Új hozzászólás Aktív témák

  • totron

    addikt

    válasz #82860288 #8107 üzenetére

    Most vagy soha alapon elkezdtem.
    Üdv a világos oldalon, hasznos útra léptél. A hűtős eseted jól mutatja az élesztő a hanyagolandó instantságban való működését. Emészteni is könnyebb a kovászos verziókat, a vércukrot sem nyomja fel pluszban, mint az élesztő (tk. fehér liszt esetén duplahatásként, nem tk. fehér esetén triplaként), ugyanis ezt is teszi, kevesen tudják. Kovászos rozskenyérnél meg egyenesen más dimenzió az emésztés folyamata egy élesztős fehér-nem teljes kiőrlésűhöz képest. Nincs a fél hűtő felzabálására hívó vércukor-ingadozás okozta hullámvasút, így kevesebb is elég, fogyni is könnyebb vele. Az emésztőrendszeredet sem terheli, alig veszed észre, hogy benned van és dolgozódik fel épp, nincs kajakóma sem. Nem állítom, hogy csak a teljes kiőrlésű végállás a tuti, mert van, akinél meg pont az a gond, de a fehérliszt-élesztő monokultúrája jó, hogy felbomolni, visszaszorulni látszik, nagyon jó. Van, hogy egy alternatív gabonafajta nem tk-ként is könnyebb az adott szervezetnek, mint egy szokványos fehér tk-ként.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés