Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Öregszem
- Milyen mosógépet vegyek?
- Lineage OS használat közben
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Android másképp: Lineage OS és társai
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
bkercso
nagyúr
válasz Bobrooney #29691 üzenetére
Egy erősítőre vagy a fejescsatlakozóján kötsz fejest, ami a hangfalkimenet osztva egy ellenállással, vagy a hangfalkimenetre. Előbbi azért nem jó, mert nem csillapítja rendesen az erősítő a fejest (nem "fogja meg" a mozgását) az ellenállásosztó miatt, a második meg mert túl nagy az erősítése, így nem lehet rendesen szabályozni a hangerőt és a zaja is nagy.
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
vodkaboy22
addikt
válasz Bobrooney #29725 üzenetére
Jogos! , de az a baj hogy a hivatalos honlapok átlagos halandónak elég sok EURO-ba kerülnek... Akár egy sima MatSci cikk letöltése is a két oldalával 30+ euro...
[ Szerkesztve ]
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
Dorien
veterán
válasz Bobrooney #36274 üzenetére
D1-en tudtommal nincs fejhallgató erősítő fokozat, meg magas a kimenő impedancia is. K551-hez szerintem jó vétel lehet mögé kb. akármelyik erősítő. Bkercso ad mindegyik cuccára 3 nap meghallgatási garanciát, szóval nem kockáztatsz semmit, csak a postaköltséget bukod, ha esetleg mégsem tetszik.
Wherever you go - go with all your heart.
-
.DLL
veterán
válasz Bobrooney #36288 üzenetére
Ebben a kérdésben Bkercsot és Vodkaboy22-t keresd, van többféle erősítőjük igényeknek és pénztárcának megfelelően, vagy ha van otthon forrasztóállomásod (amiből következik, hogy nem véletlenül van az ) akkor akár egy E-bay-es kit (pl. Panda amp), vagy a használtpiacon keresni egy kész fejes erősítőt.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
krichd1
addikt
válasz Bobrooney #36477 üzenetére
Például ha nem illeszkedik a fejére jól a párnák, akkor nem lesz mély hang, az E10K-val valószínűleg vékony lesz a hangkép jó illeszkedés esetén is, a K550/551-nek egyébként is kicsit agresszív a magasa, utóbbié picit finomabb. Egyéb apróságok, ezért kell kipróbálni.
[ Szerkesztve ]
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
Tomacko
senior tag
-
Bodz
nagyúr
válasz Bobrooney #36694 üzenetére
Gyorsan átfutva jónak tűnik.
(#36696) .DLL: Belemehetünk, ha szeretnéd... Saját tapasztalataim alapján sok esetben a misztikus és drága diy usb kábellel még stabil működésre sem képes az adott dac. USB szabványt hírből sem ismeri, 90ohm +- valahány % tűrés, kérdésekre nem reagál a készítő, hogy miből van az különösen kényes dolog. Valahogy mindig arra jutunk, hogy csak vegyed, mer az XY Audioquest kábelnél jobb, mindig.
(#36741) Radomer: Pár számot meghallgattam vele. Ez alapján én nagyjából egyetértek bajnokpityu véleményével.
[ Szerkesztve ]
-
hm74
aktív tag
-
Lewzke
őstag
válasz Bobrooney #36888 üzenetére
Próbáld meg hallgatni az új cuccot sokáig, belemerülve, majd visszaváltani a hangkártyára. Elsőre nem mindenki mondja meg a különbséget, mert nem veszi észre a dinamika, szeparáció, meg hasonló apróságok együttesét ami hosszú zenehallgatásnál nagyon is számít, 1-2 perces hallgatózásnál én se tudom megmondani az apróságokat.
-
hm74
aktív tag
válasz Bobrooney #36893 üzenetére
Sok mindent nem tudsz állítani. A Windows automatikusan felismeri a DAC-ot. USB-n pedig csak 16 bit és 48kHz max.
A lejátszó programokban vannak még lehetőségek. Windows alatt a foobar ajánlott, abban is van sok opció, de erről néhány fórumtárs talán többet tudna mondani.
Addig olvasni valónak ezt tudom ajánlani: [link] -
-
-
.DLL
veterán
-
bkercso
nagyúr
válasz Bobrooney #38858 üzenetére
Dugóra szerintem nem, de nem tudom, mibe kerül. Dugónál inkább a mechanika szokott a kérdés lenni.
Az USB éves időskálán nem műxik megfelelő sebességgel aranyozás nélkül, így ennél nincs olyan probléma, hogy pl. vékonyan aranyoznának, mint az olcsóbb audio csatiknál.De nem hallgattam. Csak belebele...
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
bkercso
nagyúr
-
Freeman007
senior tag
válasz Bobrooney #38867 üzenetére
Nekem is volt valami pattogás magas latency miatt, a windows-ban az energiasémát (vagy mit) teljesítménycentrikusra állítottam. Azt hiszem ez is közrejátszott hogy mostmár pattogás nélkül tudok zenét hallgatni.
"A mai ember azon a pénzen, amellyel nem rendelkezik, megvesz egy sor olyan dolgot, amire nincs szüksége, hogy iriggyé tegyen vele olyan embereket, akiket nem szeret."
-
krichd1
addikt
válasz Bobrooney #38899 üzenetére
Fosucrite Solo USB-ről kapja a tápot vagy már most is külön tápegységet használsz ?
(#38900) dgyuri0123: 150k környéke nem egészen fél ár a mostani árához képest, de vannak nagyobb mértékű árkedvezmények, például most a Mytek 96.
[ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
válasz Bobrooney #38905 üzenetére
Legolcsóbb, legpraktikusabb megoldás, ha laptopról használod tovább, ha arról tökéletesen működik.
Az asztali gépeddel kapcsolatban több hibalehetőség is fennáll. Megoldásként próbálkozhatsz a PC tápegység és/vagy alaplap cseréjével, esetleg külön USB kártya használatával. Az Y USB kábel, külön tápegység megoldás talán a legjobb, de itt is elég sokféle megoldás létezik az olcsó adapterektől kezdve a DIY megoldásokon keresztül a drága zavarszűrős lineáris tápokig.(#38918) Krissz80: Attól is nagyon függ az ár, hogy épp honnan veszed. A Denon DA-300USB itthon még mindig 120k körül van. Például a Musilandek is olcsóbbak a taobao oldalakon, mint ebayen vagy aliexpressen.
Korábban írtam, hogy a Teac UD-301 is jóval olcsóbb például olasz, német amazonon.
Ellenpéldaként lehet említeni a Musical Fidelity M1 DAC-ot. Itthon megkapható 110k-ért, külföldön jóval drágábban is árulják, elég nagy a szórás az árát illetően: [link], [link].[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Mikrotik routerek
- E-book olvasók
- Subaru topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elite: Dangerous
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Logitech ConferenceCam Connect / 1080p HD / 4x zoom / Zeiss optika / távirányító / beépített akku
- DJI Mini 2 - 4k drón szett hibátlan állapotban - távirányító, akku, táska
- MSI GTX 1660 GAMING X 6gb újszerű
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Arctic P12, P14, Slim, Max, PWM, PST
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest