Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nyávogi

    tag

    válasz rii #996 üzenetére

    300 g mélyhűtött leveles tészta,
    580 g fehérboros savanyú káposzta (konzerv),
    200 ml fehérbor,
    1 ek. cukor, só, bors,
    200 g füstölt szalonna,
    1 nagy fej hagyma,
    1 ek. olaj,
    1 tk. köménymag,
    100 g Pannónia sajt,
    200 g tejföl,
    2 tojás

    Elkészítés:
    A leveles tésztát felengeded. A káposztát a borral és a cukorral körülbelül 10 percig párolod. Sózod, borsozod. A szalonnát és a hagymát felkockázod, majd megpirítod. Hozzáadod a köményt, majd a lecsepegtetett káposztát. Hagyod hűlni. A sütőt bemelegíted. A tésztával kibéleled a tepsit úgy, hogy pereme is legyen.. A savanyú káposztás masszát a formába töltöd. A reszelt sajtot, elkevered a tojással és a tejföllel, sóval, borssal majd a káposztára öntöd. Kb. 45 percig kell sütni, cca 180 fokon.

    szerk: ha édeskáposztád van, akkor esetleg káposztáskocka?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés