Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bwoay
nagyúr
igyekszem holnap megnézni, megígérni azért nem merem
Amúgy én is úgy emlékeztem,
hogy csak idén lettek aranyozottak a Sennheiser jack dugói.a toldás annyit jelent, hogy nekem rövid a kábele alapból,
így kell egy donor füldugó, aminek a kábelével meg lehet toldani a cx-et.
A mostanit is így használom, ha vennék 2.5-öst, arra is ez a sors várna,
máshogy nekem kényelmetlen.
Átalakítóból viszont gondolom simán van olyasmi,
mint ami a 3.5-öst alakítja 6.3-asra
et voilá: [link]ja, most látom, már kitárgyaltátok...
[ Szerkesztve ]
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
Kobe
veterán
alap hangszínekben kevés bár ezt a firmware hibájának tartom, eredetiben volt mélyhangkiemelés meg hasonlók, ebben csak műfaj van mint választási lehetőség illetve equalizer álíltási lehetőség - ezt még nem tapasztaltam ki, egy 7 sávos EQ t lehet állítani, úgy már kezd előjönni a basszus, csak még nem bogarásztam át részletesen és állítgattam
-
attika89
senior tag
Egy CX95-öm van még, ezzel használtam előtte és nagyon szeretem...
Tulajdonképpen egy lényeges bajom volt csak a CX95-el az pedig a "sibilance" (s, z, sz hangok eléggé harsányak olykor)...
Na most a Monster először nem tetszett igazán... meg kell találni a megfelelő dugaszt hozzá.. most már leszűkítettem 2-re és tetszik a cucc!
Egyébként én is erősen EQ-zok mindent (lehet ezért leszúrnak páran, de evvan).
A CX95 burn-in után nagyon kinyílt és minden nagyon klappolt utána (kivéve a sibilance, de az is mérséklődött)
A Monster így out of the box is nagyon tisztán szól, feszes basszussal, nagyon szép vokálokkal és szép magasakkal, amik nem harsányak és nincs jele sibilance-nek sem!
A közepet egy nagyon kicsit visszafogottabbnak gondolom mint a többi tartomány, de szerintem egy jó adag burn in után kialakul...
Szépen részletezően szól, bár nem analizál túl és kicsit talán színezi a közepet, de inkább a nautral vonalba sorolnám(persze a basszus az nagyobb mennyiségben van jelen)
Audio Technica M50-em persze részletesebb képet ad, és még feszesebb basszust, a tartományok pedig egyensúlyban vannak, nem "takarja ki" egyik a másikat. (de ez egy monitor fejes)
Mondjuk ez utóbbi jellemző a Monster-re is, nem mosódnak össze a tartományok, nem nyomja el egyik a másikat...Nos a lényeg, hogy egyenlőre nem mondanám, hogy ég és föld a különbség a CX95 és a Monster között, de az tény hogy van!!! És azért az sem mindegy, hogy a Monster még csak pár óra burn in-t kapott (szerdai gyerek), a CX95 meg már 2 éves, szóval be van járatva elég rendesen...
Én a Monsterben még nagyon sok lehetőséget látok és egyáltalán nem bántam meg!!! Mondjuk lehet kipróbálok még más füldugaszokat is hozzá...
Egyébként élőben egyáltalán nem vészes a Monster...bár az tény, hogy pár embernek feltűnt a buszon , de abszolút vállalhatófountain pen is life | Samsung S22 Ultra | Hifiman Ananda Nano
-
Zinho
aktív tag
Ebay-jel viszont még jobban kell vigyázni, ami gyanúsan olcsó, az valszeg hamis is.
Az a Monster Turbine nagyon szép darab, de sajnos az ára sem kicsi... De egy jó lejátszót és flac alapanyagot nagyon meghálálják ezek a cuccok. Csak nagy kár, hogy olyan pici a választék; ami meg van, mondjuk Audio Technica meg Ultimate Ears olyan drága, hogy jobben megéri külföldről hozatni. -
attika89
senior tag
"Burn in meg amit még megmagyaráztál...illetve tudom mit jelentenek, csak tőlem idegen"
Ja, értem. Kb másfél évig nálam is csak általános használatban járatódott a CX95, aztán ment rajta vagy 20 óra white noise és teljesen megváltozott Nem hittem a fülemnek...teljesen más lett... kinyílt a hangja, a tere és összeállt a kép!!!
Én azóta hiszek a white, pink noise-al való bejáratásban.
Mondjuk abban biztos vagyok, hogy minden füles/fejes másképp reagál rá és van amelyiknél nem változik semmi....UE ügyben kérdezd meg devast kollégát.
Ő nem rég vett egy TF10-et...egész jó áron hozzá lehet jutni, de tényleg jól meg kell nézni, hogy hol veszed (bár ez akármit veszel mindenre igaz)...fountain pen is life | Samsung S22 Ultra | Hifiman Ananda Nano
-
devast
addikt
Én annyiért igen erősen bevállalnék egy Fischer audio eterna -t, az tuti.
-
Zinho
aktív tag
Head-Direct RE0, Klipsch S4, Audio Technica ATH-CK7, ezek mind 100 dollár körül vannak, és nem olyan nagyon rosszak, bár sajnos személyes tapasztalatom nincs velük. Angol webshopokban lehet őket kapni, talán az utóbbi kettőt itthon is, bár drágábbak mint kint, még szállítással együtt is.
-
Peat;)
veterán
[link] mondjuk ezt nem értem, hogy itt 70 dodó egy hajóút egy amazonon árusító cégtől, míg ha maga az amazontól vennék valamit akkor megáll 10 dollár alatt a hajózás+súly+darabár. No elnézést az offért lehet én bénázok, kicsit szétesett oldal ez az amazon számomra.
[ Szerkesztve ]
-
attika89
senior tag
"Viszont ennek a cx380-nak már asszimmetrikus kábele van ha jól tudom, ami szerintem ideálisabb lenne sportoláshoz,"
Ez igaz, ezen átsiklottam a Sennheiser oldalán
Aszimmetrikus!
Tényleg nem nagyon találni aszimmetrikus kialakításút a kínálatban...
Igy tényleg ideálisabb sportolásra...fountain pen is life | Samsung S22 Ultra | Hifiman Ananda Nano
-
ludsimon
veterán
8,5-ért is van egy megbízható eladónál a HA-n.
Meg egy CX400II teszt.
Szerintem ennyi pénzt még rá lehet áldozni egy fülesre én úgy vagyok vele, úgyhogy szerintem CX400II lesz ha visszaigényeltem a fake után a pénzem.Köszönöm mindenkinek!
undefined
-
Krisztian101
tag
Köszönöm az értékelést, cseresznére tisztában vagyok magammal, így nem érdekel mit gondolsz tévesen, dühből rólam, de úgy látom te megértetted mit értelmeztem félre a tanácsodban, de te mégis érzelmet viszel a hozzászólásodba...igaz így már tiszta, hogy van tapasztalatod és csak ebben akartál segíteni, hogy tényleg jobb...igen én is csak segíteni akarok ezért van a fórum+már sikerült is segíteni ilyen témában, nem csak itt ami tök jó, hiszen ezért írogatjuk tapasztalatainkat, egyértelmű.
Jah nekem természetes, hogy miért kerül valami többe ...szerencsére még nem jártam úgy, hogy kis különbség legyen minőségben két termék között, holott az árban nagyon különbözőek...no ma már ezzel is okosabb lettem, akkor viszont még jobban örülök a CX300-as fülesemnek, mivel ezek szerint van drágább füles, ami minőségben nem hoz annyit.
Mondjuk én fülesért nem adnék 12k-nál többet, mert nem bízok abban, hogy tartósabb lenne. Eddig 1év alatt minden fülesemet "kinyírtam", kábele mindegyiknek valahol megtört vagy elkezdett recsegni a "membránja", így rendesen kész lennék, ha egy 20k körüli fülesem tönkremenne -
Zinho
aktív tag
Igen, igazad van!
Még hozzátenném, hogy sokan azt mondják hogy botfülüek. Na mindenki addig botfülű, amíg nem hallott egy jobb fülhallgatót (ugyanez vonatkozik a HFI-re). Aki nem hallja a kölönbséget egy kommersz Sennheiser/Sony/AKG és egy jobb UE vagy akár Sennheiser IE között az nem botfülű hanem halláskárosult... Ha hallja, de nem hajlandó/tud rááldozni, azt már teljes mértékben megértem Majd ha annyira terheli meg a költségvetésemet egy UE füles mint most egy sportszelet, majd én is veszek egyet -
KeNTaGoN
tag
most, hogy igy mondod, lehet, tenyleg a bogyoval volt gond, es azert nem vagott hatba...
zsugorcso vs. szigszallag:
mar evek ota nem hasznalok szigetelo szallagot. sajnos konnyen melle megy a ragaszto anyag, es abba bele ragad minden szutyok, pheej.
viszont ha vki ragaszkodik ehhez a modszerhez, annak javaslom a Tracon Electric markat. ez a legnormalisabb. sokkal jobb mint a "Sky" es hasonlo gazdasagos ragacsok. sztem a Patex/Henkel gyartmanyut is odaveri.
am viva zsugorcso!www.partyfoto.tk Fülhallgatók és egyéb kütyük javítása, építése itt: ►► http://hirdeteseim.tk/ ◄◄ → http://bit.ly/fulhallgatok_javitasa ← Privát üzit írj, hamarabb észre veszem!
-
slfln
senior tag
válasz Peat;) #18096 üzenetére
Fizikálisan az egyik leggyengébben megépített fülhallgatók, -nemcsak a kábelre nézve- amivel valaha találkoztam. A kábellel folyton babázni kell, nagyon sérülékeny(nek néz ki). A házból szerintem egy nagyobb húzásra ki is szakadna, mert nem tartja oda semmi hozzá. A törésgátlóban is csak lötyög. Amennyiben nem szeretnél figyelni a fülhallgatódra túlzottan, szereted zsebbe gyűrni, és nem akarsz vigyázni rá, akkor abszolút nem ajánlom. Egy pár hsz-el korábban volt szó a fülesek karbantartásáról, egy logoutot is írtam hozzá. Itt is írtam/írtuk, hogy ezek a kábelek nem tolerálják hosszú távon a zsebben hordást és mp3 lejátszó köré tekerést. Ezzel jelentősen csökkented az élettartamukat.
Amennyiben a megvásárlásán töröd a fejed, azt remélem tudod, hogy az említett két fülesed gyakorlatilag poláris ellentéte a DBA/B2-nek. Valószínűleg a CX55 és az S4 után nagyon meglepődnél a hangján és rendkívül kevésnek és vékonynak találnád a mélyeket benne, valamint penetrálóan soknak és harsánynak a magasakat... de miután hozzászoknál, szerintem soha nem akarnád hallani a másik kettőt .
A felső kategóriás fülhallgatók között is vannak gyatra minőségben összeszereltek.
A régebbi Shureok kábelével rengeteg probléma van. A driver-flex miatt hullanak a Monsterek is, szétpereg, törik a kábele a Westoneoknak is és már nem egy Earsonics fülest láttam fényképen darabokban. Ezt még amúgy sokáig sorolhatnám, de a lényeg az, hogy mindegyik széthullik egy idő után, vagy a kábele törik szét. Idővel a gumis borítású kábelek megkeményednek és törékennyé válnak. Van amelyik alapból kemény és rideg, mégsem törik, valamelyik puha és rugalmas, mégis gyorsabban meghal.
A DBA kábele nagyon puhaként kezdte, 4 hónap után viszont rideg és emlékezős jellegűvé vált.
Röviden: a drágább ár nem jelent jobb minőséget összeszerelésben sokszor. ClieOS szavaival élve, a drága iemek olyanok mint a drága sportkocsik, több odafigyelést és ápolást igényelnek, mint a kétköznapi autók.
Persze vannak jobban összerakott példányok is, és cserélhetű kábelűek is. Tartós(abb) fülesek pl. a Sennheiser ie8, Audio Technica CK10, Shure SE535, Etymotic ER4x /HF5/MCx... stb.[ Szerkesztve ]
-
szakibá...
senior tag
válasz Peat;) #19241 üzenetére
Attól, hogy a membrán közelebb van a dobhártyához (ami egyébként nincs is így), még nem károsít jobban, mintha 10 méterról szólna egy 100dB/W érzékenységű hangfal 300 wattal megnyomva. Mindegy, hogy milyen az eszköz, a használattól függ, hogy mennyire ártalmas.
Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!
-
Alan[HUN]
senior tag
válasz Peat;) #27878 üzenetére
"Nem követel flac-et? Te hallod a különbséget? (= 9+/10 ABX-en) Én ott hagytam fel vele, amikor nem tűnt fel, hogy X/Y helyett A/B-t nyomogatok... (Bár fura volt, hogy milyen sok az X=A...) Egyébként a fentebb is emlegetett Shure SE215 pont beleillik a keretbe, és ajánlott is! Illetve a lugosi által említett akciós Re-Zero is megérhet egy próbát...
@MikE008: Skullcandy nem ajánlott, (a csúcs fejhallgatójukat (Aviator - 44k) majdnem porig alázza a pár ezressel (41k ) olcsóbb ATH-M50-em) enyiért azt hiszem Soundmagic, Brainwavz modellek a javallottak, jó ár/érték aránnyal. (Ld. 1. hsz.)
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz Peat;) #27901 üzenetére
Shure 215-nek utánaolvastam, a bal fele nagyon sokszor megadja magát,
Pár tucat átment a kezem alatt, de soha nem kaptam ilyen visszajelzést
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz Peat;) #27905 üzenetére
Valóban nem a részletezőképessége a legnagyobb erőssége. A fun jelző viszont maximálisan helytálló, roppant szórakoztató, hosszú távon is kellemes hangja van, nem is beszélve a kényelem/izoláció/szerkezeti ellenállóság hármasáról, amiben viszont minden kétséget kizáróan a kategória egyik legjobbja.
-
hobbyone
aktív tag
-
L4D1K
őstag
válasz Peat;) #28403 üzenetére
Jó mp3 és jó flac között is meg lehet hallani a különbséget, nem kell hozzá 30 ezres fülhallgató. Pl, nálam iAudio U3 + xears XR felállással hallgattam zenét, főleg mikor mentem reggel munkába. Vannak olyan rock zenék, amiket nehéz megtalálni jó minőségben, ezért néha be kell érni a 256-320as mp3 al, de persze idővel felbukkannak a flac minőségűek is. Lényeg, hogy egy album 2x volt fenn a gépemen (mp3 + flac). Sokat hallgattam gyengébb minőségűt, majd a jobbikat. Aztán vmikor lepucoltam a lejátszót és újra tettem rajta a zenéimet. Én ennyit még nem szarakodtam gumiharang cserével, mire rájöttem h nem azok miatt szól rosszul a zene, hanem mert véletlen az mp3 as verzió került vissza.
# ANTAL Tuning #
-
Luissimo
veterán
válasz Peat;) #28403 üzenetére
"Nekem az ideális lejátszó egy 2,5"-ös érintő kijelzős, vékony ház, micro sd bővítési lehetőséggel és dedikált gombokkal (play/stop, előre léptet, hátra léptet, hangerő + és -)."
nos, ebből a cowonon van érintőkijelző, vékonyház, dedikált gombok, előreléptet/hátraléptet, hangerő+ és -
egyedül a 2,5" és a bővíthetőség nincs.
hálistennek a 2,5 " helyett van egy rendes AMOLED képernyője, amin filmeket is nézhetsz pl.
a bővíthetőség engem is zavarna, ha kisebb lenne, mint 32 Gb.
de azért ezen ha összehuzom magam csakcsak elférek valahogy...azmeg, hogy nem a legujabb modell, az szintén nemhogy hátránya, hanem kifejezetten előnye , szerintem, kiforrott, jól bevált és minőségi a hangzása.
kinek melegebb hangzásra van kihegyezve a füle, kinek meg hidegebbre, de a lényeg, hogy ennek minőségi hangja van, ha otthon rádugod egy HighEnd kütyüre és arról hallgatsz zenét, akkor is kettéáll a füled tőle, az tuti.
nálam megmarad asszem örökidőkre... -
Luissimo
veterán
válasz Peat;) #28423 üzenetére
tudod, a teszemed biztosan jobb mint az enyém,ippeg most prutykõlõk egy clip+t, jo a hangja, de nemlatoma kijelzojet, cdak kukkerral :-)
nekem ezert is jobb az s9,mert nagyithatom.
nemmondom, hogy nemlenne jobb a plussz 32 gigás kártya, de ha incs, hát nincs:-)
viszont valoban, a gombok használhatosága lezárt touchscreennel az nagyon gromek, valoban :-)
lehet, hogy
elbirna egy nagyobb aksit, de igyis 40 ora, nemrossz az :-)de a hangja, az mindent tulszárnyal, ebben ugye egyetértünk :-) :-)
[ Szerkesztve ]
-
SylverR
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest