- Fórumok
- Digitális fényképezés
- Fujifilm X
- (kiemelt téma)
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-04-14 00:13 Téma összefoglaló

X-E5 tulajdonosok olvassák el: [link]
💸Cashback objektívekre : 2026.04.01 - 2026.05.31.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
|AP|
veterán
-
|AP|
veterán
nem olyan rossz ez, ha tényleg ennyi marad az ár
-
Mercutio_
félisten
-
sasNAXO
aktív tag
Jó az 50-230, én is hasonló áron vettem, csak még áprilisban és UV szűrő nélkül.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ezt a rendelést én most valahogy kifogtam, volt itt aki pár nappal korábban rendelt és nem volt két hét kiesése, te később rendeltél és neked is azonnal jön...van ilyen sajnos.

(Egész konkrétan ma lesz dolgom egy pesti céggel ahol majdnem két hónapig nem csináltak semmit a rendelésemmel...
) -
8nemesis8
veterán
Bocsi, tényleg rossz linket tettem be.
Ezt akartam. -
8nemesis8
veterán
-
pethob
aktív tag
-
eddie1978
senior tag
-
Muerte68
addikt
-
madgie
titán
-
Mr.Csizmás
titán
-
taranis
addikt
-
MrChris
nagyúr
Most újítottam be egyet a manuálokhoz. Csak rawozok, nagyon szép színei vannak, egyenlőre nálam csak a vörös hozza zavarba. Meg közelről nézegetve kicsit labirintusozik, legalábbis ACR-el.
Ami fura a vázon, hogy a gombok nincsenek kihasználva, ha már nincs igazán funkciója (pl. bal-jobb) lehetne programozható. Az evf-ben meg nem jelenik meg a vízszintező és a hisztogram. De lehet, hogy csak én nem tudom ezeket beállítani. Amúgy az evf is nagyon jó, szép színek ellentétben az lcd-vel. Szerintem jó tanulós gép, alapfunkciókat tudja, olyan minimál belépő evf-es váz. -
Muerte68
addikt
-
faki_
senior tag
Samyang volt a másik kiszemelt, elsősorban a decenteres frusztráció miatt nem lett, de csak kellene...
X-E1: AF lassú, nincs e-zár és nekem hiányzik a rögtön változtatható fókuszpont, ami az X-E2-n megvan. Viszont a következő EVF-es gépek (X-E2, X-T10) használtan kb. dupla áron vannak.
-
faki_
senior tag
Köszi, de tényleg csak agyalás volt! Ha lesz nagylátóm az valószínűleg a Samyang 12/2 lesz, hacsak nem teljesít (az árához képest) valami elképesztően a 7artisans 12/2.8. Az XF 18/2 cseréjével most is menne, de arra még nem tudom rászánni magam, ill. alig használtam ahhoz, hogy biztos legyek benne.
-
madgie
titán
-
centrino
senior tag

Aki idő előtt kipróbálná az Eternát Lightroomban, és van Irident X-Transformer (vagy csak a próbaverzió):
-
80hun
addikt
De ha a manuál is megfelel számodra akkor kicsi és könnyű obikat találsz a régi SLR redszerekben.
Olympus OM 100/2.8 , Pentax-M 135/3.5 és 200/4 ezek méretét még a mai modern objektívek is megirigyelnék
Még adapterrel is kicsik maradnak

-
Mercutio_
félisten
Egyébként a méretcsökkentés a tele tartomány felé haladva kevésbé hatékonyan kivitelezhető, mint normál és nagylátó üvegeknél. Erről régebben mintha Die_Roboter írt volna - lencsetervezési valamint fénytani okok talán?

Az APS-C vs FF szenzorra vetítő lencse méretigénye tekintetében pedig (amit az indexen is feszegettél) azt is figyelembe kell venni, hogy a kisebb bázistáv miatt a mikrolencsék a szélek felé már nem teljesen merőlegesek, így a rájuk vetített képnél (azaz az azt létehozó lencsék tervezésénél) is ezzel számolni kell.
-
Mercutio_
félisten
-
b.vr
őstag
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Dell notebook topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Lassan küszöbön a NTE: Neverness to Everness premierje
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen autót vegyek?
- Revolut
- One mobilszolgáltatások
- Ingatlanos topic!
- Óra topik
- További aktív témák...
- ÚJ/BONTATLAN Surface Pro 7+ i5-1135G7 16G 256GB 1 év garancia
- LG UltraGear 32GS94UX-B OLED Monitor! 3840x2160 / 480Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- LENOVO ThinkBook 14s Yoga touch 360 - i5-1135G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Corsair iCUE ELITE CPU Cooler LCD Display Upgrade Kit
- Lenovo X1 Carbon G11 Core i5 1335U 16Gb Ram 256Gb NVMe Touch Gyári Lenovo Garanciás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

X-E5 tulajdonosok olvassák el:

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)
még az első walkman mobilból-akkor az 1gb-os 11000ft ba került volna bele 

hemaka