nekem másfél hónapja sípol a fülem, ma voltam másodjára, bemérték: 6000 Hzen még mindig 35 dB-lel. Egyébként tökéletes a hallásom, csak ez az idegesítő hang ne lenne. Felírtak Betarevin 24 mg-t. ismeri valaki? Nem szívesen váltanám ki, ha nem használ. Akkor már kivárom, hogy elmúljon... Elküldtek egy számítógépes vizsgálatra is, de nem kaptam olyan időpontot, amire el tudnék menni.
-
einstein
senior tag
UP!
Látom a topic elég régi. Kiváncsi lennék, azok közül, akik régen ideírtak, van e valaki, akinek sikerült elmulasztania a fülzúgást.
Én is hasonlóval küzdök, mint akik már ide beírogattak. 1-2 hónapja vettem észre, hogy folyamatosan sipol a fülem. Így visszagondolva, talán régebbóta is sípolt, de talán csak most lett folyamatos. Napközben nem nagyon veszem észre, sőt szinte egyáltalán nem, csak ha esetleg direkt meg akarom hallani. Ugye ilyenkor az embert körülveszik a külvilág zajai, valamint az agy sem erre koncentrál. Viszont este, és főleg reggel, amikor már lenyugszik az ember, és viszonlag csönd van körülötte, elég jól hallható...volt már mikor zavart az elalvásban..
Neten próbáltam utánanézni a problémának (fülzúgás / tinnitus), túl sok jót nem találtam, nagyon sok oka lehet. Többek között a rossz testtartás, letapadt izmok, ill meszes erek, ami miatt rossz a fül vérellátása. Persze lehet halláskárosodás, de egyszerű fülzsírdugó is - bár nekem nem hiszem hogy ezek lennének.
Szóval...egyelőre még nem mentem orvoshoz, sok más egyéb teendőm miatt, de hamarosan azt is megejtem. Csak kiváncsi lettem volna, hogy valaki már meggyógyult-e, és kinek mi használt. -
virgi
újonc
nekem kb 1hete sípolnak a füleim, de már jó ideje, állandóan eldugultak, én meg persze rendesen piszkáltam őket. aztán szerintem besokalltak, és most már folyamatosan bedugulnak és sípolnak. gondolom fülészet lesz a vége....
-
Szonja77
újonc
Sziaszok!Nekem 4-5 hónapja sípol mindkét fülem!Voltam hallás vizsgálaton ami nem hozott túl jó eredményeket.Mennem kell koponya ct-re.Agyér tágítót kaptam magasvérnyomást méretek.Szóval elvagyok keseredve.De még mai napig nem tudtam hozzászokni este a sípoláshoz.Az okot majd a ct után tudják megmondani de állítólag nem a külső hanem a fül belső szerkezetében találtak valamit ami sokkal súlyosabb.
-
brownus
veterán
na igen, csak nekem jópár éve folyamatosan sipol a bal fülem. voltam dokinál, semmi szervi bajom nincs. bilobilt is szedtem, szart se ért.
amit megfigyeltem, hogy amióta nem recsegtetem-ropogtatom a nyakam állandóan, max. napi 1-2x (csak sok év szokását kell legyűrni, olyan vagyok mint bruce lee, ropog mindenem.) mintha enyhült volna, meg csinálok jóga gyakorlatokat azok is segítenek. nem hiszem, hogy vmi pszichés dolog lenne nálam... -
floxet
tag
ne legyetek már hülyék.....
fülpattogás. gondolom tanultátok biológia órán ti is, hogy a fül össze van kötve a torkoddal, hogy a nyomást ki tudja egyenlíteni. Ilyenkor szkott pattogni, mikor a kis levegőbuborékok végigmásznak ezen a kis csövecskén. Ez tök természetes.
Valakinek az a baja, hogy nyeléskor pattan. Na és. Ez mindenkinek így van, így a normális. Egy búvár képes nyelés nélkül kattantani egyet amikor csak akar. én is......mert nő a nyomás ha merülsz és valahogy ki kell egyenlíteni...
Bilobil szedjetek, a legkissebbet. Menjtek el fül-orr gégészhez. Cinálni fog valszeg egy kétoldali nyakcsigolya röntgent. Erről is írtatok. Nekem is csináltak felvételt a nyakamról, semmi gáz, azt leszámítva hogy a nyakam ki van egyenesedve picit...na de gond nincs a nyakam mégis serceg, mert egy picit meszes.....
Doki egy ilyen utájn fel fog írni nektek gyógyszert, amit sohasem ajánlok, mert nem természetes, és ezer mellékhatása van. Lehet csak egy elhízás, idegi állapot, stb a probléma. Lásd nekem szokott zúgni ha lefekszem, de eléggé jeletéktelenül. Néha sípol, kinek ne fordulna elő, hogy hirtelen jönne egy magas sípolás ami atán el is múlik fél perc alatt. Tegnap ilyen volt. Jött, elmúlt.......aztán megint jött és elmúlt..........és ezt eljátszotta 10-szer. Ez pl tök egyértelműen idegi eredetű. Ha agyammal l vagy bármivel lenne gond, akkor az egy folyamatos probléma azaz folyamatosan hallanám. Azaz egy egy idegi hullámzás volt.
Ne parázzatok, menjetek dokihoz és ha gyogyót ír fel akkor kerítsetek egy normáis dokit aki esetleg csinál egy ct-t és kivizsgál rendesen minden baj megelőzésére. -
brownus
veterán
up
-
ponti_ak
addikt
Up, mert 2 napja pattog a fülem...
...és egyre jobban idegesít...
Valaki linkelt korábban erről infomed-től... az ezt írja rá: [link]
Ebben lehet valami, mert lassan napi 8-10 órát ülök a gép előtt (ülőmunka rulez..) 4-5 év után szerintem olyan lehet a (nyak)csigolyám mint egy mészkőbarlang..
A vérnyomásom kb rendben van, de lehet hogy doki lesz a vége, ha nem múlik el.
Többet kéne mozognom, az biztos.
(Viszont remélem hogy nem allergia... bár az igaz, hogy télen nem szokott lenni, pedig 1-2 éve már megvan..)
Másnak is van ilyen gondja mostanában?
ui: Ja, igen, a fülbedugós fülhallgatót (Sennheiser cx300) kb 3 hete használok, de szerintem kevésbé káros, mint a normál bogyók (pl az Sennh mx széria), mert ennél legalább nem kell elnyomni a külső zajt nagyon hangos zenével.... nemtom érthető-e amit mondani próbálok.. (persze azzal én is egyetértek, hogy a zárt fejhallgató a legjobb!)
[Szerkesztve] -
LOTR
addikt
nekem a jobb sípol, már április eleje óta, először nehéz volt megkülönböztetni azt a sípolást a többi hangtól, ma már egész jól megy, de este azért jól hallani
de azt a fontos részletet azért a végére hagytam, hogy korcsolyázás közben pont mielőtt eljöttünk volna elcsúsztam és éppen a jobb fülemre estem (menni sem tudtam utána pár percig), úgy kapartak össze 5-en a jégről
kórházban azt mondták, miután kb 1 vagy 2 hónap után megint mentem hallásvizsgálatra, hogy ez ép hallás, de egy fél évig még biztos sípolni fog
hát csak elmúlik egyszer, már tök megszoktam -
GombócArtúr
senior tag
társtopik, ajánlom az enyémet is, hátha valami újat is megtudnak az érintettek.
[link] -
brownus
veterán
28, és a bőröm mint egy babáé
már 1 éve sípol, előtte meg majd két évig pattogott szinte minden 1es nyeléskor, akkor mentem el a Jánosba a fül-orr-gégészetre, azt mondta a főorvos, hogy semmi bajom.
szedjek kalciumot, piros lámpázzam, ennyi. a kalcium bevitel azóta is rendesen megvan de a lámpázást meguntam rövid időn belül. most meglátom mi lesz a gingium után, akkor elmegyek megcsináltatom a töméseimet, megszúratom a füleimet, oszt meglátjuk... -
Sanya
nagyúr
(meg ha genny lenne benne, nem a sípolás lenne a legnagyobb problémád, ugyanis, akkor nem is sípol
csak fáj, nem bírsz aludni, kicsit szédülsz, és aki a szemedbe néz, kicsit olyannak látja a szemed, mintha mindig kinéznél oldalra kicsit)
-
Sanya
nagyúr
a megszúratás csak acut problémáknál fordul elő. ha csak sípol, és nincs benne genny, akkor nem fogja senki bántani. (ugyanis akkor csak ártanak vele)
a gingium az jó, értágító, de szerintem teljesen felesleges a te esetedben, nem hiszem, hogy meszesek lennének az ereid. egy fülészt keress fel! lehetőleg mihamarabb -
brownus
veterán
nem tudom, de még van 3 db. ólom (vagy ólmos?) tömésem és no piercing.
most Gingium-ot szedek rá, hátha segít. a mérgezést sztem kizárható, remélem
viszont diszkó, fülhallgató az volt bőven, de még régebben. a fülbe dugós fejhallgatót le is cseréltem egy nagyra. hát lehet, hogy akkor megszúratom a fülemet, egy próbát megér végül is. -
Sanya
nagyúr
nyeltél le valaha amalgámot? van piercing-ed (fülbevaló, orrbavaló, szemöldökbevaló, szájbavaló, nyelvbevaló, akármibevaló) ?
ha ezek negatívak, akkor is kicserélheted az amalgámot, de most bizonyították be, hogy nem veszélyes. érdemesebb egy fül-orr-gégészt felkeresni, és egy carotis dopplert + néhány hallásvizsgálatot elvégezni. ugyanis, ha mérgezés, akkor már csak a rosszabbodást lehet megállítani a hallószőrök már soha nem nőnek vissza, és nem is gyógyulnak meg soha!!! ha antibiotikummal (rosszul felírt, ototoxicus antibio vagy egyéb gyógyszerekkel-gyógyszerkombinációkkal) szépen lehet pusztítani. ne felejtsük el a halláskárosodás egyik fiatalkorban tejedő forrását, a hangos hagk hallgatását, ami őként a discoban elalvás a hangfal mellett, vagy túl hangosra vett fülbedugós fülhallgató, vagy orrdugulás után az oustache fülkürt elzáródik, és bekerül 1-2 baci, ami gyönyörű fertőzést tud elindítani, és a srácok, vagy az anyukájuk nem meri felszúratni a dobhártyát (kb harmad mm átmérőjű juk lesz, ami valszeg hegmentesen gyóygul, mindenféle szövődmény nélkül), hadd szakítsa fel a dobhártyát 1,5 cm hosszan! -
Sanya
nagyúr
srácok!!!
a tanácsadók között végzett valaki orvosi egyetemet, vagy van esetleg valami halvány köze hozzá? nem azért, hogy okoskodjak, de elég felelőtlen tanácsokat adni a fülzúgásról, meg is lehet süketülni ám! kb olyanokat ajánlottok, hogy nézzen a napba 15 percig, akinek +3-as a visusa.
ajánlatos a tanácsok helyett fül-orr gégészeti szakrendelésre elküldeni a tanácsra vágyót, minthogy hülyeségeket, magyarázzunk neki (repülőút lol!!! fülfelszúrás vs fülzúgás.)
ez kb olyan, mintha a takarítók adnának tanácsot az utca emberének, hogy mit kell csinálni egy driverhibás számítógéppel.
tehát a kuruzslást kéretik abbahagyni. -
brownus
veterán
[link]
februárban megyek és a régi fog töméseimet kicseréltetem!
Amit még tehetünk...
Akinek fülzúgását amalgámmérgezés okozta, mert - mondjuk - fogkezeléskor lenyelte a tömésdarabokat vagy elkopott a tömése, feltétlenül tartson tisztító gyógynövénykúrát, méregtelenítse szervezetét! Tekintve, hogy sokan nem tudják, miért zúg a fülük, érdemes a méregtelenítést minden fülzúgásban szenvedőnek és minden városlakónak elvégezni. -
Thulcandra
senior tag
Még kölökkoromban egyik éjjel kaptam a fatertól két parasztlengős taslit, na, mindkét fülem nekiállt súgni, sípolni, hullámozva, mintha a rádiót hangolnám, azthittem mindjá bejön a danubius rádió. Szerencsére másnapra elmúlt.
-
kypre
tag
be volt gyulladva, és azért akarta, mert ha igen ott maradhatott a gyulladából a genny (mert nem szívódott fel maradéktalalnul), és lehet hogy az így kialakúlt túlnyomás teszi. Szerintem, a ginkgo melett azért menj el egy fül-orr gégészhez is, az a tuti....azánt majd mérlegelj, hogy mit mond, és aszerint válassz...
[Szerkesztve] -
SpiT
tag
Én is midnig hallok sípolást! De már tudom, hogy csak egy kondi sípol a lapomon!
[Szerkesztve] -
feregember
csendes tag
Petarda robbant a fejem mellett [
->
]
aznap du. nem hallottam semmit csak sipolast,
(nagyon feltem h suket maradok), masnap mar hallottam,
de eleg rosszul, meg sipolas is volt rendesen
szerencsere egyre gyengult a sipolas, es 5 nap alatt elmult
[Szerkesztve] -
kypre
tag
igen, ginkgo akart lenni, és az tényleg nem ginzeng, bocsi...megnéztem neked a gyógynővény kalauzomban, és a Ginkgo, vagy Ginkgo-Biloba: Távol-Keleti gyógynövény fajta, javítja az agy vérellátását, serkenti a perifériás vérellátást.
Figyelmeztetésként annyit ír: hogy soha ne adagoljuk túl, mert agresszió, idegesség, hányás, és hasmenés lehet a mellékhatása.
És igen, ezeket lehet kapni gyógyszertárban, ami homeopátiás, vagy természetgyógyászok által használt gyógyszer. Szóval semmi vészes beavatkozás...
[Szerkesztve] -
kypre
tag
A Nővéremnek is nagyon sípolt a füle, először csak az egyik, aztán már mind a kettő. Neki azt mondta az orvos, hogy rossz az agyi vérellátása, és addot neki ginko tartalmú gyógyszert, azt elmulasztotta.
Szóval, ha gondolod, ilyen ginkó tartalmú homeopátiás gyógyszert már vény nélkül is lehet kapni, próbáld ki. Igazán egy mellékhatása lehet, hogy túlpörög az agyad, a sok serkentőtöl, és agresszívabb leszel a megszokottnál.
Szerintem megér egy próbát, neki egy hét alatt elmulasztotta, és nem is jött vissza. -
-
Yaye
őstag
Kb két hete voltam baloldali sípolással dokinál. Emberemlékezet óta sípol, de most valahogy úgy gondoltam hogy elegem volt belőle. Mivel nem szokom nagyon hangosan zenét hallgatni-koncertezni, és nem is ért erős hanghatás, ezért a diagnózis szerint idegi eredetű. A nyakban futó idegek (meg ne kérdezd miért) valamiért fontosak ebben, ha valakinek szar, meszes, merev a nyaka, attól is csenghet a fül. Volt fülnyomás, és hallásvizsgálat, de a sípolásom a legfölső, még mért (kb 8kHz) tartomány fölött van, az egyetlen kisebb horpadás a hallásgörbémen meglepő módon nem is baloldalon van. Valószínűleg fogok kapni egy 8 napos infúzió-sorozatot, ami keringésjavító és valami idegi serkentő hatású, utána gyógyszer. Állítólag az infuzió után általában már számottevő csökkenés várható a sípolásban és a hallásgörbe is javul tőle.
-
Rez_Grof
őstag
Menjetek el audiológiára. Ott kimérik a hallásotokat. Aztán megmondják hogy mit lehet tenni ellene.
Ha azt mondják, hogy szúrni kell attól nem kell félni, mert a legsz@rabb az egészben az ,hogy miután beletették a föletekbe a tölcsért utána hozzáér a tű és annak nagyon hülye hangja van. -
jamez
senior tag
Kis faház az erdő szélén, no áram. Pár hónap és jól leszel.
-
brownus
veterán
nem gondoltam volna, hogy ilyen sok embernél van
-
woodpaul
őstag
Nekem is sípol a fülem, ki tudja már, mióta. Elalvás előtt zavaró tud lenni, de csak akkor, ha figyelek rá. Hogy mitől van, vagy mit lehetne tenni ellene, nem tudom.
-
Drizzt
nagyúr
Nekem koncertek után szokott sípolni a fülem, akár két napig is, de elmúlik.
-
Monya78
veterán
Nekem is sípol!
9 éve egy startpisztolyt sütöttek el a fülemtől pár cm-re, azóta.... -
arpi6k
addikt
Nekem néha pattogni szokott. Akkor szoktam észrevenni amikor lefekszem aludni. Nem túl gyakori, de amikor csinálja baromi ideges vagyok, mert nem tudok aludni.
-
brownus
veterán
Èn kb. fél éve élek állandó fülsípolással, ami foleg csendben, elalvás elött nagyon zavaró (volt), már megszoktam, többnyire. Szedtem rá Bilobil kapszulát, de nem segített. Doki szedetett velem még Ca-ot, lámpáztam is, de semmi eredmény.
Valakinek vmi ötlet? A jó benne az, hogy csak a bal sípol
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Programozás topic
- További aktív témák...
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ) dokkoló
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest