Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrChris
nagyúr
Hogy bírja az xe1 az adapterezett OM obikat?
A régi oly e510-nek nagyon feküdtek, canon700d meg eléggé gyenge volt, kb képközépen volt elfogadható, panaG6 egész jól bírja. -
MrChris
nagyúr
Jaj, az még drága, majd ha az is 2parci lesz. Amúgy om-ből 24/2.8, 35/2.8, 50/1.4, 50/3.5macro, 100/2.8, 135/2.8, 180/2.8
Ezekből az 50/1.4 és 100/2.8 ami csúcskirály, a 24-es elmegy, de inkább egyet rekeszelve, macro is elég gyó. Viszont a 4/3 vágáson kívüli részüket nem ismerem -
-
MrChris
nagyúr
A 27/2.8 xe1 vázon képminőségben, fókuszsebességben hogyan viszonyul a m4/3-os 20/1.7-hez? Mert kb pont a párjuk egymásnak, látószög, dof eredmény. Karcol úgy nyitva is, gyorsabb nála?
-
MrChris
nagyúr
Nekem pedig azt tűnt fel kizárólag képek jpg/raw alapján hogy a m4/3 (de tulajdonképp más rendszereknél is) iso emeléskor 1200-1600 tól kezdenek elmászni a színek, nincs igazi szürke, minden 'színesedik', de a színek is csúsznak, változnak. G6 és hasonszőrű társainál eléggé jellemző. Az új sony szenzor széria persze jobb, de az is inkább csak egy lépéssel jobb. Ez zavar a legjobban, nem az általános zajuk. A fujinál ezt alig látom. Meg a posterize effekt is alig jelenik meg. Pedig azt szintén észrevenni magasbiso-n ff-gépeknél is.
-
MrChris
nagyúr
válasz Matska #22075 üzenetére
Ez furcsa, még tavaly más volt a helyzet 'a Fuji nem csak azt állítja, hogy szerinte rosszabb lenne a képminőség IBIS-el, hanem hogy ők részletesen megvizsgálták ezt a kérdés, modellezték, és végül úgy döntöttek hogy nem! És ennek megfelelően az X-mount sem alkalmas az IBIS fogadására, és az XC/XF optikák sem tudnak olyan leképezést adni, amit IBIS vázak használhatnának. Szóval elég keményen elkötelezték magukat amellett, hogy nem kell IBIS.'
Hasonló mint bő két éve m4/3 vonalon, hogy nem lehet IBIS-t és OIS-t egyszerre használni különféle indokok miatt, pl akkora számítási kapacitás kell... Ez mára már megdőlt.
Kíváncsi vagyok hogy egyből duál stabival jönnek e. -
MrChris
nagyúr
Van eltérés az xe1 16 megás xtrans szenzora és a többi szintén 16mp xtrans szenzoros váz között képminőségben?
-
MrChris
nagyúr
Aki szeretne jó árú Fuji obikra (pl: 56/1.2 205€) pénzt kidobni itt megteheti! Biztos találnak egy-két balekot.
-
MrChris
nagyúr
Kipróbáltam a Laowa 7.5-et az X-E1-emen. Egész használható, csak egy rendes adaptert kell még csinálnom, nem fekszik fel tökéletesen és minden tized számít. Ez látható is egy kis bal oldalsó életlenedés formájában.
-
MrChris
nagyúr
Kellett vágni, feketén betakarta a sarkokat, meg persze kicsit korrigálni kellett az enyhe sötétedést. Ha már van ilyen üvegem nem nagy ár érte
Olyan mintha többet lehetne így látni, de még nem volt időm rendesen összevetni, főképp mert egyenlőre macerás feltenni.[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz pranksta #23761 üzenetére
Most újítottam be egyet a manuálokhoz. Csak rawozok, nagyon szép színei vannak, egyenlőre nálam csak a vörös hozza zavarba. Meg közelről nézegetve kicsit labirintusozik, legalábbis ACR-el.
Ami fura a vázon, hogy a gombok nincsenek kihasználva, ha már nincs igazán funkciója (pl. bal-jobb) lehetne programozható. Az evf-ben meg nem jelenik meg a vízszintező és a hisztogram. De lehet, hogy csak én nem tudom ezeket beállítani. Amúgy az evf is nagyon jó, szép színek ellentétben az lcd-vel. Szerintem jó tanulós gép, alapfunkciókat tudja, olyan minimál belépő evf-es váz. -
MrChris
nagyúr
válasz Muerte68 #23837 üzenetére
Az első memkari amit vettem egy 2mb-os smartmedia
volt, 850kpixeles C1000L gépbe. -
MrChris
nagyúr
válasz madgie #24238 üzenetére
Nem erre írtam a colocheckert, taranis komolyan tolja és még te is használhatod az eredményeit. Panára se lenne rossz dolog.
taranis: Akkor mégis marad a kölcsönzés, xe1-ben csak AVP van.
-
MrChris
nagyúr
XE1-hez vannak színes filmszimulációs profilok C1 alá? Programban egyet találtam.
-
MrChris
nagyúr
Feltettem a 10-es új ACR-t a fotosopp alá, de eltűntek az xe1-hez a filmmódok. Ezt vissza lehet csinálni, vagy downgrade 9-esre?
-
MrChris
nagyúr
Tegnap voltam először megkirándultatni a Fujim. Este rawozok és szintén ebbe botlok bele. A vízfesték, labirintus (ami tudjuk nincsen )a tájképeknél a legszembetűnőbb. Vannak mintázatok amiknél hajlamos megjelenni. Ha vázban konvertálom kevésbé látni, de akkor olyan mimtha egy pici softfocus lenne rajta és jóval kevesebb a részlet. Sajnos a zajszűrést se nagyon tudom emiatt használni mert kiemeli a labirintust. Acr, C1-al is próbáltam. Én csinálok valamit rosszul? Van erre megoldás? Ez elég régi váz, (xe1) az újabbak már nem ilyenek?
Mondjuk túl lehet élni, főképp portrézom, de ott is van hogy előjön, a kollégám homlokránca érdekes bár nem feltűnő térképmintázatot kapott -
MrChris
nagyúr
válasz #16820480 #25023 üzenetére
Élesség ellenőrzéskor, zaj ellenőrzéskor, élesítéskor mindig belenagyítok 1:1-be. Sokkal könnyebb, mint az éppen aktuális monitor felbontás szintjén találomra állítgatni. Valamint retusáláskor, belenyúláskor is, sőt a kényelem miatt, akár négyszeresre is nagyítom.
taranis: ez olyan Steve Jobsos volt
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz hibavissza #25171 üzenetére
Jaja, az újabb firmware-el határozottan nehezebb
-
MrChris
nagyúr
-
MrChris
nagyúr
Jó kis kombó? További itt. -
MrChris
nagyúr
válasz vihartigris #25326 üzenetére
Ezen a képen meghagytam, hogy mennyit kellett levágni a 7,5-esből. Maga a látószög valszeg még nagyobb kicsivel, mint m4/3 vázon. Változó melyik mekkora képkört vetít, 45-ös bőven nagyobb, 20-as éppen egy picit láthatóan sötétül a sarka. Még a 12-32-vel tudom kipróbálni. De ezek az obik villany nélkül használhatatlanok.
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
Ez most f8-on készült, de tényleg éles, mellette az Oly OM-ek az xe-1-en valszeg hátrányban vannak. Lehet, hogy az első adagban eladottak képeivel találkozol. Abban a régebbi tesztben a kicserélt már teljesen jó volt. A 9/2.8-al mi a helyzet? Próbáltad már?
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #25361 üzenetére
Nekem van kettő, csak el kell jönnöd érte az Üllői útra.
-
MrChris
nagyúr
Xe1-en lehet manuálisan a tárcsától eltérő, közbülső záridőt állítani?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- BestBuy topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Kupon kunyeráló
- Gaming notebook topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Mesterséges intelligencia topik
- Projektor topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest