Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zümzümm
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek innen merjemmegrendelni a CX500ast? VAgy ez tuti valami gagyi utánzat? Elég óccsó...
CX500 -
zümzümm
senior tag
Sziasztok,
Ha összehasonlítanátok a Pioneer SE-CL501 és a Sony MDR-EX50 akkor melyiket választanátok? Holnap fogom megvenni valamelyiket, de gőzöm sincs hogy melyik jobb. Tanács kéne
Z -
zümzümm
senior tag
Sziasztok,
A minap vettem meg az EX50-t. Bár még csak bejáratom, de nagyon szépen szól. Sztem a basszus is jó, van benne elég. És a többi hang is gyönyörűen kivehető. Sőt, pontosítok... nem csak egyszerűen nagyon szépen szól, ha nem már is imádom!
Az első agybadugós fülesem egy SM E10 volt... Kb 1 évet bírt, aztán megadta magát, megtört a kábel és csak az egyik szólt. Aztán jött egy 2500ft-os hagyományos Sony... Ezt cseréltem le most.
DE!!! Nem csak a hagyományos Sony után mondom azt hogy az EX50 tuti választás. Mert még meg van az E10 is, és összehasonlítottam a az EX50el. Lehet hogy egyesek megköveznének, de nekem sokkal jobban bejön az EX50! Úgy érzem több benne a basszus, és tisztábban is szól. Ráadásul sokkal könnyebb kivitel, így nem fog kipoytogni a fülemből, úgy mint az E10... Szóval nem csak ár-érték arányban találom jobbnak az EX50-t, ha nem egyébként is.
Ja, és nekem csak 2500ft-ba fájt az EX50 is , mert tesómnak kellett SOS-ben egy füles... odaadtam neki a hagyományos Sonyt, amiért kaptam 2500ft-t. Az EX50-t pedig 5ezerért vettem, szóval kösz húgom!!
Érdekesség, hogy a westend MM-ben 7200ft, a Mammut MM-ben csak 5000ft... -
zümzümm
senior tag
Anno, kb 2 éve a Sony EX50 volt a bestbuy. És elégedett voltam vele.
Manapság melyik a bestbuy füles? -
zümzümm
senior tag
válasz kemcso #62577 üzenetére
Max 5ezer. Kb ennyi volt a Sony EX50 is.
Külföld vagy belföld mindegy, csak a szállítás max ezer legyen.
És hogy milyen zene... hmmm... Leginkább house, techno, dubstep, dance, retro örökzöldek 70s 80s 90s, némi rock. Mindenevő vagyok
(a mély kiemelése azért legyen érezhető, de inkább a hangzás tisztasága a fontos. Nem akarom hogy a túlzott mély kiemelése a többi hangzás rovására menjen)
köszi[ Szerkesztve ]
-
zümzümm
senior tag
válasz malphitee #62592 üzenetére
Amikor legutóbb ebben a topicban jártam, akkor még simán szó esett a bestbuy fülesekről, még az 5ezres kategóriában is. Sokan ajánlották akkoriban a Sony EX50et. Ezért választottam azt és meg is voltam elégedve vele.
Azóta annyira megváltozott a trend, hogy már csak több 10ezres fülesekről eshet szó a topicban? Mert ha 10alatt kell füles, azzal nem foglalkozunk, és takarodjak az első hozzászóláshoz.
Kb ez jött le.[ Szerkesztve ]
-
zümzümm
senior tag
Hali!
Honnan tudnék KZ ED10-t vagy Rock Ziron-t rendelni, ami itt is van 1 hét múlva? Fontos a szállítási idő.
Köszi
z -
zümzümm
senior tag
válasz K1LLMy53Lf #62781 üzenetére
Muszáj hogy 1-1,5 héten belül megjöjjön, mert ki akarom próbálni a Sansa Sporttal. És ha nem jön be, akkor a Sansa Sportot visszaküldöm és helyette ujra a Gogear Vibe-ot választom.
Ezért fontos hogy hamar meglegyen a füles. -
zümzümm
senior tag
válasz K1LLMy53Lf #62783 üzenetére
Tudom hogy nem rosszból írtad
Hát ez szuper lenne, találni ilyen kollégát -
-
zümzümm
senior tag
válasz Dzsuri89 #47164 üzenetére
Szia
Te vagy az én emberem!!!!!! Végre Végre egy ember akinek van tapasztalata a Sony EX50 fülessel és utána EX110re váltott. LP vagy AP?
Illetve hogyan hasonlitanád össze az EX50et és az EX110et? Nekem is EX50volt és imádtam. Szépen tisztán szólt minden tartományban. A basszus is fasza volt, pontjó, nem volt tolakódó, talán kimondottan erősnek sem mondanám, tiszta volt és nem nyomta el a közepet. A magas is tiszta volt, nem karcos cicergős.
Az EX110 milyen ehhez képest?
köszi
z -
zümzümm
senior tag
Kz ED11-hez volt már valakinek szerencséje?
ED10 vagy ED11 rendelésén gondolkodom... -
zümzümm
senior tag
Xiaomi Piston 3
Sziasztok,
Valaki Bp-en tudna lehetőséget adni arra hogy meghallgassak egy Xiaomi Piston 3-at? -
zümzümm
senior tag
Itt is megkérdem, mert ide is illik....
A GoBear Vibe meg tudj hajtani a Sony XB50-et?
-
zümzümm
senior tag
Sony EX50, a hangzás tisztaságát illetően milyen? Oks hogy Extra Bass, de a mélyek ugye tiszták feszesek és a közép és magas is szép tiszta, nem telepszik rá a mély?
Nagyon gondolkodom egy ilyen füles megvásárlásan, de jóval többe kerül mint amennyit általában szánok egy fülesre. Jól jönne bárminemű vélemény. -
zümzümm
senior tag
válasz Ciccuka #63214 üzenetére
Furák ezek a tesztek amugy. Egyik tesztben azt olvasom hogy szép tiszta a közép és magas is, aztán egy másokban hogy nagyon nem az. Bármelyik fülesnek jobban utána olvasok, mindig eltérő véleméyeket olvasok.
Itt dicsérik
De nekem magyar vélemény kell[ Szerkesztve ]
-
zümzümm
senior tag
Valahogy elvesztettem a bizodalmam a jól sikerült fülesekkel szemben. Rock Zircon hatalmas csalódás volt, pedig közkedvelt. A Sony ex110 igazi megváltás volt számomra a Zircon után. Pedig az ex110 egyáltalán nem közkedvelt. Ed10nek még adnék esélyt, de mire az ideér...
Ja igen, még egy, amire nagyon szeretnék megtudni A Gogear Vibe megtudja hajtani az xb50est?[ Szerkesztve ]
-
zümzümm
senior tag
válasz takacsbotond #63223 üzenetére
Fura, hogy egy „Extra bass” fülesben kevés a basszus Egyre kíváncsibb vagyok erre a cuccra Mondanak már rá mindenfélét
Ha úgy összességében nézzük, akkor mindenfélét hallgatok. De túlnyomó részt különféle elektro ill divatos popzenét. De rock is becsúszik sokszor… Fontos számomra az erőteljes FESZES basszus, szóval nem a puha lapos, mindent elnyomó. De az erőteljes feszes basszus mellett ugyan olyan fontos(talán fontosabb is?), hogy minden tartomány tisztán szóljon. -
zümzümm
senior tag
Jaja ezt vágom hogy az XB az extra bass. Meg azt is hogy az EX kiegyenlítettebb. Ez utóbbit tapasztalatból is. Véleményeket és teszteket egybevéve, az XB50-t úgy képzelem el, hogy megtartva az EX sorozat tiszta hangzását(számomra legalább is ilyen az EX sorozat), de a mélyek tuningoltak, ugyan akkor szintén tiszták. Remélem ilyen lesz, mert úgy néz ki rendelek egyet.
-
zümzümm
senior tag
válasz takacsbotond #63245 üzenetére
Piston 3 is tervbe volt. De a Zircon után már nem merek kinai fülesbe nyúlni, max teszt jelleggel. Írtam amugy a forumon hogy szivesen meghallgatnék egy Piston 3at Budapesten, de eddig nem volt jelentkező.
Ez a méltúlysúlyos kifejezés most megijesztett. A Zircon jutott egyből eszembe.
-
zümzümm
senior tag
Help me!
Rá kellett jönnöm, hogy a hőn áhított extra basszus(Sony XB50) nem elégíti ki az igényeimet. Na nem azért mert annyira basshead lennék, hogy kevés, ha nem mert nekem már túl sok.
Rá kellett jönnöm, hogy a kiegyensúlyozott, tiszta hangzás a fontos számomra. Ami számomra a következőket jelenti:
Mély: Tiszta, feszes, nem lapos, nem maszatos, nem tolakodó
Közép: Tiszta, kellemes, fülbemászó, nem fátyolos
Magas: Tiszta, kellemes, visszafogott, nem fátyolos, nem karcos.Van olyan füles, amire illik a fenti jellemzés? Akár a néhány ezer ft-os kategóriában, akár max a 10ezer ft-os kategóriában.
Rock Zircon, Piston 3, Sony EX110, SM E10 és Sony XB50 EXTRA BASS kilőve, volt szerencsém hozzájuk, nem jöttek be.
Rock Zirconnak számomra tolakodó a mélye és elvesznek a közép és magas részletek. Piston 3 kb ugyan ez. EX110 magas karcos. SM E10 kipotyogott a fülemből. Sony XB50 túl erős bass.Még a Sony EX50 közelítette meg azt a hangzást amire én vágyom. Csak a magasai kissé karcosak, de közel sem annyira mint az EX110. Csak hát az EX50 már kifutott. Illetve a Sony XB50 EXTRA BASS is megközelítette, csak itt meg a mély nagyon brutál, amellett hogy tiszta és feszes volt.(ezzel kapcsolatban annyit szeretnék megjegyezni, hogy nem kérek „még is mit vártál egy EXTRA BASS fülestől” és hasonló kommenteket, lszi ne ez legyen fókuszban, köszi!)
Szeretném már végre megtalálni azt a fülest ami a fenti igényeimet kielégíti. Hiszem, hogy létezik a max 10 ezer ft-os kategóriában is, de már nem akarok többször mellélőni a választásban
Biztos vagyok benne, hogy van itt olyan akinek volt szerencséje a fenti fülesekből többhöz is, és van sejtése hogy melyik lehet a megfelelő.
Ha össze kéne raknom a fenti fülesekből EGY-et, akkor igy nézne ki:
A Sony EX50 tiszta feszes mélye és tiszta nem túl fátyolos közepe, plussz a Sony XB50 visszafogott magasa.
Köszi előre is[ Szerkesztve ]
-
zümzümm
senior tag
válasz fericske #63483 üzenetére
Nem a kisebbik testvérére mondjak hogy erősebb a basszus terén? Q3-ra vagy Q5-re, már nem emlékszem...
De innen is oks?
A banggodon mennyi a szállítási idő kb? 7-25 napot ir, de ez elég tág időtartam[ Szerkesztve ]
-
zümzümm
senior tag
Valaki vitt már vissza a BestByte-ba fülest, olyan hibával hogy viszonylag magasabb hangerőn(kb 80-85%) és az EQ-ban viszonylag erősebb basszusra állítva, rövid időn belül(nem pont egyből), recsegni kezd a füles? Illetve ha igen, akkor cserélték, vagy visszakapta a pénzt?
-
zümzümm
senior tag
válasz zümzümm #63550 üzenetére
Úgy néz ki, hogy teszek még egy próbát Sony fronton. A Sony XB50-est becserélem egy Sony EX450-re.
Az EX450-el kapcsolatban, a júzerek azt írják, hogy szép tiszta hangzású minden tartományban. Basszus is van benne, de nem annyira dominál. Nagyon remélem hogy nem fog annyira dominálni benne a mély, mint az XB50-esben. Ezért döntöttem, hogy a 450re cserélem.
Meg tudja valaki erősíteni vagy cáfolni a 450essel kapcsolatban a fentieket? -
zümzümm
senior tag
válasz dudika10 #63552 üzenetére
Nincs ez csúcsra járatva. A a 80%os hangerő mért lenne sok, illetve ha az EQban is feljebb tolom a basszust. Persze nem maxra, ha nem itt is kb 80%-ra. Ezzel még nincsen csúcsra járatva, simán csak rendeltetés szerű használat… (bejáratva is volt)
Eddig egyik fülesem sem csinált ilyet. -
zümzümm
senior tag
válasz Degeczi #63555 üzenetére
Nem hiszem hogy el lenne rontva az ízlésem
Mindössze arról van szó, hogy van néhány szám aminél feljebb tolom a basszust és a hangerőt.(#63556) K1LLMy53Lf
Szóval csak arról van szó hogy néhány számnál emelem meg kissé, de ennyi. Az XB50 nekem azért is volt sok, mert nem egyszerűen dübörgő basszus hangját éreztem, ha nem szó szerint lüktető légnyomást.
A hangzás amit keresek: Sony EX50(nem XB!), szóval Sony EX50 tiszta feszes mélye és tiszta közepe, egy kissé visszafogottabb magasokkal. Ez lenne nekem tökéletes, ezt keresem.
Lehet kicsit körülményes vagyok egyesek számára, de keresem az Igazit[ Szerkesztve ]
-
zümzümm
senior tag
válasz schawo #63568 üzenetére
És (#63570) sheratan
Hmmm értem. Bár én ezt a dolgot, hogy néhány számnál(100ból 2-3) adok egy KIS kakaót, csak egy kis plusznak hívom, amitől, véleményem szerint nem kéne hogy sok(k) legyen neki. Nem kéne hogy ennyire hímestojás jellegű legyen. De ha ez a szitu, akkor ez van. Nem tolom fel 3 rovátkát, csak 1et
-
zümzümm
senior tag
válasz #71562240 #63575 üzenetére
A csúcsra járatás azt jelenti hogy minden fullon van. Rugaszkodjunk el egy kicsit és nézzük meg pl a hadihajókat. Első útjukon mindent csúcsra járatnak(forrás Natgeo). Vagy is minden eszközt működtetnek egy időben, minden eszköz maxon pörög. Természetesen a meghajtó rendszer is, természetesen max sebességgel. Ezt ugye azért teszik, mert ugye kellemetlen lenne ha éppen éles harci esemény közben derülne ki, hogy néhány eszköz nem bírja a dolgot... Na de kanyarodjunk is vissza az MP3 lejátszók és fülesek picinyke világába. Ha az MP3 lejátszóban van EQ, akkor azt ugye azért teszik bele, hogy használja is az ember. És attól még hogy használja, az még rendeltetés szerű használat. Nincs megtiltva. A fülesnek meg szvsz bírnia kéne. Ha nem is a csúcsra járatást, ha nem mindössze egy kis pluszt. Valaki felhozta az autó motorjának a túráztatását ezzel kapcsolatban, mint példa... Na az már a csúcson túli járatás, a nem rendeltetés szerű használat. Amit én csinálok a lejátszóval és a fülessel, az kb az hogy néha felmegyek az autópályára és max sebesség 80%-ával repesztek kb 3,5 percig, amig egy átlagos zeneszám tart. Nagy baj va ott ha ennyi már betesz az autónak.
-
zümzümm
senior tag
válasz dudika10 #63588 üzenetére
Valószínű a füles korlátai a problem.
De könyörgök haggyuk már ezeket a szélsőséges példákat mint pl 130nál vissza 1esbe. Ki az aki ilyet csinál? Én sem ezt műveltem a lejátszóval és fülessel. Nem toltam fel mindent maxra, és nem igy hallgatom amióta megvettem. Az 5ből 2, néha 3 rovátkával megemelem az EQban a basszust, néha az az NÉHA, 100ból 2-3 számnál és ennyi nem több. Ez hol ér fel azzal hogy 130nál vissza 1esbe?
Köszönöm az építő jellegű hozzászólásokat! De kissé már elkanyarodtunk... És már kezdem kicsit úgy érezni, hogy azt akarják megmagyarázni, tudományosan is, hogy hülye vagyok és nem rendeltetés szerűen használok egy ócska kis műszaki cuccot. Ezt nem tudom elfogadni. Akkor sem ha valamennyi hozzáértő és a topic megbecsült tagjai is ezt próbálják sugalni.
"Az 5ből 2, néha 3 rovátkával megemelem az EQban a basszust, néha az az NÉHA, 100ból 2-3 számnál és ennyi nem több" Ennyit bírnia kéne, és közel sem, nem rendeltetés szerű használat, mint pl 130nál vissza 1esbe.
"Valószínű a füles korlátai a problem." Ezt is elfogadtam. Hogy egy hímestojás jellegű szenzitív kis jószág az EX110-es, és nem bírja a szenvedélyt, csak a maszatolást -
zümzümm
senior tag
válasz Chuck Norris #63594 üzenetére
Így van! Pontosan rátapintottál a lényegre! Azért csinálom, hogy rossz legyen, hogy amikor kikapcsolom akkor végre jó legyen.
-
zümzümm
senior tag
válasz dudika10 #63601 üzenetére
Ki akartam szállni de dudika most visszarántasz köszi!!!
MOst komolyan azt akarod nekem mondani és megértetni velem, hogy ha van is EQ a lejéátszóban, akkor azt nem szabad használni? Ez most komoly? És ha feltolom maxra mindent az EQban, vagy ha csak a basszust akár egyetlen egy rublikával is, akkor az már iszonyatos melléfogás????
Még egyszer, nagyon érthetően leirom, hogy Te is megértsd! „2-3 rubrika abban az átkozott EQban”, hol ér fel azzal, hogy 130nál vissza 1esbe? Ne őrjítsetek már meg. Dobálóztok itt nekem a szélsőséges túlzott példáitokkal. Ha az EQban mindent feltolnék maxra és a hangerő is maxon lenne… na akkor érne fel ezzel a 130nál vissz 1esbe.
Elég volt kiszálltam haggyuk elég elég elég!!!!!!!!!!!!!!![ Szerkesztve ]
-
zümzümm
senior tag
válasz f4lcon #63607 üzenetére
„szimplán túlvezérled a fülest, és az nem tolerálja.” Én ezt elfogadtam. Fentebb ha visszaolvasod, láthatod hogy elfogadtam ezt a dolgot. Pontosabban azt hogy valószínű a füles korlátai a problem. Eddig nem találkoztam ilyesmivel. Az eddigi lejátszóim és füleseim bírták azt a kis pluszt.
„persze azt sem árt elfogadni, hogy az EQ általában a fülhallgató és a lejátszó vélt vagy valós hibáinak kiküszöbölésére használatos, és önmagában nem javasolt csak akkor, ha más módon a kívánt hangzás nem megvalósítható.” Hát igen, kb ez a helyzet!
De a poharas példával élve, ha a kiegyensúlyozott EQ már a teli poharat jelenti, akkor abból már csak elvenni lehet.Nos, igy néz ki az EQ-m. A basszus általában a +1es szinten van, néha, az az NÉHA(100ból 2-3számnál) feltolom +2-3 szintre. Nem tudom elfogadni hogy ennyit ne bírjon.
.
.
x
x
.
- x x - -
. x x
.
.
.
.B L M H T
-
zümzümm
senior tag
Sziasztok,
Van egy Sony MDR EX50LP fülhallgatóm, aminek a hangzását nagyon szeretem. De csak idő kérdése hogy megadja magát, a kábelt a jacknél már cellukszozni kell :/
Legszivesebben ugyan ezt a típust venném, de már nem kapható. Helyette viszont van Sony MDREX110LPW. Feltételezem, hogy ez az utódja...
Van valakinek tapasztalata ezzel a fülessel?
Megvegyem, ne vegyem, ugyan azt a hangzást fogom kapni?
Vagy inkább SOUNDMAGIC E50 válasszak? Egyszer anno volt egy Soundmagic-em. Már nem emlékszem melyik tipus. Hangzása jó volt, de a kábel nagyon hamar megadta magát.
Köszönöm[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Projektor topic
- Formula-1
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- iOS alkalmazások
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Horgász topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.