Új hozzászólás Aktív témák

• Egon

nagyúr

válasz Kimmuriel #420 üzenetére

Akkor én is megírom tapasztalataimat.
    Szintén Define R3 tulaj lettem, nekem is z0d1ak segített (ezúton is köszönöm neki).

A régi házam egy Antec P180B volt. Két okból szántam rá magam a cserére: egyrészt le akartam költöztetni a gépet a "helyére" (a számítógép-asztalom jobb oldalán lent van egy rekesz a gépnek), de oda csak 50 cm alatti házak férnek el. Minőségi, hangszigetelt házat nem találtam 50 cm-es magasság alatt, csak az R3-at. A másik tényező pedig a hangszigetelés volt: a P180 szubjektíve túl sok zajt engedett ki magából (legalábbis az elődjéhez, az Acousticase C6607-es versenyzőjéhez képest); bíztam benne hogy a Define kuckója jobban teljesít ezen a téren. A továbbiakban jórészt a P180-nal összehasonlítva fogom taglalni a cucc tulajdonságait.

A ház kívülről eléggé rendben van. Tetszik, hogy fém az oldallap: a P180-nál műanyag egyrészt már attól karcosodott, ha szúrósabban ránéztek, másrészt az ujjlenyomatok virítottak rajta (ráadásul nagyon nehezen voltak eltávolíthatók). Pozitívum az is, hogy nincsenek az ajtó mellett szellőzőrések, mint a P180-nál (ahol sok zaj kijött). A bekapcsoló gomb és az USB aljzatok a ház tetejére kerültek. Ez lehet pozitívum és negatívum is (nyilván függ a ház elhelyezésétől is). Mindenképp értékelendő, hogy a bekapcsoló gomb használatához nem kell kinyitni az ajtót (bár már vagy 10 éve billenytűzetről kapcsolom be a gépeimet). Tetszik, hogy raktak előre E-SATA kivezetést.
    Negatívumok. A kék led túlzottan erős, idegesítő. A reset gomb kézzel megnyomhatatlan (a P180-nál még pont jó méretű volt). Rakhattak volna az USB aljzatok mellé FireWire csatlakozást is (a la P180).

Ami a belső megvalósítást illeti. Értékeltem, hogy a kábeleket el lehet vezetni az alaplap alatt. Jó ötlet a ház aljáig érő merevlemez-keret. Nagy pozitívum, hogy 90 fokkal elforgatva lehet berakni a vinyókat. Így sokkal több hely marad a hosszú vga-nak (P180-nál gázos volt a helyzet). Arról nem is beszélve, hogy nem tesz jót a vinyók hangjának, ha élére állítva kell őket beszerelni (lásd P180, alsó rekesz). Nagyon értékelendő az is, hogy a júzerre bízzák, hogy inkább hűteni akar ezerrel, vagy csendes házat szeretne (és ennek érdekében, hangszigetelt lemezekkel le lehet zárni az oldallapi és a tető levő szellőző nyílásokat). Talán ez volt az a paraméter, ami a legjobban tetszett. Szubjektíve csendesebb mint a P180 (bár a különbség szvsz marginális).
    Jöjjenek a negatívumok. Az oldallapok rögzítése elég gáz (mint egy 5K-s házban). A P180 sokkal jobb volt ezen a téren. A gumikeretek tényleg kiesnek, ha csak ránézek már attól is. Nem értem, miért nem ragasztották be a helyükre őket. (Mondjuk annyira nem idegesített: elég gyorsan rájöttem, hogy lehet pillanatok alatt visszarakni). A ház legaljában, előre szerelhető venti kicserélése kész rémálom. Szomorúan láttam, hogy nem koppintották le a P180 külön kivehető porszűrőit sem. Lehet hogy egyedi hiba, de az egyik ajtó (ha jól rémlik a felső) beragadt, egy fél óráig szenvedtem mire sikerült kinyitni. A hangszigetelés átka, hogy meglehetősen melegszik a cucc (csak két házszellőztető ventivel használva (800 RPM-es S-Flex ventik)).

Summa summarum: jó kis ház, nagyszerű ötletekkel, és apróbb (de az árcédulához mérten idegesítő, már-már amatőr) hibákkal.

Új hozzászólás Aktív témák