Hirdetés
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
-
LOGOUT

X-E5 tulajdonosok olvassák el: [link]
💸Cashback objektívekre : 2026.04.01 - 2026.05.31.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Clemi
veterán
válasz
Gondwana
üzenetére
Próbáltam mozgatni, le fel tenni, de semmi. Egy villantás és kész.
Itthon meg nem tudom produkálni a hibát. A router 2,4 Ghz-es WiFi jelére gyanakszom, de a kérdés, hogy miért csak egy idő illetve miért csak néhány expó után hülyült meg, Miért nem azonnal. Itthon is sugároz a router 2,4 Ghz-en és mégis működik folyamatosan.
Egyszerűen nem értem és marha idegesítő, mert ha elkezdi a hülyeséget ott a helyszínen nem javul meg.Egyáltalán van valamilyen mód a vázon a WiFi-t kikapcsolni? Csak mert a másik helyszínen ahol meghülyült nem tudom a routert kikapcsolni.
(#29799) tozso76 Annyi biztos, hogy nekem nem volt közel a géphez.
De van egy fontos az egészben.
A váz nem süti el a vakut, de ha ilyenkor megnyomom a távkioldón a teszt gombot, akkor villan. Tehát csak a vázról érkező jel nincs meg. -
tozso76
aktív tag
Nálam van egy olyan anomália (X-T20 vázon XT1 trigger + 685F vaku) hogy, ha túl közel van egymáshoz a 2 eszköz akkor nem villantja el a vakut. Kb. 1,5M a biztos távolság, amikor tuti a villantás. Lessátorból múlt szombaton nem tudtam mindig működésre bírni. Pont határon volta a távolság. Mesebeli villantások lettek. Egyszer volt- egyszer nem...
-
Clemi
veterán
Ezt olvassátok el légyszi, nem akarom ide is beírni. Kiegészítésnek annyit, hogy mindez a H1 vázon.
-
ftc
nagyúr
Beléptem a klubba egy X-T20-al.
Jelenleg egy kit objektiv van hozzá ha lesz rá lehetőségem akkor lesz másik obi is.
-
-
taranis
addikt
válasz
El Joe
üzenetére
Én azért vettem a 16-ost elsőnek, mert ugye mindenhol azt mondják, hogy az a döbeszt Fuji obi. Na, amióta megvan az 56-os, azóta le sem szedtem a vázról, imádom, ez a kedvenc eddig
A 23-ast eléggé unom, nem tudok vele mit kezdeni egyelőre. 35-ösöm natív nincs, Mitakon van csak, de az nagyon szerethető cucc. -
El Joe
tag
Na, EG-ről a szokásos 8 napos szállítással megjött az "álom" 16/1.4

Már csak az 56-os hiányzik a "kis" sorhoz(16,35,56)
-
madgie
titán
-
madgie
titán
válasz
vihartigris
üzenetére
Jaja, azt olvastam, akkor csak öt évig nézték hülyének a felhasználókat
(A6000 óta mindegyik vázuk random lekapcsolt melegben) -
jlaudio
tag
válasz
Teasüti
üzenetére
Szerintem a boostereket felejsd el hacsak nincs egy jópár minőségi obid. Nekem volt Sigma Art 35mm meg egy Tokina 11-16 UWA Nikon foglalatra de inkább eladtam őket és az árukból megvettem a 10-24-et.
Sajna nincs nagy választék ha UWA obit keresel Fujira (pláne ha nativ obit akarsz) a 8-16 az nagy, nehéz és drága én csak tájfotózásra vennék ilyet (csak nem telik rá) mert akkor már úgyis ciped az állványt, filtereket meg egycomó szart, ellenben a 10-24 az jó kis turistás obi, a stabi is sokat segit ha kevés fény miatt hosszabb záridőt kell használni. -
eddie1978
senior tag
Használja valaki az electronic shuttert hosszú záridős éjszakai fotózásra? Time lapse.
-
m1st3r
csendes tag
Én szombaton vettem ~15 percnyi 4k-t "egyhuzamban" (talán 10(?) perc után új fájlt kezdett meg). Állványon volt és tűzött rá a nap végig. Miután leállítottam, nem tűnt melegebbnek, mintha kikapcsolt állapotban kiraktam volna a napra. Mondjuk így utólag nem volt valami nagy ötlet az egész, de semmi baja nem lett szerencsére.
-
ftc
nagyúr
Egy gyors kérdés X-T20 tulajokhoz.
Videóban elvileg van túlmelegedés probléma.
Mennyire jön ez elő pl nyáron 30 fokban? 4K érintett vagy Full HD-ban annyira nem melegszik a kicsike?
-
-
Zilko87
aktív tag
Az X-H1 és a X-T3 4K videója közt van különbség sima 8biten? Elég jó áron akciózzák idehaza a h1-et, így most már teljesen tanácstalan vagyok mit kellene venni. T30 lenne árban az a határ ami még nem fájna, de tuti megbánnám hogy nem T3-at vettem, viszont most képbe került a H1 is, nagyon kellene az ibis, de félek tőle.
Akinek esetleg volt H1 és T3 is a birtokában az tudna segíteni, hogy kizárólag 4k videó minőségben sok a difi a két gép között? -
Clemi
veterán
...és azóta se produkálta a lefagyást megint. Lehetett a melegtől, hogy tűzött a vázra a nap?
-
Clemi
veterán
Az a legnagyobb baj, hogy nem konzekvens a hiba. Kipróbáltam direkt, és a gyári saját akkujával is megállt, de mióta megvan a váz ezt nem csinálta, csak mióta rátettem a 16-55-öt. Ami még furcsa, hogy most például jó, (már harmadszor ment el készenlétbe, rajta a 16-55-el és jó) de a fájl sorszámozásban 3003 után mappát váltott és a 4000-es sorozat következett.
Szóval nem értem. Ez legalább olyan rejtély, mint a godox távkioldók rejtélye. -
-
-
Clemi
veterán
Asszem van kicsi gond a H1-el. Ma azt csinálja, hogy készenléti módban lefagy úgy, hogy még kikapcsolni se lehet (a keresőben ott a kép) csak az akku ki/be segít. Mindez úgy kezdődött, hogy obi csere után nem működött a fókusz, se M se AF.
Ilyennel találkozott már valaki? -
Teasüti
nagyúr
válasz
madgie
üzenetére
Boosterrel milyen opciók vannak?
Korábban Sigma Art-ot emlegettek nekem, de már nem rémlik melyiket. Meg melyik boostert... Metabones önmagában annyiba kerül, mint egy 10-24-es üveg e-infinről...
Össze lehet legózni egy olyan AF-es UWA rendszert, ami f2 vagy jobb teljesítményt ad? De úgy, hogy az ár/értéke jobb legyen az XF 8-16-nál.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
taranis
üzenetére
A reggeli kávé mellett nekiálltam újra értelmezni az ottani rekesz értekezésed és elmondhatom: most már értem a kérdésed.

Ennek tükrében elmondhatom a kit obinál is variál a rekesz zoom közben. 18mm-en f4 kettő,-három lépéssel szűkebb és 55mm-en meg teljesen nyitott szintén f4-en. Kétszer vagy háromszor ugrik az úgy tűnik expótól függ.
Teljesen nyitva ugye az f érték megy fel 2,8-ról 4-re, így már értem ezt a belépő pupilla dolgot is. Legalábbis odáig, hogy mi a képlete és hogy kell elképzelni rajzon.
Így már csak a rekesz és szenzor kapcsolatát kell tanulmányoznom.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
madgie
üzenetére
Én is így látom, úgy tűnik nincs igazi fényerős alternatívája a 10-24-nek.

Mondjuk nem fogom megbánni az tuti, csak nem vagyok benne biztos az f4 elég lesz-e.
Másik topikban azt írják amíg van világítás működik, de csak addig.Az f-érték amúgy ugyanazt a fényerősséget jelenti minden fókusztávolságon? Tehát egy 35mm f4 ugyanolyan fényes képet ad, mint egy 10mm f4?
-
Teasüti
nagyúr
válasz
madgie
üzenetére
Kit obival folyton azon kapom magam, hogy mindig hátrébb kell mennem. Mindig.
Nem esküvőn, mert ilyenen most fogok részt venni először mint kezdő fotós/videós. Hanem azon a maréknyi alkalmon, amikor vmi értelmeset csináltam a géppel mióta megvan: rendezvény, motoros találkozó, egy barátom születésnapja, stb.
18mm-be egyszerűen nem férek bele. És gyakran nem tudok hátrébb menni, mert vagy besétálnak elém, vagy szimplán nincs hely. Beltéren leginkább, de kültéri rendezvényen is általában pár méter távolságban tudok csak komponálni.
De streetscape és landscape esetén is nagyobbat üt az UWA, mint a 18mm amim van.
(#29747) FLx
Leginkább videózok, és nem tudok körbejárni mondjuk egy parkoló motort 18mm-en, hogy ne vágjam le az alját vagy a tetejét, vagy egyáltalán széltében beleférjen másfél-két méterről. Több helyem nincs.
De reveal shot-hoz is tök jó egy UWA, 18mm-t én nem érzem szélesnek egyáltalán.Azt elhiszem, hogy az embereket nem jó betorzítani a kép szélén, mert használhatatlan. De 24mm-en már nincs nagyon torzítás (10-24 esetén) és a 18-55-öt is leginkább a széles végén használnám. 18mm úgy tűnik jól működik emberekkel is.
14mm prime esetleg? -
Teasüti
nagyúr
Estét!
X mount-ra milyen széleslátó üveget tudtok ajánlani esküvőzéshez?
Fujinon választék nem nagyon van a széles végén. Főleg nem fényerős. Samyang-ból van 10mm és 12mm, amit láttam. De ezek full manuál. Még az is kérdéses működik-e vele az auto expo XT3-on. (Van vkinek tapasztalata?)
Más esetleg?
Köszi! -
Szar mind, ha rendes kamerához hasonlítod. Egymáshoz képest szokták isteniteni, stb. de ha már dokumentációra jó az is valami.
Mate 10 light "portré" mód : jó esetben felismered akit fotóztál, annyira durván mossa az arcot, hogy komolyan nem is tudom ez tetszik egyáltalán valakinek??? -
KuZo
tag
Úgy néz ki, hogy május 11-től egy hétre kijutok Kubába, azonban egy ilyen utazáshoz jobb lenne egy zoom. Szerintetek van valakinél lehetőség egy 10-24 bérlésre/kölcsönre valahogy? Nekem ugye 14f2.8/23f2/35f1.4/50f2 sorom van amiből az alját (14/23) itthon hagynám cserébe. Persze a legrosszabb esetben kölcsönből veszek egyet és eladom ha visszajöttem, de ezt elkerülném ha lehet.
-
madgie
titán
-
urak, fujisként itt sok jpg-huszár van, hátha tudjátok: létezik ma olyan telefon, ami normális jpg-ket csinál? normális = kikapcsolható zajszűrés (nyilván a szenzor- és obiméret korlátokat nem tudják átlépni csak úgy)
egy huawei p10-et használok, dupla leica obi, kutyafüle, a hardver nem is rossz, de a jpg motor rajzfilmre szűri a képeket, aztán jól beleélesít. a raw sokkal jobb, tehát az infó ott van, viszont egy telefonnal fotózzon raw-ban, akinek hét anyja van.
-
taranis
addikt
Olvastam egy érdekességet egy Fujis fórumon, amibe eddig bele sem gondoltam, lehet, hogy nektek nem annyira új: egy srác vett egy XF 16-55 2.8-at, ami ugye egy prémium fotós obi, gondolta, hogy jó lesz "szegény ember" cinema lensének az MK 18-55 T2.9 helyett. Elkezdett felvétel közben zoomolni, és észrevette, hogy ugrások vannak az expozícióban még úgy is, hogy manuálban van a váz, minden fix értékeken. Ez amiatt van, mert ahhoz, hogy zoomolás közben tartható legyen a konstans f érték (f = fókusztáv / rekesz átmérő), nyitni kell a rekeszt, és ez nem folyamatos, a váz vár amíg lehet, majd hirtelen helyre teszi a rekeszt, hogy megfeleljen a kamera beállításoknak. Állítólag minden fotós zoom így működik, nem kimondottan Fuji dolog ez. Nekem azért volt ez új, mert sosem zoomolok felvétel közben.
Ehh, nem ide akartam, hanem videósba, mosmá' mindegy.
-
berobi78
tag
válasz
El Joe
üzenetére
Én is meg fogom próbálni az eglobal-os gariztatást. 24 hónap garit írnak mindere., és sehol nem látom, hogy az objektívek benne lennének a kivételek között.
Fotóparadicsom nettó 39e forint javítási költséget mondott, az elektronika hibás 35/1.4-re, ennyiért nem javíttatom meg, mert csak a manual fókusz és a követő fókusz nem megy rajta. Single fókuszban teszi a dolgát. 99%-ban úgy is csak ebben használom. Még az is lehet, hogy már régóta ilyen és csak most vettem észre véletlenül. -
El Joe
tag
válasz
Rusher4587
üzenetére
EG-s T2-őt nem javították itthon. Kiküldtem, 6 hét alatt meggyógyították garival.
-
hemaka
Topikgazda
válasz
Rusher4587
üzenetére
Ezt mondjuk jo tudni. A fujikkal eddig lekopogom nem volt soha semmi baj, csak a Sonyval, de azt sajat zsebbol fizettem. De ha lesz hasonlo, akkor mar tudom, hogy letezhetnek ezek az opciok is. 👌🏼😁
-
Mercutio_
félisten
válasz
Rusher4587
üzenetére
"fizeted zsebből, és ha mákod van, a webshop, ahonnan vetted, kifizeti neked a szervízdíjat számla bemutatása után"
Tegyük hozzá ezt javítás előtt célszerű lelevelezni velük

-
Rusher4587
tag
válasz
hemaka
üzenetére
Garival kapcsolatban azt tudom elmondani (ismét), hogy nem hajtanak el, fizeted zsebből, és ha mákod van, a webshop, ahonnan vetted, kifizeti neked a szervízdíjat számla bemutatása után. E-infinity-ről rendelt T3-assal most így jártam.
Ha meg azt mondják, nem fizetik, hanem küldd ki, akkor a posta költséget bukod. -
taranis
addikt
Akkora failt toltam basszus, szinte szégyellem leírni. Mutattam ugye a fotót, az már a lenspen utáni állapot volt, én is, és itt tulajdonképpen mindenki egyöntetűen nyugtázta, hogy az bizony értékcsökkentő karc. Na, az előbb a körmömmel leszedtem
Valami eléggé ragadós és átlátszónak tűnő kosz álcázta magát karcnak, amihez a lenspen szivacsos része nem volt elég. -
Ébri
senior tag
-
madgie
titán
válasz
madgie
üzenetére
Éééés nem is a fejlesztett AF a legnagyobb királyság eddig, hanem az, hogy az X-T10 óta végre úgy működik a face/eye AF gyorsgombon, ahogy kéne. Eddig feldobta azt a nyüves választható menüt, a képernyőre, ahol végig kellett zongorázni, hogy csak arc, szem és arc, bal szem, jobb szem, off.... naná, élesben pont erre van szükség
Most már végre annyi, hogy a settingsen belül kiválasztott arcfelismerési funkció és az off állás: egy gombbal, gyors váltással, sallang nélkül.Miért fontos ez? Egyrészt idegesítő, hogy a komplett menüt dobja fel, másrészt meló közben sokszor azonnal el kell tüntetni az arcfelismerőt, mert hülyeséget csinál (és ez így van/lesz az új fw-vel is), olyankor most már csak egy gombnyomás és dolgozhatsz tovább.
-
madgie
titán
Kint a 3.0 fw X-T3-ra, mehet az arcvadászat

-
hemaka
Topikgazda
Remelem nem kerul ra sor, de ha igy van, akkor az rendben van.
Nem igazan ertem a Sonyt sem, hogy ha az o szarjukat megveszem, akkor milyen jogon utasitjak a garit csak azert, mert nem abbol a regiobol vettem? Oke, ne adjanak ra 2-3 evet, mint az eu regioban levo cuccokra, de az 1 evet illene... Mindegy, vegulis az arkulonbozetbol 1-2 gariztatas boven belefer. -
FLx
addikt
Na, megjott a T3.
Husveti moka lesz. 
-
-
berobi78
tag
Sziasztok, rosszalkodik a 35 1.4-em, és bevittem a fotoparadicsomba, hogy nézzenek rá. Az eglobalról rendeltem, valamivel több mint egy évvel ezelőtt. De most nézem, hogy az objektívekre 24 hónap garancia van? Jól értelmezem az ott leírtakat? Ha igen, akkor holnap beugrok megint a paradicsomba a kinyomtatott számlával hátha tudnak rá valami okosat mondani.
-
-
kerobi
senior tag
Sziasztok!
A Fujifilm X Acquire program csak usb3 kábelen ismeri fel az X-H1-et? USB 2-essel nem látja.
Érdekesen csatlakozik ez a gép. MTP kapcsolaton keresztül látja a kártyát, de a windows nem látja külön meghajtóként.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Amazon Kindle
- Milyen okostelefont vegyek?
- Synology NAS
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Formula-1
- AliExpress tapasztalatok
- Kuponkunyeráló
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nem tetszik a PC-gyártóknak az Xbox új iránya?
- További aktív témák...
- Okosóra felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Eladó/BONTATLAN Lenovo LOQ i7-13650HX 24GB 1TB RTX 4060 8GB
- 27% - ASUS NUC 15 Performance Core Ultra 9 275HX / RTX5070 MiniPC! BeszámítOK
- Új és újszerű 17-18 Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron! Garancia Számla!
- Lenovo ThinkPad L14 Gen 4 - 14" - Ryzen 5 pro 7530U, 16-32GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

X-E5 tulajdonosok olvassák el:

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Most már végre annyi, hogy a settingsen belül kiválasztott arcfelismerési funkció és az off állás: egy gombbal, gyors váltással, sallang nélkül.